NIAGARA FALLS Nakon ljetošnjeg ponovnog okupljanja i tri velika, nezaboravna Dugmetova "povratnička koncerta", bivši pjevač legendarnog Bijelog dugmeta Alen Islamović pronašao je novu grupu - i postao pjevač novoosnovanog kanadskog benda Srčani udar (Heart Attack)! Tu nam je "bombastičnu" vijest sinoć iz kanadskog Niagara Fallsa potvrdio i sâm Alen, koji je u studiju podno slapova Niagare u sklopu projekta "Alen & Srčani udar" upravo počeo snimanje posljednje od 11 pjesama za njihov album prvijenac "Mrtvo hladno".

U studiju Deep Purplea
Album će, nakon mixa i masteringa u glasovitom studijskom kompleksu "Metal World" u Torontu - u kojem su radili i Deep Purple, Aerosmith, Bon Jovi, Bryan Adams i Tina Turner - na kanadsko-američkom tržištu izaći do Nove godine, a potom će na proljeće uslijediti i promotivna sjevernoamerička koncertna turneja.
Grupu čine gitaristi Miloš Kapetanović i Dejan Đurković Englez, koji od početka 80-ih žive u Kanadi, te dva Kanađanina, bubnjar Brian Hamilton i basist Mark Hudson, koji su lani s tamošnjom grupom Panic bili na Top 40 u Kanadi. Kako sam ih pronašao? Pa oni su pronašli mene kaže Alen i priča nam kako je početkom jeseni, nakon ljetošnjeg "događanja" Bijelog dugmeta, dobio njihov e-mail u kojem su mu predložili suradnju i snimanje CD-a za kanadsko-američko tržište.
Kad su mi poslali snimke oduševio sam se jer su zvučale uistinu punokrvno i totalno "američki". Nisu podsjećale na ništa od onoga što sam radio s Dugmetom, Divljim jagodama ili kasnije sâm... Ukratko, na ništa s ovih naših "balkanskih tema i prostora". I glazba i tekstovi su bili u stilu i trendu modernog sjevernoameričkog rocka, kakav se sada tamo sluša i radi, i tražili su čisto rock-pjevanje. Iako su tekstovi u ovoj prvoj verziji na hrvatskom jeziku - u drugoj ih planiramo snimiti i na engleskom - govore isključivo o ljubavi, stanjima i osjećanjima modernog čovjeka, pa predstavljaju totalni odmak od tema i pjesama kakve naša dijaspora danas tamo sluša. Naravno da su meni najviše "legle" balade, među kojima su dvije - "Ranjena zvijer" i "Heroj" - moji favoriti, a i naslovna "Mrtvo hladno" prekrasna je pjesma u tom nekom, recimo, srednjem tempu. Ostale su prave rockerske pržione otkriva Alen.

Dugme me potrošilo
Prihvatio sam ovaj neobičan projekt jer mi je, nakon Dugmeta, koje nas je ljetos sve previše emotivno potrošilo, trebao odmor i glazbeni odmak od svega što sam prije radio. Zato mi se ova priča sa Srčanim udarom učinila idealnim prijelazom na tom nekom povratku u normalu - da uistinu ne doživim srčani udar našalio se Alen.
Album "Mrtvo hladno" pratit će i videobonus, 30-minutni dokumentarac o nastajanju projekta "Alen & Srčani udar", čije vam prve zračne kadrove iznad slapova Niagare ekskluzivno donosimo.

direkt link -> http://www.vecernji-list.hr/newsroom/scena/424335/index.do

komentari