Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријатељст
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријатељст

 1. #1
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријатељст

  Да ли ће се из ових састанака лидера четири државе створити стабилнији,просперитетниј и мирнији регион?Да ли ће се Балкан извући из канджи заосталости и сукоба?

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2965682/sastanak-vucica-sa-premijerima-bugarske-rumunije-i-grcke-.html
  Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријатељства
  Председник Србије Александар Вучић разговарао је са премијерима Бугарске, Грчке и Румуније у здању на Андрићевом венцу. Вучић је истакао да су Бојко Борисов, Алексис Ципрас и Михаиј Тудосе донели дух европског пријатељства у Београд. Балкан је неотуђиви део европске идеје, рекао је Борисов док је Ципрас поручио да Србија не може више бити изван европске породице. Србији треба помоћи и усмерити је како би се створио и званичан статус Србије као чланице ЕУ, истакао је председник румунске владе
  Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је резултат свих политичких разговора да увек имамо повећање трговинских односа. Истакао је да се разговарало и о томе како да Србију "нешто брже" приближимо Европској унији, оценивши да је све то веома важно за будућност наше земље, али и стабилност, мир и предвидивост целог региона.

  Вучић је рекао да се разговарало о томе шта је то што Србија треба да уради и какву подршку можемо да очекујемо од те три, како је рекао, нама изразито пријатељске земље.

  Навео је да ови састанци, који су почели недавно у Варни, представљају израз сталне сарадње четири земље а наставиће се састанком у Букурешту.

  "Резултат свих наших политичких разговора је чињеница да имамо повећање свих бројева у трговинској размени", рекао је председник Србије.

  "Очекујемо да трговинска размена Србије са ове три земље наредне године заједнички пређе три милијарде евра. Верујемо да ћемо имати још више успеха и да ће политички сусрети створити климу да привредници још више сарађују и да донесу више посла и веће зараде грађанима", рекао је Вучић додајући да имамо раст са тим земљама у трговинској размени од 6,1 до 20,2 одсто.

  Председник Србије је захвалио премијерима Грчке, Румуније и Бугарске што су "донели дух европског пријатељства у Београд" и што подржавају Србију на европском путу.

  Осврнуо се и на изложбу у холу Председништва Србије где се може прочитати извештај Чедомира Мијатовића упућен Милутину Гарашанину, у којем се налазе речи британског премијера Гледстона који је говорио о притисцима који постоје на Балкану, и који је подвукао важност срдачних односа ове четири земље.
  Трвења међу балканским државама треба да се избегавају, подвукао је Гледстон, а пренео је Вучић додајући да Србија има истинске пријатељске односе са све три земље.

  На почетку конференције Вучић је рекао да су Бојко Борисов, Алексис Ципрас и Михаиј Тудосе председници влада изразито пријатељских земаља и да жели да им се захвали на посети Србији.

  "Почаствовани смо што смо имали прилику да у ова два дана будемо домаћини Вама и Вашим делегацијама, наш град је не само на регионалној већ и европској мапи важних догађаја", рекао је Вучић додајући да постоји само једна ствар којом Срби могу да се увреде – да им се каже да нису били добри домаћини.

  "Надам се да смо ту своју улогу испунили и да ћете отићи са добрим утисцима из Србије", рекао је председник Вучић.

  Борисов ЕУ: Са нама имате безбедан Балкан

  Премијер Бугарске Бојко Борисов навео је да је састанак у Београду много лакше водити него онај који је вођен у оквиру Западног Балкана.

  "Балкан је место са пуно историје и крвопролића, 130 година касније разговарамо како да организујемо Балкан да људи могу боље да живе", рекао је Борисов.

  Пренео је да је своје саговорнике обавестио о састанку са колегема са Западног Балкана и шта се ради на пројектима транспортних коридора 8 и 10, који, каже, показују ЕУ да Балкан није само географски део Европе, већ да смо неотуђиви део европске идеје.

  "Морамо да покажемо мудрост и да извучемо поуке из прошлости. Морамо да покажемо да имамо Софију, Загреб, Букурешт који су део Европе", каже Борисов.
  "Нашим пријатељима из Брисела желимо да пошаљемо поруку да са нама имају безбедан и предвидив Балкан, који неће правити проблеме. Желимо да привучемо инвестиције и градимо своју инфраструктуру", рекао је Борисов, који је подржао европске интеграције свих земаља региона, а посебно Србије.

  "Желимо модерну инфраструктуру. Инфраструктурни објекти нису ризични већ прагматични", рекао је Борисов.

  Како је рекао, оптимиста је да ће и земље Балкана које још нису у ЕУ, остварити напредак на европском путу, јер европске интеграције немају алтернативу.

  "То је зацртан пут. Имали смо бројне сукобе и ратове у региону, али сада смо на прекретници, јер у овом тренутку велике силе имају интересе на Балкану и свака од тих сила је успела да постигне одређени утицај у нашим земљима", рекао је Борисов.

  Истакао је да желе да поштују све захтеве које европска демократија тражи – владавину права, слободу говора и изражавања, као и више плате и приходе грађана и да зато желе да привуку инвестиције.

  "Наше пријатељство није уперено ни против кога, против Русије, Турске, САД или ЕУ, само желимо да привучемо инвестиције, да можемо да градимо инфраструктуру, јер тамо где се инфраструктура гради, нема рата", рекао је Борисов.

  "Морамо судбину узети у своје руке"

  Борисов је рекао и да састанке четири балканске земље не треба поредити са Вишеградском групом. "Не желимо да копирамо никога, нити да идемо нечијим путем", поручио је Борисов.

  Он је указао да је Бугарска чланица НАТО-а, али је у сваком случају предана Европи и ЕУ, као и да нема бољег пута за Балкан од ЕУ.

  Борисов је нагласио да сарадња земаља на Балкану помаже Европи, али указује да и даље на Балкану постоје места где се запаљиве ствари нису решиле.

  С тим у вези он је указао да треба нормализовати односе са Русијом, Турском и САД, јер без тога нема стабилности на Балкану.

  Рекао је да се мора решити и проблем Скопља, помогне Европској комисији и Бриселу да донесе праве одлуке, без ултиматума и наметања нечега.

  Указао је да, пошто је Балкан мултикултуралан и мултиконфесионалан мора постојати толеранција и прихватање свих.

  "Морамо судбину узети у своје руке, а не да чекамо шта говоре велике силе", подвукао је он.

  Борисов је истакао да се четири земље желе да унапреде своју инфраструктуру како би привукле, у корист својих грађана, инвеститоре.

  У вези са захтевом председника Турске да се ревидира споразум из Лозане, Борисов је рекао да ревидирање међународних уговора није конструктивно и добро за Балкан.

  Према његовим речима, ако би кренули да причамо о историји, предстваници све четири земаља Балкана не би могли да седе за истим столом, а да не скоче један другом за врат.

  "Морамо да створимо просперитет за грађане, искористимо све наше адуте, а не говоримо о прошлости", закључио је Борисов. 2. #2
  Vasilij Zajcev je trenutno na forumu
  Кад снајпериста намигне, то увек обара с ногу.
  Moderator Vasilij Zajcev (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Великий Новгород
  Poruke
  8.959
  Tekstova u blogu
  11
  Reputaciona moć
  367

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  ZnaĆi došle tri najveće rupe u Evropskoj uniji i ovaj pričaj o nekom prijateljstvu Nije ni Voždu lako ovih dana. Fali još samo Kipar, da družina bude FUL.
  До свиданья, друг мой, до свиданья.

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Ципрас: Србија више не може бити изван ЕУ

  Србија не може више бити изван европске породице под условом да већина становништа жели да буде део ЕУ, изјавио је грчки премијер Алексис Ципрас.
  "Ми верујемо да би ЕУ требало врло ускоро да исправи велику грешку која своје корене вуче из тога на који начин се Европа односила према Балкану до сада. Било је познато да је Балкан ризично подручје. Србија не може више да буде изван европске породице, под условом да већина становништва жели да буде у ЕУ", рекао је Ципрас.

  Говорећи о данашњем скупу, Ципрас је подсетио да такви састанци сада постају институција која је конструктивна и инспиративна за будућу перспективу земаља Балкана и додао да има велику симболичну важност.

  Почело је, подсећа Ципрас, као трипартитни састанак у Солуну, а онда је уследио састанак у Варни коме су присуствовале четири земље.

  "Ми не можемо да чекамо да нам министар неке друге велике силе каже шта треба да радимо, да нас узме за руку и покаже. Морамо да сарађујемо и да имамо сопствену иницијативу, као и да промовишемо мир и стабилност у региону", рекао је Ципрас и истакао да Србија, Грчка, Бугарска и Румунија треба блиско да сарађују.

  Председавање Бугарске ЕУ Ципрас види као прилику за цео Балкан да промовише заједничке идеје и уверења.

  "Ми смо добили прилику да у Софији 2018. године оживимо план из Солуна који мора да се заснива и на заједничкој визији за нашу будућност. Поздрављам предлог Бојка Борисова да се организује самит ЕУ и Западног Балкана који ће послати поруку да ће бугарско председавање бити председавање Балкана", истакао је грчки премијер.

  Рекао је да жели да се сва четворица убудуће чешће састају, али истовремено и са суседима, да се са њима разговара о проблемима, без обзира на то колико они били тешки.

  Каже да је потребно да се праве добросуседски односи и да узму судбину у своје руке.

  Приметивши да се западни свет данас суочава са токовима миграција и да неке земље позивају на повратак национализма, изградњу зидова, што је, каже, нека логика хладног рата, Ципрас каже да би то било катастрофално за будућност.

  "Верујем да само путем сарадње, солидарности, поштовањем међународног права и међународних уговора можемо да остваримо просперитет", рекао је он.

  Ципрас је рекао и да се сопственом иницијативом граби будућност и брине о грађанима.

  Рекао је и да конфликти не воде никуда и да је пут ка бољој будућности сарадња, међусобно поштовање и заједнички рад.

  "То је порука коју треба да упутимо и сматрам да ће она бити саслушана од наших партнера у ЕУ", рекао је премијер Грчке.

  Ципрас сматра да наредна година може да буде прекретница за шири Балкан, те да ће то бити прекретница за европску перспективу Западног Балкана и Србију.

  "Нас четворица смо уверени да морамо да идемо напред, да предузимамо храбре кораке, да остваримо још јачу сарадњу, како бисмо учинили да 2018. буде прекретница за наше земље, балкански регион и ЕУ и, пре свега, за наше грађане, јер њих желимо да заштитимо", рекао је Ципрас.

  Грчки премијер је навео да ће наредна година бити кључна година и за Грчку која ће, након осам година, у августу 2018. имати финансијску независност да задовољи своје потребе, додајући да се Грчка вратила позитивној стопи економског раста.

  Рекао је да ће следећа година година бити година позитивних дешавања у Европи.

  "Европа разговара о унапређивању законодавног оквира, који је збир њених несавршености, а са циљем да буде јача, да се суочи са будућим изазовима и кризма. Верујем, да ће то бити прекретница за европску перспективу Западног Балкана и Србију, наравно", подвукао је Ципрас.

  Тудосе: Улазак Србије у ЕУ је само формалност

  Премијер Румуније је изјавио да су и Румунија и Бугарска и Грчка опредељене да Србији помогну и олакшају јој пут у Европску унију, те поручио да је њен улазак у Унију "само формалност".
  Говорећи о европским интеграцијама Србије, Тудосе је рекао да су границе Србије са ЕУ границе са Грчком, Бугарском и Румунијом, а да се интеграција остварује кроз заједничке инфраструктурне пројекте, културну сарадњу која већ постоји са тим земљама.

  У том смислу, рекао је да је улазак Србије у ЕУ само формалност, а све три земље, као чланице ЕУ, опредељене су да помогну Србији колико могу.

  "Да олакшамо пут, помогнемо и усмеримо Србију како би се створио званичан статус Србије као чланице Уније", рекао је Тудосе.

  Похвалио је иницијативу за одржавање састанака Савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке.

  "Ове четири земље имају проблеме, а наравно не постоји проблем који се не може решити, за сваки постоји више решења, а овакав скуп је користан да ускладимо решења и пронађемо заједничко", рекао је Тудосе.

  Пренео је да су председник Србије и премијери три земље констатовали да је потребно да се организује састанак министара инфраструктуре, енергетике, спољних и унутрашњих послова.

  Прихваћен је, каже, и позив да се састанак одржи почетком марта у Букурешту, а онда у мају поново у Грчкој.

  Вучић и Борисов о гасној интерконекцији, путевима, пругама...

  На питање о гасној интерконекцији Вучић је рекао да је са гостима разговарао о тој теми и да тај пројекат нашу страну кошта 85 милиона евра.

  Вучић је пренео да је Србија добила велики грант од ЕУ у износу од 49,1 милиона евра, те да је остала финансијска средства обезбедила.

  "Рачунамо да у најскорије време можемо пројекат да приведемо намени", подвукао је он.

  Поменуо је намеру Бугарске да изгради у близини Црног мора европски хаб, са више цеводовда преко којих би узимали гас из више извора.

  "То је за нас од великог значаја, јер Србија како се развија све више повећава потрошњу гаса. Ми смо земља кранова и све већи развој нам повећава годишњу потрошњу гаса за између 200 и 300 милиона кубних метара", објаснио је он.

  Рекао је да је разговарано и о формату 16+1 додајући да је битно да се реконструише железничка и путна инфраструктура, приметивши да су пруге у нашој земљи веома лоше, посебно на Коридору 10 ка Солуну и Софији.

  "Ми ћемо реконструисати ту инфраструктуру. Договор је да покушамо да пронађемо најјефтинија средства за нашу земљу. Постоји више извора, од ЕИБ до многих других. У то ћемо радо укључити и могућност добијања кинеских финансија, ако би били под повољним условима, наравно, усклађено са европским стандардима и прописима", додао је Вучић.

  На то се надовезао и бугарски премијер Борисов који је изразио уверење да ће у наредних годину или две бити завршени важни пројекти на бржем повезивању две земље.

  Он је додао да са румунским колегом жели да повеже боље Букурешт и Софију, и да постоји и прогресивна Дунавска стратегија, која треба да убрза пловидбу Дунавом.

  Када је реч о гасоводу рекао је да не постоји конкуренција, и да се гасоводи допуњују.

  "Нашем региону је потребно више гаса, још бољих транспортних коридора", рекао је Борисов додајући да једном када имате све везе оне морају да се прошире.

  Вучић: Не правдам се и немам намеру, имамо свој пут

  Председник Вучић је рекао да нема намеру ни потребу да се икоме за нешто правда и поновио да је Србија на европском путу али исто тако да ће радити на чувању приајтељских и добрих односа са Русијом.
  Вучић је, одговарајући на питање о утицајима на Балкану, рекао да такав став не крије, ни у разговору са данашњим гостима – премијерима Бугарске, Румуније и Бугарске, ни да у Москви председнику Русије Владимиру Путину каже да се Србија налази на европском путу али и премијерки Немачке Ангели Меркел и председнику САД Доналду Трампу да ће Србија чувати своје пријатељство са Русијом.

  Додао је да Србија жели да чува своју војну неутралност, да гради своју снажну армију али без икакве намере да било кога нападне већ само да очува своју безбедност.

  Упозорио је да је Србија у другачијој ситуацији од других земаља јер је била нападнута 1999. године, а и због 2008. године.

  Како је рекао, наши пријатељи разумеју ту нашу ситуацију, а све проблеме које имамо на европском путу Србија ће много јасније решити ако има подршку Грчке, Бугарске и Румуније.

  Додао је и да му се чини да неки у Европи мисле да имају право да држе неке придике Србији, а знају како су утицали на то да јој се узме део, али и да Срби то не заборављају.

  "Србија штити мир и стабилност у целом региону", поручио је председник Србије и навео да су и гости из три пријатељске земље могли да виде да се Београд и Србија граде, односно да је приоритет Србије економски развој, напредак, европска будућност, али и да неће рушити пријатељства која су годинама и деценијама грађена.

  Вучић је рекао да Србија никоме није претња и да је својом уздржаношћу успела да сачува мир и стабилност, те допринесе решавању највиталнијих економских проблема, као и да ће тим путем наставити и доприносити предвидивости целог региона.

  Поручио је да ће Србија наставити да се као земља понаша одговорно и озбиљно.

  Вучић се претходно састао са премијерима Румуније, Бугарске и Грчке у згради Председништва на Андрићевом венцу, а синоћ им је био домаћин у вили "Мир". Тројицу премијера дочекала је и председница Владе Србије Ана Брнабић.

  Председник Србије је са премијерима Румуније и Грчке Михаијом Тудосеом и Алексисом Ципрасом током поподнева обишао "Геозавод" где је гостима представио пројекат "Београд на води".

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.848
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  bice da ti to neko napisao,nama Bakira da kaze sta misli

 5. #5
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  http://rs.n1info.com/a348193/Biznis/Memorandum-o-smanjenju-tarifa-za-roming-sa-Bugarskom.html

  Potpisan memorandum o manjim tarifama za roming sa Bugarskom

  Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar saobraćaja, informacionih tehnologija i telekomunikacija Bugarske Ivajlo Moskovski potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji o smanjenju tarifa za roming elektronskih komunikacionih usluga između dve zemlje.

  Dvojica ministara memorandum su potpisali posle završetka susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije – Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihajom Tudozeom.

  U izjavi za agenciju Beta, Ljajić je kazao da je Bugarska prva zemlja članica EU s kojom Srbija potpisuje memorandum o snižavanju cena roming usluga, podsetivši da je pre toga sa tri zemlje regiona, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Makedonijom, potpisala sličan sporazum, zahvaljujući kome su u protekle tri godine za 35 odsto snižene cene odlaznih poziva u romingu.

  On je rekao da memorandum s Bugarskom ne znači automatsko snižavanje cena rominga, jer "Bugarska kao članica EU nema nadležnosti i mehanizme za takvu odluku", ali je dodao da se današnjim potpisivanjem "telekomunikacioni operateri dve zemlje ohrabruju da idu u process snižavanja ovih usluga".

  "Mi verujemo da će mobilni operateri Srbije i Bugarske pronaći komercijalni interes, da kroz povećanu frekvenciju saobraćaja, idu u pravcu snižavanja cena usluga rominga, što je zapravo smisao ovog memoranduma. Tim pre, jer u EU od juna nema plaćanja romiga, pošto su cene korišćenja usluga mobilnih operatera u inostranstvu jednake onim u domaćem saobraćaju i iznose 3,2 evrocenta za minut odlaznog poziva", rekao je Ljajić.

  Za razliku od EU, cene rominga u regionu su, uprkos sporazumu iz 2014. godine, i dalje visoke, pojasnio je Ljajić, dodavši da su odlazni pozivi šest puta skuplji nego u EU, a prenos podataka putem interneta je skuplji čak 20 puta.

  "Krajnji cilj zemalja Zapadnog Balkana je da se i na nas, kao države koje su procesu pridruživanja, proširi važenje direktive EU o ukidanju cena rominga, iako to neće biti ni brzo, ni lako ostvarivo", zaključio je Ljajić.

 6. #6
  Domaćin Боб Метјуз (avatar)
  Učlanjen
  18.05.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ИстБгд
  Poruke
  4.394
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  bugarin izgleda ko krimi ganci
  blood vs gold

 7. #7
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Боб Метјуз Pogledaj poruku
  bugarin izgleda ko krimi ganci
  Румун изгледа ко да је из ерцеговине

 8. #8
  Domaćin Боб Метјуз (avatar)
  Učlanjen
  18.05.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ИстБгд
  Poruke
  4.394
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio markojunk Pogledaj poruku
  Румун изгледа ко да је из ерцеговине
  baš!!
  blood vs gold

 9. #9
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  http://rs.n1info.com/a348247/Biznis/Srbija-Bugarska-Rumunija-i-Grcka-koliko-trgujemo.html
  Srbija, Bugarska, Rumunija i Grčka - koliko trgujemo?

  Osim da agituju za prijem Srbije u Evropsku uniju, Bugarska, Rumunija i Grčka mogle bi da budu važan ekonomski partner Srbije.
  Predsedik Aleksandar Vučić očekuje da sledeće godine robna razmena Srbije sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom zajedno pređe tri milijarde evra.

  Srpski, bugarski, rumunski i grčki političari čini se dobro se razumeju. A šta je s privrednicima. Stručnjaci kažu - ekonomije ovih zemalja su komplementarne. U prevodu ima prostora da sarađuju još više, pre svega kada je u pitanju robna razmena.

  Od tri pomenute zemlje najviše trgujemo sa Rumunima. Oni su Srbiji četvrti najznačajniji trgovinski partner, sa kojim je vrednost robne razmene odavno premašila milijardu evra i poslednjih godina raste.

  Suficit imamo i u razmeni sa Bugarima. Trguje se sve više, pa se robna razmena s tom zemljom prošle godine vratila na nivo pre krize i prešla 700 miliona evra.

  Najmanje trgujemo s Grcima, a sa tom zemljom beležimo deficit u robnoj razmeni, više uvozimo, nego što u grčku izvozimo.

 10. #10
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.153
  Reputaciona moć
  576

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Ми твитераши са Твитер заједнице се питамо зашто председнике Влада ових полуевропских држава није примила председник Владе Србије, већ је примила председник републике?

 11. #11
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio markojunk Pogledaj poruku
  Румун изгледа ко да је из ерцеговине
  Nista cudno, Dacani (Rumunija) i Iliri (Hercegovina, Dalmacija, Bosna) su bliski rodjaci. Dinaroidna genetska linija.

 12. #12
  Domaćin Боб Метјуз (avatar)
  Učlanjen
  18.05.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ИстБгд
  Poruke
  4.394
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio GrdobanS Pogledaj poruku
  Nista cudno, Dacani (Rumunija) i Iliri (Hercegovina, Dalmacija, Bosna) su bliski rodjaci. Dinaroidna genetska linija.

  kakvi bre iliri, hercegovci su 100% Srbi
  Poslednji put ažurirao/la Боб Метјуз : 09.12.2017. u 20:19
  blood vs gold

 13. #13
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Боб Метјуз Pogledaj poruku
  kakvi bre iliri, hercegovci su 100% Srbi
  Posrbljeni Iliri. Jednostavno, Srbi-Sloveni nordijskog tipa su se doselili iz Poljske i Belorusije (ko i ostali Slovenski narodi) na Balkan u 6-7. veku, izmesali se i nametnuli jezik i kulturu starosedeocima dinarskog tipa - Ilirima , Tracanima i delimicno Dacanima (u Rumuniji su sacuvali romanski jezik) i tako su stvorili danasnji srpski narod.

  Slican proces se desio u Engleskoj : Anglo-saksonci (Germani iz Nemacke i Danske) su se doselili u Britaniju isto negde u 5-6-7. veku i nametnuli germanski jezik i kulturu starosedeocima Keltima, Piktima i rimskim legionarima, tako stvorivsi danasnji engleski narod.

 14. #14
  Domaćin Боб Метјуз (avatar)
  Učlanjen
  18.05.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ИстБгд
  Poruke
  4.394
  Reputaciona moć
  89

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  a na to se mislilo, ok

  mada ovo 'posrbljeni iliri' zvuči kao neka balijsko-hrvacka doskočica
  blood vs gold

 15. #15
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Боб Метјуз Pogledaj poruku
  mada ovo 'posrbljeni iliri' zvuči kao neka balijsko-hrvacka doskočica
  Taj izraz ''posrbljeni iliri'' mi je sluzio da ugrubo opisem etnogenezu srpskog naroda, nisam mogao da se setim preciznijeg opisa. A muslije i hrvati bolje da se pokriju svojim tursko-arapsko-siptarskim i avarsko-ciganskim usima.

 16. #16
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  40.673
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  591

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Да сам на месту Вучића не би се у то коло ухватила за руке..Ципрасу следи шут карта од Грка.

  ови остали нису битни
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 17. #17
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Да сам на месту Вучића не би се у то коло ухватила за руке..Ципрасу следи шут карта од Грка.
  Sto bre? I Cipiripi je komunac ko i ti.

  P.S. Cipiripi ce zglajznuti tek kada njegove jevrejske gazde procene da vise nije koristan, kao sto je kod nas npr. zglajznuo Borhan Tadici 2012. a dosao jos gori vUÇKo.

 18. #18
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  40.673
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  591

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio GrdobanS Pogledaj poruku
  Sto bre? I Cipiripi je komunac ko i ti.

  P.S. Cipiripi ce zglajznuti tek kada njegove jevrejske gazde procene da vise nije koristan, kao sto je kod nas npr. zglajznuo Borhan Tadici 2012. a dosao jos gori vUÇKo.
  Ципрас је издао Грчки народ на жалост и нема више никакав ауторитет међу Грчким народом .

  са друге стране Бугари и Румуни су апсолутно небитни .да је Орбан , па да разумем, овако ..не би ја у то коло ..
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Да сам на месту Вучића не би се у то коло ухватила за руке..Ципрасу следи шут карта од Грка.

  ови остали нису битни
  Ти си оно беше предвидела да ће Македонци линчовати Заева?А он растурио твог фаворита Груевског на локалним изборима који ће како ствари стоје поднети оставку на председавајућу функцију у својој странци због катастрофалних резултата.Слаба си политичка аналитичарка и немаш нимало талента за политичко предвиђање.

 20. #20
  Buduća legenda Komunistkinja (avatar)
  Učlanjen
  20.10.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Стаљинград на реци Волги
  Poruke
  40.673
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  591

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Cari-brod Pogledaj poruku
  Ти си оно беше предвидела да ће Македонци линчовати Заева?А он растурио твог фаворита Груевског на локалним изборима који ће како ствари стоје поднети оставку на председавајућу функцију у својој странци због катастрофалних резултата.Слаба си политичка аналитичарка и немаш нимало талента за политичко предвиђање.
  Македонци и јесу линчовали Заева и вероватно ће и да га рокну .стравични прогони политички се врше по Макеоднији у овом тренутку ,све може да се очекује.
  Информационное бюро коммунистических и рабочих партий
  Живео Стаљин и светска револуција

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.01.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.288
  Reputaciona moć
  21

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Komunistkinja Pogledaj poruku
  Македонци и јесу линчовали Заева и вероватно ће и да га рокну .стравични прогони политички се врше по Макеоднији у овом тренутку ,све може да се очекује.
  Како су га то линчовали?Тако што су гласали за њега на локалним изборима на којима је убедљиво победио Груевског?Пре би се могло рећи да су линчовали Груевског.

 22. #22
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Cari-brod Pogledaj poruku
  Како су га то линчовали?Тако што су гласали за њега на локалним изборима на којима је убедљиво победио Груевског?Пре би се могло рећи да су линчовали Груевског.
  Gde komunjara nesto da shvati? Objasnjavati njima je isto sto i pricati betonu.

 23. #23
  Poznat Zarathustra (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.601
  Reputaciona moć
  155

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Da imamo posla sa iole zrelim nacijama one bi težile vlastitoj emancipaciji umesto svrstavanja u bilo koji veliki blok.
  Ovako je priča - smuti pa prospi.

 24. #24
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tel Aviv - Beograd
  Poruke
  29.349
  Reputaciona moć
  420

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Bravo svaka cast. Ne znam da li neko mrzi ili voli Vucica, ali ovakva politika, fantazija. Znatno unapredjenje od nepismenog Tome.

  Predivan miting sa prijateljskim drzavama.

 25. #25
  Aktivan član GrdobanS (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  karigrad 1204.
  Poruke
  1.831
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Вучић: Премијери Грчке, Румуније и Бугарске донели у Београд дух европског пријат

  Citat Original postavio Zarathustra Pogledaj poruku
  Da imamo posla sa iole zrelim nacijama one bi težile vlastitoj emancipaciji umesto svrstavanja u bilo koji veliki blok.
  Ovako je priča - smuti pa prospi.
  Realno.

Slične teme

 1. Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 06.07.2017., 00:52
 2. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 10.01.2011., 19:15
 3. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 01.11.2010., 13:12
 4. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 22.07.2010., 18:00
 5. Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 13.07.2006., 08:51

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •