Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

 1. #1
  Stara legenda Тихи (avatar)
  Učlanjen
  13.08.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Стара Србија
  Poruke
  91.364
  Reputaciona moć
  2225

  Exclamation Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Postoji velika vjerovatnoca da zbog jakog protivljenja gradana crnogorska Vlada i njeni inostrani mentori planiraju dalje zaoštravanje unutrašnje politicke situacije u zemlji, što bi u dovelo do stacioniranja stotina trupa NATO-a u Crnoj Gori, upozorava dr. Filip Kovacevic, gostujuci profesor geopolitike na Univerzitetu San Franciska u Kaliforniji.  Ulazak Crne Gore u NATO zacrtan je u atlantistickim geopolitickim planovima još krajem prošlog vijeka. Primarni cilj je kontrola prirodnih, privrednih i ljudskih resursa i taj cilj se sprovodi bez obzira na moralnu problematicnost sredstava koja se upotrebljavaju — kaže u razgovoru za Sputnjik Filip Kovacevic, koji je i vanredni profesor na Crnogorskom univerzitetu.

  Zašto se proces pristupanja zemlje alijansi odvijao uz izostanak elementarnog unutrašnjeg konsenzusa po tako važnom pitanju?

  — Svi demokratski postulati padaju u vodu kada se radi o volji za ekspanzijom moci. U Crnoj Gori je vec duže vrijeme instalirana marionetska vlada, jedno lutkarsko pozorište tj. nelegitimna družina koja je privatizovala sve politicke odluke, bilo da se ticu unutrašnje ili spoljne politike. Za tu i takvu vladu gradani su sporedni i ona to pokazuje na svakom svom koraku, pa i u vezi sa odlucivanjem o ulasku u NATO. Jasno je da bi na jednom slobodnom referendumu vecina gradana odbacila takvu odluku i zbog toga referendum nije ni organizovan.

  Šta mislite, kakav ce suštinski uticaj clanstvo u NATO imati po Crnu Goru, ali i po region u cjelini?

  — Znajuci da je protivljenje gradana još dosta jako, mislim da postoji velika vjerovatnoca da crnogorska vlada i njeni inostrani mentori planiraju dalje zaoštravanje unutrašnje politicke situacije kako bi u jednom trenutku pozvali NATO da reaguje da tobože zaštiti stabilnost i mir u zemlji. Taj scenario bi doveo do stacioniranja stotina trupa NATO-a u Crnoj Gori, što je, bez sumnje, velika potreba NATO struktura da bi se još cvršce ukorijenile na Balkanu. U isto vrijeme, bile bi uništene bilo kakve mogucnosti za ekonomski iskorak Crne Gore jer bi, na primjer, turisticka privreda bila potpuno devastirana. To je i jeste suština strategije atlantistickih centara moci za periferne regione NATO imperije — konstantna nestabilnost i strah — jer se jedino tako stanovništvo može držati pod kontrolom.

  Slažete li se sa mišljenjem koje je u intervjuu za Sputnjik iznio potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin — da je clanstvo Crne Gore u NATO suštinski upereno protiv Srbije, a ne Rusije?

  — Širenje NATO-a je generalno upereno protiv Rusije, a može imati posljedica za Srbiju, samo u onoj mjeri u kojoj je Srbija saveznica Rusije.

  Da li je, po vašem mišljenju, Crna Gora danas više slobodna i suverena zemlja nego prije pristupanja NATO?

  — Crnu Goru u NATO-u niko ni za šta nece pitati. To što je formalno clanica ne znaci da ce imati bilo kakav uticaj na odluke NATO-a. Medutim, njena teritorija ce itekako biti korišcena u buducim vojnim operacijama NATO-a na Balkanu i na širem prostoru Istocne Evrope i Evroazije. Zbog toga je Crna Gora munjevito i „ugurana“ u NATO, a ne naravno da bi se na sastancima alijanse ozbiljno uzimala mišljenja crnogorskih diplomatskih mediokriteta. U isto vrijeme, jasno je da se crnogorska vlast nalazi na najnižem stepenu uslužnosti prema centrima moci NATO-a, pa se od nje ne može ocekivati bilo kakva zaštita javnog interesa crnogorskih gradana. Mene zbog toga ne cudi to što je americki predsjednik Tramp pred kamerama gurnuo crnogorskog premijera Duška Markovica, ne bih se cak zacudio ni da ga je i nogom potkacio. Jednostavno, nijedan slobodan i samouvjeren covjek ne voli da vidi ispred sebe oportunistu.

  Po vašem mišljenju, koliko se uistinu NATO saveznici danas iskreno drže zajedno? I koliko bi zaista bili složni i efikasni u slucaju zajednicke kampanje protiv trece strane?

  — NATO ima velikih unutrašnjih problema. Zbog toga i jeste u posljednjih nekoliko godina kroz atlantisticke medije u Evropi i SAD fabrikovana tzv. ruska prijetnja. Ideja atlantistickih stratega je da ce se raznorodne NATO države, od kojih mnoge imaju bilateralne teritorijalne i etnicke razmirice (Grcka—Turska, Madarska—Rumunija, Albanija—Grcka, Slovenija—Hrvatska, Poljska—Litvanija, Danska—Njemacka, a od nedavno i Njemacka—Poljska), držati na okupu zbog tobožnje ugroženosti od spoljnog faktora tj. Rusije. Treba takode imati na umu da pojedine države clanice NATO-a nisu priznale nezavisnost Kosova, a postoje neslaganja i u drugim oblastima. To znaci da je NATO daleko od monolitnosti i institucionalnog elana koji lažno projektuje za javnost kroz medije pod svojom kontrolom. NATO je arogantan i opasan, ali slabiji nego što se cini. Koliko je zbilja uspješan pokazuje i njegovo petnaestogodišnje djelovanje u Avganistanu gdje je, nažalost, i Crna Gora protracila milione eura.

  Šta mislite o „faktoru Turska“?

  — Turska je poseban primjer. Po mom mišljenju, atlantisticki stratezi su planirali da izazovu otvorena ratna dejstva izmedu Turske i Rusije oko Sirije. Zbog toga je i pokušan državni udar protiv turskog predsjednika Tajipa Redžepa Erdogana, koji ocigledno nije bio spreman da ude u taj pogubni projekat koji bi devastirao tursku ekonomiju i pretvorio Tursku u državu na ivici teritorijalnog raspada. Istorijski gledano, svaki put kada bi Rusija i Turska ratovale, profitirale bi zapadno-evropske države, posebno Velika Britanija. Medutim, ovog puta Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin su odlucili da zaustave i preokrenu taj negativni, destruktivni trend. Turska stoga sve više ulazi u evroazijske strukture sa Rusijom i Kinom i napušta atlantizam. To je vrlo pozitivno jer dobri odnosi izmedu Turske i Rusije riješavaju pitanje stabilnosti i prosperiteta na Balkanu. U isto vrijeme, treba imati na umu da je ovaj trend vrlo delikatan i da ga je lako ugroziti, što i jeste svrha djelovanja atlantistickih centara moci u Evropi.

  Nadvila se senka nad Balkanom: Bicete mirni samo u NATO-u
  Od samog pocetka mandata americki predsjednik Donald Tramp trpi velike otpore i pritiske duboke Amerike. Kakav je vaš utisak, koliko je Tramp do danas zaista uspio u preuzimanju vlasti u Americi?

  — Pratim americku politiku vec više od dvadeset godina i nisam do sada vidio ovoliki broj brutalnih medijskih napada na jednog predsjednika. Otvorene laži i fabrikacije koje srecem u americkim masovnim medijima mnogo me podsjecaju na moralni sunovrat režimskih medija u Crnoj Gori. To je znak katastrofalne degradacije medijskog djelovanja u SAD i zbog toga nije ni cudo što se gradani sve više informišu preko alternativnih medija i društvenih mreža.

  Koliko je ostalo od Trampovih predizbornih obecanja i da li je i dalje moguca neka vrsta dogovora sa Rusijom?

  — Veliki su otpori protiv Trampa zbog toga što on i njegovi savjetnici ruše globalisticki konsenzus koji je definisao americku spoljnu politiku od kraja Drugog svjetskog rata, a posebno došao do izražaja poslije sloma Sovjetskog Saveza. Tramp je protiv SAD kao globalnog policajca i protiv tzv. slobodne trgovine koja je dovela do deindustrijalizacije Amerike i masovnog osiromašenja srednje klase. Još je, medutim, vrlo neizvjesno u kojoj mjeri ce Tramp ostvariti svoja predizborna obecanja. Mislim da se spremaju još žešci napadi na njega, posebno poslije dosta uspješnog sastanka sa Putinom za vrijeme samita G-20 u Njemackoj. Globalistima je Putin neprijatelj, a Tramp i dalje vidi u njemu partnera, pa cak i saveznika. Mislim da je Tramp impresioniran onim što on misli da je Putin uradio za Rusiju. Tramp smatra da je Amerika u velikoj krizi i propadanju, kao što je bila jeljcinovska Rusija i želi da je ojaca svojim politickim projektima. Hoce li Tramp uspjeti da reformiše Ameriku ili ce biti njen Gorbacov, ostaje da se vidi. Njegovi projekti su u suštini nacionalisticki i mogu da budu dosta opasni za ostatak svijeta, posebno ako bude isprovociran rat protiv Sjeverne Koreje ili Irana. Treba imati na umu da Tramp nije covjek iz naroda nego sin milionera i biznismen-milijarder tako da ne treba zanemariti da i on, kao i njegovi oponenti u americkoj politici, bilo da su to porodice Klinton ili Buš, radi za interese odredene oligarhije, a ne za narod u cijelini. Suštinski progresivna strategija je internacionalizam radnickih slojeva društva za koji se nadam da ce jacati u buducnosti.

  https://www.krstarica.com/vesti/regi...=banner_header

  Zlikovci i fasisti ne miruju . Moramo se osloboditi NATO okupacije i ujediniti sa Rusijom jer to nam je jedini spas.
  Слава Христу који смрт победи, а част сваком који Христа следи. Кој га љуби срцем и устима, љубав своју печати делима. 2. #2
  Iskusan КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Golden State
  Poruke
  6.137
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Za srp casni i cekic zlatni!
  But what is liberty without wisdom, and without virtue? It is the greatest of all possible evils; for it is folly, vice, and madness, without tuition or restraint.

 3. #3
  Legenda dive (avatar)
  Učlanjen
  06.09.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  50.681
  Reputaciona moć
  5242

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu


 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  04.09.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  547
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  lepo je rekao, nikog u NATO nece biti briga sta Crna Gora misli, to se Milo ponadao da kad udje u NATO i kad se poveze sa CIA, nece niko moci da ga skine sa vlasti do kraja zivota.
  verovatno je nekima u CIA bilo primamljivo i to sto crnogorci uvoze kokain iz latinske amerike u evropu, pa su hteli da se povezu sa Milom.
  dakle, Milovi razlozi za ulazak u NATO je ostanak na vlasti do kraja zivota, dogurao je do 26 godina na vlasti, Tito je vladao 36 godina, Milo smatra da mu povezanost sa CIA i propaganda protiv Rusije omogucavaju da ostane na vlasti do kraja zivota.
  Nije CG samo usla u NATO; Milo je krenuo sa propagandom protiv Rusije.
  u svakom slucaju, sada ce CIA operativci koji su nadlezni za balkan, preko crnogorske tajne suzbe da se umesaju u biznis sa kokainom.
  rusija treba da radi na ometanju Milovog medjunarodnog biznisa (cigarete i kokain) i na njegovom rusenju u politickom smislu.

 5. #5
  Poznat Srborus (avatar)
  Učlanjen
  19.12.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  7.150
  Reputaciona moć
  309

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Citat Original postavio privmat Pogledaj poruku
  lepo je rekao, nikog u NATO nece biti briga sta Crna Gora misli, to se Milo ponadao da kad udje u NATO i kad se poveze sa CIA, nece niko moci da ga skine sa vlasti do kraja zivota.
  Baš tako. Njegova slobodna procena je da će dobiti svu podršku NATO-a da se zacementira na vlasti do kraja života ukoliko uvede Crnu Goru u NATO protiv volje većine naroda.

  A zapravo će dobiti ruske sancije i ekonomski kolaps, a kroz 2-3 godine nakon uvođena sankcija će biti zbačen sa vlasti.

 6. #6
  Poznat njofra (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  8.282
  Reputaciona moć
  121

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu


 7. #7
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ciklicna manijakalna depresija
  Poruke
  21.837
  Reputaciona moć
  354

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Njofro kako te nije sramota to da postavljas?
  radnik obespravljen, malo placen, robovski uslovi rada itd. a opet niko nece da iskoriscava srpskog radnika bez subvencija

 8. #8
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.487
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1305

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  https://pbs.twimg.com/media/DFGwzN-XgAAU_Uh.jpg  Kao sto vidis . nije ni njih ...!
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 9. #9
  Aktivan član
  Učlanjen
  22.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.925
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Citat Original postavio Urosiuss Pogledaj poruku
  Njofro kako te nije sramota to da postavljas?
  Можда не зна, а можда се прави будала. Тада је постојао СССР коме је на челу прво био

  Лењин - Јеврејин
  Стаљин - Грузијац
  Хрушчов - Украјинац
  Брежњев - Украјинац

  пропаганда је чудо, како од човека прави магарца.
  ПЛАТОН: "Свака демократија се на крају претвара у тиранију"

 10. #10
  Zoran Jov nije na forumu
  Noćna mora za sve separatiste, prevarante i šarlatane
  Veoma poznat Zoran Jov (avatar)
  Učlanjen
  11.06.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vrhu piramide
  Poruke
  14.830
  Tekstova u blogu
  90
  Reputaciona moć
  439

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  Svetom vladaju najveći kriminalci. Države su torovi u koje oni uteruju stoku.

 11. #11
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.487
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1305

  Podrazumevano Re: Pakleni plan NATO-a za porobljavanje i držanje Balkana u strahu

  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

Slične teme

 1. imam pakleni plan
  Autor NovaIsta u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 100
  Poslednja poruka: 28.10.2008., 10:54
 2. Americki pakleni plan - ucenicemo demokrate
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 29.07.2007., 17:56
 3. Americki pakleni plan za unistenje Srbije i srpskog naroda
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 17.06.2007., 21:18
 4. PAKLENI PLAN
  Autor crni djordje u forumu Politika
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 31.05.2005., 10:03
 5. Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 13.05.2004., 13:06

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •