Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрватске
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 63

Tema: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрватске

 1. #1
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Thumbs down Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрватске

  Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе

  'Занимљиво је зашто и ко оспорава тај „домољубни поздрав“ и како поступа држава', рекао је бискуп Кошић на представљању књиге о Марку Перковићу Томпсону.


  Сисачки бискуп Владо Кошић говорио је на представљању књиге о Марку Перковићу Томпсону коју је написао академик Јосип Печарић. Многи медији пренели су Кошићев говор у којем је утврдио како неки силом покушавају да ућуткају певача и академика Печарића. Кошићев говор преносимо у целости:
  "Волео бих кад би било више таквих храбрих људи као што су прослављени певач Марко Перковић Томпсон и академик Јосип Печарић.

  Они који немају аргументе желели би их силом ућуткати: тако забрањују концерте прослављеном певачу Марку, уручују му казнене пријаве због ремећења јавног реда и мира, дифамирају његов углед и проглашавају његов рад – ни мање ни више него фашистичким. Такође, против академика Печарића такви раде свим средствима само да га ућуткају, прогоне му породицу и – најчешће га игноришу.

  Међутим оба ова велика човека, Хрвата и домољуба, људи су којима се наша Домовина треба поносити. Можда ће тек у будућем времену, кад се ослободимо – како пева бискуп Анте Ивас – свих тих издајица, кривоклетника, варалица, такође и – како песнички каже Анто Ковачевић – свих дрпислава, тек ће у будућој, мирнијој историји Хрватске ови наши великани Марко и Јосип добити своје право место, место највећег поштовања.


  Једно је сигурно: њих обојицу красе храброст у заступању истине и љубав према домовини која није фраза ни интерес. Такође, рекао бих, краси их и спремност на подношење трпљења, оспоравања, подметања за истину и праведност. Док се Јосип углавном с тим претњама бори хумором и иронијом, Марко одговара својим оспораватељима - песмом.

  Ова књига сведок је величине управо ове двојице хрватских људи, сведок о поштеним људима у непоштено време, о великим људима у времену малих душа, о дрскости неколицине који се усудише бити храбри у времену издаје. Зато ће њихов траг бити надахнуће будућим нараштајима и за двадесет и тридесет година о њима ће се писати књиге, снимати филмови и они ће бити пример срчаности у борби са злом које уништава истину и нашу домовину.

  Да је Марко херој, препознали су и бранитељи, међу које се и он убраја јер је био драговољац у Домовинском рату и прва сад већ легендарна песма „Бојна Чавоглаве“ настала је у том времену. Бранитељи су му наиме недавно даровали Велику златну плакету за храброст, на чему му и ја овде јавно честитам!

  Уз певача Марка и академика Јосипа повезује се поздрав „За дом спремни!“. Занимљиво је зашто и ко оспорава тај домољубни поздрав и како поступа држава. Најпре ваља рећи да је спонтано тај поздрав употребљаван у Домовинском рату, и то не само од припадника ХОС-а који су га узели и у свој грб, него и од Тигрова и Громова. Постоје снимке на јутјубу о томе. Тада, интересантно, то никоме није сметало.

  Ни то што је Марко у својој првој домољубној песми „Бојна Чавоглаве“ употребио тај поклич. Тек од пре две-три године започела је хајка и на Марка и на тај поздрав, оптужујући све који га употребе за усташтво и фашизам. Најпре, треба рећи да усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе, о чијој су се нарави као држави позитивно изразили и бл. Алојзије Степинац и др. Фрањо Туђман, али те су постројбе то чиниле свим „допуштеним и недопуштеним средствима“, што је био део њихове заклетве.

  Та илегалност односно недопуштена средства свакако нису за нас хришћане прихватљива, као ни злочини које су починили, а које Црква осуђује, премда треба рећи да је то био одговор на бројне четничке и партизанске злочине. Зашто је међутим дошло последњих година до јавног политичког и полицијског прогона поздрава ЗДС и оних који га употребе – а у Домовинском рату и кроз 25 година после рата се то није догађало? Сетимо се тужби које је против Џоа Шимунића подигло удружење ‘Корак испред’ из Ријеке, на чијем је челу Србин Зоран Стевановић.


  Надаље, сетимо се како је српски политичар Вулин у више наврата прозивао актуелну Хрватску због „усташизације и фашизације“. То су чинили и други српски, прочетнички политичари. Но, повод су им дали заправо хрватски политичари који су, на челу с бившим председником државе па онда и председником Владе – најпре у јеврејском Кнесету, па потом при формирању нове Владе с Карамарком на челу – оптуживали Хрвате због „усташке гује“ и „скретања у усташтво“.

  За све то није било доказа, али је с друге стране било све више доказа да је у структурама власти у РХ још много удбаша и злочинаца који су ликвидирали многе Хрвате како у иностранству тако и у Хрватској и БИХ или су њихови синови. И мени се чини да су сву ту бучну хајку на непостојеће усташе покренули управо они који су се бојали да не би били подвргнути лустрацији која се све више најављује као реална и нужна опција за законодавство РХ.

  Сетимо се само тзв. Лекс Перковић што је најбољи доказ како је удбашко-комунистичка гуја заправо још увек јака у Хрватској. У тај контекст стављам и прогон домољуба, не само госп. академика Печарића и нашег најдомољубнијег певача Марка Томпсона, него и многих других које не престају нападати и сатанизовати у јавном хрватском простору. Могли бисмо набрајати многе...

  Могу рећи како сам и ја један од тих, или ме барем тако перципирају. Кад сам рецимо на свом Фејсбук профилу затражио оставку министра унутрашњих послова, јер је први пут на Дан домовинске захвалности, што је уједно и Дан хрватских бранитеља, дао привести од полиције хрватске бранитеље који су мирно узвикивали ЗДС у Книну, мени су – наводно – јер то нисам никада примио него сам само то прочитао у медијима, одговорили из МУП-а да су они само поступали по закону о ремећењу јавног реда и мира, и то у складу са судском праксом.

  То је међутим неистина јер постојале су многе праксе пре овог случаја од 5. коловоза 2017. када су судови друкчије пресудили за тај поздрав. Сматрам да је то чиста политичка интерпретација једног закона који се не би смео политички тумачити. Наиме, закони морају бити једнаки за све и примењиви у смислу, а не да их једна странка политички тумачи овако, а друга онако.


  Дакако, то је одраз и последица политичке атмосфере у коју нас је довела нова владајућа коалиција на коју сам такође упозорио својим криком у отвореном писму Председнику Владе. Наиме, нови коалицијски партнер је ултимативно затражио – и добио – да се спомен-плоча погинулој 11-орици бранитеља који су били и припадници ХОС-а уклони из Јасеновца. Јасеновац је опет друга прича, али на жалост јер је био уцењен премијер је попустио захтеву својих коалиционих партнера. А ти младићи, који су изгинули у Јасеновцу, нису се борили за Хрватску 1941, него 1991. Дакле, опет попуштање једној лажи.

  Иначе треба отворено рећи да су политички захтеви представника поражене српске мањине у РХ, а која је заједно са Србијом и ЈНА 1991. дигла побуну против Хрватске, а подупире их и сада српска службена политика, јер тамо владају опет четници, али на жалост их подупире и СПЦ – утемељени на митовима и лажима. То су не само интерпретација Јасеновца, него и улога бл. Алојзија Степинца, устанка у Србу а што је прослава покоља Хрвата а не антифашистичка револуција, затим споменик у Банском Грабовцу, као и измишљање непостојећег логора за убијање српске деце у Сиску.

  Питамо се, зашто наша држава већ једном не наложи истрагу – али не политичку него научну, па ако је потребно и међународну – да знамо што се то стварно догодило нпр. у Јасеновцу. Како је могуће да су „истине“ толико различите? И зашто се Јасеновац препушта Србима да они говоре шта је тамо било? Наиме, и уклањање плоче погинулим бранитељима ХОС-а такво је признање да је то место на којем су страдали српски заробљеници и што је трајни разлог наметања кривице Хрватима – док се чини да је истина сасвим супротна и да би је већ једном требало изнети на видело!

  На жалост наша хрватска политика или нема снаге или не зна одговорити свим тим лажима. Требало би донети закон да сви који су дизали побуну против РХ не могу суделовати ни у којем облику у власти; затим би било по мени нужно и да се затражи исплата ратне штете коју је Република Србија нанела РХ у својој агресији, и то као услов било каквој подршци за улазак исте у ЕУ; било би надаље нужно укинути повластицу да српска деца у Хрватској уче неку другу историју Домовинског рата неголи што је то „повјесна истина“; било би потребно такође забранити улазак хушкачима и ширитељима лажи у РХ, не само српским министрима и политичарима, него и представницима СПЦ.


  Само би тако поступала поносна победница Хрватска и само би тако било могуће сачувати оно што је одбрањено у Домовинском рату који мора остати једини темељ модерне Хрватске, а што имамо у великој мери захвалити хрватским бранитељима, међу које свакако убрајамо и Марка П.Томпсона и академика Ј. Печарића.

  И да поновим реченицу са самог почетка: О кад би било више таквих људи попут Марка и Јосипа у Хрватској!"

  ▻ Извор: Вијести.

  И од једног усташе-клерофашисте, пуно.
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 13.12.2017. u 01:54
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим. 2. #2
  Buduća legenda veliki krang (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.901
  Reputaciona moć
  555

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  U pravu je da ustaštvo nije bilo fašizam, pošto je reč o golom nacizmu. A što se drugog dela rečenice tiče, baš me zanima ko je to napao Hrvate '41, pa su morali vojno da deluju? I kako to da se ta "borba za Hrvatsku" očitavala u genocidu nad nevinim srpskim civilima?
  https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

 3. #3
  Vasilij Zajcev je trenutno na forumu
  Кад снајпериста намигне, то увек обара с ногу.
  Moderator Vasilij Zajcev (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Великий Новгород
  Poruke
  8.959
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  367

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  До свиданья, друг мой, до свиданья.

 4. #4
  Domaćin pesho (avatar)
  Učlanjen
  03.11.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  vrh dna
  Poruke
  3.537
  Reputaciona moć
  93

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  obrani....da
  jugoslavenstvo je uljez i nepripadajuci faktor koji se zamijetio na Srbe u SR hrvatskoj....
  godine qurcu prolaze.....

 5. #5
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  32.996
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  895

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  U ostalom, ovo je stav ogromne vecine hrvata. Ko stim nije nacisto, taj treba da pregleda glavu.
  СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
  http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4

 6. #6
  Veoma poznat Zauz (avatar)
  Učlanjen
  06.10.2012.
  Pol
  ženski
  Poruke
  13.952
  Reputaciona moć
  482

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Civile Srbe izbacis iz kuca i prognas u drugu zemlju bez igde icega.Unistavanje groblja Srba i svakog traga da su Srbi tu ikada ziveli.Progon civilnog stanovnistva Srba slavis kao " vojnu pobedu ".Politika me savrseno ne zanima.Srbi civili su stradali.Nemaju prava na finansijsku odstetu,nemaju prava na povratak svoje imovine.

 7. #7
  Domaćin pesho (avatar)
  Učlanjen
  03.11.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  vrh dna
  Poruke
  3.537
  Reputaciona moć
  93

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Zauz Pogledaj poruku
  Civile Srbe izbacis iz kuca i prognas u drugu zemlju bez igde icega.Unistavanje groblja Srba i svakog traga da su Srbi tu ikada ziveli.Progon civilnog stanovnistva Srba slavis kao " vojnu pobedu ".Politika me savrseno ne zanima.Srbi civili su stradali.Nemaju prava na finansijsku odstetu,nemaju prava na povratak svoje imovine.
  pa to je aminovao Hans Ditrih i Savezna Republika Njemacka
  godine qurcu prolaze.....

 8. #8
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  below poverty line
  Poruke
  22.709
  Reputaciona moć
  377

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  U ostalom, ovo je stav ogromne vecine hrvata. Ko stim nije nacisto, taj treba da pregleda glavu.
  Istina.

  Resenje je u potpunom ignorisanju ovakvih pojava, a ne raspravljanju sa njima i o njima.

  Oni uzivaju da nam se keze u lice zbog toga sto su nekaznjeno prosli za sve te silne zlocine.

  Srbija njima nista ne treba da govori niti da im se obraca vec samo preko nekih medjunarodnih institucija za Holokaust i UN da juri deklaracije, studije, rezolucije itd.

  Vise o ovome nasi zvanicnici trebaju da razgovaraju sa Jevrejima, a ne sa ovim spodobama.

  No ipak se mora reci da smo sami krivi.

  Nema ko od nasih suseda nije ubijao nase civile i za sve to smo najvise sami krivi. Losa politika.

  Hrvati, Bugari, Madjari, Albanci, muslimani u Bosni...

  - - - - - - - - - -

  Umesto nacionalisticke dreke koja ne sluzi nicemu treba uraditi nesto drugo. Voditi pametnu politiku.
  Poslednji put ažurirao/la Smorisha : 13.12.2017. u 03:59
  radnik obespravljen, malo placen, robovski uslovi rada itd. a opet niko nece da iskoriscava srpskog radnika bez subvencija

 9. #9
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.306
  Reputaciona moć
  915

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Oни који у Србији траже рехабилитацију Милана Недића немају морално право да дижу глас против оваквих изјава из Хрватске.

 10. #10
  Ističe se loš đak Boža (avatar)
  Učlanjen
  04.01.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.061
  Reputaciona moć
  77

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Urosiuss Pogledaj poruku
  Istina.

  Resenje je u potpunom ignorisanju ovakvih pojava, a ne raspravljanju sa njima i o njima.

  Oni uzivaju da nam se keze u lice zbog toga sto su nekaznjeno prosli za sve te silne zlocine.

  Srbija njima nista ne treba da govori niti da im se obraca vec samo preko nekih medjunarodnih institucija za Holokaust i UN da juri deklaracije, studije, rezolucije itd.

  Vise o ovome nasi zvanicnici trebaju da razgovaraju sa Jevrejima, a ne sa ovim spodobama.

  No ipak se mora reci da smo sami krivi.

  Nema ko od nasih suseda nije ubijao nase civile i za sve to smo najvise sami krivi. Losa politika.

  Hrvati, Bugari, Madjari, Albanci, muslimani u Bosni...

  - - - - - - - - - -

  Umesto nacionalisticke dreke koja ne sluzi nicemu treba uraditi nesto drugo. Voditi pametnu politiku.
  Pa sad... zabijanje glave u pesak je najbolji način da se ostane bez glave

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  Oни који у Србији траже рехабилитацију Милана Недића немају морално право да дижу глас против оваквих изјава из Хрватске.
  Pa sad... ako ti je do morala idi u crkvu. Sisačku. Kod monsinjora Košića.
  "Tu ne puši se hašiš. Krv se puši. I već si drugi kad se mača mašiš"- Josip Sever

 11. #11
  Veoma poznat Mortimer (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.368
  Reputaciona moć
  258

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku
  U ostalom, ovo je stav ogromne vecine hrvata. Ko stim nije nacisto, taj treba da pregleda glavu.

  Ovo je i zvanican stav legla zla i razvrata!

  Vatikana!
  Sta radi pirgavi isped akvarijuma!

  Radi da zavadi ribice

 12. #12
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  32.996
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  895

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Urosiuss Pogledaj poruku
  Istina.

  Resenje je u potpunom ignorisanju ovakvih pojava, a ne raspravljanju sa njima i o njima.

  Oni uzivaju da nam se keze u lice zbog toga sto su nekaznjeno prosli za sve te silne zlocine.

  Srbija njima nista ne treba da govori niti da im se obraca vec samo preko nekih medjunarodnih institucija za Holokaust i UN da juri deklaracije, studije, rezolucije itd.

  Vise o ovome nasi zvanicnici trebaju da razgovaraju sa Jevrejima, a ne sa ovim spodobama.

  No ipak se mora reci da smo sami krivi.

  Nema ko od nasih suseda nije ubijao nase civile i za sve to smo najvise sami krivi. Losa politika.

  Hrvati, Bugari, Madjari, Albanci, muslimani u Bosni...

  - - - - - - - - - -

  Umesto nacionalisticke dreke koja ne sluzi nicemu treba uraditi nesto drugo. Voditi pametnu politiku.
  Потпуно је чигледно да су они убијали нас, јер ми нисмо убијали њих. А извесност освете је одлична превенција сваког злочина. Ми с тим голошем никад ии нисмо ратовали. Срби ратују само са највећим силама света. АЛи, ето, кад те највеће силе крену на нас, они овај олош навуку као куртон. Алиопет кажем Они су убијали нас, само зато шт ми нисмо њих. А освета је медицина која никад не промашује.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio loš đak Boža Pogledaj poruku
  Pa sad... zabijanje glave u pesak je najbolji način da se ostane bez glave

  - - - - - - - - - -  Pa sad... ako ti je do morala idi u crkvu. Sisačku. Kod monsinjora Košića.
  А па треба са јеврејима да разговрамо.... то стоји. И треба да им се нахебемо мајке. И то стоји. А жнајвише од свега стоји, да ми морамо да се позабавимо њиховим играчима у Србији. Са онима који су овде и који раде за њих. Који их протажирају. Са онима који на сваки помен хрватских злочина извлаче неке српске злочине. Са сваким овде у Србији који изједначава усташе са било ким. На пример са четницима, недићевцима, љутићевцима или било којим другим људским бићима. Са онма који довлаче њихове фирме овде и тако даље.
  Има посла, није да нема.
  СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
  http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4

 13. #13
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  13.082
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Нису се се усташе браниле већ су друге нападали и убијали.
  Вршили су етничко чишћење и помагали фашистима!
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 14. #14
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  23.476
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1188

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва  Sladak neki covek.
  Jeremic: Da li je unilateralna deklaracija Privremenih institucija samouprave na Kosovu o nezavisnosti od 17. februara 2008. godine u saglasnosti s međunarodnim pravom?
  Odgovor Suda pravde: Da

 15. #15
  Ističe se
  Učlanjen
  01.03.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  prljavi vilidzer sa zemunskim kompleksom
  Poruke
  2.922
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  pa pazi,u ratu nema civila. svaka zena je inkubatro koji ce radjati neprijatelje.
  svako dete koje odraste je potencijalni neprijatelj.
  ja se u 100% zalazem za etnicko ciscenje bez izuzetaka (naravno, gde cemo mi biti akteri )

 16. #16
  Ističe se loš đak Boža (avatar)
  Učlanjen
  04.01.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.061
  Reputaciona moć
  77

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku

  А па треба са јеврејима да разговрамо.... то стоји. И треба да им се нахебемо мајке. И то стоји. А жнајвише од свега стоји, да ми морамо да се позабавимо њиховим играчима у Србији. Са онима који су овде и који раде за њих. Који их протажирају. Са онима који на сваки помен хрватских злочина извлаче неке српске злочине. Са сваким овде у Србији који изједначава усташе са било ким. На пример са четницима, недићевцима, љутићевцима или било којим другим људским бићима. Са онма који довлаче њихове фирме овде и тако даље.
  Има посла, није да нема.
  Dobro, a da li treba ignorisati ponašanje druge strane kao što je Urosius napisao? I da li smo za stradanje Srba najviše mi krivi? (Bilo da se pod tim "mi" podrazumevaju svi Srbi, Srbi iz Hrvatske, ili neki X Srbi)) I šta je to "nacionalistička dreka"? Da li je to spominjanje stradanje Srba u Hrvatskoj? I kakva je to "pametna politika" koju treba voditi?

  Što se tiče institucija kroz koje bi se ostvario pritisak na Hrvatsku, možemo koristiti ono što su napravili Jevreji, ali mi moramo stvoriti svoje institucije koje bi ispitale istoriju genocida nad Srbima u 21 veku.
  "Tu ne puši se hašiš. Krv se puši. I već si drugi kad se mača mašiš"- Josip Sever

 17. #17
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.306
  Reputaciona moć
  915

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio Sanovnik Pogledaj poruku  А па треба са јеврејима да разговрамо.... то стоји. И треба да им се нахебемо мајке. И то стоји. А жнајвише од свега стоји, да ми морамо да се позабавимо њиховим играчима у Србији. Са онима који су овде и који раде за њих. Који их протажирају. Са онима који на сваки помен хрватских злочина извлаче неке српске злочине. Са сваким овде у Србији који изједначава усташе са било ким. На пример са четницима, недићевцима, љутићевцима или било којим другим људским бићима. Са онма који довлаче њихове фирме овде и тако даље.
  Има посла, није да нема.
  У јулу '41ве у Србији је букнуо устанак против НАЦИСТА И ЊИХОВИХ СЛУГУ који су брутално гушили стрељањем 100 српских талаца за сваког убијеног Немца и 50 за рањеног. То је сам Хитлер, аустријски Немац киван због пораза бечке царске војске на Церу 1914те и због 27. марта '41ве када је одбачено приступање Ќраљевине Југославије пакту фашистичких сила Немачке, Италије и Јапана. Као таоци за стрељање коришћени су највише Јевреји, Роми, комунисти и родољуби. Стрељано је око 5000 одраслих Јевреја мушкарца из Београда и Баната, затворених у логору код Топовских шупа.
  На Сајмишту није било селекције. Сви су без разлике, угушени гасом из мотора у камиону тзв. "душегупки". У пренатрпану сајмишну халу је згурано око 5000 жена и деце. Вожње смрти у душегупки по Београду су кренуле почетком марта 1942 и биле завршене маја '42ге што значи да су у последњих пет месеци живота подносили језиве муке. Из логора на Сајмишту је на тај начин убијено између 6000 и 7000 жена и деце и нешто мушкараца, без обзира на узраст.
  У свету се, нажалост, мало зна о овоме. Пажња је била усмерена на уништење великог броја Јевреја у Пољској и у централној и западној Европи, као и једног милиона Јевреја у окупираним деловима Совјетског савеза. Има посла, да. Да се поради на томе да се за горње наведено више сазна у свету!
  Poslednji put ažurirao/la комшија : 13.12.2017. u 13:25

 18. #18
  Buduća legenda veliki krang (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.901
  Reputaciona moć
  555

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  Да се поради на томе да се за горње наведено више сазна у свету!
  Za to se već zna, u sklopu priče o holokaustu nad jevrejima. Ili ti možda hoćeš da kažeš kako su srpski narod ili njegov marionetski režim odgovorni za ubijanje jevreja?
  https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

 19. #19
  Buduća legenda Mystic+ (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  32.384
  Reputaciona moć
  1566

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Odlična izjava.

  NDH2 je naslednica NDH1.

  Treba nam još ovakvih ...

 20. #20
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.306
  Reputaciona moć
  915

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio veliki krang Pogledaj poruku
  Za to se već zna, u sklopu priče o holokaustu nad jevrejima. Ili ti možda hoćeš da kažeš kako su srpski narod ili njegov marionetski režim odgovorni za ubijanje jevreja?
  НАРАВНО да је режим Милана Недића био саучесник у убијању београдских и србијанских Јевреја!
  Половина Јевреја у Београду односно у Недићевој Србији били су сиромашни грађани. Од друге половине, три четвртине чинили су припадници тада (као и сада) танке средње класе. Само четвртина њих је било имућно. Од те једне четвртине, мали број је био оних за то доба изузетно богатих Јевреја. Предратни немачки шпијуни у Београду саставили су тајне спискове само ових најистакнутијих Јевреја - индустријалаца, банкара и др.
  За имена и презимена осталих, Немци нису могли знати, већ их је за логор на Сајмишту индентификао и хапсио Недићев режим..
  Poslednji put ažurirao/la комшија : 13.12.2017. u 13:27

 21. #21
  Buduća legenda veliki krang (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.901
  Reputaciona moć
  555

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  НАРАВНО да је режим Милана Недића био саучесник у убијању београдских и србијанских Јевреја!
  Половина Јевреја у Београду односно у Недићевој Србији били су сиромашни грађани. Од друге половине, три четвртине чинили су припадници тада (као и сада) танке средње класе, а само четвртина је било имућних. Од те једне четвртине, мали број је био оних за то доба изузетно богатих Јевреја. Предратни немачки шпијуни у Београду саставили су тајне спискове само ових најистакнутијих Јевреја - индустријалаца, банкара и др.
  За имена и презимена осталих, Немци нису могли знати, већ их је за логор на Сајмишту индентификао и хапсио Недићев режим..
  Saučesnik jedino u smislu da je izvršavao naređenja Nemaca. Plan i program uništavanja jevreja nije ni delo ni namera tog režima. Što u krajnjoj liniji jevreji dobro znaju, budući da sa njima imamo odlične odnose, delom zasnovane na zajedničkoj patnji. A što se tiče saznavanja imena jevreja, nemačka špijunska mreža je veoma lako mogla da napravi i spiskove ostalih, ti špijuni svakako nisu bili u Beogradu par meseci, već godinama....
  https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

 22. #22
  Moderator Magistar Čolović (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  26.911
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Bog i Hrvati...
  "Bog"
  Момчило Ђорговић: "ТРАГЕДИЈА ЈЕДНОГ НАРОДА" - Шта људе у Србији нагони да раде против себе

 23. #23
  Buduća legenda Mystic+ (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  32.384
  Reputaciona moć
  1566

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  НАРАВНО да је режим Милана Недића био саучесник у убијању београдских и србијанских Јевреја!
  Половина Јевреја у Београду односно у Недићевој Србији били су сиромашни грађани. Од друге половине, три четвртине чинили су припадници тада (као и сада) танке средње класе. Само четвртина њих је било имућно. Од те једне четвртине, мали број је био оних за то доба изузетно богатих Јевреја. Предратни немачки шпијуни у Београду саставили су тајне спискове само ових најистакнутијих Јевреја - индустријалаца, банкара и др.
  За имена и презимена осталих, Немци нису могли знати, већ их је за логор на Сајмишту индентификао и хапсио Недићев режим..
  Siromašni Jevreji, šta to bi ?

  E, pa to je nekada bilo.

  Zanimljivo !

 24. #24
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.306
  Reputaciona moć
  915

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio veliki krang Pogledaj poruku
  (...) nemačka špijunska mreža je veoma lako mogla da napravi i spiskove ostalih, ti špijuni svakako nisu bili u Beogradu par meseci, već godinama....
  Из телефонског именика на нету? преко Фејса?


  Стормфронт и даље ради - преместио се на Крстарицу.

 25. #25
  Buduća legenda veliki krang (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  32.901
  Reputaciona moć
  555

  Podrazumevano Re: Бискуп Владо Кошић: Усташтво није било фашизам него војно деловање у одбрану Хрва

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  Из телефонског именика на нету? преко Фејса?


  Стормфронт и даље ради - преместио се на Крстарицу.
  Znaš, kad negde provedeš dosta godina, onda ih ne provedeš tako što ne izlaziš iz kuće. To jest, ti to ne znaš jer slabo izlaziš na dnevnu svetlost A što se Stormfronta tiče, već sam ti rekao da to ne čitam niti delim njihove ideje, jer mrzim naciste i veoma poštujem jevreje. Mada, rekoh već da je to tebi džabe objašnjavati, previše si zatucan a i nemaš kapaciteta za shvatanje komplikovanijih stvari od kuvanja kafe
  https://www.youtube.com/watch?v=RP2u4wJcnS0

Slične teme

 1. Odgovora: 525
  Poslednja poruka: 20.08.2012., 23:47
 2. Odgovora: 74
  Poslednja poruka: 16.01.2012., 12:53
 3. Odgovora: 121
  Poslednja poruka: 23.02.2011., 08:19
 4. Никад ми није било јасно...
  Autor ВОДКА u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 13.04.2010., 04:45
 5. Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 25.10.2006., 21:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •