SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?
Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 245

Tema: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

 1. #1
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Koliko je pogrešno uzdati se u bilo koga, kada se radi o međunarodnim odnosima, i koliko je loše misliti da se vođe velikih sila vode bilo čime drugim osim interesa, možete saznati u tužnim i tragičnim redovima koji slede. Krajnje je vreme da mi počnemo da se vodimo svojim


  Ljubav, sentiment, bratstvo... Ništa od toga ne postoji u geopolitici, u kojoj se apsolutno sve vrti oko interesa koji se često menjaju iz godine u godinu. Srbija je danas okružena članicama NATO pakta i Evropske unije, baš kao što je 1941. godine bila okružena zemljama Trojnog pakta. Kobnog 27. marta te godine Srbi su rekli gromoglasno NE razumu i neutralnosti i ušli u Drugi svetski rat iz ljubavi prema Francuzima i Englezima. To je zemlju koštalo milion i po mrtvih i stotina hiljada razrušenih domova, a da ishod tog sukoba nismo mnogo promenili. On je odlučen na Istočnom Frontu i iskrcavanjem saveznika u Normandiji.  Prvi srpski ustanak: Prvo pomoć, na kraju izdaja

  Još pre izbijanja oružane pobune protiv dahijskog terora, crnogorski vladika Petar I tražio je rusku pomoć za opštesrpski ustanak protiv Turaka, nudeći Romanovima tron obnovljenog Srpskog Carstva ali je Rusija tada bila u savezu sa Osmanlijama i nije htela da pomogne. Međutim, već naredne godine, kada je ustanak u Šumadiji počeo, ruski car je odlučio da finansijski pomogne Srbe (ne samo on; Austrijanci su nas takođe pomagali), a 1806. godine ulazi i u rat sa sultanom, koji traje sve do kobne 1812. godine.

  Tada se Rusija povlači iz rata zbog Napoleonovog nadiranja ka Moskvi, prirodno stavljajući sopstvene interese iznad srpskih; Rusi potpisuju sa Otomanskim carstvom Bukureštanski mir kojim priznaju de jure vlast Turaka nad Srbijom, čime im se daju odrešene ruke. Turci ustanak konačno guše naredne jeseni, i po Srbiji ponovo seju smrt.  Drugi srpski ustanak: Rusi nisu prstom makli


  Sejanje smrti traje tri godine, dok se Srbi nisu ponovo digli. Knez Miloš je nudio ruskom imperatoru Aleksandru da nas uzme pod svoju zaštitu i da nam da isti status kao Moldaviji i Vlaškoj, ali ovaj nije bio zainteresovan. Borbe su kratko trajale, a sultan je Srbima dao autonomiju. Treba ipak reći i da je Rusija Jedrenskim mirom sa Osmanskim carstvom iz 1829. godine izdejstvovala Srbiji dodatnu autonomiju i anektiranje šest nahija koje smo držali tokom Prvog ustanka (Rusija je tada takođe sa ciljem daljeg slabljenja moći Istanbula istu stvar uradila Grcima, pored onoga što je završila za sebe.)


  Srpsko-turski ratovi: Pomoć, zatim iskorišćavanje pa konačna izdaja i stvaranje Velike Bugarske

  Nevesinjska puška koja je odjeknula Hercegovinom zapalila je i Bosnu, a Srbija je uskočila u pomoć svojoj prekodrinskoj braći u njihovoj oslobodilačkoj borbi protiv Turaka. Tokom Prvog srpsko-turskog rata Rusija su se držala po strani, ali je iz nje dolazio veliki broj dobrovoljaca (između ostalog, tu je bio i pukovnik Rajevski, koji je Tolstoju poslužio kao uzor za Vronskog u romanu "Ana Karenjina; on je i sahranjen u Srbiji). Austrija i Rusija su se dogovorile da neće podržati stvaranje velike slovenske države na Balkanu, u slučaju raspada Turske, a Sankt Petersburg je odbio da pomogne srpske ustanike jer je već odlučio da se svom energijom posveti oslobođenju Bugarske. Kada je ratna sreća prešla na osmansku stranu, Rusija je ultimativno zahtevala obustavu neprijateljstava.
  Primirje je trajalo do aprila 1877. godine, kada je Rusija objavila rat Turskoj i krenula u oslobađanje Bugarske. Pošto su ih Otomani zaustavili kod Plevne, tražili su našu pomoć i ulazak u rat, što smo mi i uradili i serijom pobeda onemogućili da Turci upute pomoć iz pravca Bosne, Albanije i Kosova prema Sofiji. Niš je oslobođen 12. janura 1878, što, pokazaće se, nije odgovaralo Rusiji koja ga je već obećala Bugarima.

  Oslobađanje Kosova od strane srpske vojske prekinule su Rusija i Turska koje potpisuju Sanstefanski mir kojim Srbija, Crna Gora i Rumunija dobijaju nezavisnost a stvara se Velika Bugarska koja je uključivala pored same etničke bugarske teritorije i srpski Niš, vardarsku i grčku Makedoniju te delove Albanije. Srbijom je zavladalo snažno i javno antirusko raspoloženje, a knez Milan shvata da se "spoljna politika ne može zasnivati na opasnoj slovenskoj sentimentalnosti". Srećom po Srbiju, a na nesreću Rusije, sazvan je Berlinski kongres kojim je Bugarska vraćena u prirodne granice, a Srbija dobila niški, pirotski, toplički i vranjski okrug. Rusija je takođe podržala i okupaciju Bosne i Hercegovine od strane Austro-ugarske.


  Interesantna je i jedna anegdota Stevana Sremca iz ovog perioda. Naime, odmah nakon Sanstefanskog mira knez Milan je odveo ruskog konzula do Ćele-kule i rekao mu: "Evo, ekselencijo! Kada Rusi načine još jednu ovakvu Ćele-kulu od srpskih glava, i ovu moju povrh njih metnu, tek tada će Bugari dobiti Niš!"


  Finansiranje buna protiv obrenovićevskih vlasti u Srbiji


  Odmah posle gušenja radikalske Timočke bune 1883. godine, manji broj buntovnika se sklonio u Bugarsku, a srpske vlasti su uskoro saznale da se sprema upad četa iz ove zemlje i Crne Gore, koje finansiraju Rusi, verovatno nezadovoljni držanjem Milana Obrenovića posle Sanstefanskog mira i blagim okretanjem Austriji.

  Ova destabilizacija političkih prilika u Srbiji ipak nije pošla za rukom ruskoj diplomatiji.


  Srpsko-bugarski rat: Izdaja
  Srbija je ušla u rat zbog kršenja odluke Berlinskog kongresa i prisajedinjenja Istočne Rumelije Bugarskoj. Neprijatelj nas je potukao, a tokom Pirotske bitke austrougarski poslanik je od Bugara tražio obustavu neprijateljstava, rekavši da Beč neće dozvoliti da Srbija dođe u težak položaj.

  Tokom pregovora u Bukureštu, Bugarska je tražila da Srbija plati ratnu odštetu, a Rusija je smatrala da su ti zahtevi opravdani, i podržala je Sofiju u tim naporima. Austrougarska je tvrdila da Srbija nema odakle da je plati, a Nemačka i Velika Britanija su stale uz Austriju u odbrani Srbije. Bugari su na kraju od ovoga odustali. (Nemojte međutim misliti da su Austrijanci na našoj strani bili zato što nas vole; ljudi su se jednostavno vodili svojim interesima, baš kao i Rusi.)


  Zanimljivo je napraviti jednu malu digresiju: Srbi su tokom rata obustavili akcije na jedan dan da bi međunarodni Crveni krst mogao da pređe preko naše zemlje do neprijateljskih položaja kako bi zbrinuo ranjenike, zbog čega je u holu zgrade Crvenog krsta u Ženevi postavljena tabla sa natpisom "Budi human kao što je bila humana Srbija 1885.".  Prvi svetski rat: Pomoć


  U pitanju je jedini svetli primer bezuslovne pomoći Sankt Petersburga srpskom narodu. Car Nikolaj II ušao je u ovaj prvi globalni konflikt samo zbog Srbije, iako je njegova država bila potpuno nespremna za to; još uvek nisu bile zalečene rane revolucije iz 1905. godine, što će rezultirati Februarskom i Oktobarskom revolucijom 1917. godine čime su Romanovi zbačeni sa vlasti.


  Važno je napomenuti i to, da su Rusi uputili ultimatum Britaniji i Francuskoj da mora da prihvati i zbrine srpsku vojsku koja se povlačila preko Albanije ka Skadru, inače Rusija izlazi iz rata jer nema svrhe da u njemu ostaje ako više nema Srbije zbog koje je u sukob i ušla. London i Pariz, iako su prethodno hteli da ostave Srbe na cedilu, brže-bolje su skočili u pomoć.


  Drugi svetski rat: Tamo-'vamo


  Staljin ni na koji način nije pomagao partizanski ustanak u Jugoslaviji, sve dok Crvena armija nije ušla u Srbiju. Naše tadašnje rukovodstvo želelo je da zemlja bude nezavisna, ali je Moskva želela da komunistička Jugoslavija bude satelit SSSR-a kao i sve ostale države istočne Evrope. Ovo je rezultiralo izolacijom Beograda od strane Informbiroa i diplomatskim sukobom koji je pretio da preraste u rat. Do njega, srećom, nikada nije došlo; možda zbog toga što je Jugoslavija u četiri godine rata dokazala da ju je nemoguće efikasno okupirati. Tada smo rekli istorijsko ne interesima Moskve, i postali jedna od najnaprednijih zemalja sveta.


  Sankcije 1992: Izdaja

  Nakon izbijanja rata u Bosni i Hercegovini, u maju 1992. godine nepriznatoj Saveznoj Republici Jugoslaviji uvode se sankcije rezolucijom Saveta bezbednosti 757, koje su predviđale potpuni međunarodni ekonomski embargo.

  Ovu rezoluciju su predložile Francuska, Velika Britanija, SAD, Belgija, Maroko i Mađarska, a izglasana je uz podršku Rusije sa 13 naprama 0.

  Kina i Zimbambve su bili uzdržani.  http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1006233-sve-ruske-izdaje-srbije-da-li-smo-stvarno-braca-ili-im-sluzimo-kao-kusur-foto


  Ocekujem uljudne komentare bez pominjanja nato i rusoguza, Sorosa, reptila, CIA, fabrifikovane istorije itd.
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim... 2. #2
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Dopuna:


  Bombardovanje 1999: Izdaja
  Rusija je za sve vreme bombardovanja pokušavala da natera Miloševića da popusti pred zahtevima NATO-a. Međutim, to što je 3. juna odlučila da otvoreno podrži Zapad i svim diplomatskim kanalima koji su joj bili na raspolaganju natera Miloševića da se preda i povuče vojsku sa Kosova, bilo je ključno za obustavu neprijateljstava i prestanak bombardovanja Jugoslavije, tvrdi britanski general-pukovnik Majk Džekson.

  Rusija nije priznala Kosovo koje je 2008. godine proglasilo nezavisnost, i sve vreme pruža podršku našim rukovodstvima. Zbog čega to tačno radi, i da li će to pokušati da iskoristi za svoj račun u slučaju Krima, pokazaće vreme. Ono što je sigurno, Moskva ne brani Srbiju jer je voli već zato što joj Srbija treba. Vreme je i da Srbija shvati šta njoj treba, i da prestane da se vodi sentimentima: kao što je to kralj Milan na teži način shvatio pre skoro 150 godina.
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

 3. #3
  Moderator sasasta (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.202
  Reputaciona moć
  324

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  svako prvo gleda sebe

  prvo direktne interese

  pa indirektne

  pa tek onda tudje

  rusija nam cesto daje kasicice pomoci cisto da bi zadrzala uticaj i da bi nas u slucaju potrebe koristila kao dzarac , kojim bi cackala mecku


  DRUGI RADE ISTO
  smisao zivota - svako ima svoj . opsti - nacionalni , verski , politicki - nije dobar .

  to su sve manipulacije gomilom a osoba je jedinka koja ima svoje vizije.

 4. #4
  Veoma poznat Sotir zvani djubre (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.693
  Reputaciona moć
  184

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Prema Rusima kao narodu sam ambivalentan ali o Rusiji kao drzavi mislim sve najgore .. Cionisticka prcija ...
  A ja sam mama samo pio, ubila me je tuga nocas, ne pitaj me gde sam bio, tamo gde je isla ona.........

 5. #5
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.848
  Reputaciona moć
  428

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Sta je ovde izdaja?
  Mrzi me secirati sve redom pa cu samo dati par primera idiotluka tog teksta: prvi srpski ustanak: Rusija nam pomogla ali kad je morala da se bije sa napoleonom, onda se povukla .. KAKVA IZDAJA EEEEEJ, trebali su da ignorisu ogromnu nepobedivu vojsku napoleona i da pomognu srbiji
  Isto u prvom svetskom ratu, trebali su da odloze malo revoluciju dok srbima ne svane
  99' su trebali zapoceti treci svetski rat i zbrisati sav zivot na planeti zbog srba AUUU KAKVA IZDAJA


  Dajte bre budite realni.. niko nama nista nije duzan a rusi su jedini razlog zasto danas postoji Srbija.
  Dok nas rusi ne napadnu, o izdaji ne mozete pricati..

 6. #6
  Moderator Isidor** (avatar)
  Učlanjen
  13.11.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.048
  Reputaciona moć
  588

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Braći Rusima smo uvek koristili za trgovinu. Nisu nas prevarili samo kad nisu mogli. A mi ko da kroz istoriju nismo ništa naučili i dalje ide ona " nas i Rusa 200 miliona".

 7. #7
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  А ТЕК ШТО СУ НАМ НИС ОТЕЛИ.

 8. #8
  Veoma poznat Sotir zvani djubre (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.693
  Reputaciona moć
  184

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio hypnotoad Pogledaj poruku
  Sta je ovde izdaja?
  Mrzi me secirati sve redom pa cu samo dati par primera idiotluka tog teksta: prvi srpski ustanak: Rusija nam pomogla ali kad je morala da se bije sa napoleonom, onda se povukla .. KAKVA IZDAJA EEEEEJ, trebali su da ignorisu ogromnu nepobedivu vojsku napoleona i da pomognu srbiji
  Isto u prvom svetskom ratu, trebali su da odloze malo revoluciju dok srbima ne svane
  99' su trebali zapoceti treci svetski rat i zbrisati sav zivot na planeti zbog srba AUUU KAKVA IZDAJA


  Dajte bre budite realni.. niko nama nista nije duzan a rusi su jedini razlog zasto danas postoji Srbija.
  Dok nas rusi ne napadnu, o izdaji ne mozete pricati..
  Ima istine u tome sto velis .. ali sa druge strane problem vidim u tome sto vecina Srba idealizuje Ruse pa cak i ti ... nisu Rusi razlog zasto Srbija postoji ... razlog su Srbijanci koji su svojom neprekidnom borbom za goli opstanak izborili ovo sto danas imaju .
  A ja sam mama samo pio, ubila me je tuga nocas, ne pitaj me gde sam bio, tamo gde je isla ona.........

 9. #9
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio Isidor** Pogledaj poruku
  Braći Rusima smo uvek koristili za trgovinu. Nisu nas prevarili samo kad nisu mogli. A mi ko da kroz istoriju nismo ništa naučili i dalje ide ona " nas i Rusa 200 miliona".
  Pa ja ne znam zasto smo mi braca uopste?

  Niti slicimo, oni plavusani a mi izmesani nema nas gde nema. Malo sa Turcima nakon 500god vladavine, malo keltskih gena, malo madjarskih, malo svapskih mislim zato i jesmo lepsi od njih 5 puta.
  Jezik nam nije isti a bas i nije toliko slican uopste.

  Jedino nam je zastava slicna.


  I NORMALNO je da ce gledati svoj interes a ne nas pa njih. Ali drugi nikako to da skapiraju.


  Eto sta nam sa NISom rade al kao to su Rusi bajo nema veze.

  Amerikana ili Rus, isto je to g.vno!
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

 10. #10
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio b!keR Pogledaj poruku
  Pa ja ne znam zasto smo mi braca uopste?

  Niti slicimo, oni plavusani a mi izmesani nema nas gde nema. Malo sa Turcima nakon 500god vladavine, malo keltskih gena, malo madjarskih, malo svapskih mislim zato i jesmo lepsi od njih 5 puta.
  Jezik nam nije isti a bas i nije toliko slican uopste.

  Jedino nam je zastava slicna.


  I NORMALNO je da ce gledati svoj interes a ne nas pa njih. Ali drugi nikako to da skapiraju.


  Eto sta nam sa NISom rade al kao to su Rusi bajo nema veze.

  Amerikana ili Rus, isto je to g.vno!
  шТА СУ МАЂАРСКИ ГЕНИ, МИСЛИШ ХУНСКИ ГЕНИ, ГЕНИЈА?

 11. #11
  Moderator Isidor** (avatar)
  Učlanjen
  13.11.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.048
  Reputaciona moć
  588

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  [QUOTE=b!keR;34838919]Pa ja ne znam zasto smo mi braca uopste?

  Jedino po veri.

 12. #12
  Veoma poznat Sotir zvani djubre (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.693
  Reputaciona moć
  184

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio b!keR Pogledaj poruku
  Pa ja ne znam zasto smo mi braca uopste?

  Niti slicimo, oni plavusani a mi izmesani nema nas gde nema. Malo sa Turcima nakon 500god vladavine, malo keltskih gena, malo madjarskih, malo svapskih mislim zato i jesmo lepsi od njih 5 puta.
  Jezik nam nije isti a bas i nije toliko slican uopste.

  Jedino nam je zastava slicna.


  I NORMALNO je da ce gledati svoj interes a ne nas pa njih. Ali drugi nikako to da skapiraju.


  Eto sta nam sa NISom rade al kao to su Rusi bajo nema veze.

  Amerikana ili Rus, isto je to g.vno!
  A sta ti je onda to na avataru ???
  A ja sam mama samo pio, ubila me je tuga nocas, ne pitaj me gde sam bio, tamo gde je isla ona.........

 13. #13
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.848
  Reputaciona moć
  428

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio Sotir zvani djubre Pogledaj poruku
  Ima istine u tome sto velis .. ali sa druge strane problem vidim u tome sto vecina Srba idealizuje Ruse pa cak i ti ... nisu Rusi razlog zasto Srbija postoji ... razlog su Srbijanci koji su svojom neprekidnom borbom za goli opstanak izborili ovo sto danas imaju .
  Nije to idealizovanje rusije to je cinjenica.. Bez intervencije rusije nasi ustanci nikada ne bi uspeli.. Jel ti stvarno mislis da je saka srba mogla da pobedi onoliko carstvo?
  Interes je to, tu nema govora, ali pricati o IZDAJI je teska retardacija.. Ako je to izdaja sta je pobogu ono sto nam napravise nemci, englezi, amerikanci, madjari itd?

 14. #14
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio Sotir zvani djubre Pogledaj poruku
  A sta ti je onda to na avataru ???
  Americka zastava i piske napravljeno u Americi.

  Lepo kazem-nema razlike , karikirano= isto g.....

  Al izgleda je nekima sladje rusko i to toliko sladje da ispade delikates bokte.
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

 15. #15
  Poznat
  Učlanjen
  19.02.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.474
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  opet se HRVATSKA OLOS predstavljaju kao srbi? yebeem vam fabriku

 16. #16
  Moderator Isidor** (avatar)
  Učlanjen
  13.11.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.048
  Reputaciona moć
  588

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu potrebni.

 17. #17
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.848
  Reputaciona moć
  428

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio b!keR Pogledaj poruku
  Americka zastava i piske napravljeno u Americi.

  Lepo kazem-nema razlike , karikirano= isto g.....

  Al izgleda je nekima sladje rusko i to toliko sladje da ispade delikates bokte.
  Valjda mozes da razumes sta je nekima draza ruka koja nam je samo pomagala (iako nikada nije to bila duzna) od ruke koja nas unisti sa ciljem da im budemo kolonija.. sto su poprilicno uspeli

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Isidor** Pogledaj poruku
  Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam nisu potrebni.
  daj neki argument umesto verbalne dijareje koju ovde prosipas

 18. #18
  Domaćin cornflakes (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.750
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  .


  Прилично глуп чланак.

  Верзија историје прилагођена ријалити шоу публици у Србији.

  Пази, Стаљин није помагао партизански устанак???

  Они тамо изгинули, разрушени са свих страна, а када су се одупрли, дошли су овде и гинули заједно са партизанима у борби са немачким јединицама.

  1992. у Русији је на власти била екипа слична данашњој власти у Србији, опчињена Западом, све док им није дошло из дупета у главу.

  1998. у септембру је Русија прогласила банкрот и била на ивици грађанског рата, али кога то занима. Рачуна се да нама, еј, НАМА!!! нису помогли ...

  А да ми негде сами себи помогнемо?

  За почетак нпр. да видимо који пријатељи су нам пријатељи, па редом...


  .
  Poslednji put ažurirao/la cornflakes : 07.10.2017. u 20:21

 19. #19
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio cornflakes Pogledaj poruku
  .


  Прилично глуп чланак.

  Верзија историје прилагођена ријалити шоу публици у Србији.

  Пази, Стаљин није помагао партизански устанак???

  Они тамо изгинули, разрушени са свих страна, а када су се одупрли, дошли су овде и гинули заједно са партизанима у борби са немачким јединицама.

  1992. у Русији је на власти била екипа слична данашњој власти у Србији, опчињена Западом, све док им није дошло из дупета у главу.

  1998. у септебру је Русија прогласила банкрот и била на ивици грађанског рата, али кога то занима. Рачуна се да нама, еј, НАМА!!! нису помогли ...

  А да ми негде сами себи помогнемо?

  За почетак нпр. да видимо који пријатељи су нам пријатељи, па редом...


  .
  Po cemu je ovaj clanak glup? Zasto ti ne postavis kako je Staljin pomagao partizane?

  A ostatkom posta si samo potvrdio ono iz uvodnog posta. Da li si to skontao?
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

 20. #20
  Domaćin cornflakes (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.750
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio b!keR Pogledaj poruku
  Po cemu je ovaj clanak glup? Zasto ti ne postavis kako je Staljin pomagao partizane?

  A ostatkom posta si samo potvrdio ono iz uvodnog posta. Da li si to skontao?
  .


  Људи су овде гинули ослобађајући земљу са партизанима.

  Шта сам потврдио из уводног поста?


  .
  Poslednji put ažurirao/la cornflakes : 07.10.2017. u 20:30

 21. #21
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio cornflakes Pogledaj poruku
  .


  Људи су овде гинули ослобађајући земљу са партизанима.

  Шта сам потврдио из уводног поста?


  .
  1992. у Русији је на власти била екипа слична данашњој власти у Србији, опчињена Западом, све док им није дошло из дупета у главу.

  1998. у септебру је Русија прогласила банкрот и била на ивици грађанског рата, али кога то занима. Рачуна се да нама, еј, НАМА!!! нису помогли ...

  Ovo su samo izgovori , ali ostaje istina ono iz teksta
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

 22. #22
  Domaćin cornflakes (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.750
  Reputaciona moć
  82

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio b!keR Pogledaj poruku
  1992. у Русији је на власти била екипа слична данашњој власти у Србији, опчињена Западом, све док им није дошло из дупета у главу.

  1998. у септебру је Русија прогласила банкрот и била на ивици грађанског рата, али кога то занима. Рачуна се да нама, еј, НАМА!!! нису помогли ...

  Ovo su samo izgovori , ali ostaje istina ono iz teksta
  .


  Нису изговори него како је било.

  1992. је министар ино-послова био Козирјев који је касније добио запослење код Панића у фармацеутској фирми у америци,

  1998./99. су били у банкроту и пред грађанским ратом и шта је требало да ураде?

  Шта су могли, они су урадили. Примаков се вратио са пола пута у Вашингтон.


  .

 23. #23
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio cornflakes Pogledaj poruku
  .


  Нису изговори него како је било.

  1992. је министар ино-послова био Козирјев који је касније добио запослење код Панића у фармацеутској фирми у америци,

  1998./99. су били у банкроту и пред грађанским ратом и шта је требало да ураде?

  Шта су могли, они су урадили. Примаков се вратио са пола пута у Вашингтон.


  .
  Мораш да схватиш да у мозгу другосмрдијанаца не постоје ганглије које функционишу исправно. Њима је једноставно речено да треба да мрзе русе и онда имамо овакве изливе пролива по медијима.

 24. #24
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  59.102
  Reputaciona moć
  1404

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Али питање које се поставља јесте - шта су Срби и Србија икад дали Русима?
  no longer at ease here, in the old dispensation

 25. #25
  Buduća legenda Motorcyclist (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ruzinov, BL
  Poruke
  29.553
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE: Da li smo stvarno braća ili im služimo kao kusur?

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Али питање које се поставља јесте - шта су Срби и Србија икад дали Русима?
  Pa nista. Naziv par ulica i po koji spomenik.


  Rusija je tetka iz Nemacke , a Srbija jel, rodjak iz Srbije...
  Sto sad ljubav, sto sad ljubav ima Steam, kad te vise ne volim...

Slične teme

 1. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 09.08.2017., 10:15
 2. SVE RUSKE IZDAJE SRBIJE
  Autor zemunski kej u forumu Politika
  Odgovora: 132
  Poslednja poruka: 04.04.2014., 14:05
 3. Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 19.08.2013., 12:42
 4. Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 21.03.2013., 21:57
 5. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 27.02.2012., 18:38

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •