http://www.blic.rs/vesti/hronika/sandzacki-klan-diluju-heroin-i-saraduju-sa-islamskim-teroristima-a-uz-pomoc-jednog/ndstce8

SANDŽAČKI KLAN Diluju heroin i sarađuju sa islamskim teroristima, a uz pomoć jednog trika uporno izmiču policiji

Vuk Z. Cvijić | 31. 08. 2017 - 21:53h
| Komentara: 46
Sandžački klan, jedna od najjačih kriminalnih grupa sa ovih prostora koja se spominje u izveštajima američkog Stejt departmenta, u Srbiji se retko nalazila na udaru države.

Foto: youtube Abu Musab al-Zarkavi (Abu Musab al Zarqawi), zloglasni vođa Al Kaide, u Iraku poznat po surovosti, likvidiran bombom na dronu 2006. godine

Ova grupa čija je glavna delatnost trgovina heroinom, ima kontakte i sa islamističkim terorističkim organizacijama, a njihov saradnik je Mirsad Bektašević (Abu Imad As Sanjaki), koji je radio za Abu Musaba al Zarkavija, nekadašnjeg vođu Al Kaide u Iraku. O zaštiti koju pripadnici ove grupe imaju u Novom Pazaru i Sjenici svedoče postupci protiv Ildisa Dacića, Arifa Hajradinovića, kao i Anela Hajrovića.
Ildis Dacić (30), kome se sudi zbog pokušaja ubistva u Srbiji i koji je bio optužen i u Švedskoj za pokušaj ubistva, promenio je ime u Ildan Asotić, a uspeo je da promeni čak i matični broj zahvaljujući novopazarskim i sjeničkim institucijama. Postupak je Švedska ustupila Srbiji nakon što se Asotić vratio u rodnu Sjenicu, ali je novopazarsko tužilaštvo pokušaj ubistva prekvalifikovalo u nanošenje lakih povreda i nezakonito posedovanje oružja. U Švedskoj su konstatovani i kontakti Asotića sa osuđivanim islamskim teroristom Bektaševićem. Njihov kontakt potiče iz rodne Sjenice.
Foto: youtube Mirsad Bektašević - Abu Imad As-Sanjak (30) hteo da digne u vazduh ambasadu Velike Britaniju u Sarajevu, vodio sajt Al Zarkavija, uhapšen 2016. kad je hteo da se pridruži ISIS

Asotić je nakon optužnice u Švedskoj, zahvaljujući potvrdi Doma zdravlja Sjenica, uspeo da 2013. izmeni čak i matični broj istovremeno kada i ime. Naime, iz Doma zdravlja su 26 godina kasnije dostavili da je rođen 28. decembra 1987, a ne dan kasnije kako je bilo upisano na rođenju. On je na slobodi i pored više postupaka koji se vode protiv njega, a s novim identitetom nesmetano boravi u zapadnoj Evropi gde je tražen.
Kod nas se protiv njega vode dva postupka: prvi za pokušaj ubistva biznismena Šemsudina Tokovića, kao i postupak koji je Srbiji ustupila Švedska u kojoj je pucao na engleskog državljanina Adrijana Votona.
Foto: Facebook Ildan Asotić (30), ranije je koristio ime Ildis Dacić, prijatelj Bektaševića. Slobodno šeta zapadnom Evropom jer je promenio identitet, pa čak i matični broj!
U Švedskoj se Asotić teretio za pokušaj ubistva Votona, jer je 8. januara 2013. došao ispred njegove kuće u Harestadu s pištoljem CZ 7,6 milimetara. Kada mu je Voton otvorio vrata, kako piše u švedskoj optužnici, Asotić je pucao i pogodio ga u nogu. Međutim, Voton ga je uhvatio za ruku u kojoj je držao pištolj, pa je Asotić ispalio još nekoliko hitaca koji su promašili. Na kraju mu je Voton oduzeo pištolj, a on je pobegao.
U Srbiji se taj postupak vodi u Osnovnom sudu u Sjenici, jer je Asotiću novopazarsko Više tužilaštvo prekvalifikvalo delo sa pokušaj ubistva na nezakonito posedovanje oružja i nanošenje lakih telesnih povreda. Sad mu preti znatno manja kazna. Na tom pištolju, koji je koristio Asotić u napadu na Britanca, pronađeni su i otisci Bektaševića, švedskog državljanina poreklom iz Sjenice koji je osuđivan za terorizam. Švedski mediji su preneli da je Asotić dobio pištolj od teroriste, kao i da je bio kod Bektaševića u stanu.
Foto: RAS Srbija Naser Keljmendi

.........итд....

Шта ли на ово имају да кажу ови што примају плату из буџета?!?