Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

 1. #1
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Lightbulb Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Споменик аутоколонијализму

  Намера да се постави споменик Ђинђићу испред Филозофског факултета у Београду претворила се у подизање споменика актуелној колонијалној политици у Србији.

  Ако погледамо усвојено идејно решење споменика (овде), видећемо да би обележје требало да има облик стреле извијене нагоре, која је прекинута па настављена уз помоћ два причвршћивача са стране. Стрела, очигледно, треба да симболизује Ђинђићеве политичке идеје и његово дело, прекид убиство, а наставак је апотеоза наводне незаустављивости „Зоранове визије“ која мора бити остварена (овде).

  Ime: 6cKk9kqTURBXy9lNjM5M2Y1NTk5MzY3ZTI5ZjQ4MTI0ODhhOTE0NjBmYi5qcGVnkZQCzQSwAMKBoTEC-700x445.jpg
Pregleda: 141
Veličina: 100,7 KB

  Проблем је у томе што Ђинђићева „визија“ није била баш добра ни 2003. године, а камоли данас. Као што је то лепо сажео Бранко Павловић (овде), Ђинђић се, у економији, држао неолибералног концепта брзе и потпуне приватизације – што је у пракси значило предају ресурса странцима, уз коруптивну ренту за домаће компардоре (видети моју анализу приватизације Сартида: овде). У унутрашњој политици пак, Ђинђић је ниподаштавао значај изградње демократских институција и пропагирао „модернизацијски“ волунтаризам и децизионизам (видети моју анализу овде) – што је у пракси значило, рецимо, безобзирно избацивање најјаче опозиционе странке из парламента и опструирање председничких избора. У спољној политици Ђинђић је заговарао безалтенартивне евроатланстке интеграције: „Москви је Ђинђић поручио да на српском тржишту има места и за Русију, али да је приоритет за Србију ЕУ“ (овде) – што је у пракси значило да се о уласку у ЕУ и НАТО у Србији уопште не води јавна расправа, већ се „подразумева“ како је то питање већ „решено“.

  Неки верују да би Ђинђић као интелигентан човек, да је претекао, сада мислио другачије. Бошко Обрадовић претпоставља да „би Ђинђић данас био на политичкој позицији Двери да је жив“ (овде). Основ за веровање у Ђинђићево „суверенистичко“ преумљење јесте то што је, пре но што је убијен, он објавио да му се не допада начин на који се Вашингтон и Брисел спремају да реше питање Космета. Тиме се, према овим веровањима, „у последњим месецима живота практично окренуо позицији патриотског политичког дискурса“ (Обрадовић, исто).

  ]Међутим, ако пажљивије погледамо шта је Ђинђић тада стварно рекао (моја анализа овде), видећемо да је њему само сметало то што Вашингтон и Брисел испод жита раде на „независности“ Косова будући да нас тиме могу успорити у ЕУ-интеграцијама: „Желе да направе потпуно два независна правна и политичка система и да их онда ми хармонизујемо… Рећи ће: док не хармонизујете односе, ви не можете да идете даље“ (видети тачне изворе у наведеној анализи).

  За Ђинђића, дакле, није био проблем то што Вашингтон и Брисел интензивно производе сецесију Косова, већ то што у једном тренутку може да дође до блокаде наше толико жуђене евроатлантскле интеграције. Нисам баш сигуран колико је то истински „позиција патриотског политичког дискурса“.

  Но, чак и да је Ђинђић имао капацитета за „патриотско преумљење“, споменици се, ваљда, не подижу због нечијих потенцијала, већ због учињеног дела. Уосталом, и сам Ђинђић је тражио да се о политичарима суди на основу онога што су урадили, не по оном што су намеравали да ураде: „Мене не интересују намере. Мене интересују последице. Подразумевам да свако има добре намере. Ако не следи нека последица која је корисна за мене, добре намере ме не интересују“ (овде).

  Међутим, погледамо ли оно што је Ђинђић стварно урадио – не што је желео или најављивао – видећемо, са нашим данашњим искуством и знањем, само увлачење Србије у колонијални положај према Западу, манипулацију институцијама и медијима у име еврореформских циљева, као и сасвим незаконито изручење Милошевића Хагу – управо на Видовдан (Чедомир Јовановић тврди да су, тек када је Милошевић пребачен ван Србије, „Зоран и он“ схватили који је дан; овде). Не би се баш могло рећи да било које од тих дела заслужује споменик.

  Једини разлог због којег би Ђинђићу требало подићи обележје јесте то што је убијен као премијер. Само по себи то јесте трагично, а земља која држи до себе ту трагичност би требало да обележи. Но, такав меморијал нити се подиже на месту на коме је замишљено да стоји „сломљена-па-настављена стрела“, нити би требало да он тако изгледа.

  На ФСК већ је критикована одлука да се Ђинђићу подигне монумент испред Филозофског факултета (овде). „Зашто споменик политичару на тргу на којем су Ректорат, Филозофски, Филолошки и Природно-математички факултет, споменици Његошу, Доситеју, Јовану Цвијићу и Јосифу Панчићу? Зашто не на месту где је премијер убијен, испред зграде Владе у којој је радио? Пред Филозофским факултететом место је за споменике великим српским мислиоцима, попут Ксеније Атанасијевић, чији се гроб у Београду не зна, а не за споменик политичарима“.

  Требало би знати да је, првобитно, било предвиђено да се обележје Ђинђићу подигне у близини места његове погибије, у Финансијском парку (овде). Али, ту су напредњаци 2015. године поставили статуу Гаврила Принципа, па је било некако неумесно наспрам монумента славном тираноубици ставити кип устрељеног премијара. Зато је прошле године Вучић и донео одлуку да се споменик Ђинђићу подигне баш на Студентском тргу (овде).

  Сада је обнародовано и то како ће споменик изгледати. Он јасно асоцира на континуитет данашње власти са Ђинђићевим идејама и делима. Вучић се, због имиџа еврореформатора, и иначе позива на Ђинђића као на политичара који је, као и он, имао исте муке са „заосталим друштвом“, због чега је морао истоветно да се понаша. Тако је пре неколико месеци Вучић изјавио: „Ђинђића ценим јер је почео да говори Србима нешто што не воле да чују, а то је да више раде и да не кукају, као што ни штрајкачима није априори давао за право. Почео је и да мења однос према ономе што су биле социјалистичке и самоуправне навике, и борио се против `кибицера`. Kапа доле Ђинђићу!“ (овде).

  Очигледно, Вучић себе види као Ђинђићевог настављача, судећи по овом цитату, управо на пољу сужавања радних права, по настојању да се максимализује експлоатација радника, као и по сламању радничких штрајкова – дакле, по „лечењу“ друштва најгорим и најнехуманијим неолибералним методама.

  И Ђинђићева удовица Ружица подржала је оцену да постоји континуитет између њеног мужа и Вучића. „Вучић је исти као мој Зоран!“ био је наслов њеног интервјуа из 2013. године (овде). У њему је Ружица најпре критиковала ДС што је „изгубљена цела деценија, јер се нисмо померили ка ономе што је Зоран говорио и видео“, да би потом директно стала уз нову владу у њеним настојањима „да добије датум“ од ЕУ. На крају се Ђинђићева удовица оградила од оних који одбацују идеју да је Вучић данашњи Ђинђић: „Мени то (поређење) не смета. Ако он (Вучић) дневно ради 15‒16 сати и предан је послу, значи да има добру инспирацију и добар модел. Многи су за Зорана говорили да је он човек који много ради у нашим условима, а он је на то увек одговарао: `Па зато што Срби не знају како се ради на сваком другом месту, у било којој другој држави`. Сами закључите има ли сличности“ (овде).

  Тако је преко идеократског модела „лењи Срби – вредни еврореформатори“ извршено спајање грађанистичког мита о Ђинђићу и култа који је, 2013. године, почео да се гради око Вучића. Спомеником „пресечене-па-настављене стреле“, предвиђеном да се отвори 12. марта 2018, тај наратив добиће и своју семиотичку финализацију.

  ▼ ▼ ▼ ▼ ▼
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 31.10.2017. u 22:25
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим. 2. #2
  Iskusan КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Golden State
  Poruke
  6.137
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Ко још прати шта причају ометени националсоцијалисти...
  But what is liberty without wisdom, and without virtue? It is the greatest of all possible evils; for it is folly, vice, and madness, without tuition or restraint.

 3. #3
  Veoma poznat TONOLAN (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.012
  Reputaciona moć
  387

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Ne bi mu ja dizo spomenik.
  Suvise kontraverzan lik.
  Posle treba da ga rusimo.
  Da je Luj XIV znao kako će zavrsiti Luj XVI sve bi bilo drugačije...

 4. #4
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  ▼ ▼ ▼ ▼ ▼

  Ово је „споменик Вучићу (и Ђинђићу)“ – написао је Зоран Ћирјаковић (овде). Дакле, најпреВучићу, па тек онда Ђинђићу. По Ћирјаковћу је Биљана Србљановић, једна од ауторки споменика-стреле, овом уметнином сасвим јасно стала уз Вучића. Мање је важно што је, како вели аутор, „на Фејсбук профилу (Србљановићке) теже наћи речи критике упућене ППВ/премијеру/председнику него пословичну иглу у пласту сена“. Битно је да „Вучића сада – поред Брисела и Немачке – навише гурају и Биљана К. (Србљановић) и други урбани умови, који имају добар и скуп укус. Постоје и вучићевци који су на Радомиру Константиновићу. (…) Њихов митинг подршке одржан је у Сава центру. Није га преносио Пинк, већ РТС“ (реч је о ТВ преносу представе „Планина Олимп“, који је већ на ФСК оцењен као пример „самоокупације у култури“; овде).

  Ставити змија-стрелу која излази из асфалта (видети овде) и то тако да се хтонски рађа и узлеће тачно преко пута Његоша (видети овде) – а који, наравно, не може а да не гледа у ту регенерисану гују, посебно је луцкасто. Ту је и једнако необично звучно пресретање пролазника: комјутерска апартура унутар споменика снимаће њихов говор и враћати им га као појачани звук. Након што пролазници зачуђено утихну, зачуће се глас убијеног еврореформаторског пророка (овде) који саопштава „истине“ попут: „Живот је чудо једно дато нама… Спаваћете кад будете у пензији… И ви сте млад човек, ја вам кажем, гледајте у будућност. Тамо ћемо се састати ви и ја…”, и томе слично (овде).

  Не бих да коментаришем „уметничку“ страну ове чудновате инсталације. Само ћу рећи да она одлично осликава сву „таштину празнине“ насталу симбиозом другосрбијанско-скоројевићког „граџанизма“ и вулгарне идолатрије актуелног режима. И ко зна каква ће све уметничка чуда из те симбиозе тек да проистекну. Можда ће стрела, после извесног времена, почети да нам говори и још неке (и нечије) еврореформаторске мантре, попут: „Ја волим Англеу Меркел… Никад, али никад се нећу кандидовати за председника… Диковићу, ако Сава крена на Шабац знаш шта ти је чинити…“, итд.

  „Једина могућност за смислено опозиционо делање (данас) јесте деконструкција мита о Ђинђићу“, написао је један критичар. „Ко није спреман да критикује Ђинђића, нека ћути о Вучићу“ (овде). Тек економска, политичка и културна деколонијализација Србије омогућиће да се сруше атлантистички митови и култови. Можда ће том приликом страдати и трбухозборна стрела постављена пред честитог владику? А можда ће, уколико јој се поквари тон, „настављена стрела“ за нове генерације постати симбол истинске обнове српске државности после свих лутања по беспућима Yu/EU интеграција. Уметност и историја су чудо…

  ▻ Извор: http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/spomenik-autokolonijalizmu/

  Сасвим је природно да издајничка влада гради споменик издајнику.

  "[...] погледамо ли оно што је Ђинђић стварно урадио [...] видећемо, са нашим данашњим искуством и знањем, само увлачење Србије у колонијални положај према Западу, манипулацију институцијама и медијима у име еврореформских циљева, као и сасвим незаконито изручење Милошевића Хагу – управо на Видовдан. Не би се баш могло рећи да било које од тих дела заслужује споменик."
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 31.10.2017. u 22:41
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 5. #5
  Elita Роло Томази (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  17.808
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  396

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Нека га направе, што да не...
  Ионако ће за пар година да га руше, као он ономад петокраку са градске скупштине.
  Ако и толико састави...
  Ја босиљак садим- мени фридрих ниче!

 6. #6
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ciklicna manijakalna depresija
  Poruke
  21.837
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Pametno receno.
  radnik obespravljen, malo placen, robovski uslovi rada itd. a opet niko nece da iskoriscava srpskog radnika bez subvencija

 7. #7
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio КласичноЛибералан Pogledaj poruku
  Ко још прати шта причају ометени националсоцијалисти...
  Нека си се ти испишао, то је најбитније.

  Да имаш имало поштовања према постављачу, бар као члану форума ако ништа друго, уздржао би се од коментарисања ако већ ниси видео за сходно да прочиташ уводни пост.

  Но, смештно је од таквих попут теге очекивати лепе манире.
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 8. #8
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.708
  Reputaciona moć
  663

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Роло Томази Pogledaj poruku
  Нека га направе, што да не...
  Ионако ће за пар година да га руше, као он ономад петокраку са градске скупштине.
  Ако и толико састави...
  Ko poznaje našu istoriju neće ga čuditi pojava lika kao što je šibicar a ni ideja da mu se digne spomenik. Sve je to mnogo puta već viđeno.

 9. #9
  Buduća legenda
  Učlanjen
  05.06.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.239
  Reputaciona moć
  382

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Bio je srpski nacionalista ali sa brojnim manama.Bez obzira na te mane,zaslužio bi spomenik da nema nečega što nema veze s njim.Naime nakon njegove srmti,smradovi iz tzv druge Srbije su ga uzurpirali.Tako podizanje spomenika Đinđiću u ovom trenutku šalje pogrešnu poruku stanovništvu.Kad imidž pokojnika bude promenjen onda će spomenik imati smisla.  k
  Smrt fašizmu i antifašizmu

 10. #10
  Iskusan КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Golden State
  Poruke
  6.137
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio haeul Pogledaj poruku
  Нека си се ти испишао, то је најбитније.

  Да имаш имало поштовања према постављачу, бар као члану форума ако ништа друго, уздржао би се од коментарисања ако већ ниси видео за сходно да прочиташ уводни пост.

  Но, смештно је од таквих попут теге очекивати лепе манире.
  Постављач теме није релевантан. Он је само саговорник, као и ја.

  Тема је битна.
  But what is liberty without wisdom, and without virtue? It is the greatest of all possible evils; for it is folly, vice, and madness, without tuition or restraint.

 11. #11
  Iskusan stugots (avatar)
  Učlanjen
  09.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.869
  Reputaciona moć
  256

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Dobar Antonićev tekst.
  "Ja sam grešan čovek i ne očekujem oprost... ali nisam državni službenik."

 12. #12
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio КласичноЛибералан Pogledaj poruku
  Постављач теме није релевантан. Он је само саговорник, као и ја.
  Тема је битна.
  Тема са којом мој евроатантистички испрдак од саговорника није ни упознат јер текст није прочитао.

  Толико о томе шта му је битно и релеватности њега и његовог злонамерног коментара.
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 31.10.2017. u 22:45
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 13. #13
  Elita Роло Томази (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  17.808
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  396

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Ko poznaje našu istoriju neće ga čuditi pojava lika kao što je šibicar a ni ideja da mu se digne spomenik. Sve je to mnogo puta već viđeno.
  Одувек је код Срба било збуњених и уплашених, који ће незнање и кукавичлук покушати да прикажу као мудрост и далековидост.
  Отуд и ова "иницијатива" за споменик "првом међу збуњенима и уплашенима", којом покушавају да одложе неумитно- пропаст целог тог кукавног концепта аутошовинизма и колаборације са окупаторима.
  Читаву науку су око тога направили; рационализација личне безвредности је подигнута на ниво философије.
  Ево, пола форума ти је управо то; хиљаде страна доказа за ово што говорим.
  Зло доба за поштен свет...
  Ја босиљак садим- мени фридрих ниче!

 14. #14
  Veoma poznat Sotir zvani djubre (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.694
  Reputaciona moć
  184

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Djindjic je najveci izdajnik u istoriji srpskog naroda .
  A ja sam mama samo pio, ubila me je tuga nocas, ne pitaj me gde sam bio, tamo gde je isla ona.........

 15. #15
  Artur-II nije na forumu
  Уживам у мирису кафе док чекам да се соц слегне на дно
  Aktivan član Artur-II (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Куба, Хавана, La Bogedita del Medio
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Ja sumnjan da trenutno iko zna čemu je Đinđić stremio. Za svaku svoju ideju DS je trvdila da je to Đinđićev put, pa su posle to tvrdnju da idu Đinđićevim putem preuzeli naprednjaci a sada i Dveri tvrde da su oni nalednici Đinđićevih ideja u koje bio on evoluirao. Sećam se da je jedan umetnik, slikar, izjavio da sa posmatračem najbolje komunicira prazan papir, jer posmatrač može da zamisli šta god poželi. Pa sad da li je papir prazan ili totalno išaran nema razlike, svako može da zamisli šta poželi, tako je i ta Đinđićeva strela običan prazan papir.
  Униполарни свет је реикарнација фашизма. Похлепа, врхунска вредност запада, је отац и мајка агресије.

 16. #16
  Ističe se Lionheart (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  pored Drine
  Poruke
  2.127
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Ђинђић не заслужује никакав споменик ни улице ни тргове. Он што треба то је пристојно обележити (што је и урађено) место на којем је страдао на радном месту као председник владе Србије.
  Друго, заслужује истину о томе ко је наредио, организовао, извео, спиновао, подметао, саботирао истрагу..и све радње радио у вези његовог страдања.
  Чињеница је да је неког председника, Србина, испоручио славодобитно на Видовдан у неки суд који није обећавао праведно суђење. Што се обистинило.
  После њега, његови пајтоси су над Србијом, српском привредом и друштвом извели нешто што се хашки каже "удружени злочиначки подухват".
  Након тога, њему дизати спомење, само даје лошу слику о томе какви политичари и државници треба да буду. Он би можда био нешто, мада сумњам с обзиром како је почео. За време његове владе почеле су пљачкашке приватизације и појава богатих тетки из иностранства које сестрићима шаљу по 200-300 хиљада евра..

 17. #17
  Elita Роло Томази (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  17.808
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  396

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Sotir zvani djubre Pogledaj poruku
  Djindjic je najveci izdajnik u istoriji srpskog naroda .
  Није, не претеруј; има много горих.
  Он је хтео да се направи паметан, да "зезне" своје менторе са запада и "мудром политиком" преведе Србију из "опасне зоне" немилости запада у групу држава које ће
  запад "заволети" као некаквог савезника.
  После пар година, када је схватио да је испао магарац, почео је да се буни, и да схвата како је искоришћен и преварен.
  И тада је погинуо.
  Он је био политички незрео, неспособан да схвати ниво покварености западних политичких структура. То га је, на крају, коштало главе.
  Зато се и дан данас "не зна" ко је налогодавац.
  Не зна ко неће да зна....
  Ја босиљак садим- мени фридрих ниче!

 18. #18
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.708
  Reputaciona moć
  663

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Роло Томази Pogledaj poruku
  Одувек је код Срба било збуњених и уплашених, који ће незнање и кукавичлук покушати да прикажу као мудрост и далековидост.
  Отуд и ова "иницијатива" за споменик "првом међу збуњенима и уплашенима", којом покушавају да одложе неумитно- пропаст целог тог кукавног концепта аутошовинизма и колаборације са окупаторима.
  Читаву науку су око тога направили; рационализација личне безвредности је подигнута на ниво философије.
  Ево, пола форума ти је управо то; хиљаде страна доказа за ово што говорим.
  Зло доба за поштен свет...
  Blag si u oceni.
  Nije to strah i zbunjenost nego klasična netrpeljivost prema narodu iz kog su ponikli. Nije slučajno da su pokušana 4 atentata na kralja Milana i da je upao u septičku jamu kao što nije slučajno da šibicar završi tako kako je završio. Sreca, loza Obrenovic je ugašena a sve zbog "šok terapija", reformi i pokušaja uterivanja Srbije u štalu sa nacistima.

 19. #19
  Elita frootsman (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.153
  Reputaciona moć
  622

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Ово је нечувено! Тешка спрдња са Зорановом визијом! Симплификација до нивоа простаклука његовог филозофског система управљања државом! Ужас!


 20. #20
  Elita Роло Томази (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  17.808
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  396

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Blag si u oceni.
  Nije to strah i zbunjenost nego klasična netrpeljivost prema narodu iz kog su ponikli.
  Има и тога, то су им "вође"...
  Говорим о оној "пигра маси", армији неуких који следе ове о којима ти говориш, о галамџијама, који се крију иза те масе. Ту пуца свака идеја о демократији, на тој неспособности да обичан човек схвати и препозна манипулације, лаж и задње намере.
  Ја босиљак садим- мени фридрих ниче!

 21. #21
  Elita frootsman (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.153
  Reputaciona moć
  622

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Као нека глиста којој из клоаке цури Ђинђићев глас...

 22. #22
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.708
  Reputaciona moć
  663

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Роло Томази Pogledaj poruku
  Има и тога, то су им "вође"...
  Говорим о оној "пигра маси", армији неуких који следе ове о којима ти говориш, о галамџијама, који се крију иза те масе. Ту пуца свака идеја о демократији, на тој неспособности да обичан човек схвати и препозна манипулације, лаж и задње намере.
  Ah, da. Kombi sa kešom čeka na Horgošu, čim Sloba padne svi ce voziti majbahe a plate ce da budu njemačke.

 23. #23
  Elita Роло Томази (avatar)
  Učlanjen
  08.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  17.808
  Tekstova u blogu
  57
  Reputaciona moć
  396

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Ah, da. Kombi sa kešom čeka na Horgošu, čim Sloba padne svi ce voziti majbahe a plate ce da budu njemačke.
  На крају се то и десило, ко је мени и теби крив, па се клатимо у Опелу...
  Ја босиљак садим- мени фридрих ниче!

 24. #24
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  A, Ruža ?
  Treba i njojzi...
  Ipak je čovek bio ženjen,
  gre'ota odvajati.
  Ne mora, baš, iste veličine,
  al' neka je bude uz svoga čoveka...
  Ako nije mogla više dok je bio živ.

  Svaka gazdarica ima svoga kundaka...!

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  03.05.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.876
  Reputaciona moć
  101

  Podrazumevano Re: Слободан Антонић: Споменик аутоколонијализму

  Citat Original postavio КласичноЛибералан Pogledaj poruku
  Ко још прати шта причају ометени националсоцијалисти...
  A sta to pricaju i ko su oni?

Slične teme

 1. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 04.02.2013., 13:11
 2. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 21.11.2012., 18:00
 3. Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 22.10.2012., 17:15
 4. Слободан Антонић: Поуке избора 2012
  Autor комшија u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 11.05.2012., 14:46
 5. Odgovora: 9
  Poslednja poruka: 22.11.2011., 12:20

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •