„Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

 1. #1
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  35.879
  Reputaciona moć
  897

  Thumbs up „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  https://tanjug.info/vucic-njegovi-saborci-su-najvece-moguce-zlo-koje-je-pogodilo-srbiju/  „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  19. jula 2017.

  Београд – Академик Душан Теодоровић је стручњак за саобраћај са професорским стажом на светским универзитетима на којима се учи из његових књига.

  Међутим, за разлику од компликованих замки светског транспорта за које је успешно налазио решење, слепа улица српске политике коју је, сопственим ауторитетом и ангажманом, покушао да учини проходном показала се као нерешива једначина. Резигниран, после покрета Доста је било, напустио је и Покрет слободних грађана Саше Јанковића. Од политике, ипак, није одустао.

  Зашто сте отишли и значи ли то и удаљавање од било каквог политичког ангажмана?

  Током председничке изборне кампање, синергијом јаких појединаца, који су искрено наступали, створила се победничка атмосфера. Нисам ни најмање осетио било коју врсту политичког опортунизма током кампање. Та енергија је приликом стварања покрета почела да нестаје, неки људи су се склонили, појавили су се неки нови људи и све је постајало друкчије. Чини ми се да је полако бледела идеја „један од нас“ и све више се претварала у идеју „један“. Исто тако, мислим да није било довољно храбрости да се уђе у жешће протесте због изборне крађе и да се иде на директну конфронтацију са режимом Александра Вучића. Нисмо подржали активно студентске демонстрације, нисмо били заједно са протестантима у 10.00 приликом полагања заклетве човека који је покрао други изборни круг, иако смо у председничкој кампањи јавно обећавали да нећемо да дозволимо крађу ниједног гласа. Самим тим, ја ту нисам имао шта да тражим. Покрету желим сваку срећу у нади да ја можда негде грешим у проценама. Нисам се одрекао политичког ангажмана.

  Сада са дистанце, какве су ваше процене о том покрету и остатку опозиције? Јесу ли негде прављене грешке и које?

  Српска опозиција мора гласачима да понуди нове идеје. Нове идеје би требало да артикулишу нова политичка лица. Политички систем у свакој земљи има своје законитости. Ако сте на политичкој сцени више од две деценије и нисте остварили значајније резултате, људи су уморни од вас. Пристојно је да се склоните и да вођство странака препустите неким новим људима. Проблеми настају и због чињенице да је многима у странкама бављење политиком основ егзистенције. Опозиција мора коначно да покаже своју стварну снагу. Вучићу мора да се направи кордон, као на Теразијама 1996. године. Ако треба, мора да се маршира сваког дана, да се протестује и да се гута сузавац. Вучић је такав човек да уместо пристојности и аргумената разуме и уважава само силу. Опозиција мора да размисли о напуштању парламента у коме је сваког дана понижава Маја Гојковић. Сређивање гласачких спискова, захтеви РТВ Србије да равноправно третира опозицију, спречавање злоупотребе националних фреквенција на телевизијама „Пинк“ и „Хепи“, анимирање младих гласача и апстинената, тражење европских контролора већ на следећим изборима су смерови дејства опозиције.

  Присуствовали смо новој апотеози Вучића, овај пут као председника. Јесте ли то пратили и ваш коментар?

  Нажалост, пратио сам. Та прослава инаугурације представљала је срамоту за Србију. То је била парада кича са тзв. правом на руковање. Не знам да ли знате, али нису сви позвани имали право да приђу и да честитају славодобитнику на крађи другог круга. Замислите да зовете људе на крсну славу или рођендан и да онда само некима од гостију дате право да вам честитају. Ја мислим да то ни фараони нису радили. Недавно је новоизбрани председник једне Француске правио прославу за 300 званица. Били су присутни добитници Нобелове награде, представници синдиката и Макронови пријатељи. Е сад, упоредите ви то са светом српске естраде, организованим аутобусима, фалш дрес кодом и прављењем селфија по тоалетима новобеоградске палате.

  Као жестоки критичар његове владавине – шта видите као кључни проблем Вучића и нас са њим?

  Дубоко верујем да је господин Вучић изузетно нарцисоидан и има проблем у контролисању беса. То види читава Србија, али се у земљи неслободе каква је Србија људи боје да то јавно кажу. Изрекао је невероватан број неистина током своје политичке каријере и представља највећег могућег политичког конвертита. Због неких идеја које сада пропагира мени и другима су он и његови радикали деведесетих година прошлог века говорили да смо издајници и страни плаћеници. Данас, када Александар Вучић, због политичког опортунизма и опстанка на власти, пропагира идеје Европске уније и сарадње у региону, на спочитавање активности у деведесетима, истиче као своју врлину да се променио и да је говорио „многе глупости” у прошлости. Ово је за мене страшно. Вучић је гурнуо земљу у лажну дилему између Русије и Европске уније купујући време и балансирајући на жици са идејом доживотног останка на власти. Вучићева идеологија је идеологија апсолутне власти и вероватно контролисања најважнијих финансијских токова преко поверљивих људи. Актуелни режим је узео део пензија у циљу стабилизације државног буџета, доделио плодну земљу својим арапским пријатељима, понизио архитектуру, право и урбанизам дивљачком и насилном градњом „Београда на води“, разорио образовни систем, уништио део медија приказујући на телевизијама са националном фреквенцијом порнографију и обезбедио страним инвеститорима најјефтинију могућу радну снагу. У ситуацији када се повећава број корисника јавних кухиња, господин Вучић са својим дворјанима пропагира градњу непотребних будалаштина као што су фонтане и јарболи.

  Има ли ишта позитивно да је урадио за ових пет година?

  Не, ја за активности господина Вучића немам ни најмање симпатија и мислим да су он и његови саборци највеће могуће зло које је погодило Србију.
  Више ја, као критичар режима, поштујем Ану Брнабић него пола милиона чланова Српске напредне странке

  Шта мислите о „новој“ влади и њеној председници?

  Нова влада је стара влада лажних диплома, лажних биографија и промешаних ресора. Ја овој, као ни претходној влади ништа не верујем. Како могу да верујем, на пример, господину Вулину. Да бих почео бар мало да му верујем, господин Вулин би морао јавности да објасни када је уписао факултет, којим данима је боравио у Крагујевцу, какве су му оцене на колоквијумима, ко га је испитивао, када је дипломирао и слично. Да ли ће нова влада да забрани свом новом-старом потпредседнику да пева приликом дипломатских активности? Дипломатија није кафана на Ибарској магистрали и неко би једном већ морао да то објасни господину Дачићу. Не верујем Влади Србије све док настављају са певањем! Нажалост, јасно је да је госпођи Брнабић владу саставио господин Вучић. Већина оних у Скупштини који су присилно гласали за њен избор су пресвучени радикали, хомофоби и најжешћи русофили. Сигуран сам да ја, као критичар режима, више уважавам госпођу Брнабић него пола милиона чланова Српске напредне странке.

  Да ли присуствујемо тријумфу лоших ђака? Или пак штребера чије је образовање дошло у колизију са етиком?

  Још је нешто горе. Тријумфује полуобразовани свет који је уверен да може да води земљу. Ту нема ни образовања, ни морала.

  Имате идеју да се одшколује права елита Србије на валидним светским универзитетима. Ко ће им и како обезбедити амбијент да унапреде земљу кад су кључне позиције у друштву – узурпиране?

  Српски образовни систем и систем вредности су толико урушени да се идеја о новој генерацији „француских ђака” намеће као једина могућа. Србији је потребна нова елита. Србији су потребни школовани млади људи, професионално компатибилни са светом и морално утемељени на начелима поштења и пристојности. То тренутно може да се научи једино током вишегодишњег боравка ван Србије. Подразумева се да мора да се освоји власт да би се реализовала оваква идеја. Као елиту господин Вучић нам нуди кадрове са сумњивим дипломама које поставља на руководећа места у јавним предузећима и државној управи.
  Председник на бициклу, а не фараон

  Ви сте се активно и без остатка успротивили актуелним властима. Не чини ли се да је таквих као ви, међу интелектуалцима, премало. Шта је разлог ћутања и повлачења: страх, компромис, интерес или комформизам?

  Под Вучићевим режимом грађани Србије су се груписали у четири групе. Прву групу чине људи који једино имају идеју како да преживе данашњи дан а да не умру од глади. У другој групи су Вучићеви следбеници, полуобразовани, морално проблематични, жељни власти и привилегија. Они данас владају Србијом. Мањи број људи је у трећој групи. Ту сам негде и ја. Ми пружамо отпор Вучићевом режиму на разне начине. У четвртој групи су људи који воде салонску политику, приватно критикују, а јавно пазе да се не замере власти и што је посебно лицемерно, често критикују нас који смо у живом блату у коме покушавамо да се изрвемо са Вучићевим режимом. Људи четврте групе чувају позиције, прорачунати су, гледају са околних брда битку у долини и чекају да се прикључе победницима, као и увек. То је моја Србија данас, а ја ћу да наставим док дишем да се борим за грађанско, пристојно друштво, уређену државу и председника који се не понаша као фараон него на посао долази бициклом. 2. #2
  Veoma poznat hakim bej (avatar)
  Učlanjen
  14.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.539
  Tekstova u blogu
  180
  Reputaciona moć
  1016

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Pobuni se, uvek. Bez obzira na ishod.
  Makar završio u lancima.
  Jedini način da se osećaš kao čovek.

 3. #3
  Veoma poznat Mortimer (avatar)
  Učlanjen
  22.01.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.368
  Reputaciona moć
  257

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  To je nama nasa petolistopadna borba dala!

  Da imamo vozda za marsala!
  Sta radi pirgavi isped akvarijuma!

  Radi da zavadi ribice

 4. #4
  Iskusan Perperius (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.286
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  95

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Citat Original postavio Mortimer Pogledaj poruku
  To je nama nasa petolistopadna borba dala!

  Da imamo vozda za marsala!
  Ovo je rezultat propasti petolistopadne revolucije. Sad opet vlada ista propaganda horda kao i devedesetih, sve isto samo nema rata, još su gori od petolistopadnjaka.
  Доминантна економска теорија нас учи да оно што је добро за власнике капитала и за њихове профите, увек је добро и за поданике.

 5. #5
  libe strasni nije na forumu
  почетак краја диктатора најавио је курир
  Veoma poznat libe strasni (avatar)
  Učlanjen
  14.11.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СМЕДЕРЕВО
  Poruke
  14.433
  Reputaciona moć
  1344

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Citat Original postavio hakim bej Pogledaj poruku
  јел ово пинокијо пао
  ништа без снс,пинка&дезинформера

 6. #6
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.362
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1373

  Talking Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“


  Nije pao ...
  Nije pao , vec se "bori protiv stranih placenika i domacih izdajnika" , al` mu se , jadnom , nesto bas i ne daa...!
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 7. #7
  Iskusan
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  131

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  svakako,posast

 8. #8
  Moderator
  Učlanjen
  13.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  37.362
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  1373

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Jos je dobro kako moze da bude ...!
  "Vera , sloga i postenje, Srpsko su spasenje".
  "В конце концов все будет хорошо. Если будет плохо, значит, это еще не конец"

 9. #9
  Zainteresovan član Vjeronka (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  449
  Reputaciona moć
  12

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Citat Original postavio hakim bej Pogledaj poruku
  Peta grupa to sam ja koja ..koja nema pileće pamćenje vidim onu prvu vlast od 90 g. koja je poharala sve , što se moglo mrdnuti ,zakone pravili da nikad ne odgovaraju za svoja zlodela ..sledeći na vlasti samo su dopunjavali zakone , svoje džepove i sefiće.. ZLO su sve natovarili na leđa građana , plačkanje se nastavlja ..tetkin kauč sve je to izdržao..!.. i sada ova vlast je najgora ? """"počnimo pljuvanje od početka pa da se slažem sa vama inače "pojeo vuk MAGARCA..

 10. #10
  Ističe se
  Učlanjen
  03.10.2016.
  Pol
  muški
  Lokacija
  OD GLAVE ZETE DO GRADA SPUZA
  Poruke
  2.482
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Tacno ovi napredni zuti kradu vise od onih starih,em razgradjuju drzavu mnogo brze nego tadic,sprovode politiku dinkica i cede,ma uzas..

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio Vjeronka Pogledaj poruku
  Peta grupa to sam ja koja ..koja nema pileće pamćenje vidim onu prvu vlast od 90 g. koja je poharala sve , što se moglo mrdnuti ,zakone pravili da nikad ne odgovaraju za svoja zlodela ..sledeći na vlasti samo su dopunjavali zakone , svoje džepove i sefiće.. ZLO su sve natovarili na leđa građana , plačkanje se nastavlja ..tetkin kauč sve je to izdržao..!.. i sada ova vlast je najgora ? """"počnimo pljuvanje od početka pa da se slažem sa vama inače "pojeo vuk MAGARCA..
  Molim vas napredne botove i vas prikrivene vuciguze da nam objasnite kako se to od antievropejca i velike Srbije preko noci pretvori u EUnijatstvo,priznavanje Kosova,i prakticno stvaranja velike albanije?Kako opravdavate prolazak slemova za tzv vojsku Kosova?Boli li vas srpsko poreklo ili vicete oprostite nam nasu ruznu proslost?Kad to murat postade junak kakvog mi nemamo,veci i od Lazara?

 11. #11
  Iskusan
  Učlanjen
  19.09.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.647
  Reputaciona moć
  249

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Najvece zlo koje je pogodilo Srbiju je JUGOSLAVIJA...

  Ostalo su prolazne elementarne nepodogobe...

 12. #12
  Iskusan КласичноЛибералан (avatar)
  Učlanjen
  28.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Golden State
  Poruke
  6.149
  Reputaciona moć
  87

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Da glasamo dok ne pobedi DS. Sve ostalo je povratak u devedesete.

  But what is liberty without wisdom, and without virtue? It is the greatest of all possible evils; for it is folly, vice, and madness, without tuition or restraint.

 13. #13
  Zainteresovan član Vjeronka (avatar)
  Učlanjen
  17.01.2017.
  Pol
  ženski
  Poruke
  449
  Reputaciona moć
  12

  Podrazumevano Re: „Вучић и његови саборци су највеће могуће зло које је погодило Србију“

  Citat Original postavio REMOVE KEBAB Pogledaj poruku
  Tacno ovi napredni zuti kradu vise od onih starih,em razgradjuju drzavu mnogo brze nego tadic,sprovode politiku dinkica i cede,ma uzas..

  - - - - - - - - - -  Molim vas napredne botove i vas prikrivene vuciguze da nam objasnite kako se to od antievropejca i velike Srbije preko noci pretvori u EUnijatstvo,priznavanje Kosova,i prakticno stvaranja velike albanije?Kako opravdavate prolazak slemova za tzv vojsku Kosova?Boli li vas srpsko poreklo ili vicete oprostite nam nasu ruznu proslost?Kad to murat postade junak kakvog mi nemamo,veci i od Lazara?
  Mora da ste i sami vuciguza ,počnite od početka bar od 90 tih,što se tamo desilo ,"super politika jednog čoveka ,i kukanje kako niko ne sme da VAS bije samo ja "MALO morgen ...!

Slične teme

 1. Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 13.05.2014., 00:16
 2. Odgovora: 64
  Poslednja poruka: 24.02.2013., 20:13
 3. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 03.01.2010., 18:29
 4. Највеће зло Европе
  Autor Миле саКлисе u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 21.09.2009., 18:13
 5. Odgovora: 115
  Poslednja poruka: 05.02.2009., 21:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •