http://www.blic.rs/vesti/politika/sds-pozvao-opoziciju-na-dogovor-oko-kljucnih-izbornih-uslova/c9pqxlq

SDS pozvao opoziciju na dogovor oko ključnih izbornih uslovaSocijaldemokratska stranka (SDS) danas je pozvala sve opozicione partije da se zajednički dogovore oko ključnih izbornih uslova, koji se u formi zahteva moraju postaviti aktuelnoj vlasti i važiti za sve buduće izbore.

- Sve istinski opozicione stranke, bez obzira na to koju ideologiju zastupaju, moraju zajedno da se dogovore oko osnovnih izbornih, a time i demokratskih principa, koje će svom snagom i do kraja braniti nezavisno od koalicija u kojima će nastupati na izborima - naveo je SDS.

Ta stranka je u saopštenju navela i da je "bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore ono u čemu

moramo biti jedinstveni".

- Pitanje političkih okolnosti u kojima se odvijaju izbori nije tehničko i ne sme biti upotrebljeno za međusobno nadmetanje opozicionih stranaka za pravo prvenstva u postavljanju tih uslova, jer je to osnovno pitanje opstanka demokratije u svakoj zemlji - naveo je SDS.

Stranka Borisa Tadića je ocenila i da "opozicione stranke danas u Srbiji nemaju šansu da smene ovaj pogubni režim ukoliko su ne deluju jedinstveno".

- Zato je od ključnog značaja da postavljanje izbornih uslova bude odraz i jedinstva opozicije, a ne da to biva zloupotrebljeno u svrhu pozicioniranja određenih stranaka - naveo je SDS

Ta stranka smatra i da "snagu opozicije možemo pokazati samo pobedom nad ovim režimom, a svako nadmetanje unutar opozicije je pokazivanje upravo slabosti".

- - - - - - - - - -