Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 51

Tema: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

 1. #1
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.153
  Reputaciona moć
  576

  Podrazumevano Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући


  Да би Србија достигла стопу раста од пет, шест одсто неопходно је да се укупне инвестиције, са садашњих једва 18 одсто, повећају на 25 процената БДП-а
  Аутор: Аница Телесковићуторак, 09.01.2018. у 22:00

  Родна година утиче на раст БДП-а (Фото А. Васиљевић)Србија је земља која истовремено има јаку валуту и слабу привреду, рекордне стране инвестиције и најнижи привредни раст у региону, импресивне фискалне резултате и депресиван животни стандард, ниску стопу незапослености и мали раст продуктивности. Овај скуп крајности и парадокса заправо је најбољи опис српске економске стварности, у којој је обећана просечна плата од 500 евра и даље недостижан свети грал.

  И док се у овдашњој стручној јавности води полемика да ли ћемо тај праг пристојног животног стандарда прескочити ове или тек за неколико година, суштина је да просечан Србин неће живети као просечан Европљанин бар још неколико деценија. На то указује анализа Светске банке, према којој ће, ако дуплира стопе привредног раста, наша привреда стићи европску тек за 20 година.

  Притом, аналитичари ове међународне финансијске институције рачунају да ће Србија, ако се раст настави по стопама од три одсто, Европу стићи тек за 50 година. Званична статистика недавно је објавила процену да је раст бруто домаћег производа у 2016. години износио 1,9 одсто. То је најнижи привредни раст у региону, уколико не рачунамо Македонију, која је због политичке кризе имала пад економске активности.

  Буџет за прошлу годину био је скројен на основу претпоставке да ће раст износити три одсто, а председник Александар Вучић очекивао је и веће стопе раста. На крају године као епилог имали смо очаравајући буџет и разочаравајући привредни раст. Кривци за то идентификовани су већ у првој половини године. Још тада, упркос бројим оспоравањима, било је јасно да само од бога и Милорада Грчића, в. д. директора ЕПС-а, зависи хоће ли Србија остварити планиране стопе раста. Пад производње у енергетици и пољопривреди надлежни су углавном правдали лошим временским условима: мразом и сушом. Ако су и у региону владали мање-више исти временски услови, како то да је просечан раст у нашем комшилуку био чак 4,5 одсто? И како Србија може да дуплира своје стопе раста да би полако могла да пристиже земље централне и источне Европе?

  За Данка Брчеревића, главног економисту Фискалног савета, суша и мраз су изговори. Јер, чак и да се ови привремени фактори искључе (енергетика и пољопривреда), наш раст прошле године износио би свега 2,8 одсто, што је и даље далеко испод регионалног просека, који је у 2017. износио 4,5 одсто.

  – Ако оцењујемо економску политику, онда јесте велики успех што је макроекономска стабилност постигнута. Међутим, то јесте неопходан, али не и довољан услов за веће стопе привредног раста. Упркос макроекономској стабилизацији, која се огледа у ниској инфлацији, стабилном курсу и суфициту у буџету, наш раст је и даље међу најнижима у региону. У последњих пет, шест година привредна активност у Србији порасла је за нешто више од пет одсто, док су привреде земаља централне и источне Европе истовремено порасле за више од 15 одсто, а Румунија је, на пример, имала раст од чак 25 одсто – каже Брчеревић.

  То једноставно указује да морају да се спроведу и реформе које ће подстаћи инвестиције које утичу на повећање привредног раста, додаје наш саговорник.

  – Када је о амбијенту за инвестирање реч, упркос напретку на референтним листама, ми и даље најлошије стојимо када је реч о поштовању уговора и другим индикаторима који су везани за владавину права – подсећа Брчеревић.

  Економисти већ имају рачуницу. Да би Србија дуплирала стопе раста неопходно је да се укупне инвестиције са садашњих једва 18 одсто повећају на 25 одсто БДП-а. Тек тада би могао да се оствари годишњи привредни раст од око пет одсто.

  Ниске инвестиције од око 18 одсто БДП-а указују да је наш инвестициони амбијент неповољан – каже Милојко Арсић, професор београдског Економског факултета. – За одржив економски напредак потребно је да укупне инвестиције у наредним годинама расту за 10 одсто брже од раста БДП-а, док не достигну око 25 процената свега створеног у једној години. Било би пожељно да удео страних и јавних инвестиција буде по пет процентних поена, а приватних 15 одсто. Страна улагања су већ на том пожељном нивоу. Чак и изнад тога. Док је код домаћих инвестиција неопходно да се њихов удео повећа са 10 на 15 одсто. То што су домаће приватне инвестиције ниске, а страна улагања висока, највероватније указује на то да је привредни амбијент много бољи за стране, него за домаће инвеститоре. Можда је то тако јер су странци велики корисници субвенција, држава им помаже да премосте бирократске препреке и уједно су заштићени од нефер и нелојалне конкуренције – закључује Арсић и додаје да би удео државних улагања требало да се повећа са садашњих 3,5 на пет одсто.

  Добра киша мења све
  Да у Србији једна фирма може да помрси рачун, ове године сведочи пример ЕПС-а. Због пада производње у области електричне енергије у првом тромесечју раст је био мањи од очекиваног. Ово није први пут да једно предузеће утиче на резултат целе привреде. Својевремено су одлазак „Ју-Ес стила” и његов лош пословни резултат утицали на привредни раст у 2011. години. Такође, инвестиције „Фијата” и НИС-а су, 2013. године, повећале српски БДП.

  Да и временске прилике могу знатно да утичу на резултат, показује и изјава некадашњег премијера Александра Вучића која се односи на јулске кише. За разлику од 2017, годину раније временске прилике биле су благонаклоније према српском БДП-у. Тако је 14. јуна 2016. године мандатар за састав нове владе Александар Вучић рекао да је Србији „потребна једна добра киша око 25. јула” како би принос кукуруза био добар и како би привредни раст био већи од 2,5 одсто. Небо изнад Србије отворило се тачно тог дана. Као наручена, киша је почела да пада баш у понедељак, 25. јула, и падала све до викенда на њиве са кукурузом. На крају године привредни раст износио је 2,8 одсто.

  http://www.politika.rs/scc/clanak/396135/Budzet-Srbije-ocaravajuci-rast-BDP-a-razocaravajuci

  Је л' се ово Политика отргла контроли? 2. #2
  Elita Deki1987 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banat
  Poruke
  18.779
  Reputaciona moć
  298

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Ne bih rekao ... mozda je Laza malo popustio pa videli drugi da mogu malo kriticki ...

  Jbg nema S300, stigli migovi , josu uvek su na patosu ,,, pa ono i ultra fan SNSa bi se smorio.

  I sam SNS zna da mora malo da trpi kritiku iz poznatih izvora ... nije sve tako crno a nisu ni oni od juce, ako treba dozvolice i malo vise medijske slobode ali nesto drugo ce da zavrnu ...
  Američki novinar u Jugoslaviji '89: Deca se više ne igraju "kauboja i Indijanaca", već "Srba i Hrvata"

 3. #3
  Zaslužan član DeeLite (avatar)
  Učlanjen
  21.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  137.954
  Reputaciona moć
  3973

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  da li neko u ovoj zemlji zaista veruje da nam privreda raste ?
  mukami

 4. #4
  Supermoderator Ljuta Tica (avatar)
  Učlanjen
  09.05.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  7.296
  Reputaciona moć
  1114

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Је л' се ово Политика отргла контроли?
  Политика често избацује овакве и сличне текстове, ово је још и нека блажа форма, тек истина је да нам је БДП мизеран и да се у њему нигде не виде силне инвестиције о којима мали алек трабуња, нити се види утицај повећања запослености о којима такође булазни.

  Једино је приметно да се дуг за време аутократије малог алека увећавао по већој стопи него бдп.
  Слободан као ... ' тица

 5. #5
  Elita GeorgeV (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.944
  Reputaciona moć
  417

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Ne treba se zamajavat realnošću kad postoji RTS i Pink.

  Da bi Srbija ekonomski stvarno krenula napred, neophodno je da država prestane da se petlja tamo gde ne treba, a da radi svoj posao tamo gde treba.

  Ali, pošto je Srbija reketaška država, to se dogodit neće...

  Zato i imamo mikroklimu u Srbiji, koja čini da smo najgori u regijonu...

 6. #6
  Elita Umri_muski (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mesto gde otkrivate zaboravljene vestine
  Poruke
  18.164
  Reputaciona moć
  270

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Ma mora da se prica, jer sad i najveci drinkeri u seoskoj kafani mogu da izgledaju kao ekonomski strucnjaci, a to nece bas toliko dugo potrajati, mozda 20 godina pa kraj...
  Tako da uzivajte strucnjaci dok mozete...

 7. #7
  Moderator Isidor** (avatar)
  Učlanjen
  13.11.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.842
  Reputaciona moć
  643

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући


  Да би Србија достигла стопу раста од пет, шест одсто неопходно је да се укупне инвестиције, са садашњих једва 18 одсто, повећају на 25 процената БДП-а
  Аутор: Аница Телесковићуторак, 09.01.2018. у 22:00

  Родна година утиче на раст БДП-а (Фото А. Васиљевић)Србија је земља која истовремено има јаку валуту и слабу привреду, рекордне стране инвестиције и најнижи привредни раст у региону, импресивне фискалне резултате и депресиван животни стандард, ниску стопу незапослености и мали раст продуктивности. Овај скуп крајности и парадокса заправо је најбољи опис српске економске стварности, у којој је обећана просечна плата од 500 евра и даље недостижан свети грал.

  И док се у овдашњој стручној јавности води полемика да ли ћемо тај праг пристојног животног стандарда прескочити ове или тек за неколико година, суштина је да просечан Србин неће живети као просечан Европљанин бар још неколико деценија. На то указује анализа Светске банке, према којој ће, ако дуплира стопе привредног раста, наша привреда стићи европску тек за 20 година.

  Притом, аналитичари ове међународне финансијске институције рачунају да ће Србија, ако се раст настави по стопама од три одсто, Европу стићи тек за 50 година. Званична статистика недавно је објавила процену да је раст бруто домаћег производа у 2016. години износио 1,9 одсто. То је најнижи привредни раст у региону, уколико не рачунамо Македонију, која је због политичке кризе имала пад економске активности.

  Буџет за прошлу годину био је скројен на основу претпоставке да ће раст износити три одсто, а председник Александар Вучић очекивао је и веће стопе раста. На крају године као епилог имали смо очаравајући буџет и разочаравајући привредни раст. Кривци за то идентификовани су већ у првој половини године. Још тада, упркос бројим оспоравањима, било је јасно да само од бога и Милорада Грчића, в. д. директора ЕПС-а, зависи хоће ли Србија остварити планиране стопе раста. Пад производње у енергетици и пољопривреди надлежни су углавном правдали лошим временским условима: мразом и сушом. Ако су и у региону владали мање-више исти временски услови, како то да је просечан раст у нашем комшилуку био чак 4,5 одсто? И како Србија може да дуплира своје стопе раста да би полако могла да пристиже земље централне и источне Европе?

  За Данка Брчеревића, главног економисту Фискалног савета, суша и мраз су изговори. Јер, чак и да се ови привремени фактори искључе (енергетика и пољопривреда), наш раст прошле године износио би свега 2,8 одсто, што је и даље далеко испод регионалног просека, који је у 2017. износио 4,5 одсто.

  – Ако оцењујемо економску политику, онда јесте велики успех што је макроекономска стабилност постигнута. Међутим, то јесте неопходан, али не и довољан услов за веће стопе привредног раста. Упркос макроекономској стабилизацији, која се огледа у ниској инфлацији, стабилном курсу и суфициту у буџету, наш раст је и даље међу најнижима у региону. У последњих пет, шест година привредна активност у Србији порасла је за нешто више од пет одсто, док су привреде земаља централне и источне Европе истовремено порасле за више од 15 одсто, а Румунија је, на пример, имала раст од чак 25 одсто – каже Брчеревић.

  То једноставно указује да морају да се спроведу и реформе које ће подстаћи инвестиције које утичу на повећање привредног раста, додаје наш саговорник.

  – Када је о амбијенту за инвестирање реч, упркос напретку на референтним листама, ми и даље најлошије стојимо када је реч о поштовању уговора и другим индикаторима који су везани за владавину права – подсећа Брчеревић.

  Економисти већ имају рачуницу. Да би Србија дуплирала стопе раста неопходно је да се укупне инвестиције са садашњих једва 18 одсто повећају на 25 одсто БДП-а. Тек тада би могао да се оствари годишњи привредни раст од око пет одсто.

  Ниске инвестиције од око 18 одсто БДП-а указују да је наш инвестициони амбијент неповољан – каже Милојко Арсић, професор београдског Економског факултета. – За одржив економски напредак потребно је да укупне инвестиције у наредним годинама расту за 10 одсто брже од раста БДП-а, док не достигну око 25 процената свега створеног у једној години. Било би пожељно да удео страних и јавних инвестиција буде по пет процентних поена, а приватних 15 одсто. Страна улагања су већ на том пожељном нивоу. Чак и изнад тога. Док је код домаћих инвестиција неопходно да се њихов удео повећа са 10 на 15 одсто. То што су домаће приватне инвестиције ниске, а страна улагања висока, највероватније указује на то да је привредни амбијент много бољи за стране, него за домаће инвеститоре. Можда је то тако јер су странци велики корисници субвенција, држава им помаже да премосте бирократске препреке и уједно су заштићени од нефер и нелојалне конкуренције – закључује Арсић и додаје да би удео државних улагања требало да се повећа са садашњих 3,5 на пет одсто.

  Добра киша мења све
  Да у Србији једна фирма може да помрси рачун, ове године сведочи пример ЕПС-а. Због пада производње у области електричне енергије у првом тромесечју раст је био мањи од очекиваног. Ово није први пут да једно предузеће утиче на резултат целе привреде. Својевремено су одлазак „Ју-Ес стила” и његов лош пословни резултат утицали на привредни раст у 2011. години. Такође, инвестиције „Фијата” и НИС-а су, 2013. године, повећале српски БДП.

  Да и временске прилике могу знатно да утичу на резултат, показује и изјава некадашњег премијера Александра Вучића која се односи на јулске кише. За разлику од 2017, годину раније временске прилике биле су благонаклоније према српском БДП-у. Тако је 14. јуна 2016. године мандатар за састав нове владе Александар Вучић рекао да је Србији „потребна једна добра киша око 25. јула” како би принос кукуруза био добар и како би привредни раст био већи од 2,5 одсто. Небо изнад Србије отворило се тачно тог дана. Као наручена, киша је почела да пада баш у понедељак, 25. јула, и падала све до викенда на њиве са кукурузом. На крају године привредни раст износио је 2,8 одсто.

  http://www.politika.rs/scc/clanak/396135/Budzet-Srbije-ocaravajuci-rast-BDP-a-razocaravajuci

  Је л' се ово Политика отргла контроли?
  Sa ovakvom ekonomskom politikom Evropu ćemo stići za jedno 100g . Što i njima odgovara njima trebaju potrošači a ne konkurencija.

 8. #8
  Domaćin Turpentine (avatar)
  Učlanjen
  10.04.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Brave Ulster
  Poruke
  4.558
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Postoje ljudi , čak i na ovom forumu koji veruju da je budžetski suficit dobar, i da treba da bude što veći , i dive se onim norveškim fondovima za "crne dane" . Suficit u budžetu znači da vas država pljačka daleko više nego obično.
  “And yet Mrs. Thatcher tells us that their Republic must have some say in our province. We say : Never, never, never!"

 9. #9
  Buduća legenda veliki krang (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.901
  Reputaciona moć
  555

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Džabe dobar balans u budžetu kad se ta sredstva ne ulivaju tamo gde bi bilo zaista potrebno, već se njima finansiraju neproduktivne delatnosti poput izmišljenih radnih mesta stranačkih parazita nakačenih na javna preduzeća...
  https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

 10. #10
  Nosferatu___2 je trenutno na forumu
  Самовиктимизујући Ултрапедеро хиперквазилиберал
  Elita Nosferatu___2 (avatar)
  Učlanjen
  18.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  In den freien Hansestädten
  Poruke
  17.660
  Reputaciona moć
  380

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Turpentine Pogledaj poruku
  Postoje ljudi , čak i na ovom forumu koji veruju da je budžetski suficit dobar, i da treba da bude što veći , i dive se onim norveškim fondovima za "crne dane" . Suficit u budžetu znači da vas država pljačka daleko više nego obično.
  Постоји много људи на овом форуму који мрзе Запад, али воле Скандинавију.

  Заправо, за њих би идеално друштво била нека нацистичка Скандинавија која је протерала све обојене, п-едере и феминисткиње.

  Ти људи су "СФРЈ Комунисти".

 11. #11
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov-Gunzburg-Ulm
  Poruke
  31.756
  Reputaciona moć
  608

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Deki1987 Pogledaj poruku
  Ne bih rekao ... mozda je Laza malo popustio pa videli drugi da mogu malo kriticki ...

  Jbg nema S300, stigli migovi , josu uvek su na patosu ,,, pa ono i ultra fan SNSa bi se smorio.

  I sam SNS zna da mora malo da trpi kritiku iz poznatih izvora ... nije sve tako crno a nisu ni oni od juce, ako treba dozvolice i malo vise medijske slobode ali nesto drugo ce da zavrnu ...
  Stigli migovi al se posle par dana vratili u Rusiju. Znaci nisu stigli
  Pa u tome i jeste sve- vraćati se. S jedne točke na zemlji čeznuti, polaziti i ponovo stizati, bez te točke za koju si vezan, život nije odlaženje i vraćanje- nego lutanje.

 12. #12
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.943
  Reputaciona moć
  432

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  kakvo je budzet merilo za bilo sta? Pa povecali su se porezi na sve zivo, harac gori nego kod dahija, normalno je da ce budzet biti veci

 13. #13
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  18.161
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Nosferatu___2 Pogledaj poruku
  Постоји много људи на овом форуму који мрзе Запад, али воле Скандинавију.

  Заправо, за њих би идеално друштво била нека нацистичка Скандинавија која је протерала све обојене, п-едере и феминисткиње.

  Ти људи су "СФРЈ Комунисти".
  jos bajo da otkrijemo naftu i evo raja na zemlji. Ja nisam protiv socijalizma. Ali da se ogranici drzavna potrosnja na 10 % bdp. Od toga 5-6 % na penzije. Na po 1 za vojsku policiju, skolstvo i zdrastvo i socijalna zastita.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 14. #14
  Elita Deki1987 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banat
  Poruke
  18.779
  Reputaciona moć
  298

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  jos bajo da otkrijemo naftu i evo raja na zemlji. Ja nisam protiv socijalizma. Ali da se ogranici drzavna potrosnja na 10 % bdp. Od toga 5-6 % na penzije. Na po 1 za vojsku policiju, skolstvo i zdrastvo i socijalna zastita.
  Ide se ka tome ... Srbija je sve manja i manja ...

 15. #15
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  18.161
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio hypnotoad Pogledaj poruku
  kakvo je budzet merilo za bilo sta? Pa povecali su se porezi na sve zivo, harac gori nego kod dahija, normalno je da ce budzet biti veci
  i vise salju poresku inspekciju da proveravaju poslovanje.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Deki1987 Pogledaj poruku
  Ide se ka tome ... Srbija je sve manja i manja ...
  sa 45% bdp koji odu na potrosnju drzave. Pola ljudskog rada otme drzava. I te pare da stranim firmama koje su teske nekoliko miliijardi
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 16. #16
  Elita Deki1987 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banat
  Poruke
  18.779
  Reputaciona moć
  298

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  i vise salju poresku inspekciju da proveravaju poslovanje.

  - - - - - - - - - -  sa 45% bdp koji odu na potrosnju drzave. Pola ljudskog rada otme drzava. I te pare da stranim firmama koje su teske nekoliko miliijardi
  Opozicija obecava da nece trositi toliko na to prosipanje para stranim investitorima.

  Ja sve mislim da SNS ima semu sa svakom firmom, zato su i tajni ugovori ... kao daju 10 000e po radnom mestu a ustvari 5000 vracaju SNSu

 17. #17
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.943
  Reputaciona moć
  432

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  i vise salju poresku inspekciju da proveravaju poslovanje.
  i
  Sirotinji.. Ne salje se inspekcija velikim igracima, strani veliki igraci imaju povlasceno placanje a sandzak i jug sa albanskim zivljen niko nije proverio unazad 50 godina barem..
  Iscedis narod totalno i onda vices veliki je budzet.. i kupis po koju jelku od 80 000 e

 18. #18
  Nosferatu___2 je trenutno na forumu
  Самовиктимизујући Ултрапедеро хиперквазилиберал
  Elita Nosferatu___2 (avatar)
  Učlanjen
  18.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  In den freien Hansestädten
  Poruke
  17.660
  Reputaciona moć
  380

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  jos bajo da otkrijemo naftu i evo raja na zemlji. Ja nisam protiv socijalizma. Ali da se ogranici drzavna potrosnja na 10 % bdp. Od toga 5-6 % na penzije. Na po 1 za vojsku policiju, skolstvo i zdrastvo i socijalna zastita.
  Ја мислим да је за све крив Пиргави Енглез.

  Јешчуо да му црнац ј-ебо ћерку па му родила браон унуче хехехе?

  Е црнац нас осветио.

 19. #19
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  18.161
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio Deki1987 Pogledaj poruku
  Opozicija obecava da nece trositi toliko na to prosipanje para stranim investitorima.

  Ja sve mislim da SNS ima semu sa svakom firmom, zato su i tajni ugovori ... kao daju 10 000e po radnom mestu a ustvari 5000 vracaju SNSu
  zasto davati pare bilo kome. Potrosnja drzave treba biti drasticno smanjena i onda ce manje para da ostane strankama, a vise normalnim ljudima. I onda politika nece da bude toliko isplativa.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 20. #20
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  38.425
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1495

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  jos bajo da otkrijemo naftu i evo raja na zemlji. Ja nisam protiv socijalizma. Ali da se ogranici drzavna potrosnja na 10 % bdp. Od toga 5-6 % na penzije. Na po 1 za vojsku policiju, skolstvo i zdrastvo i socijalna zastita.
  Na zalost , ni oni ":koji su otkrili naftu na svojoj teritoriji" se nisu i usrecili time ...

  Samo pogledajmo slucaj Libija , Irak , Sirija ...
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 21. #21
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  18.161
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio bakonja Pogledaj poruku
  Na zalost , ni oni ":koji su otkrili naftu na svojoj teritoriji" se nisu i usrecili time ...

  Samo pogledajmo slucaj Libija , Irak , Sirija ...
  sve do jednog komunisticki kokosinjac
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 22. #22
  Elita Deki1987 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banat
  Poruke
  18.779
  Reputaciona moć
  298

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio bakonja Pogledaj poruku
  Na zalost , ni oni ":koji su otkrili naftu na svojoj teritoriji" se nisu i usrecili time ...

  Samo pogledajmo slucaj Libija , Irak , Sirija ...
  Libija je lepo zivela od svoje pameti i od svojih resursa ... nikoga nisu dirali ali smetalo im sto je Gadafi "diktator" a ne smeta im jedan Orban ...

  NATO je najveci agresor i najgora teroristicka organizacija na svetu... krsi sve ustave i odredbe zarad Americkog kapitala ... muslimani se svete , na zalost mesto da na politicare udaraju oni se obruse na civile ... ali i to je razumljivo , narod Evrope mora da ustane i da kaze jasno da su promene potrebne , ko zna sta masina planira, a lako se masina zaustavi na vreme kada je pod punom parom onda je tesko zaustaviti.

 23. #23
  Poznat јанпи (avatar)
  Učlanjen
  11.03.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.094
  Reputaciona moć
  224

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio GeorgeV Pogledaj poruku
  Ne treba se zamajavat realnošću kad postoji RTS i Pink.

  Da bi Srbija ekonomski stvarno krenula napred, neophodno je da država prestane da se petlja tamo gde ne treba, a da radi svoj posao tamo gde treba.

  Ali, pošto je Srbija reketaška država, to se dogodit neće...
  Акценат на то рекетирање :

  -Зашто се отворено и јавно не прича о томе да Челници Државе шаљу своје армије батинаша
  у добростојеће фирме где се поштеним људима отима посао , фирме и које се купују по мизерним ценама?
  Пиштаљка ти се позлатила Милораде !

 24. #24
  Veoma poznat TONOLAN (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.903
  Reputaciona moć
  403

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Ove godine imacemo i rast bdp izmedju 3,5 i 4%
  Da je Luj XIV znao kako će zavrsiti Luj XVI sve bi bilo drugačije...

 25. #25
  Iskusan sin Juga (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  grobnica grbavog kralja
  Poruke
  5.184
  Reputaciona moć
  106

  Podrazumevano Re: Буџет Србије очаравајући, раст БДП-а разочаравајући

  Citat Original postavio TONOLAN Pogledaj poruku
  Ove godine imacemo i rast bdp izmedju 3,5 i 4%
  Ekonomski magovi treba dobro da se pomole Manituu jer visina srpskog bdp-a, zavisi od toga hoće li pasti kiša ili ne.
  Ko na brdu ak` imalo stoji više vidi no onaj pod brdom

Slične teme

 1. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 19.06.2017., 23:01
 2. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 11.11.2016., 20:23
 3. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 12.12.2012., 19:51
 4. Odgovora: 129
  Poslednja poruka: 07.09.2012., 10:29
 5. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 09.06.2012., 12:22

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •