Visaul Studio asp.net i Mysql
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Visaul Studio asp.net i Mysql

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    21.02.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Visaul Studio asp.net i Mysql

    Pozdrav svima,


    Imam jedan problem oko kojeg se zezam vec duze vrijeme i ne znam gdje grijesim, naime imam dvije tabele u bazi:

    u jednoj tabeli imam id i ime artikla
    u drugoj bazi imam id i kolicinu.

    sve lijepo preko listbox u asp.net povezem i sve mi prikaze iz baze sto zelim ali imam jedan drugi problem:

    kada mi izbaci listu iz baze PRIMJER:

    Id ime kolicina
    1 jabuka 10
    2 kruska 20
    3 mrkva 10


    e kada kliknem na jabuka meni izbaci u label koji sam povezao sa listbox izbaci 10 to je ok , kada kliknem na kruska izbaci mi 20 i to je ok , ali kada kliknem na mrkva prebaci mi na jabuka i izbaci 10, znaci nikako ne mogu da imam iste kolicine , ako imam iste kolicine odmah te dva imena nece da rade kako treba, cim sve prepravim da su razlicite kolicine sve radi super kako treba.
    Mozete pogledati slike koje sam dodao.

    Ime:  Bildschirmfoto 2017-09-03 um 20.41.34.jpg
Pregleda: 81
Veličina:  12,9 KB
    Ime:  Bildschirmfoto 2017-09-03 um 20.41.47.jpg
Pregleda: 77
Veličina:  11,4 KB
    Ime:  Bildschirmfoto 2017-09-03 um 20.41.55.jpg
Pregleda: 77
Veličina:  14,6 KB



  2. #2
    Iskusan frederikrr (avatar)
    Učlanjen
    29.11.2016.
    Pol
    muški
    Poruke
    5.450
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    126

    Podrazumevano Re: Visaul Studio asp.net i Mysql

    Dude,
    Apsolutno nista nisi rekao o tome kako si to implementirao, ne vidimo liniju koda.
    Slike ne govore apsolutno nista.
    Kako si organizovao svoj projekat? MVC? MVVM?
    “Float like a butterfly, sting like a bee. The hands can't hit what the eyes can't see.”

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    21.02.2008.
    Pol
    muški
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visaul Studio asp.net i Mysql

    Citat Original postavio frederikrr Pogledaj poruku
    Dude,
    Apsolutno nista nisi rekao o tome kako si to implementirao, ne vidimo liniju koda.
    Slike ne govore apsolutno nista.
    Kako si organizovao svoj projekat? MVC? MVVM?

    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Web;
    using System.Web.UI;
    using System.Web.UI.WebControls;
    using MySql.Data.MySqlClient;
    using System.Data;

    namespace Inventura
    {
    public partial class WebForm4 : System.Web.UI.Page
    {
    MySqlConnection con = new MySqlConnection("server=localhost;userid=root;pass word="";database=tbluser;port=3306;");

    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {

    MySqlDataAdapter adp = new MySqlDataAdapter("SELECT login_page.Id, login_page.Name, login_page.Username, kolicina.Id, kolicina.login_page_Id, kolicina.kolicina FROM login_page INNER JOIN kolicina ON login_page.Id = kolicina.Id ", con);
    DataTable dt = new DataTable();
    adp.Fill(dt);
    if (!IsPostBack)
    {
    con.Open();
    string thisrow = "";
    ListBox1.Items.Add(thisrow);
    ListBox1.DataTextField = "Name";
    ListBox1.DataValueField = "kolicina";
    ListBox1.DataSource = dt;
    ListBox1.DataBind();

    con.Close();
    }

    //close connection

    }

    protected void ListBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
    {

    Label1.Text = ListBox1.SelectedValue;
    Label2.Text = ListBox1.SelectedItem.ToString();



    }



    }
    }

  4. #4
    Iskusan frederikrr (avatar)
    Učlanjen
    29.11.2016.
    Pol
    muški
    Poruke
    5.450
    Tekstova u blogu
    2
    Reputaciona moć
    126

    Podrazumevano Re: Visaul Studio asp.net i Mysql

    Pristup ti je u startu pogresan. Tako se nikada ne radi.
    Nikada ne povezujes direktno UI sa podacima iz baze!!!

    1. Baza ti je napravljena lose. Prva stvar na koju mislis kada kreiras bazu je da razmisljas o entitetima u tvom programu. Onda razmisljas o povezanosti tih identiteta. A onda tek kreces da implementiras (da kreiras tabele) i da pazis pri kreiranju da ispostujes normalizaciju (ne sme biti replikacije podataka, svaka tabela mora imati primarni kljuc, paziti na tipove podataka, itd, itd....)

    2.U svojoj aplikaciji, moras imati posebnu klasu koja mapira entitet iz baze podataka.

    3. Moras imati posebnu klasu koja je zaduzena da komunicira sa bazom, i dostavi podatke user interfejsu. Ti podaci ce biti reprezentovani kroz kalsu iz tacke 2.

    Tek onda radis bind-ovanje korisnickih kontrola sa podacima, i obradu dogadjaja (klik na listu i prikaz negde drugde, itd, itd.)

    Preporucujem ti, ako imas strpljenja i zelis da nesto naucis, da se prikljucis "maloj skoli software developinga"
    “Float like a butterfly, sting like a bee. The hands can't hit what the eyes can't see.”

Slične teme

  1. MSDE i ASP.NET -PROBLEM
    Autor ivanb u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 27.08.2005., 09:59
  2. pitanje licence i legalnosti za ASP.NET
    Autor njiokmm u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 18.08.2005., 17:17
  3. Kako od ASP-a do ASP.NET-a
    Autor Djoki u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.08.2004., 18:55
  4. ASP.Net programer potreban
    Autor posao_NET u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.08.2004., 16:58
  5. ASP.NET Bomba?
    Autor menandar u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 28.10.2003., 07:32

Oznake

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •