VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 104

Tema: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

 1. #1
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.679
  Reputaciona moć
  881

  Exclamation VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2892289/vojska-ce-mu-doci-glave-pobuna-zena-u-sns-smenite-vulina-necemo-u-vojsku  ŽENE IZ SNS TRAŽE SMENU VULINA

  VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  08.08.2017. 22:23h

  Funkcionerke iz SNS oštro se protive ideji ministra da i žene treba da prođu vojnu i civilnu obuku, pojedine tražile čak i njegovu ostavku

  Ideja Aleksandra Vulina, ministra odbrane, da i žene treba da prođu vojnu i civilnu obuku naišla je na negodovanje i dela ženskog jezgra Srpske napredne stranke. Kako saznaje Kurir, deo funkcionerki SNS oštro se protivi ovom Vulinovom predlogu, a pojedine su tražile i njegovu ostavku!

  Nekolicina uticajnih funkcionerki SNS odmah je iskazala svoje neslaganje. One su rekle da to nije dobra ideja, da će naići na veliki otpor javnosti i da je pitanje kako bi uopšte i bila realizovana, kaže izvor Kurira iz SNS.

  Nećemo u vojsku

  Naš izvor još dodaje da je jedna od funkcionerki, na visokom položaju (ime i prezime poznato redakciji, prim. aut.), kazala da zaposlene majke i ovako malo vremena provode s decom, te da bi vojna obuka samo dodatno pogoršala taj problem.
  - Ne znam kako je kolega Vulin to zamislio da izgleda, ali ne pada mi na pamet da i onako malo slobodnog vremena provodim na nekim vežbama ili šta već... Po ceo dan sam na poslu, pa kad bilo koja od nas da bude sa porodicom, decom - prepričao je naš izvor reakciju jedne od istaknutih funkcionerki SNS na Vulinovu objavu.

  Gde da ih smeste

  I zaista, kako bi to izgledalo - koliko bi trajala ta vojna i civilna obuka za žene, da li bi žene bile smeštene po kasarnama i kojim, jer je dobar deo njih u katastrofalnom stanju; koliko dugo bi one koje imaju decu bile odvojene od njih, kako bi rešile problem odsustva s posla, ministar Vulin nije pojasnio.

  Prema rečima Novice Antića iz Vojnog sindikata, izjavi ministra odbrane ne treba pridavati značaj jer nije utemeljena u zakonu i predstavlja, verovatno, njegovu ličnu izjavu, a ne izjavu Vlade Srbije.

  Marketinški potez

  - Kao i dosad, to je marketinški potez. Niko nema obavezu služenja vojnog roka, to je dobrovoljno. Tako nešto bi iziskivalo izmene zakona. To je kontradiktorno. Uostalom, to je suprotno strategiji odbrane, Ministarstvo odbrane ima formaciju (aktivnu, pasivnu). Znači, Vulin ne poznaje zakone u ministarstvu koje vodi.

  Žarko Trebješanin, psiholog, kaže da ta ideja neće proći i da je potpuno pogrešna:
  - To neće proći, ništa od toga. To je pogrešno. Pa to nije bilo ni pre 50 godina, neće ni sad - kaže on.

  Dubravka Filipovski:
  MORAMO SVI DA SE UKLJUČIMO


  Dubravka Filipovski, narodna poslanica u poslaničkom klubu SNS, kaže da bez obuke prve pomoći i civilne zaštite ne možemo biti efikasna država.
  - Poplave iz 2014. su to pokazale. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove ukoliko nema podršku civilnog stanovništva. Jedna od ideja je da se civilna zaštita vrati u škole, a druga da se u obuke o prvoj pomoći i civilnoj zaštiti uključi što veći broj građana bez obzira na pol - navodi Filipovski za Kurir.  Anketa
  ŽENE O VULINOVOM PREDLOGU


  Dragana Bakić, ekonomista
  NOTORNA GLUPOST

  Notorna glupost! Ne znam kako će to da donese boljitak bilo čemu. Šta sad, idemo svi u rat?! Za šta se mi to spremamo? U redu je da postoji civilna zaštita, da postoji obuka, ali sve to može i u školi da se nauči.

  Anita Lazović, profesor
  SRPSKOG JEZIKA NAĐITE NAM POSAO

  Ne znam čemu služi predvojnička obuka. I ja sam bila student koji je prošao tu obuku, pa smo videli‚ 99. koliko nam je sve to pomoglo. Bolje bi bilo da se ministar Vulin zajedno sa celom vladom potrudi da mladi dobiju posao ili tako nešto. Da obavezuje žene da idu u vojsku... Šta smo, u Izraelu, ne razumem?

  Milanka Alkalaj, advokat
  NE SME ZA BUDE OBAVEZNO

  Nisam za to. Ona koja želi da ide - u redu, ali šta ona koja ne želi?

  Jelena Šobac, učiteljica
  A KO ĆE DA ČUVA DECU

  Nemam iskustva u tome i ne mislim da bi žene u tome nešto pomogle. Za muškarce verujem da bi trebalo da prođu, ali da žene koje imaju decu i toliko obaveza i poslova, samo im još vojska treba...

  Miruna Šćekić, diplomirani kulturolog
  TOTALNO BEZVEZE

  - Mislim da je to totalno bezveze. Bespotrebno! Profesionalno OK, ali da sve služe vojni rok - to je bezveze.


  Kurir / Ekipa Kurira 2. #2
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  22.660
  Reputaciona moć
  659

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!


 3. #3
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  34.679
  Reputaciona moć
  881

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/2891821/vulin-prolupao-biljana-srbljanovic-ga-oduvala-u-jedinicu-tog-bolesnika-ne-idem-ni-mrtva  ZOVE ŽENE U VOJSKU: OVAJ ČOVEK STVARNO NIJE NORMALAN!

  VULIN PROLUPAO, BILJANA SRBLJANOVIĆ GA ODUVALA: U jedinicu tog bolesnika ne idem ni mrtva!]

  07.08.2017. 01:19h

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin nije služio vojsku, ali je zato sada rešen da u rovove pošalje ne samo muškarce nego bi pod opasač da stavi i žene mlađe od 50 godina!

  On je, naime, najavio da će sve žene morati da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, dok će dame koje su služile vojni rok ovu višednevnu vežbu odraditi u uniformi i sa oružjem.

  Sve dame do 50 godina

  - Sve radno sposobne žene u Srbiji biće pozivane na vežbe iz prve pomoći, civilne zaštite i postupanja u slučaju požara, poplava i zemljotresa. Kada ovaj predlog bude zakonski regulisan, svi građani Srbije će, bez obzira na pol, biti dužni da se odazovu pozivima za vojnu i civilnu obuku - kazao je Vulin.

  Predlog o obaveznoj vojnoj vežbi za žene mnoge je iznenadio, a neke i veoma naljutio. Najoštrija je bila dramska spisateljica Biljana Srbljanović, koja je preko Fejsbuka poručila da u Vulinovu jedinicu „ne ide ni mrtva“.  SRBLJANOVIĆEVA: Ni mrtva u vulinovu vojsku. Zna li bolesnik koliko bi koštalo ovo zamišljeno prisilno privođenje žena u realizaciju njegovih vlažnih snova

  - Ume li neko ovom bolesniku da objasni da on može mami svojoj nešto da odluči, da istom prilikom može da me poljubi u guzicu u Strazburu, pre nego što me natera da ulazim u bilo kakvu prisilnu vojnu obuku, kao i da se obavesti da je, još i njegova generacija i desetine pre nje, već imala obaveznu predvojničku obuku sa sve kursem prve pomoći sve do fakulteta. Ili je i tada bio ćorav, pa su ga oslobodili polaganja i tih predmeta u srednjoj i tih ispita na faksu? Da li se moron seća da smo, još kao deca, morali da pucamo na strelištu, da fingiramo davljenje plastičnih lutaka i polažemo prepovijanje zavojima - napisala je Srbljanovićeva i dodala:

  Bežao od vojske

  - Takođe, da li bolesnik zna koliko bi koštalo ovo zamišljeno prisilno privođenje žena, ili kako on naziva „dama“, u realizaciju njegovih vlažnih snova o ženi u uniformi koja daje usta na usta prvu pomoć prilikom sledećeg rata s celim svetom, koje je uobičajavao izazivati? Hospitalizujte Vulina, i to u civilnu bolnicu. Na vojnu ne bi smeo imati pravo, jer je od služenja vojnog roka bežao kao mala p*čka, pa ga sada, sa skoro 50, stigla kriza prigovora savesti.

  Podsetimo, po postavljanju Vulina za ministra vojnog, pokrenuto je pitanje njegovog nesluženja vojnog roka. Vulin se posle dve nedelje ćutanja pravdao da je oslobođen vojnog roka zbog velike dioptrije. A zatim su se pojavili delovi intervjua koji je tokom bombardovanja dao za RTS, u kojem je tvrdio da nije bio mobilisan jer su sva mesta bila popunjena.
  Vojni sindikat
  LOŠE STANJE U VOJSCI

  Predsednik vojnog sindikata Novica Antić više puta je upozoravao na loše stanje pripadnika vojske i da su predlozi ministra Vulina čista demagogija, da bi se javnost obmanjivala i prikupljali laki politički poeni.

  Vojnici rade u užasnim uslovima, imaju uniforme i odeću staru i po deset godina, obroci su bedni, a više od hiljadu oficira godišnje napusti VS zbog niskih primanja.

 4. #4
  Elita crni lepotan (avatar)
  Učlanjen
  04.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.133
  Reputaciona moć
  579

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Види ти њих како су се устртариле око војске.
  Интересантно је како се неко побуни око пар месеци свог живота који му прође у нечему што можда може, а можда не може да му користи, а не побуни се око неких ствари који му сјебу цео живот (на пример корупција, монопол, спорост судова...).

 5. #5
  Buduća legenda Mystic+ (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  31.521
  Reputaciona moć
  1541

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Po načinu masovne obuke za masovnu mobilizaciju, čini mi se da je građanski rat blizu ...

  Sreća nemamo para ...

 6. #6
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Ne toliko Vojska koliko žene !
  One će ga sjebu...
  Ko se sa njima kači većma gubi.

 7. #7
  Buduća legenda ccaterpillar (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  46.345
  Reputaciona moć
  814

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Па јел треба ја поново да идем у војску?
  Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја.

 8. #8
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.844
  Reputaciona moć
  427

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  ko ce drugi da se buni nego SNS sendvicari

 9. #9
  Buduća legenda Mystic+ (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  31.521
  Reputaciona moć
  1541

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Па јел треба ја поново да идем у војску?
  Ne nego tvoja i moja žena ...


  Možda nam neće biti tako loše ...

  Malo odmora, dok se ne vrate spuškama

 10. #10
  libe strasni nije na forumu
  почетак краја диктатора најавио је курир
  Veoma poznat libe strasni (avatar)
  Učlanjen
  14.11.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СМЕДЕРЕВО
  Poruke
  14.433
  Reputaciona moć
  1344

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  та битанга која је побегла од војске ће сада неког да натера да у исту иде, ма марш бре--ова држава је дефинитивно отишла у рацку
  ништа без снс,пинка&дезинформера

 11. #11
  Buduća legenda ccaterpillar (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  46.345
  Reputaciona moć
  814

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Mystic_ Pogledaj poruku
  Ne nego tvoja i moja žena ...


  Možda nam neće biti tako loše ...

  Malo odmora, dok se ne vrate spuškama
  Ма није мени што ће жена да ми оде у војску, него шта ћу и где ћу кад се врати. У комбинацији са овим новим законом о насиљу над женама или како се већ зове има да најебемо ко жути.
  Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја.

 12. #12
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Па јел треба ја поново да идем у војску?
  ako čučnjavaš kad močaš - treba !

 13. #13
  Poznat Ribar (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevo
  Poruke
  9.177
  Reputaciona moć
  334

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Veoma zanimljivo!

  Na forumima i na fb žene se masovno zalažu za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Sada su odjednom protiv!???
  Čovek je zaista slobodan samo ako se liši svojih predrasuda!

 14. #14
  Poznat jolemisa (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okolina Lazarevca
  Poruke
  7.039
  Reputaciona moć
  167

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Da vidis sad kad bude prvo bojevo gadjanje,a na metama zene postavile Vulinov lik.

 15. #15
  Buduća legenda ccaterpillar (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  46.345
  Reputaciona moć
  814

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Grof Vronski Pogledaj poruku
  ako čučnjavaš kad močaš - treba !
  Па ви'ш да ове што чучињу неће, а Вуле мора да надокнади ствари које је пропустио због очију и очног вида. И ко ће сад да се подметне?
  Не одустајем од форума све док сви не буду мислили као ја.

 16. #16
  Domaćin sin Juga (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  grobnica grbavog kralja
  Poruke
  4.875
  Reputaciona moć
  93

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Za vulina i vučića i na kraj sveta ako treba, uraaa!
  Ko na brdu ak` imalo stoji više vidi no onaj pod brdom

 17. #17
  Poznat Docta (avatar)
  Učlanjen
  26.01.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Abbott, Texas
  Poruke
  8.690
  Reputaciona moć
  237

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  kako sad neće u vojsku, pa gde je tu jednakost polova

 18. #18
  Stara legenda skura58 (avatar)
  Učlanjen
  11.08.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Danilovgrad
  Poruke
  89.029
  Tekstova u blogu
  625
  Reputaciona moć
  16805

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Docta Pogledaj poruku
  kako sad neće u vojsku, pa gde je tu jednakost polova
  Pa ovo je jednakost polova.

  Posto je on nesosoban za vojsku salje zene.
  A ima i logike.
  Ko sme da napadne gomilu zena u PMS-u?
  Dobro vidimo samo srcem. Suština je nevidljiva očima.

 19. #19
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.844
  Reputaciona moć
  427

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Ribar Pogledaj poruku
  Veoma zanimljivo!

  Na forumima i na fb žene se masovno zalažu za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Sada su odjednom protiv!???
  jesu zene za uvodjenje vojnog roka, samo ne za zene
  Primitivizam na balkanu zahvaca podjednako oba pola

 20. #20
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Ribar Pogledaj poruku
  Veoma zanimljivo!

  Na forumima i na fb žene se masovno zalažu za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Sada su odjednom protiv!???
  Kontroverzne opajdare ...!
  A, prekosutra će se svaka od njih osećati kao Dolores Ibaruri !

 21. #21
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Па ви'ш да ове што чучињу неће, а Вуле мора да надокнади ствари које је пропустио због очију и очног вида. И ко ће сад да се подметне?
  Mogu obojica VU..
  Ko jaje jajetu !
  Nož, žica, kajganica ....

 22. #22
  Veoma poznat Bren (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  12.070
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Dezerter bi žene da šalje u JNA.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Ribar Pogledaj poruku
  Veoma zanimljivo!
  Na forumima i na fb žene se masovno zalažu za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka. Sada su odjednom protiv!???
  Lako je tuđim qurrcem koprive mlatiti.
  Vae victis! (Teško pobeđenima!)

 23. #23
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.293
  Reputaciona moć
  558

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Је л' може негде добровољно да се пријави за војну вежбу?

 24. #24
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.317
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Је л' може негде добровољно да се пријави за војну вежбу?
  Samo Jajce...
  Al' nam treba Drugo zasedanje AVNOJA.
  Mogao bi biti obezbeđenje...

 25. #25
  Moderator Lancier (avatar)
  Učlanjen
  10.11.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  44°49′N 20°27′E / 44.817°N 20.450°E
  Poruke
  2.349
  Reputaciona moć
  596

  Podrazumevano Re: VOJSKA ĆE MU DOĆI GLAVE! POBUNA ŽENA U SNS: Smenite Vulina, nećemo u vojsku!

  Citat Original postavio hypnotoad Pogledaj poruku
  jesu zene za uvodjenje vojnog roka, samo ne za zene
  Primitivizam na balkanu zahvaca podjednako oba pola
  Izraelska vojska nema problem sa ženama u vojsci, štaviše služe dve godine, što je ipak manje nego što služe momci....


  Officers in reserve duty before parachuting exercise. Reserve service may continue until the age of 51[2]
  In 1949, after the founding of the State of Israel, the Defense Service Law gave the IDF the authority to enlist any citizen. Draftees would then be required to show up for the draft in accordance with the military's decision to enlist them. Under this law, the period of service for men was 30 months and for women 18 months (although in accordance with a temporary order from January 10, 1968, six additional months were added to the mandatory service, 36 months for men and 24 months for women respectively.) The draft requirement applies to any citizen or permanent resident who has reached the age of 18, and in accordance with the law, the individuals who are exempt from the draft are dismissed for various reasons, such as incapability, medical problems, military personnel needs, etc. Many of the soldiers who complete their mandatory military service are later obligated to serve in a reserve unit in accordance with the military's needs.

  Uzgred, da se razumemo, Vulin je poslednja osoba koja bi trebalo da se bavi pitanjima vojske.... ali to je valjda svima jasno....
  "Bog je u detaljima" (G. Flaubert/ L. M.van der Rohe)

Slične teme

 1. Zene i VOJSKA??????
  Autor fizio u forumu Tinejdžeri
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 10.12.2010., 00:08
 2. Dominacija ŽENA u svemu
  Autor ~Hodza Palamudin~ u forumu Muškarci
  Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 27.03.2004., 07:58
 3. REGGAENERACIJA koze glave posle upotrebe blansha...
  Autor malecka u forumu Zdravlje
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 12.12.2003., 00:30

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •