Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

 1. #1
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића


  Поштовани грађани Србије,

  Разлог да Вам се на овај начин обратим јесте спомињање мог имена од стране председника Републике Александра Вучића у свом наступу пред јавним гласилима Републике Србије.

  Како мени нису доступни медији, изузев неких сајтова, овим путем желим да одговорим на изречене оптужбе председника. Јасно ми је да ће тек можда хиљадити грађанин од оних који су гледали синоћ председника имати прилике да прочита моје демантије, али и то је нешто.

  Желим да обавестим грађане Србије да је синоћне јавно обраћање председника Републике иницирала конференција за штампу Народног покрета Срба са Косова и Метохије “Отаџбина” и Државотворног покрета Србије у Медија-центру у Београду. На конференцији су говорли проф. др Слободан Самарџић, Владимир Гвозденовић, Славиша Ристић и ја. Наши политички ставови су толико узбудили председника Републике да се синоћ на драматичан начин обратио грађанима Србије.


  Председник Републике је синоћ покушавао да оправда избор Рамуша Харадинаја, кога је нешто раније назвао кољачем српске деце, за председника владе самопроглашене републике Косово гласовима његове “Српске листе”. Верујем поштовани грађани да Вас није убедио, јер без обзира на његове политичке калкулације ратни злочинац се не може именовати за председника. Председник Републике још каже да је једна од могућности била да Срби не гласају или да пак не излазе на сепаратистичке изборе. Наглашава да би Срби неизласком на сепаратистичке изборе били изложени погрому Албанаца нарочито јужно од реке Ибар. Ово је монструозна констатација, јер се нико не може убијати зато што не жели сепаратистичке изборе. Подсећам грађане Србије да су Албанци више од дванаест година бојкотовали све наше изборе које је организовала Република Србија, таквом политичком стратегијом су на добром путу да добију своју државу.

  Председник још каже да су Срби гласајући за Харадинаја гласали за своју безбедност. Размишљајући тако, председник се посвађао са логиком. Не може кољач српске деце, како сам рече, гарантовати безбедност Србима.


  Поштовани грађани, председник у свом обраћању сасвим произвољно без икаквог пописа своди број Срба на Косову и Метохији на 6 до 8%, ближе 6 него 8. Ако је веровати протеклим сепаратистичким изборима који су одржани на Косову и Метохији на изборима је гласало 470.000 људи, од тога 50.000 Срба и 420.000 Албанаца. Ако је то неки показатељ онда би број Срба био близу 12%. Овом игром бројкама очита је намера нашег председника да Косово и Метохију препусти Албанцима тиме што смањује број сопственог народа.


  Председник се хвали да је степен насиља над Србима за време његове владавне смањен. То је нормално, јер је од рата прошло скоро 20 година. Говори да није било етнички мотивисаних убистава у времену његове власти. Како су тада убијени Јанићијевић и Рајчић, један на кућном прагу а други испред дечијег обданишта, испада да су убице Срби. Председник треба да каже који Срби. Председник не говори истину када каже да је безбедност Срба повећана. На северу Косова и Метохије у задњих пет година запаљено је више од сто аутомобила, извршен велики број оружаних напада на Србе. По правилу су жртве противници његовог режима. Нема значајнијег Србина да није на било који начин нападнут. Запаљено је возило некадашњем председнику општине Звечан Драгиши Миловићу, извршен оружани напад на кућу народног посланика Славише Ристића, запаљено возило политичког супарника “Српске листе” Оливера Ивановића, итд. Мени лично је 2013. године запаљено возило. Ја сам садашњем председнку Републике, а ондашњем првом потпредседнику Владе, пред више од 500 људи казао да цео град прича да иза паљевине мог возила стоји лично он. Ако није тачно, с обзиром да је на челу четири обавештајне службе, нека пронађе онога ко је то учинио. До дана данашњег извршиоц није пронађен. Занимљиво је да од стране КПС полиције није откривен ниједан виновник ових напада. Очита је спрега извршиоца и полиције. Зато терор и страховлада на северу Косова и Метохије коју Срби трпе попримају озбиљне димензије.

  Подсећам грађане Србије, да је после неуспешних локалних избора у Косвоској Митровици 2013. године Александар Вучић затражио од НАТО пакта 45 миниута да уђе са својим безбедносним снагама и да дисциплинује непокорне Србе. Како их дисциплинује, види се из наведених примера.

  Председник се у свом обраћању захваљује Ракићу, Радојичићу, Јефтићу за бригу о Србима. Како брину показује недавно каменовање незаконито смењеног ректора проф. др Срећка Милачића. На снимку презентованом јавности Србије јасно се види да напад изводе особе за које се претпоставља да су део Цивилне заштите општине Косовска Митровица, којима командује Горан Ракић. Сам професор је њега лично оптужио за напад.


  Поштовани грађани Србије, председник Републике најављује унутарсрпски дијалог о Косову и Метохији који треба да почне у октобру месецу. Необично, када он током пет година своје владавине није хтео да удостоји и да прочита платформу о Косову и Метохији коју му је предочавао некадашњи председник Републике Србије Томислав Николић. Ово само показује како председник замишља дијалог. Он је само једна шарена-лажа, пуки политички декор, јер је председник већ донео одлуку. А то је свеобухватни мировни спразум који Србија треба да потпише са својом јужном покрајином. То у преводу значи признање сецесије дела територије Србије. Током свог доласка на власт председник је то обећао Западу, и он то мора да испуни. У противном случају он зна да они могу да буду јако брутални и груби према ономе ко обећање не испуни.


  Председник у свом обраћању спомиње мене и Слободана Самарџића јер смо преговарали са Хашимом Тачијем у Бечу. Јесмо, али су ти преговори били на строгој дистанци и без руковања. Предложени Ахтисаријев план од стране Запада наш преговарачки тим је одбио. Скупштина Србије је ту нашу политичку одлуку потврдила када су и посланици Ивица Дачић и Александар Вучић гласали за њу. Међутим, само неколико година касније су потписали Бриселски споразум који много мање нуди Србима од тзв. Ахтисаријевог плана. Наш преговарачки тим су чинили и уважени професор покојни Душан Батаковић, проф. др Леон Коен, проф. др Борис Беговић и други. Преговарачки тим Александра Вучића, сем њега и Ивице Дачића, чинили су Горан Ракић -ватрогасац, Зоран Милојевић - пумпачија, Стеван Вуловић – тркач, итд. Српска делагација у Беч није ишла да тргује српским нацоналним интересима него да се бори да Косово и Метохију поново врати у сатстав Републике Србије. Вучићева делегација је била само група за испуњавање политичких жеља Брисела и Приштине.

  Гласовима “Српске листе” Хашим Тачи је избаран за председника самопроглашене републике Косово. Сагласност за тај политички корак директно су добили од ондашњег председника владе Александра Вучића. Швајцарски адвокат Дик Марти, подсећам грађане Србије, Хашима Тачија је оптужио за трговину људским органима Срба на Косову и Метохији.


  Поштовани грађани Србије, ја лично ништа немам против председника Републике Србије и од њега ми ништа не треба, али не могу мирно да посматрам како предаје моју дедовину. Рођен сам у Републици Србији, цео свој живот сам провео у Републици Србији и желим да умрем у Републици Србији.

  Поштовани грађани Србије, Косово и Метохија није изгубљена територија за Србију. Албанци су у великој политичкој кризи. Међу њима постоји стално присутна миграција у земље Запада. Ја из мог стана у северном делу Косовске Митровице посматрам планинску област звану Бајгора која је део Копаоника. До 1999. године ноћу су бројна светла показивала присуство великог броја житеља. Током рата српска полиција и војска имале су бројне окршаје са УЧК терористима на овом простору. Данас нема ни светала, ни терориста, ни народа. Слична ситуација је и у другим деловима Косова и Метохије. Ако нема народа, нема ни независног Косова, а још мање Велике Албаније. Први пут време ради за Србе. Како у свету, тако и на Балкану па и на Косову и Метохији. Због нерешеног статуса Косова и Метохије нема инвестиција, нема нових радних места јер капитал не иде у оне просторе који су правно несигурни.

  Под притиском Запада председник Александар Вучић жури да фактички призна Косово, омогући му столицу у Уједињеним нацијама, отвори Косово према свету и обезбеди Албанцима будућност.

  Његове обавезе према Западу, грађани Србије, нису и наше обавезе. Зато не дозволимо да овај темељ Србије који се зове Косово и Метохија буде срушен. Јер ако се он сруши, срушиће се и његов кров, урушиће се Србија.

