DEMOKRATE ZBIJAJU REDOVE "Stranka je JEDINSTVENA po pitanju Jankovića"

Mračak@

Elita
Poruka
24.612
Demokrate nakon razlaza od Saše Jankovića zbijaju redove. Na sednici Glavnog odbora u subotu, članovi tog tela razgovaraće o stanju u opoziciji, ali i o nastupu na predstojećim beogradskim izborima.

Redovna sednica GO biće posebno interesantna nakon nedavne odluke lidera Pokreta slobodnih građana Jankovića da prekine saradnju sa DS-om kada je reč o gradskim izborima. Iako se neće glasati niti odlučivati ni o čemu, sednica GO biće prava prilika da nešto šire rukovodstvo DS-a razmotri sve što se poslednjih nedelja događalo.

- Stranka je povodom odluke Saše Jankovića jedinstvena. Svi su osudili Jankovićev postupak, nema nijednog odbora u Srbiji, čak ni među beogradskim, koji su mu uzgred od starta bili naklonjeni, koji misli da smo mi ili naš predsednik napravili neku grešku - kaže izvor “Blica” iz DS.

Nakon govora Šutanovca koji će biti otvoren za javnost, članovi GO će moći da se jave za reč.

- Prema najavama koje do sada imamo, biće onih koji će izaći za govornicu da kritikuju Jankovića, samo ne znamo još koji će intenzitet tih kritika biti - navodi naš sagovornik.

Kada je reč o beogradskim izborima, iako nije u planu da se govori o potencijlnim kandidatima, nije isključeno da neko pokrene to pitanje. Demokrate će nakon prekida saradnje sa Jankovićem imati težak zadatak da ostvare dobar rezultat u Beogradu.

Kako je “Blic” ranije pisao, Aleksandar Crkvenjakov, nekadašnji direktor RTS-a i ambasador u Bugarskoj, najozbiljniji je kandidat ove stranke za gradonačelnika. Pre toga, kao mogući nosioci liste figurirali su general Sreto Malinović i potpredsednica stranke Tamara Tripić.

Jedna od glavnih tema GO biće i set reformskih zakona koje će tokom jeseni predložiti DS u oblasti poreza, radnog zakonodavstva, socijalne zaštite, odbrane, vojske i unutrašnjih poslova.

Posle neposrednih izbora za predsednika i potpredsednike stranke pre nešto manje od godinu dana, stranka će organizovati neposredne izbore na teritoriji cele Srbije za devet predstavnika regiona u Predsedništvu.

Šutanovac danas sa Zaevom

Predsednik DS Dragan Šutanovac sastaće se danas posle podne sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom. Teme sastanka biće situacija u regionu, odnosi Srbije i Makedonije, kao i buduća saradnja sestrinskih socijaldemokratskih stranaka. Šutanovac, koji će predvoditi delegaciju demokrata, razgovaraće i sa predstavnicima Sobranja, kao i sa predstavnicima SDSM-a, koja je sestrinska stranka DS-u.


Zasto su zuti otkacili Prangiju?? Mozda je jer on spoljni saradnik??

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/politika/d...a-je-jedinstvena-po-pitanju-jankovica/ke0lkqc
 

Back
Top