Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Dobro pitanje!

Posle 4 carstva predstavljenog metaforick,i zver, ne dolazi novo svetsko carstvo, vec se to cetvrto carstvo razdvaja na dva dela i zapadni deo na 10 naroda po Danilu.

A to su Evropski narodi:

Deset naroda Evrope
Deset prstiju su deset naroda koji su prodrli u Zapadno rimsko carstvo. To su:
Anglo-Sasi (Engleska)
Franci (Francuska)
Alemani (Nemačka)
Langobardi (italija)
istočni Goti (kasnije nestali)
Zapadni Goti (Španija)
Burgundi (Švajcarska)
Vandali (Severna Afrika, kasnije nestali)
Svevi (Portugal)
Heruli (nestali posle nekoliko stoleća)
----------------------------------------------------------------------------------------

O njima je rec, oni ce se mesati medjusobno semenom covecjim.

Evropska ideja je mnogo starija nego sto to mnogi ovde znaju.

Za vreme Monarhije se ispuniloto sto je Danilo kazao o mesanju semenom covecjim.

Oni su pokusali zenidbom da se izmesaju i tako sjedine i da dobiju sjedinjenu Evropu.

Ali im to nije uspelo, jer kada narod ostavis u zadnji plan, onda ti se to kad tad obije o glavi.

Kroz licno iskustvo mogu to da potvrdim, nekada sam radio kod jedne plemicke familije, plave krvi, mnogo godina.

Jednom prilikom dok smo cekali Naseg Karadjordjevica da dodje u goste, cerke ovog plemica kod kojeg sam radio, su mi pricale kako su one rodbina sa njima, i da je nas kralj krvno povezani sa njima i sa C arlsom a i one same sa C rlsom.
Itd.
Svi plemeci u Evropi su bili medjusobno rodbinski izmesani.

Odma su mi dosle ove reci Danila, da ce pokusati da se pomesaju semenom covecjim.

Bila je tu i vec pokojna C arslova tetka, M argareta.

Licno sam joj vise puta sipao sok iz jedne falsice koji je sama donela iz VB, jer nije htela da pije nista ovde naseg.

Mirisalo je jako na limun i vidi se da je privatno napravljeno.

Danilo kaze da ce pokusvati da se ujedine, ali nece im nikada uspeti onako kako zamisljaju do samog kraja.

Je si li ti neki batler :eek: ili onaj deda iz alan forda :mrgreen: Dobro, pustimo šale.

Znači kraljevi će se pomješati sa sjemenom čovjećijim. To mi je bila prva od misli. Hebrejska riječ u tom danijelu ne kaže adam za sjeme čovjeka, nego kaže anaša ili enash. Ja sam nekako bio podijeljena mišljenja u vezi ovoga. Misleči kao u prošlosti da će se nekakvi s neba pomješati sa sjemenom čovjeka, jer su se prije u početku umješali. Ali vidim da ne kaže adam za sjeme. Druga to jest prva misao mi je kraljevi se pomješati sa običnim narodom to mi zvuči baš kao demokratija, što je drugačije od monarhija. Izgubili su tu snagu monarhije. Demokratski narod se isto pita, barem tako izgleda.

Hvala. Jedno pod pitanje imam. Kako glasi prevod riječi anaša ili
enash iz 2:43
:)

Sad mi ime angolosaxsonci zvuči kao angel sex. Angelsaxonum. Iako saxs su zvali nož ili mač. :think::eek: Možda samo tako zvuči. A inače su drevni narodi a i današnji svijet opsjednuti sexom. Mada ovo s time ne mora imati nikakve veze. Više je to da su žedni krvi pa samo se oslanjaju na mač. Poznati dakle po ratovanjima i osvajanjima i pljački, vikinškim, sa mačevima.

Poslednja izmena:
Je si li ti neki batler :eek: ili onaj deda iz alan forda :mrgreen: Dobro, pustimo šale.

Znači kraljevi će se pomješati sa sjemenom čovjećijim. To mi je bila prva od misli. Hebrejska riječ u tom danijelu ne kaže adam za sjeme čovjeka, nego kaže anaša ili enash. Ja sam nekako bio podijeljena mišljenja u vezi ovoga. Misleči kao u prošlosti da će se nekakvi s neba pomješati sa sjemenom čovjeka, jer su se prije u početku umješali. Ali vidim da ne kaže adam za sjeme. Druga to jest prva misao mi je kraljevi se pomješati sa običnim narodom to mi zvuči baš kao demokratija, što je drugačije od monarhija. Izgubili su tu snagu monarhije. Demokratski narod se isto pita, barem tako izgleda.

Hvala. Jedno pod pitanje imam. Kako glasi prevod riječi anaša ili
enash iz 2:43
:)

Sad mi ime angolosaxsonci zvuči kao angel sex. Angelsaxonum. Iako saxs su zvali nož ili mač. :think::eek: Možda samo tako zvuči. A inače su drevni narodi a i današnji svijet opsjednuti sexom. Mada ovo s time ne mora imati nikakve veze. Više je to da su žedni krvi pa samo se oslanjaju na mač. Poznati dakle po ratovanjima i osvajanjima i pljački, vikinškim, sa mačevima.

Ne.

ZERA = seme
ENAŠ = covjk (potiče od IŠ)
Prevod Septuaginte kaze 'seed of men' na egleskom, sto je 'semenom covecjim'.

- - - - - - - - - -

adam je covk, ali znaci i 'zemlja' i 'crvena' (boja). Evo ti link do rečnika za 'enas' koja znaci covek. http://biblehub.com/hebrew/606.htm9

- - - - - - - - - -

IŠ i IŠA (jesu muskarac i zena)
'Jabuka zemljana' (TAPUAH ADAMA) je 'krumpir'. Ispravniji prijevod za ADAM bi bio ZEMLJANIN (na nasem jeziku) i to zemlja crvene boje (ADOM = crvena).

Poslednja izmena:
Ne.

ZERA = seme
ENAŠ = covjk (potiče od IŠ)
Prevod Septuaginte kaze 'seed of men' na egleskom, sto je 'semenom covecjim'.

- - - - - - - - - -

adam je covk, ali znaci i 'zemlja' i 'crvena' (boja). Evo ti link do rečnika za 'enas' koja znaci covek. http://biblehub.com/hebrew/606.htm9

- - - - - - - - - -

IŠ i IŠA (jesu muskarac i zena)
'Jabuka zemljana' (TAPUAH ADAMA) je 'krumpir'. Ispravniji prijevod za ADAM bi bio ZEMLJANIN (na nasem jeziku) i to zemlja crvene boje (ADOM = crvena).

Hvala. Znam za link, s njega sam skinuo tu riječ za koju sam pitao. Zanimljivo mi ovo adam zemljanin :)

Molim.
Nije rec samo o kraljevima.
Imas tu razne slojeve.
Barone, grofove, princeve i princeze itd. Itd.

Gde su oni danas?
Pa u Evropi.
Oni su vecinom sproveli ideju EU.
I cvrsto stoje iza katolicke crkve.
I ona iza njih.

Skoro svaki ima nesto sa politikom.
Oni vladaju iz pozadine.
Cuvaju se.

Odavno vise ne radim tamo.

I mesaju se samo medjusobno.
Nikako sa obicnim ljudima, ali samo sa bogatim.
Desi se ponekad, ali takvog ne cene posle mnogo.
Svi su oni jako bogati i zene se po tituli ili bogatstvu medjusobno.

Piju mnogo alk samo na proslavama, ali im nista od toga.
Imaju neverovatno veliko znanje o svemu.
Obican intelektualac je sica za njih.
Kao sefovi su neverovatno korektni ako si lojalan.
Nikada me nisu stavili ispod svog nivoa kao neki sef u nekoj firmi a iz cukin breg a zavrsilo vise skole.
To su primitivci u ponasanju za ove.
Pricaju vecinom o novcu i biznisu.
Nikad dosta.
Svi govore od 3 do 10 jezika.
Vecinom 5 do 6.
Sa sefom smo isli ranije iz zabave da kopamo zlato on i ja.
Nasli smo neke novcice pa mi poklonio.
Mala vrednost.

Poslednja izmena:
А како би реагова када би једног дана схватио да све у шта си веровао је лаж и да су те лагали Грејсови. Забрањивали ти да уживаш у животу само како би твоје чакре и твоја душе била слаба и како би ти постао лака храна за њих?

Шта мислиш о овоме Гласниче?

15541232_1308070002596605_2995846976208081007_n.jpg

Čovjek je duša. Adam i Eva dvije duše. Duša od čovjeka :)
Oni će se miješati ljudskim sjemenom. O kome je riječ? ko će se mješati sa sjemenom ljudskim u vremenu kraja?
...
Danijel 2:43
43 A što si vidio željezo izmiješano s glinom: oni će se miješati ljudskim sjemenom, ali se neće držati zajedno, kao što se ni željezo ne da pomiješati s glinom.
44 U vrijeme ovih kraljeva Bog Nebeski podići će kraljevstvo koje neće nikada propasti

43 A što si video gvožđe pomešano sa kalom lončarskim, to će se oni pomešati sa semenom čovečijim, ..
Na zalost Ringispil,
prva imena iz najstarijih fragmenata biblije Eloksim, Adam, Eva itd. su imena za narode.

A termini "gospod(ar)", "covek", "ljudi" itd. su termini za nivoe moci tj. statuse neke drustvene zajednice.

Prvi puta sam na ovom forumu i odlucih da se ukljucim u diskusiju. Rado idem u Adventisticku crkvu, mada ne i cesto, ali su mi do sada najiskreniji i duboko fokusirani na Bozju rijec. Sklon sam da prihvatim da je zig zvijeri povezan sa nepostivanjem Sabata, rukom kao simbolom djela i celom kao simbolom misli i vjere. Medjutim, kako ni jedna crkvena doktrina nije otvorena za nova tumacenja i odstupanja, ja tu vidim problem. Znamo da u vrijeme izlaska iz Egipta nije postojao pisani kalendar, vec se Sabat odedjivao na osnovu Mladog mjeseca, sto bi i bio prvi dan u sedmici, te bi sedmi bio Sabat. U medjuvremenu je Rim u pokusaju da zamuti vodu (moje tumacenje) skrojio kalendar koji se bazirao vise na bizarnim proracunima polozaja Sunca na nebu i tako nakon porodajnih muka kreirao Julijanski i Gregorijaski kalendar kojeg imamo danas. Mora se medjutim primjetiti a ovaj danasnji solarni kalendar se ne poklapa sa prvobitnim Bogom danim racunanjem vremena u odnosu na Mjesec, odredjenim prilikom stvaranja svijeta. Tako da imamo da danasnje subote nisu biblijski Sabat, osim kada se ponekad i poklapaju u datoj godini. Molio bih da se o ovome ramisli, a evo dajem i link:

https://www.worldslastchance.com/yahuwahs-calendar/the-way-divides.html

Ne treba nam Rimljani, jevreji su sacuvali sedmicu a njih je sacuvao Bog.
I tako znamo da imamo pravi subotni dan.
Jevrejima je drzanje sabata bilo najsvetije i oni su to ocuvali.
Bez obzira kakvi su kalendari bili, subotu su ocuvali.
Po danasnjem kalendaru je nedelja sedmi dan a subota sesti.
Ali jevreji slave sesti dan jer su ocuvali suotu.

Ali i nauka pokazuje unazad da se sedmica ocuvala.

Ali imamo sedmicnu subotu i praznicne, godisnje subote.
Sabat se nije nikada odredjivao pomocu mladog meseca.

Vec su se odredjivali jevrjeski praznici koji su se takodje zvali SABAT.

I to je taj sabat koji se tako odredjivao.
Sedmicni sabat se odredjivao uvek sedmicno i od zalaska do zalsak sunca.
Dakle sunce je kriterijum ne mesec.
Mesec nema nista sa sedmicnim sabatom, vec sa godisnjim sabatima koji su bili jevrejski praznici.
E oko tih praznka koji se zovu subota ili sabati, postoje diskuije kada su pocinjali i po kom kalendaru itd.

Milsim da se Pasha na primer odredjivala na osnovu mladog meseca.

Ovo su ti praznici koji su se takodje zvali Sabat ili Sabati.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29767-7-JEVREJSKA-PRAZNIKA-KOJA-SU-UKAZIVALA-NA-ISUSA

Nekada su padali na subotnji dan i taj dan se zvao veliki dan.

A nekada su padali na druge dane, jer su bili pokretni.

Upravo kod Isusovog raspeca je bila jedna takva subota.

Padala se sedmcina subota i praznicna.

Pasha.

Poslednja izmena:
U Bibliji Imamo 7 praznicnih ili godisnjih subota:.

Praznicni dani odmora su bili prvi i poslednji dan Praznika presnih hlebova koji su se takodje nazivali subotama i to su bili dani, Dan pedesetnice, Dan trubni, Dan pomirenja i prvi i poslednji dan Praznika senica: 1. 15 nisana - pocetak Praznika presnih hlebova
3 Mojsijeva 23,6,7. 2.
21. nisana - kraj praznika presnih hlebova 3 Mojsijeva 23,8. 3.
6. sivana - Pedesetnica, pedesetog dana posle 16. aviva. 3 Mojsijeva 23, 15-21. 4.
1. etanima - Dan pomirenja ( Ros hasanar) 3 . Mojsijeva 23, 24,25. pocetak gradjanske nove godine.
5. 10. etanima - dan pomirenja (Jom kipur) 3 Mojsijeva 23, 27-32. 6.
15 etanima - pocetak Praznika senica 3 Mojsijeva 23,25. 7. 2
2 etanima - kraj Praznika senica 3 Mojsijeva 23,36. 4 mojsijeva 29, 12,35.

Bog kaze: 3.Mo 23:37 To su praznici Gospodnji, koje ćete praznovati na saborima svetim da prinesete žrtve ognjene Gospodu: žrtvu paljenicu i dar i žrtvu zahvalnu i naliv, sve kad je čemu dan, 3.Mo 23:38 Osim subota Gospodnjih i osim darova vaših i osim svih zaveta vaših i osim svih dobrovoljnih prinosa vaših, koje ćete davati Gospodu. To su bile posebne praznicne isto zvane, subote, kao deo ceremonijlanog, obrednog zakona,

Osim Subote Gospodnje koja je deo 10 zapovesti i kao 4 zapovest.
Ovi praznici Gospodnji su bili pokretni i svake godine su padali u neki Drugi dan u sedmici, jer je racunjanje ovih suobta zavisilo od pocetka svete godine, koja se zasnivala na lunarnom kalendaru.
Kada su se poklapale sa sedmicnom SUBOTOM NAZIVNE SU VELIKIM DAN IMA:
Jovan 19:31 A budući da beše petak, pa da ne bi tela ostala na krstu u subotu (jer beše veliki dan ona subota), Jevreji moliše Pilata da im prebiju noge, pa da ih skinu.

SEDMICNE SUBOTE Su se medjutim svetkovale uvek sedmoga dana u sedmdici.
Godisnje praznicne subote su bile Káo sen, predslika ili jedna vrsta obrednog prorocanstva svi ovi praznici, odnosno sve ove godisnje SUBOTE kao deo ceremonijalnog zakona su ukinute.
Ali sedmicne subote su sacuvane u vLAsti Gospodara od subote i kao deo Bozjeg zakona 10 zapovesti ----------------------------------

Poslednja izmena:
Bog je dao subotu kao odmor jer je znao da će pohlepni ljudi koristiti čovjeka
da radi kao magarac i konj i zato je odredio da jedan dan bude odmor za čovjeka i životinju.
Taj dan i danas treba da postoji kao odmor od rada, ali ne mora biti subota, ali eto subota ili nedelja,
ali ne da se ništa ne rad, nego samo da se na poslu ne radi nego da se bude sa familijom.

Subotnj dan odmora što se tiče vjerskog pitanja nije na snazi
jer je na snazi Kristov zakon koji mu je dao Stvoritelj
tako da je Krist ispunio zakon i donjeno zakon ljubavi.
Ukinute su žrtve, svetkovine, praznici, obredi,
jer je zakon bio odgajatelj do Krista, poslje donesen je zakon po vjeri.

Galačani 3:23.25
23 Prije dolaska vjere, pod Zakonom zatvoreni, bili smo čuvani za vjeru koja se imala objaviti.
24 Tako nam je Zakon bio nadzirateljem sve do Krista da se po vjeri opravdamo.
25 A otkako je nadošla vjera, nismo više pod nadzirateljem.

27 I govoraše im: "Subota je stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote.
28 Tako, Sin Čovječji gospodar je subote!"

10 Židovi su stoga govorili ozdravljenomu: "Subota je! Ne smiješ nositi postelju svoju!"
11 On im odvrati: "Onaj koji me ozdravi reče mi: 'Uzmi svoju postelju i hodi!'"

Jer dovršetak je Zakona Krist - na opravdanje svakomu tko vjeruje.

Matej 5:17
Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Jer je Hristos svršetak zakona: koji Ga god veruje opravdan je.

I od svega, od čega se ne mogoste opravdati u zakonu Mojsijevom, opravdaće se u Njemu svaki koji veruje.

Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.

Kološanima 2:16,17
Da vas dakle niko ne osuđuje za jelo ili za piće, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote;
Koje je sve bilo sen od onog što htede da dođe, i telo je Hristovo.

Ali ako neko želi da mu neki dan bude dan odmora to nije loše, samo nije više u upotrebi zakonski.
Rimljani 14:5
5 Netko razlikuje dan od dana,
nekomu je opet svaki dan jednak.
Samo nek je svatko posve uvjeren u svoje mišljenje.

Prvi puta sam na ovom forumu i odlucih da se ukljucim u diskusiju. Rado idem u Adventisticku crkvu, mada ne i cesto, ali su mi do sada najiskreniji i duboko fokusirani na Bozju rijec. Sklon sam da prihvatim da je zig zvijeri povezan sa nepostivanjem Sabata, rukom kao simbolom djela i celom kao simbolom misli i vjere. Medjutim, kako ni jedna crkvena doktrina nije otvorena za nova tumacenja i odstupanja, ja tu vidim problem. Znamo da u vrijeme izlaska iz Egipta nije postojao pisani kalendar, vec se Sabat odedjivao na osnovu Mladog mjeseca, sto bi i bio prvi dan u sedmici, te bi sedmi bio Sabat. U medjuvremenu je Rim u pokusaju da zamuti vodu (moje tumacenje) skrojio kalendar koji se bazirao vise na bizarnim proracunima polozaja Sunca na nebu i tako nakon porodajnih muka kreirao Julijanski i Gregorijaski kalendar kojeg imamo danas. Mora se medjutim primjetiti a ovaj danasnji solarni kalendar se ne poklapa sa prvobitnim Bogom danim racunanjem vremena u odnosu na Mjesec, odredjenim prilikom stvaranja svijeta. Tako da imamo da danasnje subote nisu biblijski Sabat, osim kada se ponekad i poklapaju u datoj godini. Molio bih da se o ovome ramisli, a evo dajem i link:

https://www.worldslastchance.com/yah...y-divides.html

https://www.worldslastchance.com/yah...y-divides.html

Ne treba nam Rimljani, jevreji su sacuvali sedmicu a njih je sacuvao Bog.
I tako znamo da imamo pravi subotni dan.
Jevrejima je drzanje sabata bilo najsvetije i oni su to ocuvali.
Bez obzira kakvi su kalendari bili, subotu su ocuvali.
Po danasnjem kalendaru je nedelja sedmi dan a subota sesti.
Ali jevreji slave sesti dan jer su ocuvali suotu.

Ali i nauka pokazuje unazad da se sedmica ocuvala.

Ali imamo sedmicnu subotu i praznicne, godisnje subote.
Sabat se nije nikada odredjivao pomocu mladog meseca.

Vec su se odredjivali jevrjeski praznici koji su se takodje zvali SABAT.

I to je taj sabat koji se tako odredjivao.
Sedmicni sabat se odredjivao uvek sedmicno i od zalaska do zalsak sunca.
Dakle sunce je kriterijum ne mesec.
Mesec nema nista sa sedmicnim sabatom, vec sa godisnjim sabatima koji su bili jevrejski praznici.
E oko tih praznka koji se zovu subota ili sabati, postoje diskuije kada su pocinjali i po kom kalendaru itd.

Milsim da se Pasha na primer odredjivala na osnovu mladog meseca.

Ovo su ti praznici koji su se takodje zvali Sabat ili Sabati.

http://forum.krstarica.com/entry.php/29767-7-JEVREJSKA-PRAZNIKA-KOJA-SU-UKAZIVALA-NA-ISUSA

Nekada su padali na subotnji dan i taj dan se zvao veliki dan.

A nekada su padali na druge dane, jer su bili pokretni.

Upravo kod Isusovog raspeca je bila jedna takva subota.

Padala se sedmcina subota i praznicna.

Pasha.

Praznicni dani odmora su bili prvi i poslednji dan Praznika presnih hlebova koji su se takodje nazivali subotama i to su bili dani, Dan pedesetnice, Dan trubni, Dan pomirenja i prvi i poslednji dan Praznika senica: 1. 15 nisana - pocetak Praznika presnih hlebova
3 Mojsijeva 23,6,7. 2.
6. sivana - Pedesetnica, pedesetog dana posle 16. aviva. 3 Mojsijeva 23, 15-21. 4.
1. etanima - Dan pomirenja ( Ros hasanar) 3 . Mojsijeva 23, 24,25. pocetak gradjanske nove godine.

Bog kaze: 3.Mo 23:37 To su praznici Gospodnji, koje ćete praznovati na saborima svetim da prinesete žrtve ognjene Gospodu: žrtvu paljenicu i dar i žrtvu zahvalnu i naliv, sve kad je čemu dan, 3.Mo 23:38 Osim subota Gospodnjih i osim darova vaših i osim svih zaveta vaših i osim svih dobrovoljnih prinosa vaših, koje ćete davati Gospodu. To su bile posebne praznicne isto zvane, subote, kao deo ceremonijlanog, obrednog zakona,

Ovi praznici Gospodnji su bili pokretni i svake godine su padali u neki Drugi dan u sedmici, jer je racunjanje ovih suobta zavisilo od pocetka svete godine, koja se zasnivala na lunarnom kalendaru.
Jovan 19:31 A budući da beše petak, pa da ne bi tela ostala na krstu u subotu (jer beše veliki dan ona subota), Jevreji moliše Pilata da im prebiju noge, pa da ih skinu.

Godisnje praznicne subote su bile Káo sen, predslika ili jedna vrsta obrednog prorocanstva svi ovi praznici, odnosno sve ove godisnje SUBOTE kao deo ceremonijalnog zakona su ukinute.
Ali sedmicne subote su sacuvane u vLAsti Gospodara od subote i kao deo Bozjeg zakona 10 zapovesti ----------------------------------

3 Mojsijeva 23,6,7. 2.

Praznici:zskace: Prazni neki dani, prazni se nešto. Engleski holidays, sveti dani. Danas su praznici pražnjenje novčanika z:mrgreen::deda:

Zanima me kad je dan trubni?

Back