Bed blu bojsi hteli da ubiju Piksija na Maksimiru!

Тихи

Starosedelac
Poruka
187.810
Bed blu bojsi hteli da ubiju Piksija na Maksimiru!

Policajac Refik Ahmetović otkrio je da su navijači Dinama planiraju da ubiju fudbalera Crvene zvezde Dragana Stojkovića, u nemirima na Maksimiru 13. maja 1990.

15886662875915838487bea385228534_w640.jpg

U nemirima koji su izbili na zagrebačkom stadionu pre 27 godina povređene su 193 osobe od čega 117 policajaca.

Ahmetović je jedan od onih koji su tog dana bili na dužnosti na Maksimiru.

"Kad smo malo stegli pripadnike 'Bed blu bojsa' koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta je bio motiv onog divljanja, čuli smo sledeće: 'Dogovor je bio da se Piksi ubije!' Svi su govorili da su dobili naređenje da se ubije Dragan Stojković. Ubrzo je, s promenom vlasti, došlo do smena po policijskim upravama pa se nije ni insistiralo na tome da se otkrije od koga je stiglo naređenje o Piksijevoj likvidaciji." rekao je Ahmetović za "Ekspres".

Policajac kaže da je nedeljama posle incidenata tokom traganja za učesnicima u incidentu, u više navrata čuo da su navijači imali nameru da likvidiraju petu Zvezdinu zvezdu.

"Zašto njega? Verovatno zato što je bio u rangu s Bobanom, njihovim ljubimcem i kućnim prijateljem Franje Tuđmana.” kaže Ahmetović.

Na severnu tribinu je pre utakmice unešena velika količina kamenja, a oruđa za blisku borbu su ostavljena na gornjem nivou južne tribine. Neodigrani derbi je u Zagreb iz Beograda došlo da gleda 2.000 navijača, a podršku su imali i iz drugih gradova. Sukoba navijača je bilo i pre utakmice na ulicama Zagreba, ali je tek na stadionu nastao haos.

"Bilo je kamenja da se cijeli šleper mogao napuniti. Kad se sve slike slože, onda ima jakih indicija da je neka ruka umešala prste i izrežirala žestok obračun.

Ahmetović se osvrnuo i na sukob sa hrvatskim igračem, Zvonimirom Bobanom do kog je došlo na sredini terena. Igrači su se povukli u svlačionice, Boban je bio jedan od onih koji su ostali. Pozivao je navijače na teren, od Ahmetovića potom dobio udarac u preponu, ali je uspeo da mu uzvrati.

"Udario me nogama po ramenu i odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti, u suprotnom bih se verovatno drugačije postavio. Ono što je sigurno jeste to da ga se ni najmanje nisam bojao." rekao je Ahmetović.

Sukobi na Maksimiru 13. maja 1990. godine smatraju se nezvaničnim početkom građanskog rata koji će kasnije razoriti Jugoslaviju.

Mnogo nas mrze i onda i danas....

Samo im je neko zlo prema Srbima upereno - u glavi....

Postavlja se pitanje ko je mogao i imao autoritet da izda naredjenje Bed Blu Bojsima da ubiju Dragana Stojkovica Piksija

Odgovor je samo jedan - Franjo Tudjman

Nema drugog ....

Samim tim je ova tema politicka a ne sportska, jer obradjuje zloupotrebu sportskih desavanja u ostvarenje politickih ciljeva od strane tadasnje hrvatske vlasti

Poslednja izmena:
Не би ме чудило да и ове домаће усташе са гробља и данас , прете убиством наших играча.
не требају нам ови плави загрепчани
кад су ту црни фрањевци

и као зна какве све уцене и притиске врше, иза јавне сцене, прете деци женама наших фудбалера.
и управе да не таласају ово око кршења правила савеза и кажњавања
судијама прете, противничик играчима..

Звездин тамнопути фудбалер Доналд , био је један од најбољих годину дана,,.. а задњих месеци игра испод нивоа, са пола снаге

А знамо да је осведочени расиста на клупи фрањизана. послао је можда и ћелаве форсе да прете његовој девојчици.

Зато морамо и ми Цигани лудаци бити спремни да им узвратимо сличном мером...!
поштење се изгледа не исплати. А Титулу првака спасити морамо.

можемо као цигани бар да бацамо магије, клетве.. и осталу циганску магију...

А као Срби православни можемо да се молимо у храмовима да нас заштити од злих душмана, и да их стигне божја рука правде.

Као Делије ми смо стуб одбране и Звезде и Србије и Града, можемо да вребамо иза ћошка те њихове болесне навијаче, ж пантиће и сличне који би наше играче да нападају. Злочин се мора спречити унапред.

А као Звездаши да навијамо и да идемо на стадионе, и покренемо притисак да се тај болесни клуб полако деганжира из Београда.
И увек будемо спремни ,да и крв гробарско усташку пролијемо, ако буде крађа и неправди, или било какве зле радње.
Или ако они започну грађански рат... Можда неком фалсе флаг акцијом као ове по балкану што су... вучела удбашко комуњарски гебелс, има и тај сценарио, да жртвује своје да би оптужио наше.. и после глумио жртву.
Зато треба и све те удбашко масонске службе усташко комуњрско политичке ложе да нагазимо. Што трују спорт и не дају поштеним играчима и највећем клубу да ствара успехе као некад. Завидни љубоморни пакосни... комшије мали. Играју прљаво, јер поштено никад нису могли.

Poslednja izmena:
Пикси и Пижон су најбољи Звездини играчи икад.

E malo morgen...

Ja sam ih gledao 100X u zivo i NIKADA NISU VALJALI! Bas NIKAD!

Sto su bili gori - novinari su ih vise hvalili....

Da su igrali u nekom drigom timu a ne zvezdi - niko ih nikada ne bi primetio.

Najbolji igrac tih godina u Jugi u napadu je bio Danilo Popivoda i u odbrani pokojni Mladen Ramljak.

E malo morgen...

Ja sam ih gledao 100X u zivo i NIKADA NISU VALJALI! Bas NIKAD!

Sto su bili gori - novinari su ih vise hvalili....

Da su igrali u nekom drigom timu a ne zvezdi - niko ih nikada ne bi primetio.

Najbolji igrac tih godina u Jugi u napadu je bio Danilo Popivoda i u odbrani pokojni Mladen Ramljak.

Добро знамо сви да се у политику слабо разумијеш,сада си доказао да ни ти фудбал није јача страна.
Па добро Блајбиша *ебему миша има ли ишта да ти иде од руке?

Добро знамо сви да се у политику слабо разумијеш,сада си доказао да ни ти фудбал није јача страна.
Па добро Блајбиша *ебему миша има ли ишта да ти иде од руке?

Cim su stigli u inostranstvo Piksi je igrao u drugoj ligi, a Pizon je odigrao samo 2-3 utakmice.

Izbacili su iz klubova one sto su ih doveli jer su upropastili velike pare.

Блајби @
Иди пецај по венецуели.. и остави се фудбалске стручности

сви фудбалери су мање више једнаки. субјективна ствар

Пикси ,Пижон и још неки многи су имали нешто нешто више у себи, магично. Ванфудбалксо што.. је доводило до голова, победа и титула.
Златни пресек. То је квантни духовни ниво, погледа на спорт.
То само ми Звездаши, и Србски народ генерално имамо. Док ови западњаци гледају на ствари из неког роботског угла.
И онда ми сле да смо сви исти, коа они. Чуде се како смо ми најбољи. Па мора да је до намештања или шта знам.
Па доводе допинговане бразилце и разну олош, прете судијама.. објављују њихове телефоне, да би на силу отимали оно што генетичким потенцијалом не заслужују.

Блајби @
Иди пецај по венецуели.. и остави се фудбалске стручности

сви фудбалери су мање више једнаки. субјективна ствар

Пикси ,Пижон и још неки многи су ималки нешто више непто више у себи, магично. Ванфудбалксо што.. је доводило до голова, победа и титула.
Златни пресек. То је квантни духовни ниво, погледа на спорт.
То само ми Звездаши, и Србски народ генерално имамо. Док ови западњаци гледају на ствари из неког роботског угла.
И онда ми сле да смо сви исти, коа они. Чуде се како смо ми најбољи. Па мора да је до намештања или шта знам.
Па доводе допинговане бразилце и разну олош, прете судијама.. објављују њихове телефоне, да би на силу отимали оно што генетичким потенцијалом не заслужују.

Ti meni mozes da pricas o necemu sto ja nisam gledao svojim ocima....

Ali o onome sto sam ja GLEDAO - ne mozes. :nono3:

Jesi li ih ti gledao u zivo?

Back