"DRAGA NEŽELJENA...." U crnogorskim novinama osvanule ČITULJE nerođenim devojčicama
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 119

Tema: "DRAGA NEŽELJENA...." U crnogorskim novinama osvanule ČITULJE nerođenim devojčicama

 1. #1
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano "DRAGA NEŽELJENA...." U crnogorskim novinama osvanule ČITULJE nerođenim devojčicama

  #Neželjena tuđa večera

  "PRENATALNI ODABIR POLA I SELEKTIVNI PREKIDI TRUDNOĆE UPRAVO SU JEDNA OD POSLJEDICA VJEROVANJA DA JE ROĐENJE MUŠKOG DJETETA, NASLJEDNIKA IMPERATIV ZA SVAKU PORODICU I DA JE MUŠKO DIJETE VRJEDNIJE OD ŽENSKOG", SMATRA MAJA RAIČEVIĆ, DIREKTORKA NEVLADINE ORGANIZACIJE CENTAR ZA PRAVA ŽENA IZ PODGORICE
  U Crnoj Gori uveliko se sprovodi kampanja #Neželjena sa ciljem da se spreče selektivni abortusi u zavisnosti od pola deteta. Ova kampanja je uzdrmala Crnu Goru, ali i region, kada je krajem novembra bila preplavljena plakatima i čituljama koji upućuju na probleme zloupotrebe prenatalnih testova za rano detektovanje pola deteta i praksu seletkivnih abortusa. Osvanuli su plakati pod sloganom
  Neželjena sa likovima devojčica i poslate poruke poput "Draga Neželjena, Tvoji roditelji više žele dječaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im. Tvoja ožalošćena Crna Gora". U Studentskom parku u Podgorici otkrivena je spomen-ploča simbolično posvećena Neželjenoj u znak sećanja na sve devojčice kojima je uskraćeno pravo na život. Ovaj problem nije specifičan samo za Crnu Goru, štaviše, u izveštaju UN-a spominju se i Srbija i BiH, ali su Crna Gora, Albanija, Kina, Indija, Jermenija, Azerbejdžan i druge zemlje visoko rangirane.
  "TUĐA VEČERA": Iako ne mora da se prevodi šta znači #Neželjena, onome ko nije shvatio treba reći da je to ciljana promena demografske strukture zemalja u kojima se dešava ova pojava. Da se rodi više dečaka nego devojčica, a ako je devojčica na putu da se rodi, e pa onda, baš šteta, "rekao sam ti da rodiš muško a ne žensko". O ovoj temi se još ne govori u Srbiji, ali je samo pitanje vremena kada će taj problem izbiti, budući da trudnice iz Crne Gore ponekad dolaze u Srbiju zbog prenatalnih analiza i selektivnih abortusa, jer je sredina iz koje dolaze mala. U crnogorskoj štampi bilo je napisa o sprezi, ili kako kažu o "uhodanoj šemi" crnogorskih ginekologa i srpskih kolega iz privatnih klinika.
  Aktivistkinje Centra za prava žena us­­pešno su sprovele kampanju uz podršku medija, te je njihova stvar došla do Vlade Crne Gore, koja ih je, ovaj put, ozbiljno shvatila. Naime, prema zvaničnim podacima, u Crnoj Gori svake godine izvrši se 1400 prekida trudnoće, od kojih je u 70 odsto slučajeva reč o namernom prekidu. Izvršna direktorka nevladine organizacije Centar za prava žena iz Podgorice, Maja Raičević, objašnjava da je kampanja #Neželjena pokrenuta "u cilju promjene negativne tradicije i sistema vrijednosti koji još uvijek više vrednuje dječake od djevojčica, muškarce od žena".
  "Radi se o kulturnim normama koje opstaju uprkos emancipaciji društva i koje su toliko ukorijenjene da ih društvo nesvjesno prihvata, ne dovodeći u pitanje njihov uzrok, opravdanost i posebno – posljedice. A prenatalni odabir pola i selektivni prekidi trudnoće upravo su jedna od posljedica vjerovanja da je rođenje muškog djeteta, nasljednika imperativ za svaku porodicu i da je muško dijete vrjednije od ženskog. U Crnoj Gori se za žensku djecu nekad koristio izraz ‘tuđa večera’, što prilično slikovito prikazuje odnos društva prema ženama. Ta diskriminacija ženske djece / žena, uprkos formalnoj jednakosti, živi kroz poruke koje dobijamo od malih nogu, najprije od porodice, a potom i od društvene zajednice koja vrlo sporo i uz ogroman otpor prihvata bilo kakvu promjenu tog patrijarhalnog sistema vrijednosti. Posljedice takvog sistema vrijednosti ogledaju se kroz ekonomsku nejednakost, slabije prisustvo u javnom i političkom životu, nasilje nad ženama, pa i selektivne prekide trudnoće. Dakle, kampanja je usmjerena na promjenu svijesti našeg društva, na pokretanje društvenog dijaloga koji će se baviti uzrocima problema umjesto da ga rješava na pogrešan način – osudom žena ili dodatnom restrikcijom njihovih reproduktivnih prava. Dakle, kampanjom želimo promovisati ravnopravnost, objasniti da negativna tradicija nanosi štetu i ženama i muškarcima", kaže Maja Raičević.
  "SINE, BAŠ SI LEPA": Ideja za kampanju pojavila se nakon što je problem prenatalnog odabira pola i statistički potvrđen kroz podatke Zavoda za statistiku Crne Gore i izveštaj UN Populacionog fonda "Polna neravnoteža pri rođenju (Sex Imbalances at Birth, UNFPA 2012) koji je Crnu Goru prepoznao kao jednu od zemalja u kojoj ovaj problem poprima zabrinjavajuće razmere. Komitet UN-a za zabranu diskriminacije žena (CEDAW) izdao je u julu 2017. godine pravno obavezujuću preporuku Crnoj Gori da pristupi rešavanju ovog problema, a isti zahtev je uputio i Savjet Evrope.
  "Problemom prenatalnog odabira pola bavili su se i mediji u Crnoj Gori, najprije novinarka Olja Nikolić kroz seriju istraživačkih članaka za Slobodnu Evropu, a potom i Svetlana Slavujević iz Centra za istraživačko novinarstvo. Mi iz Centra za ženska prava smo, kao organizacija koja se bavi pravima žena, prepoznali da je problem u duboko ukorijenjenoj diskriminaciji i da je rješenje u promjeni društvene svijesti kroz dugoročno informisanje javnosti i obrazovanje. Na naše zadovoljstvo, problem je prepoznala i agencija ‘Meken’ koja je pro bono kreirala kampanju i obezbijedila podršku u svim segmentima koji su zahtijevali finansijske i logističke kapacitete. Vrijednost kampanje je i u tome što se radi o volonterskoj inicijativi, koja je udružila aktivistkinje, marketinške stručnjake i stručnjakinje, dramaturškinje, medije, u namjeri da doprinesu prevazilaženju problema", objašnjava direktorka nevladine organizacije.
  Kampanja je pokrenula i lične priče, pa se u komentarima posetilaca i posetiteljki FB stranice kampanje
  Neželjena mogu pročitati brojni primeri iz svakodnevnog života žena u Crnoj Gori čije rođenje nije predstavljalo radost za porodicu, koji svedoče da je u crnogorskom društvu i dalje prisutno favorizovanje sinova u odnosu na kćerke, koje se reprodukuje kroz često nesvesne poruke najbližih članova porodice. Poput, "sine, baš si lepa", (jezički), ili spomenuta "tuđa večera" (imovinski). Po društvenim mrežama pojavila se i reakcija: Za mene si #Željena.
  "U okviru kampanje pokrenuta je peticija kojom tražimo da Vlada Crne Gore strateški pristupi rješavanju problema prenatalnog odabira pola, koju je za nedjelju dana potpisalo oko 5000 osoba. Vrlo brzo nakon pokretanja kampanje, Vlada Crne Gore je inicirala sastanak sa nama, na kojem je izražena podrška kampanji i dogovoren sastanak multisektorske radne grupe koja će raditi na konkretnim, dugoročnim mjerama za prevazilaženje ovog problema", naglašava Raičevićeva.
  Takođe, zbog negativnih trendova u okruženju, direktora nevladine organizacije Centar za prava žena ističe da mere koje će biti preduzete nikako ne smeju ograničiti zakonom garantovana reproduktivna prava žena, uključujući pravo na prekid trudnoće. "Svjesni smo da ovaj proces mora biti dugoročan i da se prije svega mora zasnivati na obrazovanju, informisanju, razmjeni znanja među svim sektorima, istraživanjima, praćenju trendova u ovoj oblasti, analizi i prevazilaženju normi i praksi koje doprinose negativnoj tradiciji i diskriminaciji žena, identifikaciji kulturnih praksi koje promovišu vrijednost ženske djece i ravnopravnost polova. Ove mjere moraju biti uključene u sve relevantne nacionalne razvojne planove i politike."
  Prema njenim rečima, uzroci problema duboko su ukorenjeni i postaju vidljivi tek onda kada prenatalni odabir pola ugrozi demografsku sliku jedne zemlje, što nažalost svedoči o tome da su ljudska prava žena marginalizovana i da se njima društvo bavi tek onda kada su posledice primetne kroz druge oblasti interesovanja stručnjaka. "Zapravo, ovaj problem ilustruje često zanemarenu, iako sasvim očiglednu činjenicu – da položaj žena presudno utiče na sve društvene pojave/odnose, uključujući kvalitet života i dobrobit pojedinaca i pojedinki u društvu", zaključuje naša sagovornica.
  http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1552790

  "DRAGA NEŽELJENA...." U crnogorskim novinama osvanule ČITULJE nerođenim devojčicama
  Ime: DO1QPVhX0AEhOjr.jpg
Pregleda: 294
Veličina: 37,0 KB
  U crnogorskim dnevnim novinama, kao i širom društvenih mreža, danas su osvanule čitulje i plakati sa poslednjim pozdravom neorođenim devojčicama koje su majke abortirale nadajući se muškom nasledniku.
  Tekst čitulje glasi: "Draga #Neželjena, tvoji roditelji više žele dečaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im". U potpisu stoji "Tvoja ožalošćena Crna Gora".

  Kampanju je pokrenula NVO "Centar za ženska prava" sa ciljem da spreči zloupotrebu prenatalnih testova za rano detektovanje pola deteta u svrhe selektivnih abortusa.

  Pre nekoliko nedelja u javnost su izašle priče Crnogorki koje su, pod pritiskom tradicionalne i patrijarhalne okoline koja očekuje muškog naslednika, i po nekoliko puta abortirale žensko dete, nakon što su genetski testovi pokazali da ne nose sina.

  Reč je inače o testovima za rano otkrivanje pola bebe, odnosno biopsiji horionskih čupica, koji su zabranjeni u svrhe biranja pola bebe, ali ih Crnogorek nnajčešće rade u Srbiji gde se izvrši i većina abortusa.
  http://www.blic.rs/vesti/svet/draga-nezeljena-u-crnogorskim-novinama-osvanule-citulje-nerodenim-devojcicama-foto/0w2ntc0

  Ови болесници су пре пар година упозоравани од УН и СЕ због овог, ово је кривично дело. И све се то обавља у Србији. 2. #2
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  pacenice abortus je ubistvo u bilo kom slucaju. ne samo ako su ugrozena vasa zenska prava. mrs
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 3. #3
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ciklicna manijakalna depresija
  Poruke
  21.837
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  pacenice abortus je ubistvo u bilo kom slucaju. ne samo ako su ugrozena vasa zenska prava. mrs
  radnik obespravljen, malo placen, robovski uslovi rada itd. a opet niko nece da iskoriscava srpskog radnika bez subvencija

 4. #4
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  pacenice abortus je ubistvo u bilo kom slucaju. ne samo ako su ugrozena vasa zenska prava. mrs
  Абортус је грех највећи грех, али по законима је дозвољен, а ти ниси ни укапирао о чему се овде ради

 5. #5
  Vladimir M. nije na forumu
  Liberalno jeднако slobodno. Ko još nije za slobodno?
  Ističe se Vladimir M. (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ekvatorijalna Gvineja
  Poruke
  2.852
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Ateisti su svojom kampanjom o pravu žene na abortus DOPRINELI pojavi #Neželjena.
  Ovaj pokolj ide na NJIHOVU dušu.


  ----------------------------------------------------------------
  Vakcine su dokaz da bog ne postoji. Dositej Obradović je prosvetitelj a ne Sveti Sava!!
  Poslednji put ažurirao/la Vladimir M. : 20.12.2017. u 15:48
  Poruka Svetog Save je knjigA braćo knjigA a poruka Dositeja je knjigE braćo knjigE. Super je to što je Sveti Sava pročitao jednu knjigu(bibliju) ali je poruka Dositeja "brate pročitaj još neku".

 6. #6
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio Невеница Pogledaj poruku
  Абортус је грех највећи грех, али по законима је дозвољен, а ти ниси ни укапирао о чему се овде ради
  pa u cemu je problem onda da bude abortirana devojcica. ako je moralno ubiti dete.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 7. #7
  Vladimir M. nije na forumu
  Liberalno jeднако slobodno. Ko još nije za slobodno?
  Ističe se Vladimir M. (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ekvatorijalna Gvineja
  Poruke
  2.852
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Moguće je da crnogorcima i nije do sexa pa ŠTA ĆE IM ŽENSKE.

  ----------------------------------------------------------------
  Vakcine su dokaz da bog ne postoji. Dositej Obradović je prosvetitelj a ne Sveti Sava!!
  Poruka Svetog Save je knjigA braćo knjigA a poruka Dositeja je knjigE braćo knjigE. Super je to što je Sveti Sava pročitao jednu knjigu(bibliju) ali je poruka Dositeja "brate pročitaj još neku".

 8. #8
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  ja sam tebe ubio, ti si bio neduzan i nisi nista skrivio. ali bajo moj sve je to po zakonu.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 9. #9
  Vladimir M. nije na forumu
  Liberalno jeднако slobodno. Ko još nije za slobodno?
  Ističe se Vladimir M. (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ekvatorijalna Gvineja
  Poruke
  2.852
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio Невеница Pogledaj poruku
  Абортус је грех највећи грех, али по законима је дозвољен, а ти ниси ни укапирао о чему се овде ради
  A o čemu se radi?
  Ateisti su svojom kampanjom o pravu žene na abortus DOPRINELI pojavi #Neželjena.
  Ovaj pokolj ide na NJIHOVU dušu.

  ----------------------------------------------------------------
  Vakcine su dokaz da bog ne postoji. Dositej Obradović je prosvetitelj a ne Sveti Sava!!
  Poruka Svetog Save je knjigA braćo knjigA a poruka Dositeja je knjigE braćo knjigE. Super je to što je Sveti Sava pročitao jednu knjigu(bibliju) ali je poruka Dositeja "brate pročitaj još neku".

 10. #10
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ciklicna manijakalna depresija
  Poruke
  21.837
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  I u cemu je fora sad?

  Sad je to ubistvo i strasno jer hoce musko, a nije ubistvo i strasno ako se ne vrsi selekcija po polovima?

  I naravno patetika - nije se rodila Gaga jer su roditelji hteli decaka i to govore oni isti koji smatraju da je abortus zensko pravo da radi sa svojim telom sta god hoce, jel tako.

  PATETIKA MAXIMUM !!
  radnik obespravljen, malo placen, robovski uslovi rada itd. a opet niko nece da iskoriscava srpskog radnika bez subvencija

 11. #11
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Genetsko testiranje zbog biranja pola je zabranjeno, ali se ipak dešava, jer crnogorske žene ne odolevaju pritisku sredine da rode sina, pa abortiraju devojčicu. Kako piše RTCG, za neke privatne klinike u Srbiji to je profitabilan posao.
  Roditi sina, izbeći svakodnevno prebacivanje i osudu porodice i tradicionalnog društva – pritisak je pod kojim vekovima žive crnogorske žene. U davna vremena se u očaju posezalo za vračarama, a već godinama se zloupotrebljava genetska medicina.
  Uhodana šema crnogorskih i srpskih ginekologa

  Daleko od javnosti traje uhodana šema između crnogorskih ginekologa i njihovih kolega u privatnim klinikama u Beogradu, koji "pomažu" ženama da urade bolan i skup test horionskih čupica i tako saznaju pol prije isteka zakonskog roka za abortus koji je deset nedjelja. Cena ove intervencije je oko 350 evra, piše RTCG.

  Zabranjeno po zakonu, ali...

  Genetsko testiranje u svrhu saznavanja pola zabranjuje i srpski i crnogorski zakon, ali je Beograd, sa velikim brojem privatnih klinika, postao prirodna destinacija. U Crnoj Gori takvo testiranje je moguće uraditi samo u Kliničkom centru, i to isključivo ako postoje ozbiljne sumnje na genetske poremećaje.
  Rodila dečaka bez ruke posle intervencije

  Test horionih čupica nije bezazlen, kaže doktorka Balać: „Mi u Beranama imamo slučaj gdje je rođen dečak poslije tri devojčice, pol je otkriven biopsijom horiona. Dečak je, međutim, rođen bez jedne ruke.“

 12. #12
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  pa u cemu je problem onda da bude abortirana devojcica. ako je moralno ubiti dete.
  Управо. Абортус је неприхватљив у целини (да сад не помиње неке екстремен ситуације у којима би био прихватљив). Пол детета је небитан.
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 13. #13
  Saliva nije na forumu
  komšinica kaže da patim od autošovinizma, šta je to i kako se leči
  Domaćin Saliva (avatar)
  Učlanjen
  27.02.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  67

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  abortus je zlo sam po sebi

  a ovi sto abortiraju nerodjenu bebu, samo zato sto je devojcica, to je tek zlo

  ubiti plod jer nije musko, to mora da je smislio neki genijalac

  i onda, velika vecina tih roditelja, odvede to neko drugo, trece, sedmo dete posle jedno 6 abortusa

  u Crkvu da ga krsti

  jer veruju u Boga, al eto, tu i tamo ubiju po neko nerodjeno dete. nije greh, jer to je sada moderno.
  Hans, get ze flammenwerfer für die Soros-Mitarbeiterliste ds, cro, ldp, AV

 14. #14
  Vladimir M. nije na forumu
  Liberalno jeднако slobodno. Ko još nije za slobodno?
  Ističe se Vladimir M. (avatar)
  Učlanjen
  23.10.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ekvatorijalna Gvineja
  Poruke
  2.852
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio Невеница Pogledaj poruku
  Genetsko testiranje zbog biranja pola je zabranjeno, ali se ipak dešava, jer crnogorske žene ne odolevaju pritisku sredine da rode sina, pa abortiraju devojčicu. Kako piše RTCG, za neke privatne klinike u Srbiji to je profitabilan posao.
  Roditi sina, izbeći svakodnevno prebacivanje i osudu porodice i tradicionalnog društva – pritisak je pod kojim vekovima žive crnogorske žene. U davna vremena se u očaju posezalo za vračarama, a već godinama se zloupotrebljava genetska medicina.
  Uhodana šema crnogorskih i srpskih ginekologa

  Daleko od javnosti traje uhodana šema između crnogorskih ginekologa i njihovih kolega u privatnim klinikama u Beogradu, koji "pomažu" ženama da urade bolan i skup test horionskih čupica i tako saznaju pol prije isteka zakonskog roka za abortus koji je deset nedjelja. Cena ove intervencije je oko 350 evra, piše RTCG.

  Zabranjeno po zakonu, ali...

  Genetsko testiranje u svrhu saznavanja pola zabranjuje i srpski i crnogorski zakon, ali je Beograd, sa velikim brojem privatnih klinika, postao prirodna destinacija. U Crnoj Gori takvo testiranje je moguće uraditi samo u Kliničkom centru, i to isključivo ako postoje ozbiljne sumnje na genetske poremećaje.
  Rodila dečaka bez ruke posle intervencije

  Test horionih čupica nije bezazlen, kaže doktorka Balać: „Mi u Beranama imamo slučaj gdje je rođen dečak poslije tri devojčice, pol je otkriven biopsijom horiona. Dečak je, međutim, rođen bez jedne ruke.“
  Aaaa.
  Znači problem je što se vrši PRITISAK na žene.
  A nije problem što se ženski fetusi ubijaju.
  Pa zašto TU pojavu zovete #Neželjena. Treba da je zovete #Pritisaknazene ili slicno...

  ----------------------------------------------------------------
  Vakcine su dokaz da bog ne postoji. Dositej Obradović je prosvetitelj a ne Sveti Sava!!
  Poruka Svetog Save je knjigA braćo knjigA a poruka Dositeja je knjigE braćo knjigE. Super je to što je Sveti Sava pročitao jednu knjigu(bibliju) ali je poruka Dositeja "brate pročitaj još neku".

 15. #15
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Crna Gora je prema relevantnim istraživanjima među četiri države u svetu sa najvećim poremećajem u odnosu novorođene muške i ženske dece, zbog čega je Savet Evrope od te države tražio da se izjasni da li je ta zabrinjavajuća statistika posledica uništavanja ženskih fetusa.
  Tačna je informacija da je Savjet Evrope tražio informaciju od Crne Gore o prenatalnom odabiru pola jer su istraživanja populacionog fonda UN pokazala da se u nekim evropskim zemljama vrši prenatalna selekcija pola fetusa u korist muške populacije. Prema tom istraživanju Crna Gora je uz Albaniju, Azerbejdžan, Jermeniju, zemlja sa najvećim debalansom među decom muškog i ženskog pola

 16. #16
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  glupaci je samo bitno sto se unistava zenski fetus. a ne sto se unistava fetus uopste.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 17. #17
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.007
  Reputaciona moć
  2254

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  А какве везе са нама има ова тема??? НЕка се обрате своме Џукелановићу - своме комунисти..... он им је то дозволио...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 18. #18
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  zenu u proseku zive vise od muskaraca, a preko 60 godina(doba sigurnog glasanja) je brojcani odnos znacajno u njihovu korist. I onda im se daju prava da toboze mogu svasta da rade sa svojim telom, da dobiju obavezno decu na razvodu, da se uvode razne zenske kvote. Najveca greska koja ce verovatno dovesti do kraja covecanstva je davanje zenama i sirotinji pravo glasa.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 19. #19
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  А какве везе са нама има ова тема??? НЕка се обрате своме Џукелановићу - своме комунисти..... он им је то дозволио...
  Има везе тако што се све то обавља у Београду.

 20. #20
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Alle Schlüsselpositionen sind mit Familienmitgliedern zu besetzen.
  An Geschäften dürfen nur männliche Familienmitglieder teilnehmen.

  Rothschild zakoni
  1) kljucne pozicije samo za clanove porodice
  2) u poslove mogu ucestovati samo muski clanovi familije.
  Poslednji put ažurirao/la pivosok : 20.12.2017. u 16:23
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 21. #21
  Primećen član Невеница (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  806
  Reputaciona moć
  23

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  Alle Schlüsselpositionen sind mit Familienmitgliedern zu besetzen.
  An Geschäften dürfen nur männliche Familienmitglieder teilnehmen.

  Rothschild zakoni
  1) kljucne pozicije samo za clanove porodice
  2) u poslove mogu ucestovati samo muski clanovi familije.
  Ове жене су већином муслиманке, по неким истраживањима УН

 22. #22
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.219
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  da i problem je ne taj sto ima abortusa, nego sto se naime abortiraju zenski fetusi.
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 23. #23
  Buduća legenda Rasejani Prorok (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  korak do bogatstva
  Poruke
  29.336
  Tekstova u blogu
  54
  Reputaciona moć
  689

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Evo rešenja za žene: kad počne teranje - sednite i prekrstite noge
  Kod nas muških je lakše, hvala Bogu, a vi možete njemu da se požalite
  I ♥ Ceca

 24. #24
  Domaćin Боб Метјуз (avatar)
  Učlanjen
  18.05.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ИстБгд
  Poruke
  4.181
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  Citat Original postavio Невеница Pogledaj poruku
  Crna Gora je uz Albaniju, Azerbejdžan, Jermeniju, zemlja sa najvećim debalansom među decom muškog i ženskog pola
  to je problem za milove šiptare i te ostale kozoyebe
  blood vs gold

 25. #25
  Buduća legenda Rasejani Prorok (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  korak do bogatstva
  Poruke
  29.336
  Tekstova u blogu
  54
  Reputaciona moć
  689

  Podrazumevano Re: #Neželjena

  A najveća prevara od žena je što MUŠKOM JUNAČINI ne objasne kako se pere, pegla i kuva
  nego mu murvinjski kažu: šjutra kad se oženiš tebe će žena sve to da ugodi

  I ta ženska solidarnost da nas zapravo ostave zavisnim od žena je za neizdržati i to se mora menjati
  neću ja uopšte da čekam kad će ona da ispegla, skuva ,,, nek kuva tati svome, kuš bre

  CRNA STATISTIKA KAŽE:

  1) Muško će šlepati ženu koja ne radi - jer je voli
  2) Žena neće šlepati muško koje ne radi - iako je voli

  PA NE MOŽE ONDA ISTA PLATA JA HRANIM DVA DUPETA
  I ♥ Ceca

Slične teme

 1. nero 2003 pro
  Autor drago41 u forumu Softver
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 30.11.2003., 02:21
 2. Nero Express i TEAC CD-W552E?
  Autor Lord of Chaos u forumu Hardver
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 03.11.2003., 10:03
 3. Nero cudnot preform fixation
  Autor vlastimi u forumu Hardver
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 31.10.2003., 13:36
 4. nero
  Autor sony u forumu Softver
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 15.10.2003., 22:22
 5. Nero Burning Rom 5.5. (pomoć oko snimanja )
  Autor radza u forumu Softver
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 16.09.2003., 12:45

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •