Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

 1. #1
  Buduća legenda Rasejani Prorok (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  korak do bogatstva
  Poruke
  29.336
  Tekstova u blogu
  54
  Reputaciona moć
  689

  Podrazumevano Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na današnjoj manifestaciji povodom obeležavanja dana Bezbednosno informativne agencije.

  On je to uradio, kako je saopštila Pres služba predsednika Srbije, zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.  Dodaje se i da Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju.

  "Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje, ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja", navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

  Poručeno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestita svim pripadnicima BIA na izvrsnim rezultatima koje su postigli u očuvanju bezbednosti zemlje, sigurnosti svih njenih građana, borbi protiv korupcije i kriminala.

  "Čestitam vam na predanom radu, ogromnom trudu i energiji, a zbog složenosti prilika u svetu i našem okruženju, očekujem od vas još veću požrtvovanost i borbu za interese građana Srbije i naše otadžbine“, istakao je Vučić.

  Novinari Vesna Radojević i Dušan Telesković su naveli da im je rečeno da nema "bezbednosnih uslova" da izveštavaju sa događaja na kom je trebalo da se pojave šef BIA Bratislav Gašić i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Ipak, predsednik države i lider SNS se nije pojavio, iako su ga novinari očekivali, a kako je objavio "Blic", razlog je upravo to što neki novinari nisu pušteni unutra.

  Kako prenosi beogradski list, u kabinetu predsednika im je rečeno da Vučić "neće ići na prijem ukoliko svi novinari ne budu pušteni na događaj".

  Umesto Vučića, pojavio se ministar policije Nebojša Stefanović, koji je sa Gašićem položio venac na memorijalni zid za stradale pripadnike BIA.

  Ministarstvo unutrašnjih dela Kraljevine Srbije formiralo je Odeljenje za poverljive policijske poslove 17. oktobra 1899. godine, što se obeležava kao Dan BIA.
  http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=10&dd=17&nav_category=11&nav_id=1315161
  https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=10&dd=17&nav_category=11&nav_id=1315133
  I ♥ Ceca 2. #2
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.309
  Reputaciona moć
  559

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  Душан Телесковић из Политике?

  А шта је Душану Аница Телесковић која константно пише дупеувлакчке текстове (у тој истој Политици) којима се диви Александру Вучићу?

 3. #3
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.848
  Reputaciona moć
  428

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  covek zabranio odredjene medije a onda ne ide na svecanost jer ne mogu svi mediji da prisustvuju
  jebbe lud zbunjenog

 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  Viđi ti kur'ca u slamnatom šeširu...!?
  Kao, kevće AV za prava sedme sile...
  Nije - nego !

 5. #5
  Buduća legenda Rasejani Prorok (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  korak do bogatstva
  Poruke
  29.336
  Tekstova u blogu
  54
  Reputaciona moć
  689

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  Ali je zato došao Bratislav Gašić dok Aleksandar utvrdi gde je zapelo  Bratislav Gašić je, na obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije, kao najveće pretnje izdvojio terorizam, separatizam, verski, etnički i ideološki ekstremizam, prikriveno delovanje stranog faktora i organizovani kriminal.
  "Svetski poredak koji je gotovo dotakao unipolarnost, ponovo traži ravnotežu između Istoka i Zapada. Rađaju se novi centri moći. Borba koja se vodi za dominaciju i resurse, prelama se i na našem prostoru, koji je kroz istoriju uvek bio turbulentan. Do sada smo se, kao služba, uspešno borili protiv svih bezbednosnih pretnji, od kojih bih ovom prilikom izdvojio one najveće – terorizam, separatizam, verski, etnički i ideološki ekstremizam, prikriveno delovanje stranog faktora i organizovani kriminal", objasnio je Gašić.
  Podsetio je da je ceo jedan vek i jedno punoletstvo od kako je 17. oktobra 1899. godine u Ministarstvu unutrašnjih dela Kraljevine Srbije formirano Odeljenje za poverljive policijske poslove.
  Od tada do danas, kako je istakao Gašić, mnogo toga se promenilo i mnogo toga smo preživeli, i kao narod, i kao država, i kao Služba koja je uvek delila i deliće sudbinu svoga naroda.
  "Naša odgovornost okrenuta je kako našim precima, tako i prema našim potomcima. Ali pođimo od odgovornosti koju imamo danas. Jačanje terorističkih struktura, nastalih kao eho vođenja hibridnih ratova, prevashodno uzrokovanih ekonomskom kolapsom čitavih regiona i verskom netrpeljivošću, sve više preti da neposredno ugrozi mir i bezbednost naših građana", ukazao je Gašić.
  Rekao je da je razvoj informacionih tehnologija doprineo da radikalne ideologije lakše pronađu svoj put do mračnih umova pojedinaca koji su, bez kajanja spremni, da iz svojih poremećenih razloga izazovu strašne posledice, a sve to koristeći se sredstvima namenjenim za svakodnevnu upotrebu, što naš posao čini još zahtevnijim i težim.
  "Uspeli smo da obezbedimo našim građanima sigurnost i omogućili da mirno posećuju javna mesta i velika okupljanja, što mnogo veće i bogatije službe od naše, širom Evrope i sveta, nažalost, ne uspevaju", dodao je Gašić.
  Ukazao je da je tokom proteklih meseci u Srbiji bilo niz visokorizičnih skupova koji su prošli u apsolutnom redu bez i jednog incidenta, što je upravo zasluga celog bezbednosnog sektora Republike Srbije.
  "Borba protiv ekstremizma i terorizma najbolje rezultate daje upravo kroz prevenciju, ali i kroz intenzivnu saradnju i koordinaciju unutar snaga bezbednosti naše države. Raduje me što mogu da istaknem da je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane svakim danom sve bolja i ovom prilikom želim da im se najiskrenije zahvalim na podršci u toj borbi i radu na očuvanju bezbednosti naše domovine", naveo je Gašić.
  Naglasio je da uspešnost ove borbe doprinosi saradnja sa stranim partnerskim službama u okviru koje smo izgradili stabilnu poziciju pouzdanog partnera u pitanjima od zajedničkog interesa.
  "U budućnosti više pažnje moramo posvetiti pojavama i procesima koji tek nakon dužeg delovanja postaju neodbranjivo ugrožavajući, odnosno kako ih moderno promišljanje bezbednosti naziva - hibridnim pretnjama. Svakako moramo se još više angažovati na zaštiti naše ekonomske bezbednosti, kroz prikupljanje relevantnih informacija i borbu protiv korupcije i kriminalnog delovanja koje ugrožava ekonomske osnove našeg društva", najavio je Gašić.
  Istakao je da će izmene i dopune zakona koje će usvojiti Skupština Srbije, kao i planirana izmena unutrašnje organizacije, omogućiti BIA, da se drugačije organizuje, da se ubrza protok informacija kroz Agenciju, a time i izveštavanje najvišeg državnog rukovodstva o pojavama i događajima važnim za bezbednost i razvoj našeg društva i države, kako bi dostigli najzahtevniji savremeni standard – izveštavanje u realnom vremenu.
  "To se od nas očekuje – i mi smo spremni da taj zadatak uspešno ispunimo", poručio je direktor BIA.
  Rekao je da od pripadnika BIA u u narednom periodu očekuje još veću posvećenost poslu, gvozdenu disciplinu i vidan doprinos svakog od nas, koji će zbirno podići rezultat rada Agencije u celini, a time i nivo bezbednosti Srbije i svih njenih građana.
  "Ne možemo birati okolnosti u kojima živimo, ali možemo uticati na njih. Zato naše poslove uvek obavljamo u skladu sa Ustavom i zakonom, profesionalno za dobrobit naše lepe Srbije. Ovom prilikom želim i da se posebno zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, na nesebičnoj podršci Agenciji, jer je svojim odnosom prema Službi dao ogroman podsticaj njenom uspešnom radu i njenom jačanju", poručio je Gašić.
  Predsednik je, prema njegovim rečima, prepoznajući važnost rada Agencije dao svoj doprinos u pronalaženju modusa da se, u uslovima fiskalne konsolidacije, pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije povećaju plate, da se poboljšaju uslovi rada, da se poveća broj ukupno zaposlenih u službi, te da se poveća budžet Agencije, a što će nesumnjivo podići rad agencije na još viši nivo.
  Prijemu povodom obeležavanja Dana BIA prisustvovali su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministri Aleksandar Vulin, Branislav Nedimović, Vanja Udovičić, Nela Kuburović, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i i druge zvanice iz političkog, društvenog i kulturnog života Srbije.
  BIA je danas, u svom sedištu, uz prisustvo visokih gostiju, obeležila 118. Dan bezbednosti i 15. godišnjicu Bezbednosno-informativne agencije.
  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor BIA Bratislav Gašić položili su vence na memorijalni zid posvećen stradalim pripadnicima BIA.
  "Srbija može da odgovori na svaku pretnju po bezbednost"
  Izaslanik predsednika Republike Srbije na proslavi Dana BIA, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, istakao je da više nema sumnje da Srbija može da odgovori na svaku pretnju po bezbednost države i njenih građana.
  Stefanović je, na svečanosti u sedištu BIA, ukazao da se izazovi, kao i svet menjaju, tako da se menjaju i vrste kriminala, jer danas živimo u internet eri.
  Prema njegovim rečima, kriminalci ulažu više novca u nove metode i tehniku, pa mu je, kako je rekao, veoma drago što direktor BIA Bratislav Gašić želi da ulaže više u opremanje i modernizaciju Agencije.
  "Želim da znate da uvek u svom radu možete da se oslonite na svoju braću u MUP-u, zajedno sa Vojskom i Ministarstvom odbrane. Saradnja funkcioniše dobro i skladno i približavamo se momentu kada se odgovor na izazove daje u realnom vremenu, pa bez sumnje možemo da kažemo da Srbija može da odgovori na svaku pretnju", rekao je Stefanović.
  Naveo je da su bezbednosne službe spremne da štite zemlju.
  Ukazao je da se često ne procenjuju pravilno težak posao ljudi u bezbednosnom sektoru.
  "Kao neko ko sistem posmatra sa čela MUP-a, znam koliko ljudi koji rade ovaj posao moraju da se odriču, trpe njihove porodice, samo da bi svaki građanin mogao da se oseća slobodno i bezbedno", podvukao je ministar.
  Istakao je da, kada se prođe hodnikom sedišta BIA i pogledaju imena ljudi kojih danas više nema, a bili su deo bezbednosnog sistema, koji su položili najvrednije što imaju – život, da bi mi bili mirni i vodili normale živote, znamo koliki dug imamo i koliko moramo više energije da uložimo da budemo dostojni toj njihovoj žrtvi.

  http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2907390/gasic-bia-se-uspesno-borila-protiv-svih-bezbednosnih-pretnji.html
  I ♥ Ceca

 6. #6
  Domaćin Troubleshooter (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  4.411
  Reputaciona moć
  418

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Душан Телесковић из Политике?

  А шта је Душану Аница Телесковић која константно пише дупеувлакчке текстове (у тој истој Политици) којима се диви Александру Вучићу?
  Жена.
  Ово је моје мишљење! И ја се са њим слажем :)

 7. #7
  Iskusan stugots (avatar)
  Učlanjen
  09.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.869
  Reputaciona moć
  256

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA

  drk drk
  "Ja sam grešan čovek i ne očekujem oprost... ali nisam državni službenik."

 8. #8
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.583
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1308

  Podrazumevano Re: Sendić tema: Vučić obrazložio zašto nije išao na svečanost u BIA  Dakle "popravlja se i cak se i napreduje iz dana u dan , sve vise i vise u svakom pogleduuu ..." ...:


  http://beta.rs/vesti/drustvo-vesti-srbija/61812-danas-je-svetski-dan-slobode-medija

  "Očajan položaj novinara u Srbiji

  Širom sveta danas se obeležava Dan slobode medija, za koju se ocenjuje da je u Srbiji poslednjih godina u opadanju.

  Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvali su novinare i medijske radnike da na Svetski dan slobode medija, 3. maj, od 11.55 do 12 sati prekinu program u elektronskim medijima, kako bi se pridružili medjunarodnoj simboličnoj akciji "Pet minuta gromoglasne tišine" i upozorili javnost na nikad teži položaj novinarske profesije u Srbiji

  Učesnici današnje diskusije Spik ap održane u Nišu složili su se da je većina medija u Srbiji pod direktnom ili indirektnom kontrolom vlasti, a ekonomski položaj novinara očajan.

  Učestvujući u diskusiji koju su organizovali Filozofski fakultet i niški Medija i Reform centar, novinar nedeljnika NIN Vladan Marjanović kazao je da mediji koji nisu politički podobni imaju problem da obezbede marketinške prihode "jer državne ili paradržavne firme kod njih ne smeju da se oglašavaju"....
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

Slične teme

 1. Odgovora: 109
  Poslednja poruka: 20.06.2011., 11:12
 2. najskakljivija tema danasnjice HOMOSEKSUALIZAM
  Autor vlaki u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 18
  Poslednja poruka: 20.01.2010., 22:14
 3. Jos jedna u nizu glupih tema
  Autor Mistical_truth u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 18.11.2004., 19:52
 4. Tema iz filma Zona Zamfirova....
  Autor hadzi_Zamfir u forumu Mobilni telefoni i navigacija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 11.06.2003., 12:57

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •