Suša: Što je Vučić jači, to je REM slabiji
Novinarka Gordan Suša kritikovala je večeras rad Regulatornog tela za elektronske medije REM, ocenivši da ne obavlja svoju funkciju.
Suša je tribini u organizaciji Pokreta slobodnih gradjana rekla da REM prakično nije imao nikakvih aktivnosti i zvaničnih zaključaka od 8. januara.
Suša je ocenila da "što je Vučić jači, to je REM slabiji".
Ona je rekla da se zalaže da članove REM-a biraju ovlašćeni predlagači, a ne Skupština Srbije.
I predsednik Odbora za medijsku politiku Pokreta slobodnih gradjana Rade Veljanovski ocenio je da je REM "nezavisno telo, ali nezavisno pod znacima navoda".
On je kazao da su u Evropi jasno definisana pravila i preporuke o medijskom izveštanju, a da ih se Srbija ne pridržava, pogotovo kada je reč o izbornom izveštavanju.
"Način na koji mediji izveštavaju o izborima pokazatelj je šire slika našeg društva", kazao je Veljanovski govoreći o ubedljivo većinskom prisustvu Srpske napredne stranke, pogotovo izdvojivši televiziju Pink.
Veljanovski je na tribini "Mediji i izbori" ukazao da se u Srbiji plasira stav da vlasnik medija u privatnoj svojini ima pravo da izveštava po sopstvenom nahodjenju i podsetio da su prilikom dodele nacionalnih frekvencija televizije podnele elaborat o svom programu i da bi trebalo da snose posledice, ako ga se ne pridržavaju.
Na tribini je bio predstavljen i izveštaj Novosadske novinarske škole o zastupljenosti stranaka u informativnim emisijama, kao i o predstavljanju i zastupljenosti kandidata na nedavnim predsedničkim izborima.
Kao primeri su izdvojene informativne emisije televizije Pink u kojima je prilog o Srpskoj naprednoj stranci trajao 33 minuta, kao i prilog u kojem je emitovan aplauz upućen Aleksandru Vučiću koji je pušten u trajanju od tri minuta i 45 sekundi, bez ikakvih propratnih komentara.
http://beta.rs/vesti/politika-vesti-srbija/68370-susa-sto-je-vucic-jaci-to-je-rem-slabiji

Kada je donosila u dzakove pare i delila novimarima da ruse Milosevica, nije valjao Milosevic!

Sada joj ne valja ni zuti AV!

Ali sada ne daje cemerika vise para!

Posadila je vlast po svojoj meri!