I Viber "priznao" Kosovo: Broj +383 već funkcioniše

комшија

Stara legenda
Poruka
90.737
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=02&dd=07&nav_category=640&nav_id=1355991

I Viber "priznao" Kosovo: Broj +383 već funkcioniše

Priština -- Pozivni broj za Kosovo +383, koji bi tek trebalo da stupi na snagu sredinom godine kao rezultat Briselskog dogovora, dostupan je na Viberu.

17858593025a7adcc04aac4982890823_v4_big.jpg


Telefonski kôd Kosova (+383) već je počeo da funkcioniše u aplikacijama za mobline telefone, prenosi Telegrafi.com i dodaje da je na taj način napravljeno konačno priznanje nacionalnog pozivnog broja za Kosovo.

Telegrafi navodi da od sada svi građani Kosova koji koriste pozivne brojeve drugih zemalja koje na Kosovu funkcionišu poput Srbije (+381), Slovenije (+386) i Monaka (+377) mogu da koriste (+383).

Umesto pozivnih brojeva za mreže IPKO, Vala i Z-mobile od sada može da se koristi državni pozivni broj +383 potvrdio je i predsedavajući Borda Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije Kosova (ARKEP) Krešnik Gaši.

On je naveo da proces implementacije državnog pozivnog broja +383 za Kosovo ide u pozitivnom smeru i biće završena u predviđenom roku - do kraja juna.

O tome je početkom nedelje na profilu na Fejsbuku pratioce obavestila i ministarka koja je bila zadužena za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri.

Pozvini broj +383 dodeljen je Kosovu decembra 2016. Beograd i Priština su 25. avgusta 2015, nakon više rundi razgovora postigli definitivni sporazum o telekomunikacijama.

- - - - - - - - - -

:maramica:
 
Poslednja izmena od moderatora:
Poslednja izmena od moderatora:
Da, ali onda dođe i opis razloga za smeh, koji na ovoj temi glasi "nižu se udarci srpskom nacionalizmu" :roll: Dok šiptarski nacionalizam radi svoje, ali nema veze, problem je uvek srpski nacionalizam. Verovatno su Šiptari onako mučenički stekli Kosmet, pa im se nema šta zameriti...

Kuda plovi ovaj brod, jel zna neko ... ka nekom extremu ili sta?>

Nacionalizam je zdrav u normalnim dozama ... u nenormalnim ne.

Hrvati i Srbi i dalje gaje mrznju i posle toliko godina... ne svi ali dovoljno je da se drustvo ugura opet u stradanje.

Kosovo je prodato.
 
ne cudi me
niti bi me ista cudilo vezano za kosovo
ne bi me cudilo da sutra priznaju kosovo
da dobiju svoje pasose, vojsku, sudstvo
ne znam sta se cudite, vi kao da ste ispod kamena ziveli sve ove godine
mi smo nad kosovom imali labavu kontrolu jos za vreme kraljevine jugoslavije, a na kraju je venac na grob stavljen 2008 i konacnim proglasenjem
kosovo je jedna nepreboljiva epoha u srpskoj istoriji, kao neka zena za kojom balavis ceo zivot

a sada kada pogledamo, da nam sada neko da kosovo i kaze "evo", jel se isplati posle svih ovih godina?
da nam albanci cine 20% stanovnistva?
pa kad izbori dodju, mi se podelismo na 10 kandidata, oni kao mravinjak jednog imaju, pa sta cemo onda, ne moze da prodje nijedan zakon a da siptari ne kazu "da"
pa deca u beogradu krenu da uce albanski kao drugi jezik

ne znam sta uopste ocekujete sa kosovom, kao da ce se odjednom preokrenuti a svi albanci magicno nestati
 
(...)
da dobiju svoje pasose,

(...)
Ниси у току. Немаш појма. Косовски пасоши су признати од стране Републике Србије још у новембру 2014те тј после потписивања првог Бриселског споразума. Албанци са косовским пасошем најнормалније путују кроз Србију.

- - - - - - - - - -

Komunisti im dali autonomiju, pa drzavu, a evo danas su postavili temu na forumu i vesele se. Bravo momci, samo je malo glupo sto neki od vas koriste cirilicu, ne ide jedno sa drugim, ali sve ostalo za 5+. :)
Комунисти им дали аутономију, тзв. "српски националисти" је укинули и - остало је историја...
 

Back
Top