  (Аутор је члан Председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“)

  Господон Марко Јанковић, као бивши посланик и један од наистакнутијих представника Срба са КиМ, заслужује да има приступ медијском простору. Имавши у виду да му је доступно свега пар сајтова, како што сам наводи, и да ниједан од њих није у АФП-у, молим модераторе да прогледа у прсте и тиме да допринос борби против тираније и медијског мрака.
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 14.09.2017. u 20:27
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим. 2. #2
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  26.846
  Reputaciona moć
  689

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  O, zdravo Heule!

  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 3. #3
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  Citat Original postavio Kerkyra Pogledaj poruku
  O, zdravo Heule!

  Здраво, шећеру. Ово је ипак озбиљна тема. Суздржи се
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 14.09.2017. u 20:31
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.023
  Reputaciona moć
  2254

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  Citat Original postavio haeul Pogledaj poruku

  ....................
  ...............................
  (Аутор је члан Председништва Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“)

  Господон Марко Јакшић, као бивши посланик и један од наистакнутијих представника Срба са КиМ, заслужује да има приступ медијском простору. Имавши у виду да му је доступно свега пар сајтова, како што сам наводи, и да ниједан од њих није у АФП-у, молим модераторе да прогледа у прсте и тиме да допринос борби против тираније и медијског мрака.
  Текст је ОДЛИЧАН и ИСТИНИТ - питање је само КОЛИКО ЋЕ ДОМАЋИ БОЛИДИ ДА УКАПИРАЈУ О ЧЕМУ СЕ РАДИ...........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Veoma poznat zlatko01 (avatar)
  Učlanjen
  28.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  plavi hotel
  Poruke
  10.370
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  pa i marko jakšić tek sada kao nešto shvata...gde je bio pre

 6. #6
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  Citat Original postavio zlatko01 Pogledaj poruku
  pa i marko jakšić tek sada kao nešto shvata...gde je bio pre
  Схватио је давно, али није било никога да чује оно што је имао да каже. Медијски мрак и незаинтересованост Срба за сопствени опстанак..
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 7. #7
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“: Вучић ће кад-тад одговарати због своје велеиздајничке политике


  Избор Рамуша Харадинаја гласовима тзв. Српске листе за председника сепаратистичке власти у Приштини показује класичан политички неморал и крајње лицемерство Александра Вучића.

  Колико год он покушавао да се сакрије иза тзв. Српске листе јавност и грађане Србије не може да превари јер та политичка групација, која у свему личи на башибозук, сама никако није смела да донесе једну тако неодговорну одлуку без јасне подршке председника Републике Србије. Иначе, они сами кажу, да су урадили онако како им је наредила држава, односно, Александар Вучић.
  У политичкој историји Србије већи скандал није могао да се деси имајући у виду да су сви високи представници власти у Србији Рамуша Харадинаја називали кољачем српске деце а онда преко ноћи та иста власт га је устоличила за председника. Александар Вучић лаже и обмањује грађане Србије да потерница за њим тако оштра и остаје јер чином избора он га је аболирао од одговорности јер се председници не хапсе. Иста та „Српска листа“ је пре само годину дана и Хашима Тачија поставила за председника иако је од стране швајцарског адвоката Дика Мартија сасвим аргументовано оптужен за трговину људским органима Срба. Таква политичка проституција не може да служи на част српском народу.

  Александар Вучић још каже да он није учествовао у доношењу одлуке али да је подржава, што у преводу значи да он подржава да, како сам каже, кољач српске деце буде председник владе. Задатак председника Републике који је положио заклетву и на Миросављевом јеванђењу да ће чувати сопствену државу јесте да те Србе из тзв. Српске листе саветује, укори, изгрди јер својим поступцима угрожавају националне и државне интересе Србије. Уосталом, сам Рамуш Харадинај је 2000. године написао књигу како и где је убијао српске војнике и полицајце коју је представио у седишту НАТО пакта у Бриселу.

  У оптужбама на рачун Рамуша Харадинаја није заостајао ни директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који се, попут свог шефа Александра Вучића, такође крије иза тзв. Српске, или боље рећи шиптарске, листе. Оно што је он пљувао оставио је „Српској листи“ да полиже. Лаже и обмањује грађане Србије да ће у скупштини самопроглашене републике Косово ти посланици говорити да је Косово и Метохија јужна српска покрајина што је ноторна политичка глупост. Ти тзв. посланици Српске или боље рећи шиптарске листе положили су заклетву коју су касније и потписали да ће чувати суверенитет и интегритет самопроглашене републике Косово што је сасвим супротно од приче са покрајином. Чак и каже, у шта сумњамо, да ће они у тој истој скупштини говорити „Косово и Метохија“ јер тај део политичког света за то нема храбрости. Једина која је у тој скупштини изговорила реч „Метохија“ била је Рада Трајковић 2003. године испред коалиције „Повратак“ због чега није умало била линчована. Ово само показује у каквој се политичкој атмосфери одвија рад те инситуције.

  Данас се јасно види да је албанско друштво на Косову и Метохији у великој кризи. Данас се такође види да време, после толико година, ради за Србе. И уместо да председник Републике Србије нигде не жури са решавањем статуса Косова и Метохије он жели да се потписивањем свеобухватног мировног антидржавног и антиуставног споразума са својом отцепљеном покрајином занавек одрекне праисконске српске територије.

  И врапци данас знају да због својих обавеза које има према Западу предаје на тацни јужну српску покрајину. Историја му то никада неће опростити, и кад-тад доћи ће време када ће он за своје неодговорне велеиздајничке поступке морати да одговара. Како радили, тако нам Бог помогао.

  Косовска Митровица

  12.09.2017. године
  Poslednji put ažurirao/la haeul : 14.09.2017. u 23:08
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 8. #8
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.405
  Reputaciona moć
  2226

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  bravo za marka jaksica i pokret Srba sa KiM Otadzbina

  Vucic ce kad tad morati da odgovara zbog krsenja ustava.
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима.

 9. #9
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.023
  Reputaciona moć
  2254

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  14. septembar 2017 | 23:32
  Tači: Napadi na poslanike Srpske liste su čin rasizma


  Tači je rekao da Priština mora da ispuni obaveze koje je preuzela

  Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su napadi na poslanike Srpske liste čin rasizma, dodajući da oni nisu pretnja kosovskoj državnosti.

  Tači je na okruglom stolu o budućnosti dijaloga sa Srbijom rekao takođe da će u završnoj fazi razgovora sa Beogradom, Priština imati jedinstveni tim koji će činiti ljudi iz vladinih institucija, civilnog društva, akademije nauka i medija.

  Tači je rekao i da obaveze koje je Priština preuzela mora da ispuni, navodeći sprovodenje dogovora iz Brisela, pre svega osnivanje Zajednice srpskih opština, kao i usvajanje Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.
  Tači ističe da dijalog nema alternativu i da ostaje jedini način rešavanja otvorenih pitanja izmedu Prišitne i Beograda, a da će završna faza dijaloga, kako on smatra, doneti obostrano priznavanje i pomirenje.
  Napade na Srpsku listu, Tači vidi kao rasistički čin i navodi da poslanici ove liste nisu pretnja po kosovsku državnost.
  - Kosovo ne može da gradi svoju evroatlansku buducnost na osnovu neprijateljstva prema Srbima - rekao je Tači.
  Govoreci o transformaciji KBS-a u vojsku Kosova, Tači je rekao da ocekuje da se u ovaj proces što pre uključi i kosovska Vlada, navodeći da je siguran da će osnivanje vojske podržati sve zajednice na Kosovu i da će Oružane snage biti formirane uskoro.

  (Telegraf.rs/Tanjug)
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 10. #10
  Poznat haeul (avatar)
  Učlanjen
  03.12.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Terra Horribilis ▻ѣ→☰
  Poruke
  9.109
  Reputaciona moć
  166

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  Тачи очигледно није расиста. Није имао ништа против тога да тргује српским органима. Та, Боже мој, нису Албанци - шта с тим?
  「一死固知忠義在」 · Србија никада неће ући у ЕУ. Помирите се с тим.

 11. #11
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  28.772
  Reputaciona moć
  1353

  Podrazumevano Re: Марко Јакшић: Одговор на оптужбе Александра Вучића

  A Mari usque ad Mare

Slične teme

 1. Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 24.06.2013., 09:20
 2. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 01.12.2012., 10:44
 3. Odgovora: 224
  Poslednja poruka: 05.11.2012., 04:31
 4. Odgovora: 122
  Poslednja poruka: 13.02.2011., 14:06
 5. Odgovora: 69
  Poslednja poruka: 16.05.2009., 11:48

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •