U novosadskom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje za pucnjavu koja se dogodila 3. oktobra 2014. godine ispred lokala "Kućerak" u Ulici Laze Telečkog.Prvooptuženi Jovan Kecman zvani Coja (37), koji je u bekstvu u inostranstvu i za kojim je raspisana poternica, optužen je da je pokušao ubistvo Dalibora Bogdanovića zvanog Boća (40), dok se drugooptuženi Marko Markuš (29) tereti za nanošenje teških telesnih povreda Aleksandru Kovačeviću.

Kako se navodi u optužnici, kobne večeri su svi bili u "Kućerku" sa svojim društvom i nakon svađe oko žive muzike između Markuša i Kecmana, Markuš je prišao šanku i više puta udario Kovačevića nakon čega je izašao iz lokala. Tada povređenom Kovačeviću prilazi Kecman, koji mu je kum, pita ga ko ga je tukao, vadi pištolj i izlazi napolje gde vidi Bogdanovića koji je bio u društvu Markuša, puca tri puta u njega i teško ga ranjava.

Kecman koji se nalazi u bekstvu nikada nije saslušan, dok je Markuš negirao delo koje mu se stavlja na teret i tvrdi da je lokal napustio pre bilo kakvog incidenta.

Pred sudom je danas izjave dalo nekoliko svedoka. Deo njih menjao je iskaze koje su dali pre tri ili četiri godine, uglavnom tvrdeći da se ne sećaju šta se desilo.

Prvi je svedočio oštećeni Bogdanović koji je ispričao da nije video sukob u lokalu, a da mu je na ulici prišao optuženi Kecman koji je tri puta pucao u njega.

Dijana B. koja je pomenute večeri prolazila ulicom i koja je ranije ispričala da je videla Kecmana sa pištoljem za pojasom, sada je kazala da se ne seća šta se dešavalo jer je bila pripita.

Svoj raniji iskaz je promenila i svedokinja Aleksandra B., tada šankerka u "Kućerku". Ona je kazala da se ne seća da je Markuš udario Kovačevića, kao ni drugih detalja.

I svedok Milovan Š. koji je bio u društvu Kecmana, ponovio je više puta da se uglavnom ničega ne seća jer je bio pripit, ali i da nije video da je Kecman imao oružje.

Pred sudom je odbio da svedoči otac okrivljenog Markuša i nekadašnji policajac, koji je te večeri bio sa sinom i Bogdanovićem, pozivajući se na svoje zakonom dozvoljeno pravo da se ne svedoči o bliskim srodnicima.

S druge strane, svedok Nenad V. koji se zatekao u ulici Laze Telečkog te noći potvrdio je da je video mladića, koji je identifikovan kao Kecman, kako prolazi s pištoljem u ruci neposredno nakon pucnjave i da govori "Gde je drugi, ubiću i njega", a da je devojka koja je bila pored njega govorila "Jovane, nemoj molim te, nemoj".

Saslušana je i Milica S. koja je bila u Kecmanovom i Kovačevićevom društvu i kako joj sud, tužioci i advokati nisu postavljali pitanja, samo je konstatovano da je ostala pri svom iskazu iz istrage kojim je opisala sukob u lokalu. Ona je u istrazi ispričala da je, kada je krenula do kola sa Kovačevićem, čula pucnje i potom videla okrvavljenog Kecmana kojeg su potom odvezli u Petrovaradin, jer nije hteo u policiju.

Nastavak suđenja je zakazan za 11. oktobar u 9 časova za kada će biti pozvano još nekoliko svedoka koji se danas nisu pojavili u sudnici.

Podsetimo da je Kecman, koji je ranije više puta osuđivan, u bekstvu već dugo, a osim što ga policija i tužilaštvo traže za ovo delo, sumnja se da je uključen i u ubistvo narko bosa Nenada Opačića i njegove žene Jasmine 28. februara 2015. godine na Novom naselju.

Optuženi Marko Markuš je ranije više puta osuđivan za teških dela zbog čega je više godina proveo u zatvoru, a nedavno je pravosnažno oslobođen za optužbu da je 2014. godine pokušao da ubije Slobodana Milutinovića na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ranjeni Bogdanović, policajac i više puta navođen kao komesar za bezbednost FK Vojvodina, pa i funkcioner u ovom klubu, trenutno je u pritvoru u Okružnom zatvoru zbog učestvovanja u nedavnoj otmici Gorana Cvijetića (41)
http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Hronika/166375/Svedoci-promenili-iskaze-u-sudjenju-za-pucnjavu-ispred-Kucerka.html