Predstaviću neke vintage modele koji i dan danas plene kvalitetom izrade i jačinom tona za kućne varijante.
Sony FH-7

Ime:  hqdefault.jpg
Pregleda: 40
Veličina:  15,0 KB

Ime:  sony_fh-7_portable_component_system.jpg
Pregleda: 38
Veličina:  72,9 KB


Sony FH 3 do FH-7 boomboxes su vrlo moćne mini komponente. FH-7 linija je najmoćnija od 3. Ovaj izvanredan sastav je vrlo verovatno jedan od najmoćnijih boomboxa. Može se pojačati tako glasno da osobe s osjetljivim sluhom mogu teško pristupiti jedinici kako bi smanjile glasnoću kada je previše udaljena. Može se smatrati trobrodnim boomboxom jer se zvučnici odvajaju od središnjeg dela. Međutim, sam središnji deo sastoji se od 4 jedinice sastavljene od nosača i brze ručice koja se može odvojiti, tako da možete čak reći da je to 6-komadni okvir. Međutim, tačniji opis je verojatno prenosni sastav mini komponenti, jer uistinu ima moć sastava kućnog sastava, no ipak je prenosna zahvaljujući držaču za nošenje. Kao što je isporučena iz fabrike, bazna jedinica zahteva naizmjeničnu struju. Međutim, dostupan je dodatni DC power paket koji zamenjuje donji deo pojačala za uključivanje sistema(TWELVE) D-cell baterija! i izgrađen pojačalo prikladno za novu DC power. (Napomena: dodatna oprema za napajanje DC napajanja je izuzetno retka, s malo poznatih primeraka). Iako je prenosiv u tome da ga možete nositi od mesta do mesta, težina ovog sistema verojatno je previše teska.. Ako biste mogli baciti ovo, moglo bi ozbiljno oštetiti bilo kakav nesretni objekt u svom putu leta.

Serije FH-7 također dolazi u Mk-1, Mk-II i Mk-III, a prodane su u crnoj ili srebrnoj boji. Videli smo crvene boje koje su očigledno prodane samo u Japanu. Iako su svi slični, postoje neke razlike.

Model Mk-1 ima 2-stazni zvučnički sastav s okruglim upravljačima. Ručnik zvučnika ima neprozirni umetak od pene koji prerušuje okrugli vozač kako bi izgledao kvadratno. Nije pravi vozač trga. I grafički ekvilajzer ne svetli.
Model Mk-2 takođe ima 2-stazni sastav zvučnika, ali s ravnim APM kvadratnim wooferima. To su pravi kvadratni vozači i zato što kvadratni vozači koriste cijelo područje koje zauzima L x W dimenzije, za razliku od okruglih vozača čije područje radijusa se gubi, ti vozači trebaju biti ekvivalentni većim zvučnicima od ekvivalentnih okruglih vozača. Mk-II također uključuje vodilice za klizanje ekvilizatora koji dodatno pridonosi estetskom ukusu, osobito kada je uključen.
Mk-III je vjerojatno najfiniji od 3 s 3-staznim sustavom zvučnika, umesto dva načina koji se nude u modelima serije Mk-1 i Mk-II. Inače, to je prilično isto kao i postavljanje Mk-II.

Kako se ovaj model upoređuje s drugim sličnim trodelnim modelima? Za primer, dok je Telefunken HiFi Studio 1 često citiran kao jaki snažni boombox, Sony FH-7 je prava životinja.

Mozete napisati svoje vidjenje ovih i dan danas trazenih muzičkih komponenti.