C problemi, bre
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 26

Tema: C problemi, bre

  1. #1
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano C problemi, bre

    #include <stdio.h>

    float radius, height, zap;
    float Zap (float, float);

    int main()
    {
    printf("Unesi redom precnik i visinu valjka\n");
    scanf("%f\n%f\n", radius, height);
    zap = Zap(radius, height);
    printf("Zapremina je: %f", zap);

    return 0;
    }

    float Zap (float radius, float height)
    {
    zap = (radius/2)*(radius/2)*height*3,14;
    return zap;
    }


    sto nece da radi?

    pokrenem program, ukucam prvi broj, i izbaci poruku - program has performed an illegal operation blablabla, send, dont send

    pokrenem debug i izbaci -

    Process 62C started
    Thread 158 started
    Loading untitled at 00400000
    Loading ntdll.dll at 77F50000
    Loading KERNEL32.dll at 77E60000
    Exception: Access Violation

    u onom dole delu gde izbacuje i rezultate kompajliranja, a zbaci i ovo exception: access violation u posebnom prozoru


    wtf?


    inace nece da mi se instalira visual studio...kaze nesto kao da sistem nije pogodan za pokretanje ms dos aplikacija. isto i za turbo pascal...




  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Ovako odoka:
    kod scanf ti fali & ispred naziva promenljivih, posto scanf radi sa pokazivacima, a i ovo 3,14 ti nije bas kako treba, bolje bi bilo 3.14 :-)
    ziv bio
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    ma nece....
    uradio sa pokazivacima i tri puta mi onda daje da ukucam broj

    svasta
    i izbaci neku nebuloznu glupost kao resenje


  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Ovo radi:

    float Zap (float, float);
    float zap;

    int main()
    {


    Ovo radi...
    float radius, height;
    printf("Unesi redom precnik i visinu valjka\n");
    scanf("%f%f", &radius, &height);

    zap = Zap(radius, height);
    printf("Zapremina je: %f\n", zap);

    return 0;
    }

    float Zap (float radius, float height)
    {
    zap = (radius/2)*(radius/2)*height*3.14;
    return zap;
    }
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    pazi stvarno...
    a sto radi kad su promenljive u funkciji deklarisane?


  6. #6
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    A sto ne bi radilo?
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio Peruzzi
    pazi stvarno...
    a sto radi kad su promenljive u funkciji deklarisane?
    Zato sto ovaj height i radijus u funkciji Zap su nove deklaracije i nemaju nikakve veze sa onima iz int main()-a, i one dakle primaju vrijednost koja im je predata pozivom u mainu Zap(radijus, height);

  8. #8
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    aham...znaci onda dodje to greske jer pokusava da napravi ponovo globalnu promenljivu sa istim imenom?

    (ako nisam omashio sta su globalne i lokalne u stvari)


  9. #9
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Globalna varijabla je ona koja se moze koristiti bilo gdje, dakle i u funkcijama i mainu itd, i ako ponovo u funkciji pokusas deklarisati varijablu istog imena dobit ces gresku, dok kod lokalnih, dakle samo unutar neke funkcije, bilo main ili neke druge i mozes isto ime davati recimo int broj u dvije i vise funkcija, a greske nece biti.

  10. #10
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    aha....znaci to je

    thnx

    jos cu ja vas da smaram ovde....ali dobro - posmatrajmo to kao interaktivno pravljenje tutorijala za c


    svi koje nesto muchi - pitajte


  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio Sucur
    Globalna varijabla je ona koja se moze koristiti bilo gdje, dakle i u funkcijama i mainu itd, i ako ponovo u funkciji pokusas deklarisati varijablu istog imena dobit ces gresku, dok kod lokalnih, dakle samo unutar neke funkcije, bilo main ili neke druge i mozes isto ime davati recimo int broj u dvije i vise funkcija, a greske nece biti.
    ???

    Kod:
    int a = 0; // globalna
    
    int main(int argc, char* argv[])
    {
    
        int a = 5;   // 'a' chiji je scope 'main' funkcija, tj. lokalna za main(), ali sa istim imenom
        ::a = 3;     //  'a' koji ima globalni scope, uz 'scope-resolution'.... ove dve promenljive NISU iste!
    
        return 0;
    }

  12. #12
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio Lord British
    ???

    Kod:
    int a = 0; // globalna
    
    int main(int argc, char* argv[])
    {
    
        int a = 5;   // 'a' chiji je scope 'main' funkcija, tj. lokalna za main(), ali sa istim imenom
        ::a = 3;     //  'a' koji ima globalni scope, uz 'scope-resolution'.... ove dve promenljive NISU iste!
    
        return 0;
    }
    Pa rekao sam za bilo koju funkciju, bilo main ili neke druga.

  13. #13
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Ne, rekao si :

    Globalna varijabla je ona koja se moze koristiti bilo gdje, dakle i u funkcijama i mainu itd, i ako ponovo u funkciji pokusas deklarisati varijablu istog imena dobit ces gresku
    ...shto nije tachno.

  14. #14
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    E da, sad sam vidio da se ponasa kao nova varijabla, a bez deklaracije, koristi vrijednost globalne.
    Rijetko koristim globalne tako da neznam bas mnogo o njihovom ponasanju u razlicitim uslovima.

  15. #15
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio Sucur
    E da, sad sam vidio da se ponasa kao nova varijabla, a bez deklaracije, koristi vrijednost globalne.
    Rijetko koristim globalne tako da neznam bas mnogo o njihovom ponasanju u razlicitim uslovima.
    necu da budem los, ali nije poenta pokazati ko najvise zna, vec prosto odgovoriti na pitanja, ako i ko zna.

  16. #16
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio opi
    necu da budem los, ali nije poenta pokazati ko najvise zna, vec prosto odgovoriti na pitanja, ako i ko zna.
    Normalno da je to cilj, nego kazem veoma rijetko radim sa globalnim, pa sam iznjeo ono sto sam cuo, a ne probao.

  17. #17
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    E da ja vas nesto priupitam.Neznam ja c nista posebno,ucio sam iz nekih tutrila na eng. al ono sa CASE petljom nista nerazumem-nece da workuje kako valja i dolikuje jednoj petlji....Npr


    #include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>

    main () {
    ////////////////////////////////////////////////////
    double broj1,broj2;
    char znak;
    char ulbaf1[15],ulbaf2[15];
    ////////////////////////////////////////////////////
    printf("Prvi broj: ");
    gets(ulbaf1);
    broj1=atof(ulbaf1);

    printf("daj drugi broj: ");
    gets(ulbaf2);
    broj2=atof(ulbaf2);

    printf("Koja operacija(+,-,*,/): ");
    znak=getchar();
    ////////////////////////////////////////////////////
    switch (znak) {
    case '+' :
    printf("Zbir je %lf",broj1 + broj2); broj1=getchar() ; break; //e ovo broj1=getchar() sam stavio samo da se prozorce nebi zatvorilo....A ono se zatvori.STO TO?
    case '-' :
    printf("Razlika je %lf",broj1-broj2); broj1=getchar() ; break;
    case '*' :
    printf("Proizvod je %lf",broj1*broj2); broj1=getchar() ; break;
    case '/' :
    printf("Kolicnik je %lf",broj1/broj2); broj1=getchar() ; break;
    default:
    printf("nepoznat znak %s",znak); broj1=getchar() ; break ;}
    /////////////////////////////////////////////////////
    }
    E sto samo ispise ono zbir je taj i taj i odma se zatvori prozor.Nije bitno to sto se zatvori prozorce nego onda valjda nece uraditi nista sto ja tu napisem....Dajte objasniti to pleasy
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  18. #18
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Hm, neznam sta ti nije jasno, program je potpuno funkcionalan i ispravan, dakle ti udjes u switch odabirom opcije, odabrana opcija se izradi (ispise rezultat), nailazi na break; i izlazi iz switch petlje i tu se program zavrsava. Ako ne zelis da se odmah gasi tj. zelis da vidis taj rezultat idi preko debug-a, ili stavi system("PAUSE") na kraju koda ili mozes i getchar() funkciju.

  19. #19
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Stvar je u sledecem:
    Ako napisem
    #include<stdio.h>
    main() {
    int broj1,broj2;
    broj1=getchar() ;
    broj2=getchar(); }
    Samo ce pojavi da unesem prvi broj a drugi ne....Mislim sta god na napisem posle
    broj1=getchar() ; nece da se uradi....A sto to ? Pokusavam da ucim C ali ovo je frustrirtajuce!!!

    I jos jedno pitanje: atoi() konvertuje nesto u integer a atof u single-jel ima nesto tome slicno za konvertovanje u string?

    E da,imam neki Miracle C kompajler.Jel valja on?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  20. #20
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Citat Original postavio toxi
    Stvar je u sledecem:
    Ako napisem
    #include<stdio.h>
    main() {
    int broj1,broj2;
    broj1=getchar() ;
    broj2=getchar(); }
    Samo ce pojavi da unesem prvi broj a drugi ne....Mislim sta god na napisem posle
    broj1=getchar() ; nece da se uradi....A sto to ? Pokusavam da ucim C ali ovo je frustrirtajuce!!!

    I jos jedno pitanje: atoi() konvertuje nesto u integer a atof u single-jel ima nesto tome slicno za konvertovanje u string?

    E da,imam neki Miracle C kompajler.Jel valja on?
    Vidi za takve stvari nemoj koristiti getchar(), vec standardni cin iliti scan. Evo ti primjer:
    #include <iostream>
    using namespace std;
    int main() {
    int broj1,broj2;
    cin >> broj1; ;
    cin >> broj2;
    }

    atoi() je funkcija koja konvertuje string u integer.
    atof() konvertuje string u float.
    itoa() ti konvertuje integer u string.
    A sto se tice tog kompajlera neznam kakav je, ja bih ti savjetovao da nabavis VisualStudio NET, i obavezno sa njim MSDN

  21. #21
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    imam opet pitanje:
    #include<stdio.h>
    #include<stdlib.h>

    int
    main (void)
    {
    char rec1;
    rec1="t";

    if (rec1=="t") printf("Uslov je ispunjen");
    else printf("Uslov nije ispunjen");

    }

    Kako to da uslov nije ispunjen kad bi realno bilo da jeste?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  22. #22
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    't' , a ne "t", karakter a ne string

  23. #23
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    HVALA
    A ako unesem vise od jednog slova pise da je karakter predug.Sta onda?
    Kako da sabiram dva stringa koji nisu brojevi tj. da jednoj reci dodam jos neku rec(ne ako je string broj nego ako neki levi niz znakova).
    I gde da nadjem taj MSDN?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  24. #24
    Primećen član
    Učlanjen
    04.03.2004.
    Lokacija
    UK
    Poruke
    558
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    C nema ugradjenu podrshku za stringove u sam jezik. Za to ti trebaju funkcije u string.h hederu : strlen(), strcat(), strstr() i josh gomila drugih, pogledaj u helpu koji imash uz kompajler sve funkcije koje pochinju sa "str".

    MSDN ne morash ni da imash na disku, ako imash iole dobru net konekciju, sav help iz MSDN-a je na http://msdn.microsoft.com . Inache, MSDN stizhe uz VisualStudio.

  25. #25
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C problemi, bre

    Svakako se potrudi da nabavis MSDN jer sa njim ces rijesiti mnoge probleme.

Slične teme

  1. C++ problemi :?:
    Autor wow_ u forumu Programiranje
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 06.02.2007., 22:39
  2. Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 24.12.2006., 15:13
  3. sex&problemi
    Autor Liblet u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 38
    Poslednja poruka: 17.11.2006., 08:59
  4. problemi sa ZA
    Autor dzj1 u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 28.05.2006., 15:52

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •