Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.057
  Reputaciona moć
  2257

  Podrazumevano Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова


  Фахри Муслиу и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
  Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова


  15. августа 2017.

  Биолошки отац Александра Вучића, новинар Фахри Муслиу, превазишао је самог себе у тексту који је написао и објавио 8. августа ове године, на сајту глобалне ТВ мреже, Ал Џазира. Блаћење Србије, поништавање неспорних историјских чињеница, глорификација његовог ванбрачног сина Александра, ординарне лажи да је Србија окупирала Косово 1912. године и читав репертоар ружења Срба и Србије, нашао се и у овом његовом тексту, који Магазин Таблоид преноси у електронском издању.

  ———————————————— —


  Свака добронамерна иницијатива и предлог представника власти из Београда и Приштине, скоро увек, наилази на различите реакције на обе стране и гледа се са неповерењем и скептицизмом. Док странке на власти, део цивилног друштва, медији и групе интелектуалаца подржавају такве иницијативе, опозиционе странке и разне националистичке групе, поједини медији и интелектуалци се противе, називајући их „штетним по државу и нацију; издајничким делима“.

  То потврђује и предлог српског председника Александра Вучића о унутрашњем дијалогу у Србији о Косову, који је наишао је на различите реакције, како у самој Србији, тако и на Косову. То и не чуди, имајући у виду дубоко неповерење, предрасуде, мржњу и непријатељски однос Србије и Косова, односно Срба и Албанаца.
  Дијалог о иницијативи председника Вучића већ је почео у самој Србији, у штампи, где политичари, интелектуалци и други износе своје ставове, који доказују да на српској политичкој сцени долази до „неког отрежњења“, мада сами представници власти, врх Српске православне цркве (СПЦ) и клеронационалистички део српског друштва и даље не могу да се ослободе заблуда.
  Ови потоњи већ оптужују председника Вучића „за губитак Косова“, а сви знају да се губи једино оно што је ваше, а што је туђе само се враћа власнику, као што је случај са Косовом, које је од 1912. године окупирано од Србије. (!!!)


  Министар спољних послова Ивица Дачић не одустаје од своје старе, наслеђене (ћосићевске) идеје о разграничењу на оно „што је српско и што је албанско“, као „једино могуће трајно компромисно решење у предстојећем дијалогу о Косову и Метохији“.

  Према његовим речима, дијалог о „Косову и Метохији“ даје одговор на питање „колико смо зрели“.
  „Косово јесте наша вредност, али само у оној мери у којој се и сами према њему тако понашамо. Ми смо ти који му одређујемо вредност и важност уз само један услов, услов свих услова наше будућности. Она не сме да буде крвава и то мора да буде наша црвена линија“, навео је Дачић у ауторском тексту у београдском Блицу.

  Док други министар у Влади Србије, Расим Љајић предлаже да нормализација односа иде у три фазе: пријем Косова у све међународне организације, изузев УН-а и без признавања од стране Србије; да Србија добије финансијску подршку за развој инфраструктуре, повезивање Косова са централном Србијом, изградња пута Ниш – Приштина – Драч; убрзање европских интеграција, статус Срба на Косову.

  Поглавар СПЦ-а Иринеј позвао је власт у Србији да „не предаје Косово јер оно што се предаје никад се не може вратити, а оно што се отима, може се вратити, кад-тад“.


  Тибор Варади, стручњак међународног права, сматра да је „територијална и персонална аутономија за Србе на северу Косова и Метохији линија испод које се не смеју спустити српски интереси“.

  „Требало би да се суочимо са тим да Косово де факто правно данас није део Србије – јер ни законодавна, ни административна, ни судска власт Србије тамо се не простире. У тој ситуацији говорити да ћемо сачувати Косово није сасвим адекватна реторика. Јер тешко је сачувати оно што није у нашем поседу“, рекао је Варади.

  Познати драматург и академик, Душан Ковачевић каже да Србија, после страдања у шест ратова у 20. веку „више нема народа и деце за седми рат, јер би тај нови рат био крај ове земље“. Он је подвукао да циљ сваког дијалога који политичари воде у име грађана „мора да буде спречавање рата у којем би гинула српска деца.“

  Прво признавање независности
  Један од водећих српских интелектуалаца и књижевник Филип Давид каже да не зна шта значи промена званичне политике о Косову, „али ако то подразумева и разговор о признавању Косова, поздравио бих. Јер разговор о признању косовске независности је најбољи начин да се почну решавати сви проблеми, од имовинских до заштите мањина“.

  Док познати српски писац, Светислав Басара мисли да је „готово сигуран да ће тај дијалог о Косову у Метохији – уколико до њега уопште дође – бити још једно од безброј млаћења празне сламе и пребацивања одговорности са једне на другу страну“.

  На идеју Дачића о подели и разграничењу реаговала је Рада Трајковић, једна од познатих српских лидера на Косову, која то оцењује као „некреативно решење и показатељ да у Влади Србије седе стари људи са старим решењима“. Она каже да „таква решења, воде ка дестабилизацији, не само Срба и Србије, већ читавог региона“ и додаје да, уколико се испостави да је то званичан став државе, таква размишљања била би велики проблем.

  Актуелни косовски политичари подржали су позив председника Вучића и његову иницијативу тумаче као уношење „новог духа реализма“ о косовском питању, док су аналитичари још скептични према тој иницијативи, али додају да званичиници у Србији треба да се уздрже од опасних политичких изјава о подели Косова јер тај дискурс не може да служи као платформа за промовисање свих врста идеја.
  Одлазећи косовски министар спољних послова Енвер Хоџај каже да је план Александра Вучића да реши односе Београда и Приштине добродошао као „преокрет у политици Србије према својој земљи“.

  Хоџај је то „прекидање тишине“ интерпретирао као „прихватање истине о независности и суверенитету“, које ће „отворити пут за друштвено помирење, регионалну сарадњу, европске интеграције и међународну афирмацију“.

  Косовски публициста Ветон Сурои оценио је да после иницијативе председника Србије и Приштина треба да изради нову платформу за преговоре.

  Сурои сматра да би Вучићев позив на овај пут представљао „озбиљну акцију“ у циљу сређивања односа Београда и Приштине те могао да има позитиван ефекат на међународну заједницу, односно нови преговарачки процес,.
  „Европска унија и САД могу да значајно допринесу новом преговарачком процесу. Поготову ако и оне одлуче да буду ‘сада озбиљно’ укључене“, истиче Сурои у ауторском тексту.
  Према његовим речима, нова платформа требало би да буде структурирана око све три врсте проблема које Приштина има са Београдом; прошлости, садашњости и будућности, и морала би да има јасну подршку међу албанском већином.
  Један од бољих познавалаца косовске политичке сцене, политолог Рамуш Тахири, оцењује да је Вучић изразио уверење да треба поштовати реалност без наметнутог решења. „Управо поштујући реалност, а то је да је Косово независна држава, без промене граница и размене територија. Мислим да ће то бити визија и поука за Вучића. Али то треба да наметне у Србији у расправи са тамошњим чиниоцима и да се надамо да ће то бити и коначна платформа српског народа и Владе Србије о Косову као и о односима са албанским народом на Балкану“, каже Тахири.

  И албански премијер, Еди Рама, поздравио је предлог председника Вучића као „пут ка побољшању односа између Албанаца и Срба“.

  Рама је истакао да ће обострани напори у дијалогу довести до даљег опуштања у тим односима ради, како је навео, „деце наша два народа и одговорности за будућност у миру и добробити наша два народа“.
  Рама је позвао Србију да призна независност Косова, рекавши да ће то допринети стабилизацији балканског региона. Јер, српско признање Косова било би „јасно решење на путу из мрачног тунела ка светлости“


  Зашто Београд увијек касни?

  А власт и опозиција отишли су још даље и наново су замајавали српску јавност уграђивањем у преамбулу новог Устава да су „Косово и Метохија саставни део Србије…“ Чиме су фактички хтели да започну „трећи косовски бој“ за враћање Косова?
  Током деведесетих на Косову су над Албанцима спроведене најсуровије мере државне репресије (по мом мишљењу је било и елемената геноцида), као и апартхејд. А круна тога је оружани сукоб у ком је држава Србија ратовала против својих грађана (Албанаца)… (!!!) Власт у Београду јесте у позицији да призна или не то фактичко (наслеђено) стање, пошто је и међународна заједница направила грешку што јуна 1999., није ставила тачку на ту кризу као последњу у ланцу распада бивше СФРЈ.

  Октобра 2006. године, пре почетка бечких преговора о Косову, у ауторском тексту објављеном у Политици предлагао сам да власт и опозиција у Србији анализирају шта би се добило, а шта изгубило ако би Скупштина Србије одмах признала независност Косова (уз таксативне услове и временске рокове, како за косовске институције и Албанце, тако и за међународну заједницу, односно УН, ЕУ и САД).
  ....................
  Тиме председник Вучић има шансу да буде и српски Шарл де Гол

  Фахри Муслиу.

  Ставови изражени у овом
  тексту су ауторови и не одражавају нужно уредничку политику Ал Јазеере.

  ***************

  И....... како вам изгледа овај ТЕКСТ ??? КО га је написао??? КО га је објавио??? КО га је платио???
  Просто фантастично - некада не верујем сопственим очима шта читам.........
  Poslednji put ažurirao/la eremita : 15.08.2017. u 19:43
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Elita marsijaner (avatar)
  Učlanjen
  27.10.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.463
  Reputaciona moć
  418

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  a otkud znas da mu je to otac bioloski.

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  106.057
  Reputaciona moć
  2257

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Ја НЕ ЗНАМ ко је јахао његову кеву - ТАКО СУ ОБЈАВИЛИ МЕДИЈИ ........ само преносим текст јер верујем да је ИСТИНИТ........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.03.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  ovo je iz jednog magazina čije se ime ne sme spominjati na ovom forumu

 5. #5
  Ističe se Arkadijanac (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dorcol
  Poruke
  2.771
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Citat Original postavio L DJ S P N P Z 2 Pogledaj poruku
  ovo je iz jednog magazina čije se ime ne sme spominjati na ovom forumu
  A što ne može, magazin je Tabloid, vlasnik je Brkić. Može da se kupi na svakom kiosku, ali svaki broj je u celosti objavljen na netu.
  Omne ignotum pro magnifico

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.03.2017.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Citat Original postavio Arkadijanac Pogledaj poruku
  A što ne može, magazin je Tabloid, vlasnik je Brkić. Može da se kupi na svakom kiosku, ali svaki broj je u celosti objavljen na netu.
  sad će da zatvore temu...

 7. #7
  Ističe se Arkadijanac (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dorcol
  Poruke
  2.771
  Reputaciona moć
  79

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Što da zatvore temu, na Brkića niko ne obraća pažnju, ni pozicija ni opozicija. Sve u svemu njegovo pisanije u zadnje dve tri godine nije imalo nikakav efekat po plebs. To ko u onoj narodnoj, psi laju karavani prolaze.
  Omne ignotum pro magnifico

 8. #8
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  278

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku

  Фахри Муслиу и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
  Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова


  15. августа 2017.

  Биолошки отац Александра Вучића, новинар Фахри Муслиу, превазишао је самог себе у тексту који је написао и објавио 8. августа ове године, на сајту глобалне ТВ мреже, Ал Џазира. Блаћење Србије, поништавање неспорних историјских чињеница, глорификација његовог ванбрачног сина Александра, ординарне лажи да је Србија окупирала Косово 1912. године и читав репертоар ружења Срба и Србије, нашао се и у овом његовом тексту, који Магазин Таблоид преноси у електронском издању.

  ————————————————?? ?—


  Свака добронамерна иницијатива и предлог представника власти из Београда и Приштине, скоро увек, наилази на различите реакције на обе стране и гледа се са неповерењем и скептицизмом. Док странке на власти, део цивилног друштва, медији и групе интелектуалаца подржавају такве иницијативе, опозиционе странке и разне националистичке групе, поједини медији и интелектуалци се противе, називајући их „штетним по државу и нацију; издајничким делима“.

  То потврђује и предлог српског председника Александра Вучића о унутрашњем дијалогу у Србији о Косову, који је наишао је на различите реакције, како у самој Србији, тако и на Косову. То и не чуди, имајући у виду дубоко неповерење, предрасуде, мржњу и непријатељски однос Србије и Косова, односно Срба и Албанаца.
  Дијалог о иницијативи председника Вучића већ је почео у самој Србији, у штампи, где политичари, интелектуалци и други износе своје ставове, који доказују да на српској политичкој сцени долази до „неког отрежњења“, мада сами представници власти, врх Српске православне цркве (СПЦ) и клеронационалистички део српског друштва и даље не могу да се ослободе заблуда.
  Ови потоњи већ оптужују председника Вучића „за губитак Косова“, а сви знају да се губи једино оно што је ваше, а што је туђе само се враћа власнику, као што је случај са Косовом, које је од 1912. године окупирано од Србије. (!!!)


  Министар спољних послова Ивица Дачић не одустаје од своје старе, наслеђене (ћосићевске) идеје о разграничењу на оно „што је српско и што је албанско“, као „једино могуће трајно компромисно решење у предстојећем дијалогу о Косову и Метохији“.

  Према његовим речима, дијалог о „Косову и Метохији“ даје одговор на питање „колико смо зрели“.
  „Косово јесте наша вредност, али само у оној мери у којој се и сами према њему тако понашамо. Ми смо ти који му одређујемо вредност и важност уз само један услов, услов свих услова наше будућности. Она не сме да буде крвава и то мора да буде наша црвена линија“, навео је Дачић у ауторском тексту у београдском Блицу.

  Док други министар у Влади Србије, Расим Љајић предлаже да нормализација односа иде у три фазе: пријем Косова у све међународне организације, изузев УН-а и без признавања од стране Србије; да Србија добије финансијску подршку за развој инфраструктуре, повезивање Косова са централном Србијом, изградња пута Ниш – Приштина – Драч; убрзање европских интеграција, статус Срба на Косову.


  Октобра 2006. године, пре почетка бечких преговора о Косову, у ауторском тексту објављеном у Политици предлагао сам да власт и опозиција у Србији анализирају шта би се добило, а шта изгубило ако би Скупштина Србије одмах признала независност Косова (уз таксативне услове и временске рокове, како за косовске институције и Албанце, тако и за међународну заједницу, односно УН, ЕУ и САД).
  ....................
  Тиме председник Вучић има шансу да буде и српски Шарл де Гол

  Фахри Муслиу.

  Ставови изражени у овом
  тексту су ауторови и не одражавају нужно уредничку политику Ал Јазеере.

  ***************

  И....... како вам изгледа овај ТЕКСТ ??? КО га је написао??? КО га је објавио??? КО га је платио???
  Просто фантастично - некада не верујем сопственим очима шта читам.........
  срамота је да учествујешђ у таквој свињарији болесних лудака у којој не само да Вучића називаш копилетом већ тврдиш да је његова мајка била неверна његовом оцу...да си иоле хришћанин НИКАДА не би себи дозволио овакво кршење Заповести *НЕ СВЕДОЧИ ЛАЖНО!* и то,ако се не варам више пута понављаш сличну свињарију...дозови се памети ако је имаш и запитај се само да ли би волео да неко ТЕБИ ово уради...јер сам сигуран да би неки болесник *нашао сличности* са твојим ликом и неким шиптаром само ако би се довољно уидубио у то...ако те уопште занима истина,а не само бескрајна пљувања и вређања Вучића усред силне болесне мржње,ОВО је Вучићев отац и због оваквих свињарија,којих се ти и слични не стидите,човек је био приморан да доведе своје родитеље у једну емисију да би лудацвима напокон запушио лажљиве брњице..ал таман посла да си једном погледао и чуо шта Вучић говори и како одговара на безброј лажи које о њему пишете...ти само одеш по неку нову *истину* на Јутјуб коју ти је неки непознбати тип из непознатих интереса срочио и што је већа и огавнија пљувачина Вучића у току,ти се више упишаш од радости...и чијим мипљењима се одушевљаваш?познатих србомрзаца и другосрбијанске квази елите Филипа Давида и Басаре?или ти водиља мишљење Раме или Суроија?
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 15.08.2017. u 21:09
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 9. #9
  Aktivan član
  Učlanjen
  30.06.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.071
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Sta nas briga ko mu je otac, dovoljno je samo sto ga vole svi srpski neprijatelji. Slucajnosti postoje, previse slucajnosti nisu slucajnosti.

 10. #10
  Poznat
  Učlanjen
  11.11.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.618
  Reputaciona moć
  140

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ја НЕ ЗНАМ ко је јахао његову кеву - ТАКО СУ ОБЈАВИЛИ МЕДИЈИ ........ само преносим текст јер верујем да је ИСТИНИТ........
  Taman kad čovek pomisli da si pao najniže, ti se otkotrljaš još niže...

 11. #11
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.325
  Reputaciona moć
  559

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Citat Original postavio marsijaner Pogledaj poruku
  a otkud znas da mu je to otac bioloski.
  Хахаха.....па то сви знају осим тебе, Кеша, Мијака и мужа његове мајке.

  (алекове, не Мијакове)

 12. #12
  Moderator đavolčić (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zvornik
  Poruke
  28.595
  Reputaciona moć
  780

  Podrazumevano Re: Како Фахри Муслиу ружи Србију и наводи сина да призна независност Косова

  Nedozvoljen izvor.

Slične teme

 1. Odgovora: 92
  Poslednja poruka: 13.02.2012., 13:12
 2. Odgovora: 113
  Poslednja poruka: 07.04.2010., 01:04
 3. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 17.10.2008., 21:44
 4. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 30.05.2007., 22:54
 5. Odgovora: 307
  Poslednja poruka: 22.03.2007., 19:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •