RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rusofil
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36

Tema: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rusofil

 1. #1
  Buduća legenda комшија (avatar)
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.116
  Reputaciona moć
  900

  Exclamation RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rusofil

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2871671/ruski-mediji-vucic-je-izdajnik-predsednik-srbije-je-dvostruka-licnost-i-vikend-rusofil  RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije je dvostruka ličnost i vikend rusofil!

  Spoljna politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u poslednjih pola godine su u centru pažnje ruskih medija kada se izveštava o Balkanu, a među novinarima i analitičarima preovladavaju dva oprečna stava. S jedne strane, politika Vučića prema Rusiji se prihvata sa razumevanjem i odobravanjem, dok se u pojedinim državnim medijima se otvoreno navodi da Vučić vodi Srbiju pravo u NATO i da je on zapravo izdajnik Rusije.

  Politiku Aleksandra Vučića prema Kremlju i Rusiji analizira ruski politikolog Nikita Bondarjev, koji živi u Beogradu, u svom najnovijem tekstu objavljenom na sajtu Nove sprske političke misli. On smatra da je još prerano da se Vučić otvoreno nazove izdajnikom, jer je reč o podeljenoj ličnosti u kojoj se međusobno prepliću i težnja za evrointegacijama i ljubav prema Rusiji. Tekst Nikite Bondareva prenosimo u celosti:

  "Dvoliki Aleksandar"

  U Beogradu 23. juna održala se svečana inauguracija predsednika Aleksandra Vučića. O ovom čoveku se za poslednjih pola godine prilično mnogo pisalo u ruskoj štampi: bilo je tu reči i o iznenadnoj odluci aktuelnog premijera da se kandiduje za predsednika, i o krajnje specifičnoj predizbornoj kampanji, i o zagonetnom ćutanju Vučića po pitanju svog „naslednika“ u vladi. Najzad, kao poslednji akord dobili smo postavljanje za novog premijera ženu (što je već samo po sebi istorijski presedan), pa još i aktivnu i delatnu predstavnicu seksualne manjine (što već zalazi u domen naučne fantastike).


  Važno je podvući da je na inauguraciji Vučića prisustvovala krajnje reprezentativna delegacija iz Rusije – vicepremijer Dmitrij Rogozin, zamenik sekretara Generalnog odbora „Jedinstvene Rusije“ Sergej Železnjak i zamenik predsednika Državne dume Pjotr Tolstoj. Treba takođe dodati da je par nedelja ranije u zvaničnu posetu Beogradu došao predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, koji je predsedniku Srbije čestitao na polaganju zakletve – tj. na formalnom stupanju na dužnost. Prisustvo ovih političkih teškaša sasvim nedvosmisleno svedoči o značaju odnosa sa Srbijom za Rusiju, kao i o poverenju kojim kod ruskih vlasti raspolaže Vučić.

  Pri tome u ruskoj štampi imamo praktično polarne razlike u stavovima o srpskom predsedniku i njegovim političkim prioritetima. „Rosijskaja gazeta“ bodro raportira o Vučićevim uspesima, o tome kako se nove/stare vlasti u Srbiji dosledno pridržavaju vojne i političke neutralnosti, odbacuju mogućnost pridruživanja zapadnim sankcijama protiv Rusije, i uopšte o tome kako Rusija i Srbija „nikada nisu bile bliže“. Istovremeno, na ništa manje zvaničnom mediju od RG – sajtu „RIA Novosti“ – pojavljuje se ciklus tekstova Ilje Pšeničnjikova, u kome autor retorički postavlja pitanje „Srbi, kuda veslamo?“, i odgovara sam sebi: srpske vlasti veslaju u natovskom čamcu, a u smeru izdaje Rusije.

  Po istom ključu piše i analitičar radija „Sputnjik“ Mihail Šenkman (primetićemo da je „Sputnjik“ takođe državni medij, ispostava medijske kuće „Rusija danas»). Tekstovi Šenkmana i Pšeničnjikova pojavljuju se praktično neposredno pre zvanične posete Beogradu V. Volodina, što dovodi do toga da srpska redakcija tog istog „Sputnjika“ biva primorana da vanredno istupi sa svojevrsnim demantijem, u kontekstu da su, bez obzira na pojedinačne kritične tekstove o Vučiću u ruskim medijima, odnosi Rusije i Srbije jaki kao i pre. Kritična i pohvalna tendencija objedinjuju se u materijalima Olge Bondarjenko u „Nezavisimoj gazeti“, gde se nabrajaju sva „klimava“ mesta rusko-srpskih odnosa, ali se dolazi do zaključka da „Vučić može postati najuticajniji političar Balkana“, pa samim tim Rusija treba da čuva i održava dobre odnose sa njim.

  Kao naročit kuriozitet vredi pomenuti publikaciju Moskovskog Karnegi centra, čiji autor, očigledno dezorijentisan postavljanjem za premijera Srbije otvorene lezbijke Ane Brnabić, dolazi do zaključka da „autoritarni režim može povećati nivo tolerancije u društvu znatno brže od demokratije“. Tvrdnja je sporna već sama po sebi, a za informativni resurs kakav je Karnegi centar ona je praktično jeretička.

  Kad će se završiti Vučićeva politička karijera

  Na taj način neko u Vučiću može videti izdajnika, što je u potpunosti u skladu sa tradicijom pseudo-slovenofilne histerije („Srbi/Bugari/Crnogorci više nisu naša braća“ itd.). Neko drugi će u njemu videti još-malo-pa novog Josipa Broza Tita. Neko treći – prosvećenog diktatora, koji železnom rukom vodi Srbiju ka toleranciji i poštovanju ljudskih prava. Uopšte i u celini, svi navedeni primeri svedoče o tome da ruski politički analitičari loše razumeju fenomen Aleksandra Vučića.

  O ovom političkom delatniku uopšte nije moguće suditi kroz tradicionalne kategorije „naš-njihov“, „dobar-loš“, „patriota-izdajnik“ – jer se u srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na zadivljujući način otelovljuju dva različita politička programa, da ne kažemo – dva različita čoveka. Jedan od njih potpisuje ugovor o logističkoj podršci sa NATO, u skladu sa kojim vojne jedinice Alijanse mogu bez smetnji da se kreću po Srbiji i imaju pristup bilo kom objektu na njenoj teritoriji – bio on vojni, ili civilni. Drugi organizuje zajedničku srpsko-rusku vojnu paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašista, stoji na tribini pored Vladimira Putina i ne može da sakrije oduševljenje i radost. Jedan Vučić polaže zakletvu na najstarijem srpskom rukopisu – „Miroslavljevom jevanđelju“ iz XII veka. Drugi Vučić – kao svoju prvu predsedničku odluku – vraća u predsedničku kancelariju zastavu EU (koju je iz kancelarije izbacio njegov prethodnik Tomislav Nikolić). Pri tome ovde ne iznenađuje to što Aleksandar Vučić nastupa naizmenično, čas kao zapadnjak i reformator, čas kao rusofil i tradicionalista, već to što se on time ponosi, i sasvim očigledno ne vidi u tim svojim različitim nastupima nikakvu protivrečnost.

  vaki narod ima onakvog vladara, kakvog zaslužuje – ova Platonova opaska, naravno, predstavlja samoočiglednost i banalnost. Ali sama mogućnost postojanja političkog fenomena „dvolikog Aleksandra“ logički proizilazi upravo iz te teze. Prema podacima sa kraja 2016. g. 88% stanovništva Srbije je protiv pristupanja zemlje NATO, ali je 47% Srba za ulazak u Evropsku uniju. Patriotski orijentisani deo srpske elite sasvim lepo razume da Srbija teško da će ući u EU, a da je NATO čaša mimoiđe, i da je odličan primer toga sudbina susedne Crne Gore. Ali široke narodne mase i dalje, uprošćeno govoreći, „hoće u vatru, ali da se ne opeku“. Izraz i ovaploćenje ovih samoprotivrečnih želja i predstavlja Aleksandar Vučić. Pre ili kasnije srpski glasač će morati da shvati da će, da bi ušla u EU, Srbija morati ne samo da prethodno uđe u NATO, ne samo da prosto prizna nezavisnost Kosova. Pre toga biće neophodno da se od srca pokaju za grehe „velikosrpske hegemenije“, revidiraju sopstvenu istoriju najmanje trideset godina unazad, i iskreno prihvate kao istinu zapadnu antisrpsku propagandu iz vremena raspada Jugoslavije – da su Srbi krivi za sve, da su Hrvati i bosanski muslimani nevine žrtve srpskih šovinista. Tek kada Srbi konačno shvate da su iglene uši evrointegracija možda ipak previše uske za njih – tek tada će se završiti politička karijera Aleksandra Vučića.


  Može li se srpski predsednik smatati rusofilom?

  Ali za ruskog čitaoca znatno je važniji odnos Aleksandra Vučića prema Rusiji – može li se srpski predsednik smatrati rusofilom, ili ne? I kako uopšte Rusija da uspostavlja odnose sa takvim jednim Dvolikim Janusom, sa Vucigurkom iz dečije priče? Na prvo pitanje odgovaramo potvrdno – Vučić se može smatrati rusofilom. Ali on je predstavnik naročite sorte rusofila, koju bih ja nazvao „vikend-rusofilima“. Na osnovu svog višegodišnjeg iskustva rada sa različitim udruženjima prijatelja Rusije na Balkanu, autor ovih redova navikao je da ih deli na „rusofile“ i, oprostite za vulgarnost, „rusomuze“. Prvi vole Rusiju, drugi vole da muzu budžete koje Rusija izdvaja za ovaj ili onaj događaj.

  U Srbiji je dosta i prvih, i drugih, ali Aleksandar Vučić pripada sasvim trećoj kategoriji. On u stvari iskreno voli Rusiju, rusku kulturu, književnost i umetnost. Nakon što je postao premijer, on se ponovo posvetio učenju ruskog jezika, koji nije do kraja naučio u školi, i u tome je postigao impresivne rezultate. Vučićeva deca iz prvog braka pohađaju školu pri ruskoj ambasadi, na ruskom jeziku, i po ruskom obrazovnom programu.
  Kao da pred sobom vidim sledeću scenu: dolazi subota (ili nedelja, ili koji god dan predsednik Srbije izdvaja za roditeljske obaveze), Aleksandar Vučić ruča sa svojom decom, i pita ih kako im je u školi. Njegova petnaestogodišnja ćerka Milica odgovara da je dobila peticu za recitaciju. Gospodin predsednik se interesuje koju pesmu je recitovala. Milica kaže – Turgenjeva, stihove u prozi. I počinje da recituje napamet: „U dane sumnje, u dane teških misli o sudbini moje otadžbine…“ A Aleksandar Vučić se nadovezuje: „samo ti si mi podrška i oslonac, o veliki, moćni, pravedni i slobodni ruski jeziče! I kad tebe ne bi bilo, kako ne bih pao u očajanje, gledajući šta se kod kuće radi?“ Predsednik briše mahinalno suzu koja mu se pojavila u oku, i govori: „Kakav je to jezik – ruski! Najlepši jezik na svetu!“ 2. #2
  Elita Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.242
  Reputaciona moć
  678

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Знају они одавно ко је Вучић и шта ради. Па није Русија банана држава.

 3. #3
  Ističe se
  Učlanjen
  29.04.2017.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beocin
  Poruke
  2.257
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Tema postoji

 4. #4
  Poznat jolemisa (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okolina Lazarevca
  Poruke
  7.219
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2871671/ruski-mediji-vucic-je-izdajnik-predsednik-srbije-je-dvostruka-licnost-i-vikend-rusofil  RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije je dvostruka ličnost i vikend rusofil!

  Spoljna politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u poslednjih pola godine su u centru pažnje ruskih medija kada se izveštava o Balkanu, a među novinarima i analitičarima preovladavaju dva oprečna stava. S jedne strane, politika Vučića prema Rusiji se prihvata sa razumevanjem i odobravanjem, dok se u pojedinim državnim medijima se otvoreno navodi da Vučić vodi Srbiju pravo u NATO i da je on zapravo izdajnik Rusije.

  Politiku Aleksandra Vučića prema Kremlju i Rusiji analizira ruski politikolog Nikita Bondarjev, koji živi u Beogradu, u svom najnovijem tekstu objavljenom na sajtu Nove sprske političke misli. On smatra da je još prerano da se Vučić otvoreno nazove izdajnikom, jer je reč o podeljenoj ličnosti u kojoj se međusobno prepliću i težnja za evrointegacijama i ljubav prema Rusiji. Tekst Nikite Bondareva prenosimo u celosti:

  "Dvoliki Aleksandar"

  U Beogradu 23. juna održala se svečana inauguracija predsednika Aleksandra Vučića. O ovom čoveku se za poslednjih pola godine prilično mnogo pisalo u ruskoj štampi: bilo je tu reči i o iznenadnoj odluci aktuelnog premijera da se kandiduje za predsednika, i o krajnje specifičnoj predizbornoj kampanji, i o zagonetnom ćutanju Vučića po pitanju svog „naslednika“ u vladi. Najzad, kao poslednji akord dobili smo postavljanje za novog premijera ženu (što je već samo po sebi istorijski presedan), pa još i aktivnu i delatnu predstavnicu seksualne manjine (što već zalazi u domen naučne fantastike).


  Važno je podvući da je na inauguraciji Vučića prisustvovala krajnje reprezentativna delegacija iz Rusije – vicepremijer Dmitrij Rogozin, zamenik sekretara Generalnog odbora „Jedinstvene Rusije“ Sergej Železnjak i zamenik predsednika Državne dume Pjotr Tolstoj. Treba takođe dodati da je par nedelja ranije u zvaničnu posetu Beogradu došao predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, koji je predsedniku Srbije čestitao na polaganju zakletve – tj. na formalnom stupanju na dužnost. Prisustvo ovih političkih teškaša sasvim nedvosmisleno svedoči o značaju odnosa sa Srbijom za Rusiju, kao i o poverenju kojim kod ruskih vlasti raspolaže Vučić.

  Pri tome u ruskoj štampi imamo praktično polarne razlike u stavovima o srpskom predsedniku i njegovim političkim prioritetima. „Rosijskaja gazeta“ bodro raportira o Vučićevim uspesima, o tome kako se nove/stare vlasti u Srbiji dosledno pridržavaju vojne i političke neutralnosti, odbacuju mogućnost pridruživanja zapadnim sankcijama protiv Rusije, i uopšte o tome kako Rusija i Srbija „nikada nisu bile bliže“. Istovremeno, na ništa manje zvaničnom mediju od RG – sajtu „RIA Novosti“ – pojavljuje se ciklus tekstova Ilje Pšeničnjikova, u kome autor retorički postavlja pitanje „Srbi, kuda veslamo?“, i odgovara sam sebi: srpske vlasti veslaju u natovskom čamcu, a u smeru izdaje Rusije.

  Po istom ključu piše i analitičar radija „Sputnjik“ Mihail Šenkman (primetićemo da je „Sputnjik“ takođe državni medij, ispostava medijske kuće „Rusija danas»). Tekstovi Šenkmana i Pšeničnjikova pojavljuju se praktično neposredno pre zvanične posete Beogradu V. Volodina, što dovodi do toga da srpska redakcija tog istog „Sputnjika“ biva primorana da vanredno istupi sa svojevrsnim demantijem, u kontekstu da su, bez obzira na pojedinačne kritične tekstove o Vučiću u ruskim medijima, odnosi Rusije i Srbije jaki kao i pre. Kritična i pohvalna tendencija objedinjuju se u materijalima Olge Bondarjenko u „Nezavisimoj gazeti“, gde se nabrajaju sva „klimava“ mesta rusko-srpskih odnosa, ali se dolazi do zaključka da „Vučić može postati najuticajniji političar Balkana“, pa samim tim Rusija treba da čuva i održava dobre odnose sa njim.

  Kao naročit kuriozitet vredi pomenuti publikaciju Moskovskog Karnegi centra, čiji autor, očigledno dezorijentisan postavljanjem za premijera Srbije otvorene lezbijke Ane Brnabić, dolazi do zaključka da „autoritarni režim može povećati nivo tolerancije u društvu znatno brže od demokratije“. Tvrdnja je sporna već sama po sebi, a za informativni resurs kakav je Karnegi centar ona je praktično jeretička.

  Kad će se završiti Vučićeva politička karijera

  Na taj način neko u Vučiću može videti izdajnika, što je u potpunosti u skladu sa tradicijom pseudo-slovenofilne histerije („Srbi/Bugari/Crnogorci više nisu naša braća“ itd.). Neko drugi će u njemu videti još-malo-pa novog Josipa Broza Tita. Neko treći – prosvećenog diktatora, koji železnom rukom vodi Srbiju ka toleranciji i poštovanju ljudskih prava. Uopšte i u celini, svi navedeni primeri svedoče o tome da ruski politički analitičari loše razumeju fenomen Aleksandra Vučića.

  O ovom političkom delatniku uopšte nije moguće suditi kroz tradicionalne kategorije „naš-njihov“, „dobar-loš“, „patriota-izdajnik“ – jer se u srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na zadivljujući način otelovljuju dva različita politička programa, da ne kažemo – dva različita čoveka. Jedan od njih potpisuje ugovor o logističkoj podršci sa NATO, u skladu sa kojim vojne jedinice Alijanse mogu bez smetnji da se kreću po Srbiji i imaju pristup bilo kom objektu na njenoj teritoriji – bio on vojni, ili civilni. Drugi organizuje zajedničku srpsko-rusku vojnu paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašista, stoji na tribini pored Vladimira Putina i ne može da sakrije oduševljenje i radost. Jedan Vučić polaže zakletvu na najstarijem srpskom rukopisu – „Miroslavljevom jevanđelju“ iz XII veka. Drugi Vučić – kao svoju prvu predsedničku odluku – vraća u predsedničku kancelariju zastavu EU (koju je iz kancelarije izbacio njegov prethodnik Tomislav Nikolić). Pri tome ovde ne iznenađuje to što Aleksandar Vučić nastupa naizmenično, čas kao zapadnjak i reformator, čas kao rusofil i tradicionalista, već to što se on time ponosi, i sasvim očigledno ne vidi u tim svojim različitim nastupima nikakvu protivrečnost.

  vaki narod ima onakvog vladara, kakvog zaslužuje – ova Platonova opaska, naravno, predstavlja samoočiglednost i banalnost. Ali sama mogućnost postojanja političkog fenomena „dvolikog Aleksandra“ logički proizilazi upravo iz te teze. Prema podacima sa kraja 2016. g. 88% stanovništva Srbije je protiv pristupanja zemlje NATO, ali je 47% Srba za ulazak u Evropsku uniju. Patriotski orijentisani deo srpske elite sasvim lepo razume da Srbija teško da će ući u EU, a da je NATO čaša mimoiđe, i da je odličan primer toga sudbina susedne Crne Gore. Ali široke narodne mase i dalje, uprošćeno govoreći, „hoće u vatru, ali da se ne opeku“. Izraz i ovaploćenje ovih samoprotivrečnih želja i predstavlja Aleksandar Vučić. Pre ili kasnije srpski glasač će morati da shvati da će, da bi ušla u EU, Srbija morati ne samo da prethodno uđe u NATO, ne samo da prosto prizna nezavisnost Kosova. Pre toga biće neophodno da se od srca pokaju za grehe „velikosrpske hegemenije“, revidiraju sopstvenu istoriju najmanje trideset godina unazad, i iskreno prihvate kao istinu zapadnu antisrpsku propagandu iz vremena raspada Jugoslavije – da su Srbi krivi za sve, da su Hrvati i bosanski muslimani nevine žrtve srpskih šovinista. Tek kada Srbi konačno shvate da su iglene uši evrointegracija možda ipak previše uske za njih – tek tada će se završiti politička karijera Aleksandra Vučića.


  Može li se srpski predsednik smatati rusofilom?

  Ali za ruskog čitaoca znatno je važniji odnos Aleksandra Vučića prema Rusiji – može li se srpski predsednik smatrati rusofilom, ili ne? I kako uopšte Rusija da uspostavlja odnose sa takvim jednim Dvolikim Janusom, sa Vucigurkom iz dečije priče? Na prvo pitanje odgovaramo potvrdno – Vučić se može smatrati rusofilom. Ali on je predstavnik naročite sorte rusofila, koju bih ja nazvao „vikend-rusofilima“. Na osnovu svog višegodišnjeg iskustva rada sa različitim udruženjima prijatelja Rusije na Balkanu, autor ovih redova navikao je da ih deli na „rusofile“ i, oprostite za vulgarnost, „rusomuze“. Prvi vole Rusiju, drugi vole da muzu budžete koje Rusija izdvaja za ovaj ili onaj događaj.

  U Srbiji je dosta i prvih, i drugih, ali Aleksandar Vučić pripada sasvim trećoj kategoriji. On u stvari iskreno voli Rusiju, rusku kulturu, književnost i umetnost. Nakon što je postao premijer, on se ponovo posvetio učenju ruskog jezika, koji nije do kraja naučio u školi, i u tome je postigao impresivne rezultate. Vučićeva deca iz prvog braka pohađaju školu pri ruskoj ambasadi, na ruskom jeziku, i po ruskom obrazovnom programu.
  Kao da pred sobom vidim sledeću scenu: dolazi subota (ili nedelja, ili koji god dan predsednik Srbije izdvaja za roditeljske obaveze), Aleksandar Vučić ruča sa svojom decom, i pita ih kako im je u školi. Njegova petnaestogodišnja ćerka Milica odgovara da je dobila peticu za recitaciju. Gospodin predsednik se interesuje koju pesmu je recitovala. Milica kaže – Turgenjeva, stihove u prozi. I počinje da recituje napamet: „U dane sumnje, u dane teških misli o sudbini moje otadžbine…“ A Aleksandar Vučić se nadovezuje: „samo ti si mi podrška i oslonac, o veliki, moćni, pravedni i slobodni ruski jeziče! I kad tebe ne bi bilo, kako ne bih pao u očajanje, gledajući šta se kod kuće radi?“ Predsednik briše mahinalno suzu koja mu se pojavila u oku, i govori: „Kakav je to jezik – ruski! Najlepši jezik na svetu!“
  On pokusava da radi,dto je Tito nekada radio,ali nema on to medjunozje.

 5. #5
  Buduća legenda kojeimedadam (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СТВАРНИ ЖИВОТ
  Poruke
  26.078
  Reputaciona moć
  8750

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  “ Predsednik briše mahinalno suzu koja mu se pojavila u oku, i govori: „Kakav je to jezik – ruski! Najlepši jezik na svetu!“
  РАЗНЕЖИО СЕ .. ..НИКИТА, ПА КО КИША ОКО КРАГУЈЕВЦА...НИКАКО ДА... ► УБОДЕ У СРЖ ПРОБЛЕМА ◄ ...

  ИЛИ СЕ ...ШЛИХТА...
  СРБИЈА МИ ЈЕ СВЕ - А ЗА СВЕ ОСТАЛО - НИШТА МИ НЕ ТРЕБА БЕЗ СРБИЈЕ

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  29.10.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Putka za jajca, .....njegovo 'e to maslo!

 7. #7
  Poznat krinka5 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.839
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  A koga je izdao ?, Tomu kazanđiju pa ono i jeste.

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  29.10.2016.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.232
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Al' pazi, ....Vučić izdaje Rusiju, .....Srbiju ko 'ebe, .....more mrsch u tri ljepe krasne....

 9. #9
  Buduća legenda kojeimedadam (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  СТВАРНИ ЖИВОТ
  Poruke
  26.078
  Reputaciona moć
  8750

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Veliki pirat Pogledaj poruku
  Putka za jajca, .....njegovo 'e to maslo!
  ПИРАТЕ ..НА ДАСКУ ... ...па ...ШУТ-ГУЗ......
  СРБИЈА МИ ЈЕ СВЕ - А ЗА СВЕ ОСТАЛО - НИШТА МИ НЕ ТРЕБА БЕЗ СРБИЈЕ

 10. #10
  Iskusan petar.petrovic (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Dembelija!!!!!
  Poruke
  6.457
  Reputaciona moć
  159

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  I onda dodju izbori i podrze Vucica...

 11. #11
  Poznat jolemisa (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okolina Lazarevca
  Poruke
  7.219
  Reputaciona moć
  177

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2871671/ruski-mediji-vucic-je-izdajnik-predsednik-srbije-je-dvostruka-licnost-i-vikend-rusofil  RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije je dvostruka ličnost i vikend rusofil!

  Spoljna politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića u poslednjih pola godine su u centru pažnje ruskih medija kada se izveštava o Balkanu, a među novinarima i analitičarima preovladavaju dva oprečna stava. S jedne strane, politika Vučića prema Rusiji se prihvata sa razumevanjem i odobravanjem, dok se u pojedinim državnim medijima se otvoreno navodi da Vučić vodi Srbiju pravo u NATO i da je on zapravo izdajnik Rusije.

  Politiku Aleksandra Vučića prema Kremlju i Rusiji analizira ruski politikolog Nikita Bondarjev, koji živi u Beogradu, u svom najnovijem tekstu objavljenom na sajtu Nove sprske političke misli. On smatra da je još prerano da se Vučić otvoreno nazove izdajnikom, jer je reč o podeljenoj ličnosti u kojoj se međusobno prepliću i težnja za evrointegacijama i ljubav prema Rusiji. Tekst Nikite Bondareva prenosimo u celosti:

  "Dvoliki Aleksandar"

  U Beogradu 23. juna održala se svečana inauguracija predsednika Aleksandra Vučića. O ovom čoveku se za poslednjih pola godine prilično mnogo pisalo u ruskoj štampi: bilo je tu reči i o iznenadnoj odluci aktuelnog premijera da se kandiduje za predsednika, i o krajnje specifičnoj predizbornoj kampanji, i o zagonetnom ćutanju Vučića po pitanju svog „naslednika“ u vladi. Najzad, kao poslednji akord dobili smo postavljanje za novog premijera ženu (što je već samo po sebi istorijski presedan), pa još i aktivnu i delatnu predstavnicu seksualne manjine (što već zalazi u domen naučne fantastike).


  Važno je podvući da je na inauguraciji Vučića prisustvovala krajnje reprezentativna delegacija iz Rusije – vicepremijer Dmitrij Rogozin, zamenik sekretara Generalnog odbora „Jedinstvene Rusije“ Sergej Železnjak i zamenik predsednika Državne dume Pjotr Tolstoj. Treba takođe dodati da je par nedelja ranije u zvaničnu posetu Beogradu došao predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, koji je predsedniku Srbije čestitao na polaganju zakletve – tj. na formalnom stupanju na dužnost. Prisustvo ovih političkih teškaša sasvim nedvosmisleno svedoči o značaju odnosa sa Srbijom za Rusiju, kao i o poverenju kojim kod ruskih vlasti raspolaže Vučić.

  Pri tome u ruskoj štampi imamo praktično polarne razlike u stavovima o srpskom predsedniku i njegovim političkim prioritetima. „Rosijskaja gazeta“ bodro raportira o Vučićevim uspesima, o tome kako se nove/stare vlasti u Srbiji dosledno pridržavaju vojne i političke neutralnosti, odbacuju mogućnost pridruživanja zapadnim sankcijama protiv Rusije, i uopšte o tome kako Rusija i Srbija „nikada nisu bile bliže“. Istovremeno, na ništa manje zvaničnom mediju od RG – sajtu „RIA Novosti“ – pojavljuje se ciklus tekstova Ilje Pšeničnjikova, u kome autor retorički postavlja pitanje „Srbi, kuda veslamo?“, i odgovara sam sebi: srpske vlasti veslaju u natovskom čamcu, a u smeru izdaje Rusije.

  Po istom ključu piše i analitičar radija „Sputnjik“ Mihail Šenkman (primetićemo da je „Sputnjik“ takođe državni medij, ispostava medijske kuće „Rusija danas»). Tekstovi Šenkmana i Pšeničnjikova pojavljuju se praktično neposredno pre zvanične posete Beogradu V. Volodina, što dovodi do toga da srpska redakcija tog istog „Sputnjika“ biva primorana da vanredno istupi sa svojevrsnim demantijem, u kontekstu da su, bez obzira na pojedinačne kritične tekstove o Vučiću u ruskim medijima, odnosi Rusije i Srbije jaki kao i pre. Kritična i pohvalna tendencija objedinjuju se u materijalima Olge Bondarjenko u „Nezavisimoj gazeti“, gde se nabrajaju sva „klimava“ mesta rusko-srpskih odnosa, ali se dolazi do zaključka da „Vučić može postati najuticajniji političar Balkana“, pa samim tim Rusija treba da čuva i održava dobre odnose sa njim.

  Kao naročit kuriozitet vredi pomenuti publikaciju Moskovskog Karnegi centra, čiji autor, očigledno dezorijentisan postavljanjem za premijera Srbije otvorene lezbijke Ane Brnabić, dolazi do zaključka da „autoritarni režim može povećati nivo tolerancije u društvu znatno brže od demokratije“. Tvrdnja je sporna već sama po sebi, a za informativni resurs kakav je Karnegi centar ona je praktično jeretička.

  Kad će se završiti Vučićeva politička karijera

  Na taj način neko u Vučiću može videti izdajnika, što je u potpunosti u skladu sa tradicijom pseudo-slovenofilne histerije („Srbi/Bugari/Crnogorci više nisu naša braća“ itd.). Neko drugi će u njemu videti još-malo-pa novog Josipa Broza Tita. Neko treći – prosvećenog diktatora, koji železnom rukom vodi Srbiju ka toleranciji i poštovanju ljudskih prava. Uopšte i u celini, svi navedeni primeri svedoče o tome da ruski politički analitičari loše razumeju fenomen Aleksandra Vučića.

  O ovom političkom delatniku uopšte nije moguće suditi kroz tradicionalne kategorije „naš-njihov“, „dobar-loš“, „patriota-izdajnik“ – jer se u srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na zadivljujući način otelovljuju dva različita politička programa, da ne kažemo – dva različita čoveka. Jedan od njih potpisuje ugovor o logističkoj podršci sa NATO, u skladu sa kojim vojne jedinice Alijanse mogu bez smetnji da se kreću po Srbiji i imaju pristup bilo kom objektu na njenoj teritoriji – bio on vojni, ili civilni. Drugi organizuje zajedničku srpsko-rusku vojnu paradu povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda od fašista, stoji na tribini pored Vladimira Putina i ne može da sakrije oduševljenje i radost. Jedan Vučić polaže zakletvu na najstarijem srpskom rukopisu – „Miroslavljevom jevanđelju“ iz XII veka. Drugi Vučić – kao svoju prvu predsedničku odluku – vraća u predsedničku kancelariju zastavu EU (koju je iz kancelarije izbacio njegov prethodnik Tomislav Nikolić). Pri tome ovde ne iznenađuje to što Aleksandar Vučić nastupa naizmenično, čas kao zapadnjak i reformator, čas kao rusofil i tradicionalista, već to što se on time ponosi, i sasvim očigledno ne vidi u tim svojim različitim nastupima nikakvu protivrečnost.

  vaki narod ima onakvog vladara, kakvog zaslužuje – ova Platonova opaska, naravno, predstavlja samoočiglednost i banalnost. Ali sama mogućnost postojanja političkog fenomena „dvolikog Aleksandra“ logički proizilazi upravo iz te teze. Prema podacima sa kraja 2016. g. 88% stanovništva Srbije je protiv pristupanja zemlje NATO, ali je 47% Srba za ulazak u Evropsku uniju. Patriotski orijentisani deo srpske elite sasvim lepo razume da Srbija teško da će ući u EU, a da je NATO čaša mimoiđe, i da je odličan primer toga sudbina susedne Crne Gore. Ali široke narodne mase i dalje, uprošćeno govoreći, „hoće u vatru, ali da se ne opeku“. Izraz i ovaploćenje ovih samoprotivrečnih želja i predstavlja Aleksandar Vučić. Pre ili kasnije srpski glasač će morati da shvati da će, da bi ušla u EU, Srbija morati ne samo da prethodno uđe u NATO, ne samo da prosto prizna nezavisnost Kosova. Pre toga biće neophodno da se od srca pokaju za grehe „velikosrpske hegemenije“, revidiraju sopstvenu istoriju najmanje trideset godina unazad, i iskreno prihvate kao istinu zapadnu antisrpsku propagandu iz vremena raspada Jugoslavije – da su Srbi krivi za sve, da su Hrvati i bosanski muslimani nevine žrtve srpskih šovinista. Tek kada Srbi konačno shvate da su iglene uši evrointegracija možda ipak previše uske za njih – tek tada će se završiti politička karijera Aleksandra Vučića.


  Može li se srpski predsednik smatati rusofilom?

  Ali za ruskog čitaoca znatno je važniji odnos Aleksandra Vučića prema Rusiji – može li se srpski predsednik smatrati rusofilom, ili ne? I kako uopšte Rusija da uspostavlja odnose sa takvim jednim Dvolikim Janusom, sa Vucigurkom iz dečije priče? Na prvo pitanje odgovaramo potvrdno – Vučić se može smatrati rusofilom. Ali on je predstavnik naročite sorte rusofila, koju bih ja nazvao „vikend-rusofilima“. Na osnovu svog višegodišnjeg iskustva rada sa različitim udruženjima prijatelja Rusije na Balkanu, autor ovih redova navikao je da ih deli na „rusofile“ i, oprostite za vulgarnost, „rusomuze“. Prvi vole Rusiju, drugi vole da muzu budžete koje Rusija izdvaja za ovaj ili onaj događaj.

  U Srbiji je dosta i prvih, i drugih, ali Aleksandar Vučić pripada sasvim trećoj kategoriji. On u stvari iskreno voli Rusiju, rusku kulturu, književnost i umetnost. Nakon što je postao premijer, on se ponovo posvetio učenju ruskog jezika, koji nije do kraja naučio u školi, i u tome je postigao impresivne rezultate. Vučićeva deca iz prvog braka pohađaju školu pri ruskoj ambasadi, na ruskom jeziku, i po ruskom obrazovnom programu.
  Kao da pred sobom vidim sledeću scenu: dolazi subota (ili nedelja, ili koji god dan predsednik Srbije izdvaja za roditeljske obaveze), Aleksandar Vučić ruča sa svojom decom, i pita ih kako im je u školi. Njegova petnaestogodišnja ćerka Milica odgovara da je dobila peticu za recitaciju. Gospodin predsednik se interesuje koju pesmu je recitovala. Milica kaže – Turgenjeva, stihove u prozi. I počinje da recituje napamet: „U dane sumnje, u dane teških misli o sudbini moje otadžbine…“ A Aleksandar Vučić se nadovezuje: „samo ti si mi podrška i oslonac, o veliki, moćni, pravedni i slobodni ruski jeziče! I kad tebe ne bi bilo, kako ne bih pao u očajanje, gledajući šta se kod kuće radi?“ Predsednik briše mahinalno suzu koja mu se pojavila u oku, i govori: „Kakav je to jezik – ruski! Najlepši jezik na svetu!“
  Valjda ce to i narod skoro primetiti,da se Vucko igra sa nama.I da mu nie stalo ni do Srbije ni do srpskog naroda.

 12. #12
  Iskusan јанпи (avatar)
  Učlanjen
  11.03.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.760
  Reputaciona moć
  210

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Па сад ти њему дај С300,С400-колико сутра ће та стварчица да заврши у Бондстилу.

  Па њега Руси кецају месецима и за расходоване Мигове
  Пиштаљка ти се позлатила Милораде !

 13. #13
  Iskusan Grom_sa_neba! (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.729
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Pučiću pizdo Putiina si izdo!

  ..

 14. #14
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  35.671
  Reputaciona moć
  565

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio јанпи Pogledaj poruku
  Па сад ти њему дај С300,С400-колико сутра ће та стварчица да заврши у Бондстилу.

  Па њега Руси кецају месецима и за расходоване Мигове
  Још се ложите на С-системе?

 15. #15
  Берекин nije na forumu
  Бринем своју невољу,то ме весели!
  Elita Берекин (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.379
  Reputaciona moć
  531

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio krinka5 Pogledaj poruku
  A koga je izdao ?, Tomu kazanđiju pa ono i jeste.
  И Шекија војводу...
  "како је до непрепознавања доведена суштина преваре"

 16. #16
  Poznat krinka5 (avatar)
  Učlanjen
  29.09.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.839
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Берекин Pogledaj poruku
  И Шекија војводу...
  I Šekija vojvodu
  Samo ne znam što se Rusi bune odmah se videlo da Vučko naginje zapadu šta su očekivali .

 17. #17
  Poznat sirmijum (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  najlepše na svetu
  Poruke
  7.311
  Reputaciona moć
  216

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Veliki pirat Pogledaj poruku
  Al' pazi, ....Vučić izdaje Rusiju, .....Srbiju ko 'ebe, .....more mrsch u tri ljepe krasne....
  da i meni je to zapalo za oko . Piše nekako da ga oni još ne mogu otvoreno smatrati za izdajnika .......a pasoši , granica , telefonski broj prema KiM nikom ništa .

 18. #18
  Poznat
  Učlanjen
  22.06.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.286
  Reputaciona moć
  118

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  dobro jutro kolumbo. jednom izdajnik uvek izdajnik.

  izdajstvo je karakterna osobina i odslikava ponašanje ličnosti u skladu s obavezama koje je ta ličnost preduzela prema drugima.

  da bi se izdajnik izlečio greha izdajstva potrebno je da prepozna i prizna sva svoja izdajstva. dakle da postigne svest o činu izdaje. okrene leđa laži i vlastitom egoizmu.

  težak proces jer je su sklonost ka laganju, egoizam i psihonestabilnost duboko ukorenjene duševne ospbine.

  ipak. može se uspeti. naprimer da se zamonaši i do kraj života izbegava i obaveza i izdajstvo..

 19. #19
  Iskusan S1MCRO (avatar)
  Učlanjen
  11.03.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  marinac me skinuo sa ignorea :)
  Poruke
  5.347
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Putin je podrzao Muslijua u kampanji.
  Water, water, every where, Nor any drop to drink

 20. #20
  Buduća legenda KESH (avatar)
  Učlanjen
  11.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zagreb
  Poruke
  28.038
  Reputaciona moć
  683

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Postavljac komshija, izvor Kurir, jako pouzdano, fali jos samo Blajbisha kao prognozer

 21. #21
  Elita Tenkre (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  18.707
  Reputaciona moć
  589

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Nan Elmoth Pogledaj poruku
  Знају они одавно ко је Вучић и шта ради. Па није Русија банана држава.
  Ne znaju oni ko je Vučić i šta radi i to upravo zato što Rusija nije banana država.Vučićem se može baviti administracija neke okolne banana države,a ozbiljna sila poput Rusije ima pametnija posla od toga da razmišlja o liderima nekih banana država.
  NAŠ KRAJ,NAŠA PRAVILA!!!

 22. #22
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  59.547
  Reputaciona moć
  1412

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Tenkre Pogledaj poruku
  Ne znaju oni ko je Vučić i šta radi i to upravo zato što Rusija nije banana država.Vučićem se može baviti administracija neke okolne banana države,a ozbiljna sila poput Rusije ima pametnija posla od toga da razmišlja o liderima nekih banana država.
  Мора да се шалиш. Стварно мислиш да је Вучиш толико дубок и недокучив да аналитичари неке велике земље не могу у три проширене реченице да кажу све о његовом каракатеру, а у десет све о његовој прошлости, политичким аспирацијама и свему осталом?

  Вучић је за њих мајмун. Најобичнији бабун.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 23. #23
  Iskusan Amuletum (avatar)
  Učlanjen
  28.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  5.886
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio KESH Pogledaj poruku
  Postavljac komshija, izvor Kurir, jako pouzdano, fali jos samo Blajbisha kao prognozer

  http://www.informer.rs/

 24. #24
  Elita Tenkre (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  18.707
  Reputaciona moć
  589

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Мора да се шалиш. Стварно мислиш да је Вучиш толико дубок и недокучив да аналитичари неке велике земље не могу у три проширене реченице да кажу све о његовом каракатеру, а у десет све о његовој прошлости, политичким аспирацијама и свему осталом?

  Вучић је за њих мајмун. Најобичнији бабун.
  Da,ali nezanimljiv babun da bi ga neko ozbiljno analizirao.Koji će njima u životu da analiziraju babuna na čelu neke nedefinisane banana-državice?
  NAŠ KRAJ,NAŠA PRAVILA!!!

 25. #25
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  59.547
  Reputaciona moć
  1412

  Podrazumevano Re: RUSKI MEDIJI: VUČIĆ JE IZDAJNIK! Predsednik Srbije dvostruka ličnost i vikend rus

  Па није много интересантан, али ја мислим да они из принципа знају све што могу и о лидерима Непала и тих осталих Габона и Србија.

  Дају средњошколцима на пракси да одраде, али опет.
  no longer at ease here, in the old dispensation

Slične teme

 1. JA SAM PREDSEDNIK SRBIJE!
  Autor radeyugo u forumu Politika
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 02.05.2007., 17:53
 2. novi(stari?) predsednik Srbije
  Autor serb_pagan u forumu Politika
  Odgovora: 75
  Poslednja poruka: 21.10.2006., 22:40
 3. VI , KAO PREDSEDNIK SRBIJE.........
  Autor skarfejs u forumu Politika
  Odgovora: 37
  Poslednja poruka: 02.07.2006., 23:42
 4. CHEDA JOVANOVIC..BUDUCI PREDSEDNIK SRBIJE
  Autor billy_THE_kid u forumu Politika
  Odgovora: 340
  Poslednja poruka: 05.01.2006., 01:48
 5. Baja Mali Knindza - Predsednik Srbije
  Autor Jethro Tull u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 17.12.2005., 02:09

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •