Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Tema: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

 1. #1
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.935
  Reputaciona moć
  885

  Exclamation Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  http://danas.rs/politika.56.html?news_id=355995&title=Vesna+Pe%c5%a1i%c4%87%3a+Srbija+li%c4%8di+na+Musolinijevu+dr%c5%beavu

  Nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije govori za Danas o političkoj sceni

  Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Građanski savez Srbije nije bio građanski pokret okupljen oko lokalnih pitanja, već politička stranka koja se borila protiv srpskog nacionalizma, ratova za veliku i etnički čistu Srbiju i moralno se osećala odgovornom za zločine i genocid u Srebrnici, koje su počinili pripadnici srpskog naroda u naše ime.  Takav profašistički, ekstremni nacionalizam po definiciji je autoritaran, zločinački, diskriminatorski i ekonomski destruktivan, kaže u razgovoru za Danas sociološkinja Vesna Pešić, upitana kako vidi sadašnji trend građanskih pokreta u srpskoj opoziciji, kao neko ko je 90-ih predvodio stranku sa predznakom "građanski" u borbi protiv Slobodana Miloševića. Prema njenom mišljenju, GSS je do danas ostao jedinstvena pojava na političkoj sceni. "GSS se zalagao za konstituisanje građanske liberalne države nasuprot ustavnom nacionalizmu po kome je jedan etnički narod vlasnik države. Zalagali smo se za ustavnu demokratiju i modernu naciju kao političku zajednicu ravnopravnih i slobodnih građana. Smatrali smo da je Srbija dovoljno velika u svojim nespornim granicama i po takvom shvatanju države, bili smo jedinstveni do dana današnjeg", ističe naša sagovornica.

  Da li verujete da sadašnji građanski pokreti i njihovi aktivisti mogu da ugroze vlast Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića?

  - Ne verujem da labavi lokalni pokreti građana mogu ozbiljno da ugroze vlast koja je agresivna i do tančina organizovana iz jednog centra. Naša zemlja sada ima upravnika koji odlučuje o sudbini zemlje, ali i o svim detaljima - ko će koliko novca da dobije, ko će šta da bude u državi, ko ide u zatvor, ko će da bude tužen, ko dobija posao…Ona najviše liči na Musolinijevu (ili Putinovu) korporativnu državu koja guta celo društvo. Greše oni koji kažu da je to isti sistem koji smo imali pre dolaska Vučića i SNS na vlast. Naravno da kontinuiteta ima, ali sada imamo drugačiju situaciju: politika se raspala, ukinuti su slobodni izbori i javnost, to je sada sistem jedne hegemone stranke, a ostale su samo sitne i omrznute strančice, čije mesto treba da preuzmu “politikom nepokvareni” građanski pokreti. Neće se tako rešiti problem, baš nam politika treba. Dobro je da ih ima, naročito cenim i podržavam Ne da(vi)mo Beograd, ali politički odgovor na ovakvu totalnu okupaciju zahteva široku i efikasnu saradnju i stranaka i pokreta.

  Sudeći prema Vašim tekstovima i reagovanjima na društvenim mrežama, ne smatrate stranke prevaziđenim?

  - Zašto bih ja smatrala stranke prevaziđenim i gde su one prevaziđene? Sad svašta pričaju politički neobrazovani ljudi. Kod nas se dogodio raspad politike, jer nismo uspeli da održimo normalan višepartijski sistem u kome su slobodni izbori i političke institucije regulisane. Stranke su nosioci organizovane političke borbe, različitih ciljeva i javnih politika koje rešavaju probleme. Stranke ne suprotstavljam pokretima i civilnom društvu, jer samo politički aktivni građani čine jedno društvo otpornim na autoritarne pretenzije. Naše društvo je slabo, nerazvijeno, moralno propalo u ratnim porazima i neokajanim zločinima, izjedeno korupcijom od vrha do dna.

  Ima li leka?

  - Nema nam leka dok prvo ne pogledamo u prošlost i 90-e koje su dovele do ovakvog stanja. Nema leka bez iskrenog i radikalnog odricanja od zločinačke politike i sasvim nove susedske politike koja vodi ka pomirenju. A baš ti koju su vodili pogubnu politiku 90-ih, ti koji su ekonomski, politički i moralno uništili Srbiju su danas na vlasti. S njima se na tom terenu treba obračunati. Problem opozicije je što ne preuzima barjak moralne obnove i vrednosnog zaokreta, da pokaže novi put Srbiji u skladu sa 21. vekom i razvijenim i slobodnim svetom.

  Da li vidite neku stranku sada na javnoj sceni čiji biste član mogli da budete?

  - Kad već pitate, ne bih se učlanila ni u jednu od postojećih stranaka (pokreta), ali na beogradskim izborima podržavam Vesnu Rakić Vodinelić i njenu grupu iz Nove stranke, Ne da(vi)mo Beograd i odlične i iskusne ljude iz DS-a. To i vidim kao najbolji savez koji može da uspe. Dosta je bilo zakeranja na sve i svakoga, a imate dno dna na vlasti.

  Svojevremeno, Vaše prisustvo za govornicom pred demonstrantima davalo je građanski predznak opozicionoj koaliciji. Da li je sličan nastup danas moguć - stranke i pokreti u jednom bloku?

  - Tada smo imali ozbiljne i velike stranke a i male koje su čuvale moralni obraz Srbiji, kao što je to bio GSS. Ništa od toga nemamo danas i situacija je potpuno različita. I spoljašnji svet se dramatično promenio, kod nas se spolja podržava kleptomanija i lažna stabilnost, lažna jer bi ovi ratovali kad bi imali s čime. Ne verujem da je zajednički nastup opozicije danas moguć i da je potreban. Tu imate mnogo umišljenih likova, diletanata i amatera bez političkog talenta, a uglavnom dominiraju konzervativci i nacionalisti. Ima i nekih dobrih ljudi u strankama i pokretima, već sam ih navela na koje mislim.

  Šta biste vi uradili da ste na mestu Saše Jankovića? Da li u njegovom Pokretu slobodnih građana vidite nekog naslednika Građanskog saveza?

  - Ja bih okupljala ljude i sve bliske organizacije, a čini mi se da ih on rasteruje. Neću da se upuštam zašto je tako, jer nisu moj izbor. Ne odobravam onaj izmišljeni i umišljeni napad na DS, to sam Jankoviću lično rekla, jer je time naneo udarac i ovako slaboj opoziciji. Ne bih poredila Pokret slobodnih građana sa GSS, jer nemaju dodirnih tačaka. Šta bi trebalo raditi, to je na PSG da odluči.

  Verujete li da sadašnja Demokratska stranka ponovo može da postane stožer opozicije i da se vrati na vlast?

  - Kako će neko, bilo da je reč o DS ili nekoj drugoj stranci, da dođe na vlast, veliko je pitanje u situaciji demokratske pustinje, velikog siromaštva i gubitka političke svesti, spoljašnje blokade i medija koji su većinom postali Vučićeva pretorijanska garda. Ako ne može i ne treba da se pravi jedna kolona, ja bih za početak otvorila proces permanentne saradnje u vidu debate i razmene ideja, dogovaranja i zajedničkih akcija u redovima opozicije i njihovih simpatizera, pa da vidimo čime zapravo raspolažemo. Ideološki miks konzervativnih nacionalista na jednoj strani i liberalno-demokratskih i socijaldemokratskih stranaka na drugoj, po meni ne treba praviti, bez obzira što su svi, svako iz svojih razloga, protiv Vučića.

  Špijunska gnezda u komšiluku

  Kao bivša ambasadorka kako gledate na nedavnu diplomatsku krizu sa Makedonijom i kako ocenjujete Vučićevu i Dačićevu spoljnu politiku?

  - Makedonija je takav slučaj, i tamo smo rovarili protiv demokratski izabrane vlasti, koja se otima od ruskog i srpskog uticaja i želi da se okrene razvijenom svetu. To ovoj vlasti smeta, a sve tobože zbog čuvanja izgubljenog Kosova, odnosno sopstvene vlasti. Neke spoljne ljude podmićujemo i plaćamo, neke neumereno hvalimo, pravimo neke smešne ravnoteže kad se pravi vlada i određuje broj vojnih vežbi. Malo da učinimo Putinu, malo Merkelki, a od EU, kamo smo krenuli, sve smo dalje. Na pitanje kuda plovi ovaj brod – odgovora nema, sem da trenutno besciljno pluta. Evo i jedne pohvale, dobro smo postupali u izbegličkoj krizi, i to veoma cenim.

  - - - - - - - - - -


 2. #2
  ivan_andj nije na forumu
  Ораторство није максимум речи уз минимум мисли
  Buduća legenda ivan_andj (avatar)
  Učlanjen
  10.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  37.236
  Reputaciona moć
  1439

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Госпођа Пешић је и више него у праву.

 3. #3
  Elita pivosok (avatar)
  Učlanjen
  24.01.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmanlı İmparatorluğu
  Poruke
  17.289
  Reputaciona moć
  339

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  http://www.blic.rs/vesti/politika/vesna-pesic-vucic-bolji-od-opozicije/52y9nyl

  Vesna Pešić: Vučić bolji od opozicije

  Blic | 02. 08. 2017

  - - - - - - - - - -

  Vesna Pešić: Dačić i Vučić su moj životni uspeh
  "There are three signs of senility. The first sign is that a man forgets his theorems. The second sign is that he forgets to zip up. The third sign is that he forgets to zip down. "

 4. #4
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.935
  Reputaciona moć
  885

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  http://www.blic.rs/vesti/politika/vesna-pesic-vucic-bolji-od-opozicije/52y9nyl

  Vesna Pešić: Vučić bolji od opozicije

  Blic | 02. 08. 2017

  - - - - - - - - - -

  Vesna Pešić: Dačić i Vučić su moj životni uspeh
  Поздрављам јавне иступе СВИХ напредњачких дисидената од Анђуса и Вишекруне преко Саше Мирковића до Весне Пешић - мада је она била само симпатизер!

 5. #5
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  http://danas.rs/politika.56.html?news_id=355995&title=Vesna+Pe%c5%a1i%c4%87%3a+Srbija+li%c4%8di+na+Musolinijevu+dr%c5%beavu

  Nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije govori za Danas o političkoj sceni

  Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Građanski savez Srbije nije bio građanski pokret okupljen oko lokalnih pitanja, već politička stranka koja se borila protiv srpskog nacionalizma, ratova za veliku i etnički čistu Srbiju i moralno se osećala odgovornom za zločine i genocid u Srebrnici, koje su počinili pripadnici srpskog naroda u naše ime.  Takav profašistički, ekstremni nacionalizam po definiciji je autoritaran, zločinački, diskriminatorski i ekonomski destruktivan, kaže u razgovoru za Danas sociološkinja Vesna Pešić, upitana kako vidi sadašnji trend građanskih pokreta u srpskoj opoziciji, kao neko ko je 90-ih predvodio stranku sa predznakom "građanski" u borbi protiv Slobodana Miloševića. Prema njenom mišljenju, GSS je do danas ostao jedinstvena pojava na političkoj sceni. "GSS se zalagao za konstituisanje građanske liberalne države nasuprot ustavnom nacionalizmu po kome je jedan etnički narod vlasnik države. Zalagali smo se za ustavnu demokratiju i modernu naciju kao političku zajednicu ravnopravnih i slobodnih građana. Smatrali smo da je Srbija dovoljno velika u svojim nespornim granicama i po takvom shvatanju države, bili smo jedinstveni do dana današnjeg", ističe naša sagovornica.

  Da li verujete da sadašnji građanski pokreti i njihovi aktivisti mogu da ugroze vlast Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića?

  - Ne verujem da labavi lokalni pokreti građana mogu ozbiljno da ugroze vlast koja je agresivna i do tančina organizovana iz jednog centra. Naša zemlja sada ima upravnika koji odlučuje o sudbini zemlje, ali i o svim detaljima - ko će koliko novca da dobije, ko će šta da bude u državi, ko ide u zatvor, ko će da bude tužen, ko dobija posao…Ona najviše liči na Musolinijevu (ili Putinovu) korporativnu državu koja guta celo društvo. Greše oni koji kažu da je to isti sistem koji smo imali pre dolaska Vučića i SNS na vlast. Naravno da kontinuiteta ima, ali sada imamo drugačiju situaciju: politika se raspala, ukinuti su slobodni izbori i javnost, to je sada sistem jedne hegemone stranke, a ostale su samo sitne i omrznute strančice, čije mesto treba da preuzmu “politikom nepokvareni” građanski pokreti. Neće se tako rešiti problem, baš nam politika treba. Dobro je da ih ima, naročito cenim i podržavam Ne da(vi)mo Beograd, ali politički odgovor na ovakvu totalnu okupaciju zahteva široku i efikasnu saradnju i stranaka i pokreta.

  Sudeći prema Vašim tekstovima i reagovanjima na društvenim mrežama, ne smatrate stranke prevaziđenim?

  - Zašto bih ja smatrala stranke prevaziđenim i gde su one prevaziđene? Sad svašta pričaju politički neobrazovani ljudi. Kod nas se dogodio raspad politike, jer nismo uspeli da održimo normalan višepartijski sistem u kome su slobodni izbori i političke institucije regulisane. Stranke su nosioci organizovane političke borbe, različitih ciljeva i javnih politika koje rešavaju probleme. Stranke ne suprotstavljam pokretima i civilnom društvu, jer samo politički aktivni građani čine jedno društvo otpornim na autoritarne pretenzije. Naše društvo je slabo, nerazvijeno, moralno propalo u ratnim porazima i neokajanim zločinima, izjedeno korupcijom od vrha do dna.

  Ima li leka?

  - Nema nam leka dok prvo ne pogledamo u prošlost i 90-e koje su dovele do ovakvog stanja. Nema leka bez iskrenog i radikalnog odricanja od zločinačke politike i sasvim nove susedske politike koja vodi ka pomirenju. A baš ti koju su vodili pogubnu politiku 90-ih, ti koji su ekonomski, politički i moralno uništili Srbiju su danas na vlasti. S njima se na tom terenu treba obračunati. Problem opozicije je što ne preuzima barjak moralne obnove i vrednosnog zaokreta, da pokaže novi put Srbiji u skladu sa 21. vekom i razvijenim i slobodnim svetom.

  Da li vidite neku stranku sada na javnoj sceni čiji biste član mogli da budete?

  - Kad već pitate, ne bih se učlanila ni u jednu od postojećih stranaka (pokreta), ali na beogradskim izborima podržavam Vesnu Rakić Vodinelić i njenu grupu iz Nove stranke, Ne da(vi)mo Beograd i odlične i iskusne ljude iz DS-a. To i vidim kao najbolji savez koji može da uspe. Dosta je bilo zakeranja na sve i svakoga, a imate dno dna na vlasti.

  Svojevremeno, Vaše prisustvo za govornicom pred demonstrantima davalo je građanski predznak opozicionoj koaliciji. Da li je sličan nastup danas moguć - stranke i pokreti u jednom bloku?

  - Tada smo imali ozbiljne i velike stranke a i male koje su čuvale moralni obraz Srbiji, kao što je to bio GSS. Ništa od toga nemamo danas i situacija je potpuno različita. I spoljašnji svet se dramatično promenio, kod nas se spolja podržava kleptomanija i lažna stabilnost, lažna jer bi ovi ratovali kad bi imali s čime. Ne verujem da je zajednički nastup opozicije danas moguć i da je potreban. Tu imate mnogo umišljenih likova, diletanata i amatera bez političkog talenta, a uglavnom dominiraju konzervativci i nacionalisti. Ima i nekih dobrih ljudi u strankama i pokretima, već sam ih navela na koje mislim.

  Šta biste vi uradili da ste na mestu Saše Jankovića? Da li u njegovom Pokretu slobodnih građana vidite nekog naslednika Građanskog saveza?

  - Ja bih okupljala ljude i sve bliske organizacije, a čini mi se da ih on rasteruje. Neću da se upuštam zašto je tako, jer nisu moj izbor. Ne odobravam onaj izmišljeni i umišljeni napad na DS, to sam Jankoviću lično rekla, jer je time naneo udarac i ovako slaboj opoziciji. Ne bih poredila Pokret slobodnih građana sa GSS, jer nemaju dodirnih tačaka. Šta bi trebalo raditi, to je na PSG da odluči.

  Verujete li da sadašnja Demokratska stranka ponovo može da postane stožer opozicije i da se vrati na vlast?

  - Kako će neko, bilo da je reč o DS ili nekoj drugoj stranci, da dođe na vlast, veliko je pitanje u situaciji demokratske pustinje, velikog siromaštva i gubitka političke svesti, spoljašnje blokade i medija koji su većinom postali Vučićeva pretorijanska garda. Ako ne može i ne treba da se pravi jedna kolona, ja bih za početak otvorila proces permanentne saradnje u vidu debate i razmene ideja, dogovaranja i zajedničkih akcija u redovima opozicije i njihovih simpatizera, pa da vidimo čime zapravo raspolažemo. Ideološki miks konzervativnih nacionalista na jednoj strani i liberalno-demokratskih i socijaldemokratskih stranaka na drugoj, po meni ne treba praviti, bez obzira što su svi, svako iz svojih razloga, protiv Vučića.

  Špijunska gnezda u komšiluku

  Kao bivša ambasadorka kako gledate na nedavnu diplomatsku krizu sa Makedonijom i kako ocenjujete Vučićevu i Dačićevu spoljnu politiku?

  - Makedonija je takav slučaj, i tamo smo rovarili protiv demokratski izabrane vlasti, koja se otima od ruskog i srpskog uticaja i želi da se okrene razvijenom svetu. To ovoj vlasti smeta, a sve tobože zbog čuvanja izgubljenog Kosova, odnosno sopstvene vlasti. Neke spoljne ljude podmićujemo i plaćamo, neke neumereno hvalimo, pravimo neke smešne ravnoteže kad se pravi vlada i određuje broj vojnih vežbi. Malo da učinimo Putinu, malo Merkelki, a od EU, kamo smo krenuli, sve smo dalje. Na pitanje kuda plovi ovaj brod – odgovora nema, sem da trenutno besciljno pluta. Evo i jedne pohvale, dobro smo postupali u izbegličkoj krizi, i to veoma cenim.

  - - - - - - - - - -  Meksička snajka...
  U ostavci.
  E, vala, i ona je jaka mustra !
  Lepo se oparila otoič, pa sad udara u tarabuku

 6. #6
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.700
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1318

  Talking Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu
  "Sta piju ..."doticne tri dame u sedecem stavU"...?
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 7. #7
  Poznat
  Učlanjen
  11.11.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.618
  Reputaciona moć
  141

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Ova će za 100e i meni hvalospev napisati, a ostatak po forumu iskenyati. Bar joj gofana ne manjka,

 8. #8
  dulesrbenda nije na forumu
  Манастири и свето гудало,тоје нашу Вјеру сачувало
  Buduća legenda
  Učlanjen
  15.02.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  30.458
  Reputaciona moć
  528

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Греши, Србија одавно није више држава.
  ,,Солунски ратници јесу наши очеви и дедови, а колико смо ми њихови потомци – нека свако упита себе."-Антоније Ђурић

 9. #9
  Veoma poznat sveznadar (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Револуција у покрету
  Poruke
  12.560
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  210

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Одакле изгмиза ова......
  И она се гура да прелети ....
  Понестало уштеђевине из комбинације
  па сад дај шта даш
  Ако дозволиш да неко управља тобом путем вере или политике, мора да си много лењ или си комплетни ретард!

 10. #10
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.700
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1318

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu  Mala penzija , a "dobrovoljne penzionerske donacije" , izgleda iz`edose kucni budzet ...
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 11. #11
  Veoma poznat Sotir zvani djubre (avatar)
  Učlanjen
  17.02.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.709
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Građanski savez Srbije nije bio građanski pokret okupljen oko lokalnih pitanja, već politička stranka koja se borila protiv srpskog nacionalizma, ratova za veliku i etnički čistu Srbiju i moralno se osećala odgovornom za zločine i genocid u Srebrnici, koje su počinili pripadnici srpskog naroda u naše ime.

  - - - - - - - - - -

  Eee moja Srbijo sta si docekala da ova zenetina otvoreno priznaje da se borila protiv srpskog nacionalizma U SRED SRBIJE ! ! ! ! !
  A ja sam mama samo pio, ubila me je tuga nocas, ne pitaj me gde sam bio, tamo gde je isla ona.........

 12. #12
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.333
  Reputaciona moć
  559

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Питајте наркоманку зашто је, попут еремите, подржавала СНС 2012. године?

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Sotir zvani djubre Pogledaj poruku
  Građanski savez Srbije nije bio građanski pokret okupljen oko lokalnih pitanja, već politička stranka koja se borila protiv srpskog nacionalizma, ratova za veliku i etnički čistu Srbiju i moralno se osećala odgovornom za zločine i genocid u Srebrnici, koje su počinili pripadnici srpskog naroda u naše ime.

  - - - - - - - - - -

  Eee moja Srbijo sta si docekala da ova zenetina otvoreno priznaje da se borila protiv srpskog nacionalizma U SRED SRBIJE ! ! ! ! !
  А ти би опет хапсио за КД - вербални деликт, а?

 13. #13
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.093
  Reputaciona moć
  2259

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Весна Пешић је дегенерик и тотални антисрпски комуњаристички идиот..........
  међутим......... једино тачно у њеним сраћкама је то да СРБИЈА ДАНАС СТВАРНО ПОДСЕЋА НА МУСОЛИНИЈА И ЊЕГОВЕ ДЕБИЛНЕ "ИДЕЈЕ"...  Савезници: Бенито Мусолини и Адолф Хитлер, Мусолини је био старији и политички искуснији од Хитлера
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 14. #14
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.333
  Reputaciona moć
  559

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  А знали сте заједно да гласате за Тончија, а?

  У'ватили сте се руку под руку па заједно ишли на биралиште.

 15. #15
  Buduća legenda C0NSIGLIERI (avatar)
  Učlanjen
  26.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Yukon
  Poruke
  28.783
  Reputaciona moć
  1353

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Ko je Vesna Pesic ?
  A Mari usque ad Mare

 16. #16
  Poznat goranbeograd (avatar)
  Učlanjen
  27.10.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  где год се окренемо само себе видимо
  Poruke
  7.115
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  371

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  ђинђић беше прдањак... сорошев.
  остадоше пувањци... сорошеви.
  а шта ли се преносиоци комшилуком?
  како објаснити оном ко не жели да схвати?

 17. #17
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  Ko je Vesna Pesic ?
  Iz poštene i stare gročanske porodice Pešić !

 18. #18
  Iskusan
  Učlanjen
  01.08.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.190
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio Sotir zvani djubre Pogledaj poruku
  Građanski savez Srbije nije bio građanski pokret okupljen oko lokalnih pitanja, već politička stranka koja se borila protiv srpskog nacionalizma, ratova za veliku i etnički čistu Srbiju i moralno se osećala odgovornom za zločine i genocid u Srebrnici, koje su počinili pripadnici srpskog naroda u naše ime.

  - - - - - - - - - -

  Eee moja Srbijo sta si docekala da ova zenetina otvoreno priznaje da se borila protiv srpskog nacionalizma U SRED SRBIJE ! ! ! ! !
  Što je tu loše? Protiv nacionalizma se svi trebamo boriti svugdje. I ona je u jednu ruku pobjednik. Jer je politika Velike Srbije poražena.

 19. #19
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.935
  Reputaciona moć
  885

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio Grof Vronski Pogledaj poruku
  Meksička snajka...
  U ostavci.
  E, vala, i ona je jaka mustra !
  Lepo se oparila otoič, pa sad udara u tarabuku
  Само нек` удара по режиму!

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Lamasu Pogledaj poruku
  Što je tu loše? Protiv nacionalizma se svi trebamo boriti svugdje. I ona je u jednu ruku pobjednik. Jer je politika Velike Srbije poražena.
  Репка ко` врата!

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio C0NSIGLIERI Pogledaj poruku
  Ko je Vesna Pesic ?
  Некрунисана краљица оне друге, боље Србије!

 20. #20
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  Само нек` удара по режиму!

  - - - - - - - - - -  Репка ко` врата!

  - - - - - - - - - -


  Некрунисана краљица оне друге, боље Србије!
  Zar nije Lepa Lukić kraljica ?
  Da to nisu počeli neka frakcionaška previranja na srpskom dvoru !?

 21. #21
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  59.168
  Reputaciona moć
  1406

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Па то није истина, јер код Мусолинија су барем возови ишли на време.

  Велика увреда за сињор Мусолинија и Италију.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 22. #22
  Veoma poznat Mortimer (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.368
  Reputaciona moć
  257

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio Lamasu Pogledaj poruku
  Što je tu loše? Protiv nacionalizma se svi trebamo boriti svugdje. I ona je u jednu ruku pobjednik. Jer je politika Velike Srbije poražena.
  Citat Original postavio Lovac na talente Pogledaj poruku
  Gumija i Lovca, ne zanima hrpa novca.
  Karhamo u bulje, pogotovo POBEGULJE..
  Gumenjak!

  Drzi se ti tvog lonca!
  Sta radi pirgavi isped akvarijuma!

  Radi da zavadi ribice

 23. #23
  Veoma poznat moonja.. (avatar)
  Učlanjen
  09.12.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  playground
  Poruke
  12.991
  Reputaciona moć
  395

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Musolini je bolovao od demencije, mi imamo problem sa drukčijom vrstom bolesnika..
  2+1 bez vađenja (: + in vivo aproximativno

 24. #24
  Buduća legenda Droid (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Berlin, 1933.
  Poruke
  28.788
  Reputaciona moć
  408

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Srbi su Übermenschen. Kontrolisu vreme. U Srbiji je vreme moze da stoji. Moze i da se vrati u 1922.

 25. #25
  Emihs nije na forumu
  Nikakva spoljašnja sloboda ne može se postići bez unutrašnjeg mira.
  Moderator Emihs (avatar)
  Učlanjen
  21.11.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Navagio
  Poruke
  16.538
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  430

  Podrazumevano Re: Vesna Pešić: Srbija liči na Musolinijevu državu

  Citat Original postavio pivosok Pogledaj poruku
  http://www.blic.rs/vesti/politika/vesna-pesic-vucic-bolji-od-opozicije/52y9nyl

  Vesna Pešić: Vučić bolji od opozicije

  Blic | 02. 08. 2017

  - - - - - - - - - -

  Vesna Pešić: Dačić i Vučić su moj životni uspeh
  Интересантно и истинито.Весна и Чеда су побједници у сваком смислу.Једино им још није прошла резолуција о Сребреници и није признато Косово.
  Али и то ће брзо.Вучић зна када призна Косово да ће га скинути па растеже мукица.Јер после тих тешких мјера које МОРА да уради радикал долази поново неко типа Бориса ЛЕПОГ да уведе Србију у ЕУ.Вучић ће тада већ бити у лудници и говорити ја сам Шредер српски бла труц.Да ,тешка је судбина поражених нација.Једино остаје нејасно шта ће бити са Додиком.Зна да му се спрема крај и очајно попут Слобе моли за помоћ Русе.Већ имају таквих брдо Украјинаца.Али Руси знају да је он амерички човјек који је се отео зарад личних интереса,дакле нула и НЕСИГУРАН.Кокетира са Бечом и Израелцима јер постоји реална опасност од ислама и екстремног ислама у срцу Европе.Служи им сврси.Чувају га још...докле?
  Дакле браћо узмите руско држављанство и бегајте у Русију или прихватите ову клету судбину.Има и трећа опција.Али је тешка и мало вјероватна.Једном сам писао о томе али тражи промјену из коријена и дугорочну националну политику на 100,200 па и 1000 година.Таквих визионара немамо или се не виде од будала и подгузних мува...
  Poslednji put ažurirao/la Emihs : 12.09.2017. u 09:39
  Robovi su postali slobodni a slobodni ljudi robovi!

Slične teme

 1. Vesna Pešić: Srbija slična Erdoganovoj diktaturi
  Autor Stronghold u forumu Politika
  Odgovora: 33
  Poslednja poruka: 22.07.2016., 18:12
 2. Odgovora: 37
  Poslednja poruka: 24.08.2011., 21:23
 3. Vesna Radusinović
  Autor vinhelmina u forumu Književnost i jezik
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 30.07.2011., 14:14
 4. Vesna Radusinović i Isidora Bjelica
  Autor DR u forumu Književnost i jezik
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 16.11.2003., 22:14

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •