Crkva i Vučićeva kosovska politika
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: Crkva i Vučićeva kosovska politika

 1. #1
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.290
  Reputaciona moć
  914

  Exclamation Crkva i Vučićeva kosovska politika

  ПОГЛАВАР ЦРКВЕ НЕМА ПРАВО ДА СВОЈЕ ПРИВАТНЕ СТАВОВЕ ИЗНОСИ КАО СТАВОВЕ ЦРКВЕ!  http://danas.rs/nedelja.26.html?news_id=368369&title=Crkva+i+Vu%c4%8di%c4%87eva+kosovska+politika

  Sve veće deobe

  Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Da li je patrijarh srpski Irinej u Banjaluci, trećeg dana Božića, prevideo da je samo prvi među jednakima u Saboru srpskih arhijereja, kad je blagosiljao predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao "velikog borca za Kosovo i Metohiju" i da li je time stavio celu SPC pod okrilje SNS?
  Piše: Jelena Tasić
  21. januar 2018. 08:00


  Da li poglavar SPC u javnoj prilici i, u besedi na liturgiji ima pravo na privatan stav, pogotovo ako zna da bar 11 episkopa, potpisnika Apela za KiM ne podržava Vučićevu politiku. Ako je kosovska tema za SPC istinski saborska, što je nebrojeno puta saopšteno iz Srpske patrijaršije, sa čijim je ovlašćenjem episkop bački Irinej (Bulović) učestvovao u Vučićevom "unutrašnjem dijalogu"? Da li bi bilo svih ovih pitanja da je bilo jesenjeg zasedanja Svetog arhijerejskog sabora, koje je tražilo više arhijereja i da li je Sinod sa patrijarhom na čelu u potpunosti postupio u skladu sa crkvenim pravilima kad je odbio zahteve petorice sabraće? Zbog čega sada svi pomirljivo čekaju redovni majski Sabor, ako je jasno da se situacija na KiM otišla predaleko, što je početkom nedelje pokazalo i ubistvo Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda.

  - Iako Ustav SPC, u članu 59. propisuje da Sinod odlučuje o sazivanju redovnog i vanrednog Sabora, ovaj propis Ustava SPC ne može se tumačiti dogmatski, jer se moraju uzeti u obzir kanoni Crkve, kao propisi jače pravne snage i jedno od osnovnih obeležja koje određuje njenu prirodu, a koje pravoslavni hrišćani ispovedaju u svome Simvolu vere - to je jedinstvo Crkve. Apostolski kanoni insistiraju na obaveznom sazivanju, i to dva puta godišnje, redovnih sabora jedne pomesne Crkve, čak određuju i vreme kad oni ima da zasedaju. Ovakav propis je trebalo da obezbedi sabornost u radu Crkve u svim poslovima koji prevazilaze nadležnost jednog eparhijskog episkopa. Čak 34. apostolsko pravilo izričito zabranjuje ne samo područnim episkopima, već i starešini pomesne Crkve, da sami odlučuju o pitanjima koja se tiču interese celine - objašnjava za Danas pravni istoričar Zoran Čvorović, docent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

  Čvorović napominje da je "odlukama Sedmog vaseljenskog sabora poglavaru - prvom episkopu autokefalne Crkve dato pravo da saziva sabor, ali je predviđena i kazna, ukoliko zloupotrebi ovo svoje pravo i ne sazove sabor episkopa". Istim crkvenim propisom, dodaje Čvorović, "predviđena je i kazna ekskomunikacije za svetovnjake, koji vršeći javnu vlast sprečavaju održavanje sabora episkopa".

  Nije mudro da se članovi Sinoda kriju iza Ustava SPC, kad su već pojedini episkopi, kao i patrijarh, izlazili sa, makar verbalno, potpuno oprečnim stavovima kada je u pitanju odnos vlasti prema KiM i kada, istovremeno, pojedini episkopi već javno traže sazivanje vanrednog Sabora. Očuvanje crkvenog i duhovnog jedinstva u pravoslavnom srpskom narodu i među episkopima nalaže članovima Sinoda da sazovu vanredno zasedanje, na kome bi se donela jasna i saborna odluka o KiM - smatra Zoran Čvorović.

  On ukazuje da pod " 34. apostolski kanon, koji zabranjuje da pojedini episkopi, kao i patrijarh, samostalno istupaju i odlučuju u pitanjima koja prevazilaze poslove jedne eparhije, spada i pitanje učešća u takozvanom unutrašnjem dijalogu o KiM". Čvorovć kaže da je prema Ustavu SPC regulisanje odnosa sa državom u nadležnosti Sabora i da se učestvovanje u tzv. unutrašnjem dijalogu ne može pravdati pozivanjem na drevnu praksu simfonije između države i Crkve, jer je Aleksandar Vučić sam, bez dogovora sa Crkvom, pokrenuo ovaj dijalog i odredio mu ne samo temu, nego i cilj.

  - SPC bi učešćem u tom dijalogu samo dala legitimitet konačnoj odluci koju će Vučić doneti sam, pa makar u okvirima takozvanog dijaloga Crkva iznela drugačije mišljenje od Vučićevog - upozorava Čvorović.

  Profesor Dragiša Bojović sa Univerziteta u Nišu smatra da, bez obzira što je u "unutrašnjem dijalogu o KiM" do sada učestvovao samo jedan srpski vladika, to nije moglo da prođe bez saglasnosti Sinoda ili Patrijarha. Kad je reč o patrijarhovom banjalučkom blagosiljanju Vučićeve politike na KiM, Bojović kaže da "nijedan patrijarh, pa ni srpski, nikada u javnosti ne iznosi svoje privatne stavove, zbog čega svaku izjavu srpskog patrijarha uvek treba razumeti kao zvaničan stav Crkve".

  Dok Patrijarh glorifikuje Predsednika, episkop Teodosije, svojim potpisom na čuvenom Apelu zastupa potpuno drugačije stavove. Zato se nameće pitanje ko je u pravu - ocenjuje Dragiša Bojović.

  Iako Bojović smatra da poslednje izjave srpskih arhijereja ne treba "svoditi samo na odmeravanje snaga u Saboru", pre svega u trouglu između patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija i vladike Irineja bačkog, koji su zajedno bili u najužem izboru za 45. poglavara SPC, teško je "kosovski argument" izuzeti iz trke za "belom panom", koja u SPC još od izbora pokojnog patrijarha Pavla 1990. nije prestala. Takođe ne treba prevideti da pristižu i mlade ambiciozne snage poput mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija i episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija.

  Zbog otvorene kritike Vučiće politike medijski je sada najistureniji mitropolit Amfilohije. On je jedan, ali ne i prvi podnosilac zahteva za jesenje zasedanje Sabora i potpisnik Apela za KiM. Vučić nije želeo da javno komentariše mitropolitova strahovanja da njegova politika "vodi izdaji Kosova I Srbije", iako su ga "zabolela do suza". Pre nego što je "AV" saopštio da su mu "dovoljne patrijarhove reči u Banjaluci", njegovi stranački funkcioneri bez uvijanja su poručili da je ovom izjavom mitropolit svrstao sebe u političke protivnike predsednika Republike, Vlade Srbije i SNS. Položaj mitropolita Amfilohija je politički delikatan utoliko više što ga ne vole ni Vučićevi politički protivnici, koji u suštini podržavaju njegovu kosovsku politiku, priželjkujući da aktuelni predsednik-premijer obavi "prljav posao" da bi ga posle lakše skinuli sa vlasti. Mitropolit Amfilohije izgubio je poverenje i "tvrđih struja" unutar Crkve, koje mu nisu zaboravile ulogu u progonu sa KiM i Eparhije raško-prizrenske njegovog duhovnog brata vladike Artemija, bez obzira što mitropolit pokušava da nađe rešenje za potres koji još drma SPC. Iako mu je trenutno glavna kontra stigla sa trona Svetog Save, ne treba zaboraviti da mu iz senke, za vratom stoji još jedan Irinej - vladika bački - po mnogima glavni konkurent u borbi za mesto srpskog patrijarha, koji mu je, navodno još pred prošle izbore u SPC obećao da "neće staviti na glavu belu panu dok je on živ".

  Trošenje autoriteta

  Na pitanje Danasa šta različitim izjavama i postupcima vrh SPC poručuje vernicima, iako tvrdi da je jedinstven po pitanju KiM, Zoran Čvorović odgovara da "ovakvi pojedinačni istupi pokazuju da je ugroženo jedinstvo i saborno ustrojstvo SPC, te da se njen autoritet nemilice troši pojedinačnim istupima, ma kako ti oni bili opravdani i ma kakav autoritet imali arhijereji koji tako istupaju".
  Tumačenje blagoslova

  - Bilo bi idealno da SPC sa stavom o KiM izađe što pre na vanrednom saborskom zasedanju. Međutim, ni takva odluka koju bi doneo redovni majski Sabor, ne bi bila zakasnela. Patrijarhova izjava iz Banjaluke se ne može tumačiti kao blagoslov za konačnu amputaciju KiM iz ustavnog poretka Srbije i za zaključivanje sporazuma o priznanju sa takozvanom republikom Kosovo. Čini se da to nije bila patrijarhova namera, niti je tako nešto mogao da učini, imajući u vidu i crkvene propise - smatra Zoran Čvorović.
  Sinod

  Sveti arhijerejski Sinod SPC, od majskog Sabora 2017. do predstojećeg ovogodišnjeg majskog zasedanja radi u sastavu: patrijarh Irinej (predsedavajući i jedini stalni član), mitropolit Porfirije, episkopi: žički Justin, zvorničko-tuzlanski Fotije, valjevski Milutin, dok su članovi zamenici vladike bački Irinej i raško-prizrenski Teodosije. 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  107.235
  Reputaciona moć
  2304

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  @ komsija

  Безбожниче
  Твоја ОПСЕДНУТОСТ СРПСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ЦРКВОМ заиста поприма симптоме за озбиљно испитивање психијатра.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  ПоП је рекао да је он генија који нам је од Бога дат.

  Митке питање је ко је за психијатрију.
  Мито много грешиш, мало те вера заслепела око очију.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 4. #4
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  28.435
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  U ovom krajnje politikantskom clanku o Crkvi, jedna je stvar vredna paznje i tacna a to je sledeca:

  ..... Vučićevi politički protivnici, koji u suštini podržavaju njegovu kosovsku politiku, priželjkujući da aktuelni predsednik-premijer obavi "prljav posao" da bi ga posle lakše skinuli sa vlasti.
  ...sve ostalo je naklapanje.
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 5. #5
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio Kerkyra Pogledaj poruku
  U ovom krajnje politikantskom clanku o Crkvi, jedna je stvar vredna paznje i tacna a to je sledeca:  ...sve ostalo je naklapanje.
  ПоП-ови треба да се баве вером, а не политиком.

  Али чим стадо ускрати давања, одмах се бацају на политику......да врате стадо на ''прави'' пут.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 6. #6
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  28.435
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  ПоП-ови треба да се баве вером, а не политиком.

  Али чим стадо ускрати давања, одмах се бацају на политику......да врате стадо на ''прави'' пут.
  Uloga crkve i jeste da vraca "stado" na pravi put i da ga opominje.
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 7. #7
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio Kerkyra Pogledaj poruku
  Uloga crkve i jeste da vraca "stado" na pravi put i da ga opominje.
  Да опомиње стадо да даје свој прилог у новцу, некретнинама, крви........да би овима на власти и у цркви увек-заувек било добро.

  У праву си како сам само могао да заборавим.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 8. #8
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  28.435
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Да опомиње стадо да даје свој прилог у новцу, некретнинама, крви........да би овима на власти и у цркви увек-заувек било добро.

  У праву си како сам само могао да заборавим.
  ...ali nikako da "zaboravis" da uporno i ponovljeno "lupas" jedno te isto. Niko ne daje priloge osim na dobrovoljnoj bazi, kad i koliko ima ili moze. I prestani sa tim, ne znam kome je to tvoje vise interesantno.
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 9. #9
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio Kerkyra Pogledaj poruku
  ...ali nikako da "zaboravis" da uporno i ponovljeno "lupas" jedno te isto. Niko ne daje priloge osim na dobrovoljnoj bazi, kad i koliko ima ili moze. I prestani sa tim, ne znam kome je to tvoje vise interesantno.
  Обезнањеним, залуђеним, затоопљеним, залоопаним масама сигурно не.
  Да се разумемо по твом писању рекло би се да си и ти припадник те гомиле.

  Ово је мој потпис :

  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 10. #10
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  28.435
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Обезнањеним, залуђеним, затоопљеним, залоопаним масама сигурно не.
  Да се разумемо по твом писању рекло би се да си и ти припадник те гомиле.

  Ово је мој потпис :

  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!
  Koje gomile?

  Svi smo deo neke gomile, i ti si, ne razumem sta tu ima sporno. A tvoj potpis okaci macku o rep pogotovu u kontekstu sa mnom.
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 11. #11
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio Kerkyra Pogledaj poruku
  Koje gomile?

  Svi smo deo neke gomile, i ti si, ne razumem sta tu ima sporno. A tvoj potpis okaci macku o rep pogotovu u kontekstu sa mnom.
  Без психолошке пројекције молим. То што ти припадаш гомили није за похвалу.
  Али чега се паметан стиди боодала се тиме поноси. Било и биће.
  Е видиш то је тај ендемски примерак који је мултипликован на овим просторима.
  Да политичари и попови могу лепо да живе.

  Немам мачка. пропала мисија, а и ниси неки контекст.

  Да поновим да схватиш :

  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!  И на крају :
  Некима лакше уђе пола метра у *****, него два милиметра памети у главу.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 12. #12
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  28.435
  Reputaciona moć
  753

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  "Zacepi" dosado to sto si ti asocijalan ne znaci da su svi.

  Ja nisam rekla kojoj gomili, ali svakako da svi nekoj gomili pripadamo, hteli to ili ne.

  Ali s kim li ja i pisem kad mu inteketualni kapacitet doseze samo do utuvljenih u glavu par parola na nekom SLJ kursu na kom je bio kao gost, slucajno, da ne ispadne da se niko ne druzi s njim.
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 13. #13
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.316
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Kopira Palmu.
  Ide i deli...
  Pred kamerama.
  A, da li će dobiti - uskoro će saznati.

  Primiču se izbori !

 14. #14
  Veoma poznat Blues Brothers (avatar)
  Učlanjen
  26.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Pusher Street-Christiania
  Poruke
  13.155
  Reputaciona moć
  231

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Pa nije jedini Vucic sto suruje sa popovima, to je i Sloba radio...

 15. #15
  Poznat kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.021
  Reputaciona moć
  131

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Neka kaze sta hoce svako ko razmislja svojom glavom ne treba da razmislja sta je ko reko ,sam povezi i formiraj svoje misljenje .Zemaljske intitucije nisu od Boga sta se to nas tice ...
  Nema Boga nema djavola .
  A ko se to smeje nad covekom.

 16. #16
  Iskusan Amuletum (avatar)
  Učlanjen
  28.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  5.886
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Вучићу треба одати признање да је највећи политички махер на овим просторима. Сви му једу из руке, па чак и патријарх који би по природи своје функције и организације којој припада требао да буде слободан као птица.

 17. #17
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.290
  Reputaciona moć
  914

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  ПоП је рекао да је он генија који нам је од Бога дат.

  Митке питање је ко је за психијатрију.
  Мито много грешиш, мало те вера заслепела око очију.
  "Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku sveznadar"

 18. #18
  Moderator đavolčić (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zvornik
  Poruke
  29.441
  Reputaciona moć
  840

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Да опомиње стадо да даје свој прилог у новцу, некретнинама, крви........да би овима на власти и у цркви увек-заувек било добро.

  У праву си како сам само могао да заборавим.
  Ko o čemu ti o parama. Naravno kao i uvijek nisi u pravu. PS Mani se vrijeđanja drugih korisnika.

 19. #19
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio đavolčić Pogledaj poruku
  Ko o čemu ti o parama. Naravno kao i uvijek nisi u pravu. PS Mani se vrijeđanja drugih korisnika.
  Ти си баш неко чије је мишљење релевантно......да ли је нко у праву или не.....
  Мања тежина него саопштење ЈКП Водовод.

  То што се неко осећа прозваним за оно што јесте.
  Извини
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 20. #20
  Moderator đavolčić (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zvornik
  Poruke
  29.441
  Reputaciona moć
  840

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Ти си баш неко чије је мишљење релевантно......да ли је нко у праву или не.....
  Мања тежина него саопштење ЈКП Водовод.

  То што се неко осећа прозваним за оно што јесте.
  Извини
  Moje mišljenje je relevantno koliko i tvoje. Što prije to shvatiš to bolje po tebe

 21. #21
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio đavolčić Pogledaj poruku
  Moje mišljenje je relevantno koliko i tvoje. Što prije to shvatiš to bolje po tebe
  Тешко Братац, мораш још да растеш и учиш.
  Знам да би ти то волео али твоја реалност је доста/сасвим другачија.
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 22. #22
  Moderator đavolčić (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zvornik
  Poruke
  29.441
  Reputaciona moć
  840

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Тешко Братац, мораш још да растеш и учиш.
  Знам да би ти то волео али твоја реалност је доста/сасвим другачија.
  Da da. Tvoji stavovi su vrlo slični Čedinim ili Čankovim. Koliko su oni relevantni i uvaženi se vidi na svakim izborima

 23. #23
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.081
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio đavolčić Pogledaj poruku
  Da da. Tvoji stavovi su vrlo slični Čedinim ili Čankovim. Koliko su oni relevantni i uvaženi se vidi na svakim izborima
  Није све у изборима....кажем ти да треба да учиш и растеш.
  Послушај када човек хоће да ти помогне
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 24. #24
  Poznat
  Učlanjen
  11.11.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.618
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika

  Citat Original postavio sveznadar Pogledaj poruku
  Није све у изборима....кажем ти да треба да учиш и растеш.
  Послушај када човек хоће да ти помогне
  Sve je u izborima.
  Poslednji put ažurirao/la đavolčić : 21.01.2018. u 17:08

 25. #25
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.290
  Reputaciona moć
  914

  Podrazumevano Re: Crkva i Vučićeva kosovska politika


Slične teme

 1. Kosovska politika i nacionalističko licemerje
  Autor Blues rock u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 04.07.2012., 12:44
 2. Srbiji treba nova kosovska politika
  Autor Nznm u forumu Politika
  Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 30.08.2011., 00:43
 3. Odgovora: 310
  Poslednja poruka: 01.12.2009., 23:21
 4. EVO zašto DS-ova i Tadićeva politika gube 11-og
  Autor nesko101 u forumu Politika
  Odgovora: 177
  Poslednja poruka: 09.05.2008., 17:00
 5. Odgovora: 84
  Poslednja poruka: 01.05.2008., 23:23

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •