kako uci u semu mysql da bih video neke abele
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: kako uci u semu mysql da bih video neke abele

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    09.11.2015.
    Pol
    muški
    Poruke
    72
    Reputaciona moć
    12

    Podrazumevano kako uci u semu mysql da bih video neke abele

    Ako ne znam password ne mogu da udjem u mysql bazu ili tabelu. prepostavljam koliko znam da je tesko uci u semu ili bazu, ali se nadam da neko ima iskusitva.



  2. #2
    Primećen član
    Učlanjen
    04.09.2015.
    Pol
    muški
    Poruke
    547
    Reputaciona moć
    19

    Podrazumevano Re: kako uci u semu mysql da bih video neke abele

    imas phpmyadmin da udjes preko web-a u bazu, a ako nemas instaliran phpmyadmin, onda ides preko terminala.
    ja koristim linuks (terminal), pa ne znam kako ide za windows.
    prvo udjes na server, ssh root@133.233.33.33 -p 22 ili neki drugi port koji ti je vec, kod mene nije 22, pa onda udjes u mysql:
    mysql -u root -p

    i ukucas lozinku. ako ne radi, probaj: sudo service mysql status

    onda izlistas imena baza, moze da ih bude nekoliko: show databases;
    ako se tvoja baza zove wp44_, onda koristis komandu: use wp44_;
    da vidis sve tabele u toj bazi. show tables;
    onda ako hoces da pogledas tu tabelu, koristis ime te tabele, use blabla;

    a ako ne znas mysql lozinku, moras da je resetujes, ubacis svoju lozinku u zagradama.
    sudo service mysql stop
    sudo mysqld_safe --skip-grant-tables --skip-syslog --skip-networking
    mysql -u root
    UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD('password') WHERE User='root';
    FLUSH PRIVILEGES;
    mysqladmin shutdown
    sudo service mysql start

  3. #3
    Obećava
    Učlanjen
    09.11.2015.
    Pol
    muški
    Poruke
    72
    Reputaciona moć
    12

    Podrazumevano Re: kako uci u semu mysql da bih video neke abele

    Hvala puno ali ja koristim win 8.1. Ja ne znam lozinku, kopirao sam jednu bazu pa hocu da vidim tabele kako su organizovane kako su povezane. U prilogu su moje tabele sa opisom.Ime:  baze.gif
Pregleda: 51
Veličina:  6,2 KB
    slika prikazuje organizaciju baze. Kako da opisem svaku tabelu znam ali kako da napisem kljuceve koji imaju prefiks id. Ako jedan idkonto moze da ima vise idmt i obratno jedam idmt moze da ima vise idkonto. Sada treba da u tabeli savke pronadjem stavka char 20, ako trazim preko idkonto pa preko idmt. Kao i obrnuto da preko idmt pronadjem idkonta dodjem do stavka char 20 koje treba da prikazem u dataGrid. Zaboravio sam da napomenem da radim u visual studio 2015 i c#, mysql 5.7. Odgovor moi na privae rmihajlovic57@gmail.com.
    Puno hvala Rade

Slične teme

  1. Molim pomoc,kako uci u pricaonicu kad...?
    Autor ?????? u forumu Internet
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 20.09.2008., 15:29
  2. Ima li neko semu anti-radar detektora?
    Autor jadzo u forumu Nauka
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 26.05.2004., 22:31
  3. Pomagajte drugovi... veza PHP sa MySQL-om
    Autor Zoran Simic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 24.05.2004., 16:45
  4. Hica - MySQL!!!
    Autor ZombiEYU u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 11.03.2004., 16:42
  5. Kako se uci na faxu?
    Autor Trut, al pametan u forumu Fakulteti
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 09.02.2004., 00:26

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •