"Ослобођење Београда"
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 49

Tema: "Ослобођење Београда"

 1. #1
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano "Ослобођење Београда"

  „Ослобођење Београда“, 20 октобра 1944

  Маршал Толбухин, командант такозваног „Јужно- европског ослободилачког Корпуса“ је са Црвеноармејцима био у Београду још 19 октобра 1944 године, затим када је „ослободио“ Београд позвао је Тита и партизане да дођу у Београд, па да сад они наставе даљи посао. И Тито и партизани упали су у Београд 20 октобра 1944 године и примили власт из руку совјетског маршала Толбухина. Тај дан су прогласили празником „Ослобођења Београда“, иако су га, уствари, дан раније бољшевици заузели.
  Терор у Београду 20 октобра 1944 био је страшан. Комунисти су вршили масовну ликвидацију „србске буржоазије“. Најпре су побијени сви припадници београдске полиције на челу са пуковником Радуловићем, који је Совјетима предао Београд по свим прописима Међународног права.
  Затим је стрељано особље Недићеве администрације, почев од осталих министара, па до последњих чиновника и пристава разних министарстава. Од виђених људи побијени су: др Чеда Марјановић, бивши Министар Правде; др Јово Мијушковић, бивши Министар Социјалне политике и народног здравља; инж. Добросав Веселиновић, Министар Пољопривреде; Душан Ђорђевић, Министар Финансија; и још многи други.
  Такође је ликвидирано и особље Србског Црвеног Крста на челу са др Петром Зецом, који је у времену окупације најнесебичније служио србском народу, а нарочито несретним избеглицама.
  Побијени су и претставници србске штампе на челу са познатим београдским новинаром Јованом-Јоцом Тановићем.
  А од свих, најгоре је прошла омладина.
  Када је са својим пролетерима упао у Београд, безбожник Пеко Дапчевић је наредио, да се сакупи сва београдска омладина. Тада јој је, тако сакупљеној, специфичним партизанским речником одржао говор, називајући је најпогрднијим именима. Затим је ту младост, без икакве претходне обуке, упутио у пратњи комунистичких политичких комесара у сремску равницу, где су гинули као по наруџби. Слично је било поступљено и са србском омладином из осталих места у Србији. Рачуна се, да је тзв. „Сремски фронт“ коштао Србију најмање 120.000 (сто и двадесет хиљада!) НЕВИНЕ СРБСКЕ МЛАДОСТИ.

  Само у Београду од „ослобођења“ 20. октобра 1944. године до краја рата убијено најмање 30.000 (тридесет хиљада!) Срба од којих је велики број учествовао у борби за ослобођење Београда, а међу њима око 60 цењених професора и другог особља београдског Универзитета.

  „Ослобођењем Београда“, 20 октобра 1944, је окупиран Београд, започео је терор над часним и родољубивим Србима.
  Не поновило се! 2. #2
  Zainteresovan član scharfschuetze (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2005.
  Poruke
  433
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Ja sam uvek govorio da je Beograd okupiran posle rata i da ta okupacija jos traje, ali mi niko ne veruje!

 3. #3
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  То је тачно. Погледајте смо промене структуре становнишптва, од Београда, Сарајева , Мостара и Сребренице на крају. Све Српски градова, а данас тамо веома мало СРба.
  “Mors tua, vita mea”

 4. #4
  Elita
  Učlanjen
  08.05.2003.
  Pol
  ženski
  Poruke
  22.499
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Vodite racuna o tome, u kom pravcu i kakvim tonom cete ovu temu da vodite!!!

 5. #5
  Zainteresovan član The Edge (avatar)
  Učlanjen
  13.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Niš
  Poruke
  385
  Reputaciona moć
  51

  Angry Re: Crveni teror

  Slično je bilo i u Nišu (3 - 5000 ubijenih tokom '44/45)

  Pod firmom "ratnih profitera" ubijan je svako ko je imao neku veću imovinu, često samo kao rezultat ljubomore onih koji su se prišljamčili komunistima i SKOJ-u.
  Šta se posle desilo sa njihovom imovinom, ženama i ćerkama - zna se.
  Tako je govorio The Edge...

 6. #6
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Било би веома значајно напоменути догађаје које су претходиле „ослобођењу Београда и Србије“. Наиме, пре него што ће по други пут да упадну бољшевичке трупе у Србију, Стаљин и Тито су изнашли начин како да преваре и обману Англо-американце. Журило им се да што пре бољшевизирају Србију, јер ако то не учине, узалудан им је сав посао на комунизирању Југославије. Зато су на један типичан комунистички начин изиграли западне демократије, а да ове нису ни оком мрднуле! Наиме, по договору између Стаљина и Тита, совјетска Влада је, преко своје званичне агенције ТАСС у Москви, објавила 28 септембра 1944 године следеће саопштење:
  Пре неколико дана совјетска команда – имајући у виду интересе развијања борбених операција против неначких и мађарских трупа у Мађарској – обратила се Националном комитету ослобођења Југославије и Врховном штабу НОБ и ПО Југославије с молбом да дају пристанак на привремени улазак совјетских трупа на југословенску територију, која граничи са Мађарском. Совјетска команда саопштила је том приликом да ће совјетске трупе, пошто изврше своје оперативне задатке, бити повучене из Југославије.
  Национални комитет и Врховни штаб Југославије пристале су да задовоље молбу совјетске команде. Совјетска команда је примила услов, који је постављен са југословенске стране, да ће на територији Југославије, у областима где ће се налазити јединице Црвене армије, деловати администрација Националног комитета ослобођења Југославије
  .
  Цело ово саопштење, а нарочито крај његов, исувише је јасно говорило, зашто бољшевочке трупе улазе у Недићеву Србију. Али, на несрећу, ни западни Савезници ни одговорни политички фактори у Михаиловићевом Штабу нису уопште били свесни тога, да „борбене операције“ Црвене армије у Србији значе уствари бољшевизирање, најпре Србије, а затим и целе Југославије. Једини у то време, који су правилно оценили сву судбоносност овог комунистичког акта, били су Милан Недић и Димитрије Љотић.

  СОВЈЕТСКО-БУГАРСКА ОКУПАЦИЈА СРБИЈЕ
  Када је 28 септембра 1944 године ТАСС издао поменуто саопштење, Стаљин и Тито имали су готов план како да заузму Србију.
  Москва је, најпре, постала господар ситуације у Румунији и Бугарској, па тек после у Србији. Наиме, када је Црвена армија била већ дубоко продрла у Румунију, Краљ Михаило је 23 августа 1944 године прогласио примирје са Савезницима, те је Румунска војска престала да пружа отпор Совјетима. Међутим, Совјети су закључили примирје тек 12 септембра 1944, кад су већ били прегазили скоро целу земљу. И прво што су урадили, послали су 12 румунских дивизија у Мађарску на фрон према Немцима. Тако земљу лишили њене националне војске, те су, у њеном отсуству, Совјети извршили врло брзо бољшевизацију Румуније, да су се Западни Савезници због тога нашли у чуду, гледајући шта то Стаљин ради у Румунији.
  У Бугарској су се, такође, с невероватном брзином одигравали догађаји, који су и ову земљу, на пуно запрепашћење западних демокрадија, водили пуној бољшевизацији.
  Најпре је 23 августа 1944 године Влада Ивана Багрјанова прогласила излазак Бугарске из рата. Затим је, 2 септембра 1944, образована нова Влада на чијем је челу био Коста Муравјев, који је истог дана прекинуо дипломатске односе са Немачком. Влада Муравјева била је састављена од свих бугарских странака осим комунистичког Отечественог фронта, који је био ускратио своје учешће. И тада, на опште изненађење целог Запада, Совјети, који су све дотле одржавали потпуно нормалне односе с Буграском, објављују јој рат у саму поноћ 5 септембра 1944 године. И, разуме се, Црвена армија одмах упада у Бугарску и тиме предухитрује Западне Савезнике да било што учине у овој земљи. Под притиском догађаја, бугарска Влада је 8 септембра 1944 објавила рат Немачкој и истовремено затражила примирје од Совјета. Али, већ сутрадан, бољшевички агент ђенерал Маринов, Министар Војни, похапсио је у Софији све министре своје колеге и образовао Владу састављену од претставника Отечественог фронта. Маринов је на чело нове Владе поставио Кимона Георгијева. Совјети су већ сасвим преплавили Бугарску, маршал Толбухин, Командант Трећег украјинског фронта, ставио је 16 септембра 1944 под своју команду бугарску војску, коју шаље у СРБИЈУ, те тако и Бугарску оставља без њене националне војске, како би Црвена армија што пре извршила пуну бољшевизацију и ове земље.

 7. #7
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Danas je vise nego jasno da su partizani uvezeni u Beograd na Ruskim tenkovima i kamionima,oko 80% gradjana Beograda je bio protiv komunista.....a dolaskom na vlast komunisti su poceli sa ,,crvenim terorom,,

  Dolaskom na vlast jeseni 1944 komunisti su poceli sa masovnim likvidacijama ljudi za koje je postojala i najmanja sumnja da su bili povezani sa JVuO Draze Mihailovica,SDS Milana Nedica,SDK Dimitrija Ljotica i cetnicima Koste Pecanca.Formirane su dve sluzbe Ozna(Odeljenje za zastitu naroda) i Udba(Udruzenje Drzavne bezbednosti) koje su krstarile po Srbiji u svojim prepoznetljivim koznim mantilima(verovatno po ugledu na Gestapo).Tih dana,kraj 1944 i pocetak 1945 bilo je masovnih likvidacija vidjenijih Srba i svestenstva srpske pravoslavne crkve.
  Osim likvidacija komunisti su se bavili i zaplenom imovine,onima kojima je otac,brat ili neki dalji rod bio pripadnik cetnickog pokreta ili bilo kog drugog suprostavljenog revoluciji.
  Strani izvestaci javljali su o strahovladi komunista-
  4.april 1945,izvestac Tajmsa iz Beograda
  ,,Tacan broj streljanih i uhapsenih u Begradu nemoguce je utvrditi.Racuna se da je uhpaseno 30 000.ljudi.Streljanja su vrsena masovno na mestima gde su Nemci streljali(Po obavestenjima ministarstva vojske u Vasingtonu streljano je izmedju 13 000 i 30 000 ljudi u Beogradu).
  Komunisti su ubijali cesto na ulicama,likvidacije vrsi Ozna.Zatvorenici su muceni na najzverskiji nacin.Djeneralstabni pukovnik Milos Radojlovic koji se vratio iz nemackog zarobljenistva,formalno je pretucen u zatvoru.Hapsenja se vrse nocu,a likvidacije takodje nocu,najcesce metkom u potiljak.Zapadna Srbija pokazala je 1944 najjacu otpornost partizanskoj upravi,te su stoga izvrsena masovna streljanja i likvidiranja.Kroz logor interniranih gradjana i seljaka do sredine decembra 1944 proslo je 15 000.ljudi.
  Neki istaknuti ljudi iz Mihailoviceve JVuO je likvidirano bez sudjenja,izvesni Rade Novakovic,predsednik opstine u Klenju,posle mucenja zaklan i bacen u Savu,Stevo Dobic,opstinski sluzbenik u Bogaticu ziv odran,stradao je veliki broj svestenih lica srpske pravoslavne crkve.
  Komunisti pljackaju imovinu pojedinaca,a imovina pobijenih cetnika konfiskuje se.Srpsku decu salju u najopasnije delove fronta,zbog nedostatka vojne obuke bivaju potpuno unisteni.Neposlusni komunisti se salju u kaznene jedinice koje imaju da izvrse najopasnije zadatke.Begunci se streljaju pred streljackim strojem.Lica koja se sama ranjavaju,odmah se ubijaju.Naredjeno je obavezno ubijanje svih oficira,podoficira i zandarma,oko 10 000 maloletne Srpske dece prema listu ,,Borba,, poslato je u Bugarsku na vaspitavanje u komunistickom duhu.,,

 8. #8
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Тако су се тада силе колоне и Црвене армије и бугарске војске, која је до јучер била окупаторска, крећу у Србију са циљем њеног „ослобођења“. Совјетски IV Мотомеханизовани корпус пошао је двема колонама од Неготина и Видина и надирао овим нападним правцима: Неготин-Смед.Паланка-Београд и Видин-Пожаревац-Смедерево-Београд. Совјетски LXVIII Моторизовани корпус надирао је са 113 дивизијом нападним правцем Зајечар-Параћин-Крагујевац-Рудник и 223 дивизијом, чији је нападни правац био: Књажевац-Крушевац-Краљево-Чачак, долином Западне Мораве.

  Бугарске трупе, које су фактички још увек биле у рату са Енглеском и САД (ове су с Бугарском потписале примирје тек 12 октобра 1944), пшле су да ослобађају Југославију, савезницу англо-америчку, и у којој су они, Бугари, до недавно били окупатори! Али, Стаљин је гледао своја посла и чврсто је ишао путем светске комунистичке револуције. И у име тих циљева, а не неких ослободилачких, надирале су три бугарске армије у Србију. А да би поспешили „ослобођење“ Југославије, појавиле су се чак и две „Братерли Албанијен Дивижнс“. У овом „ослобођењу“ учествовале су и две италијанске партизанске дивизије: „Тауринезе“ и „Гарибалди“.
  Све ове силне снаге имале су, уствари, за задатак, да саломе Србски народ. Без победе над Србима није се могло извршити комунизирање Југославије. А Тито и његови партизани били су исувише слаби и нису били у стању да победе србски народ, који је био изузетно антибољшевички настројен. Да би се тај народ победио, да би се саломио, да би се натерао на послушност и потчињеност, морали су, најпре, да умарширају у Србију два совјетска мотомеханизована корпуса, три комплетне бугарске армије и две добро наоружане албанске комунистичке дивизије! Да су ове снаге упале и у сваку другу земљу, биле су сасвим довољне да је покоре исто онако, као што је то учињено са Србијом, а затим и са Југославијом. За историју остаје јасно, зашто су све ове снаге преплавиле Србију. Без њих никада Тито и његови комунисти не би завладали Србијом и, нешто доцније, Југославијом. Такође ће у историји србског народа остати вечито записано, да су његови Савезници: Енглези, Американци, и Французи, у које се Богом и животом својим клео, допустили – да дојучерашњи непријатељи и окупатори својим бајонетама, заклоњеним плаштом лажног ослобођења, намећу комунизам и Србији и, уопште целој Југославији.

 9. #9
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Drinjaca brate...jel si taj grb skinuo sa ,,Nove Iskre,, ? I interesuje me sta mislis o Dimitriju Miti Ljoticu? Aj pozdrav

 10. #10
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Сумрак комунистичке умоболне идеологије огледа се највише у масовним ликвидацијама које су починили у Србији 1944-1945. године. Србија је постала земља масовних, неопојаних гробница. На жалост, ни до дана данашњег ниједна није откопана. Релевантни фактори у држави избегавају да покрену то питање, али га врлорадо експлоатишу у циљу стицања јефтиних политичких поена. Да би извршили духовни и национални препород србског народа, прво треба да спознамо наше заблуде, обмане и лажи којима смо храњени 50 година и готово докрајчени. Жртве комунистичког терора, као и њихови злочинци, не смеју бити заборављени!!!

 11. #11
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Могуће је да сам Грб скинуа са "Нове Искре" или "Новог Видела". А шта мислим о Димитрију?

 12. #12
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  POzdrav za tebe brate moj...ima nas jos....pravih Srbskih desnicara!!!!!
  DRAZA,NEDIC,LJOTIC JEDINI SPAS SRBIJE!!!!!!!!!

 13. #13
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Поздрав и Теби.

  За Крст Часни и Слободу Златну!

 14. #14
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Најпре су побијени сви припадници београдске полиције на челу са пуковником Радуловићем, који је Совјетима предао Београд по свим прописима Међународног права.
  Занимљиво је напоментути да је приликом повлачења Срба националиста пред најезду бољшевика, Димитрије Љотић позвао пуковника Радуловића да са њим 12. октобра напусти Београд. Али је Радуловић одбио да пође, позивајући се на одредбе Међународног права, а и да му дужност налаже да „Савезницима (Совјетима) преда Престоницу“. И, заиста, пуковник Радуловић је по свим прописима Међународног права предао Београд Совјетима, који су га, заједно са свим београдским полицајцима, стрељали. Тиме су бољшевици још једном више посведочили, да за њих уопште не постоје никакви закони ни међународни уговори, већ да је њихов закон –пушка и нож.

 15. #15
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Citat Original postavio Nacionalista
  POzdrav za tebe brate moj...ima nas jos....pravih Srbskih desnicara!!!!!
  А како ти се свиђа овај аватар
  “Mors tua, vita mea”

 16. #16
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  znaci po vama bi sada bilo bolje da pricamo nemacki?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 17. #17
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Ne shvatam bas najbolje....zasto bi trebali da pricamo nemacki?
  DRAZA,NEDIC,LJOTIC JEDINI SPAS SRBIJE!!!!!!!!!

 18. #18
  Buduća legenda Владан (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  27.005
  Reputaciona moć
  964

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Штрумф се шали?

 19. #19
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  ne znam onda cemu tolika frka oko 'oslobodjenja' a ne oslobodjenja i pljuvanja po komunistima...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 20. #20
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Zato sto pravo oslobodjenje nije doslo 20.10.1944,doslo je do nove kapitulacije-komunisticke...a sto se tice pljuvanja po komunizmu...mislim da su zasluzili mnogo gore od toga....
  DRAZA,NEDIC,LJOTIC JEDINI SPAS SRBIJE!!!!!!!!!

 21. #21
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Тачно, Србија се још није ослободила.
  Прво Фашисти, па она Комунисти па на крају Демократе.
  Ослобођење тек следи.
  ТУ БИ КОНТИЊУЕД
  “Mors tua, vita mea”

 22. #22
  Zainteresovan član Wieczeslaw (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2003.
  Lokacija
  Najlepszy Słowiański ogród
  Poruke
  172
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Zdravo ljudi,

  Citam ovu raspravu i nije mi jasno nesto... Cinjenica je da su komunisti ovde napravili veliku glupost i da su pokusali da zatru nacionalni identitet, ali nisu oni bili prvi, ali ni najgori... Takodje je cinjenica da su mnogi glavom platili i da im je oduzeta imovina. Medju ove, kojima je oduzeta imovina svrstavam i mog cukundedu, koji je u to vreme bio trgovac... Da se razumemo, mislim da komunizan nije resenje ali....pogledajmo stvari i malo drugacije!

  Procitao sam da je neko od clanova pisao o strasnoj okupaciji Rumunije, koju je sproveo Sovjetski Savez.... Dragi moji, Sovjetski savez je tokom II sv rata izgubio vise od 20mil ljudi, zemlja im je bila unistena i kao pobednici u svakom smislu imali su pravo da udju bilo gde i da kazu "e sada cete vi malo da placate" i "ovo je sada nase". Pa sta vi mislite, da je 20mil ljudi malo? Nemacku je tada kao zemlju trebalo svesti na svega par okruga velicine srednjevekovnih nemackih drzavica da se nikada vise ne bi drznuli da kazu "mi smo iznad svih, svi treba nama da sluze".
  Sto je najgore, ucinili su nesto nezapamceno. Masovni zlocin nad milionima ljudi! Zatirali su citava sela, gradove pa i narode! Znate li kada bi se mi sami oslobodili fasizma? Nikada! Nasa glupava vlada i kralj su pristali da postanu sluge i da sluze "visoj rasi" i nas, kao narod svrstali na nizu evolutivnu lestvicu! Sram ih bilo! To nisu potomci kralja Petra Oslobodioca, to je jedan obican SLJAM! Protiv zla treba uvek ustati jasno i glasno, a ne kevtajuci ponizno povijati rep,

  Uostalom, ko je Rumuniju terao da se prikloni silama osovine? Bili su alavi, hteli su jos i hteli su da sluze jednom zlu! Neka im, tako je i trebalo da bude! Pa Poljaci koji su se usprotivili Nemackoj pukli su za svega par dana, ali njihove konjicke divizije su jurisale na nemacke tenkove jer su znali sta ih ceka ako ovi udju. To je hrabrost dragi moji, a ne izlezavanje u Beogradu i pijenje snapsa sa nemackim pukovnicima. Sta su uradili i taj Nedic i taj Ljotic? Da li su sprecili streljanje u Kragujevcu, logor u Batajnici? Moj pradeda je uhvacen i odveden u Dahau kao mladic od svega 19 godina i to ne zbog toga sto je bio komunista, vec zbog toga sto je bio protiv Nemaca.
  Naš wotče, kiž sy ty w njebjesach: swjećene budz twoje mjeno.
  Prińdz k nam twoje kralestwo. Twoja wola so stań, kaž na njebju tak tež na zemi.
  Naš wšedny chleb daj nam dzensa.
  A wodaj nam naše winy, jako my wodawamy našim winikam.
  A njewjedz nas do spytowanja, ale wumož nas wot teho złeho.
  Pretož twoje je to kralestwo a ta moc a ta česć haš do wečnosce
  --
  Tylko zgoda Słowiańe ratuje!
  Czymaj się,słoboda przychodzi!

 23. #23
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Слушај бољшевик Недић и Љотић да нису радили посао данас ни једног СРБИНА неби било, а ТВОЈИ ЦРВЕНИ демони, када су ушли у Београд силовали су и побили више Срба и Српкиња него ли сви наши непријатељи до тада, ЈЕСУ И ЗА ТО ИМАЛИ ПРАВО ????????
  “Mors tua, vita mea”

 24. #24
  Zainteresovan član Wieczeslaw (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2003.
  Lokacija
  Najlepszy Słowiański ogród
  Poruke
  172
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Ej Srbine zadojen mrznjom! Ja nisam komunista, a komunisti su mom dedi oteli imovinu u centru grada u kome danas zivim ja! Ti si zadojen mrznjom prema svemu sto se ne poklapa sa tvojim stavovima i zbog toga te zalim! Iskreno te zalim!

  Zlocini su se desili, to je istina! Slazem se! Pocinili su ih i pripadnici crvene armije, naravno, ali ne mozes to izjednacavati sa nacistima i sa Nemcima. Radije bi sluzio Nemcima? Mislis da su Nemci bili pametni? Koliko su Srba spasli Nedic i Ljotic, imamo prilike da vidimo. Skoro dva miliona mrtvih u II sv ratu....malo li je?

  Sovjetski savez je imao svako pravo da ujde u svaku zemlju koja je bila u savezu sa SILAMA OSOVINE i da tu uradi sta zeli. Danas Slovaci, Madjari, Rumuni, Estonci...svi kukaju na Ruse, a bili su sluge Nemcima tokom II sv. rata. Sve sto im se desilo je OPRAVDANO i dobili su ono sto su trazili! Da ne kazem da su dobili po ......
  Da li mislis da je u Rusiji bilo manje zrtava? Da li mislis da bi mi ikada bili zaista slobodni da nam tada Rusi nisu pomogli? Platili smo cenu njihovog oslobadjanja...mozda cak i preplatili, ali ne mozes njih izjednacavati sa Nemcima.

  Greska naseg kralja i celokupne vlada je sto je bila kratkovida, a u krajnjem kraljevina i nije mogla da ostane. Od velikih oceva ostali su mali sinovi, nesposobni i kako se u narodu kaze NEJAKI! Revolucija je bila neminovna stvar a kralj se pokazao kao kukavica i nesposobnjakovic! Sa narodom se deli sudbina kao sto je sudbinu delio njegov veliki deda Petar I Oslobodilac a ne bezi se u inostranstvo. Razumi da se krv razvodnila !!!

  Nekada me je sramota sto ljudi kao ti imaju priliku da javno govore i pricaju o sebi da su Srbi! Ljudi koji ne poznaju gramatiku, koji pisu "srBski" a ne "srpski". Ne bih da vredjam ali kao sto postoji reformacija takvi postoji i dekadencija. Vracate se na sta? Zeleli bi ste da se vratite na srednji vek, na pisanje srpskog pre Vuka Karadzica? Ok onda, ali nemoj pisati reformisanom Vukovom cirilicom, koristi kirilicu i glagoljicu pa da te vidim! Ja znam da pisem na staroslovenskom, ali to nije prakticno i necu pisati "srBski" neko "Srpski"! Knjige u sake, uci, prosvetli se na trabunjaj kojesta!

  Ne pravdam komuniste, ni ove nase a ni ruske....sve je to ista bagra, ali Nedic i Ljotic takodje nisu ucinili nista narocito! Kada okupator dodje svi treba da se dignemo protiv njega, da zbacimo zlo a ne da saradjujemo sa njima! Po tvojoj logici je bolje biti sluga nego umreti casno u odbrani svoje domovine i dedovine! Neka hvala druze! Ja za razliku od tebe nisam za ujedinjavanje svih srpskih zemalja i agresiju na druge, ali ako neko kroci u moju grudu, moju zemlju, dobice tamo gde se najmanje nada!

  Po nadimku bih rekao da si iz Bijeljine i opet, ajd' da kazem isfrustrirani Srbin iz Bosne! Rat je izgubljen i ZDRAVO! Vas SLOBA nije uradio pravu stvar, podvukao je repinu i nije zavrsio rat u Bosni i Hrvatskoj kako treba. Trgovao je a vi ste bili sitan novac za PODKUSURIVANJE. Pomiri se sa tim i ne gledaj vise u promasene istorijske likove vec u buducnost. Gradi novu Srbiju, ulazi u nju da jednog dana tvoja deca mogu da se ponose zemljom u kojoj zive!

  Napred Srbijo!
  Naš wotče, kiž sy ty w njebjesach: swjećene budz twoje mjeno.
  Prińdz k nam twoje kralestwo. Twoja wola so stań, kaž na njebju tak tež na zemi.
  Naš wšedny chleb daj nam dzensa.
  A wodaj nam naše winy, jako my wodawamy našim winikam.
  A njewjedz nas do spytowanja, ale wumož nas wot teho złeho.
  Pretož twoje je to kralestwo a ta moc a ta česć haš do wečnosce
  --
  Tylko zgoda Słowiańe ratuje!
  Czymaj się,słoboda przychodzi!

 25. #25
  Zainteresovan član Nacionalista (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2005.
  Lokacija
  Bele Vode,Beograd
  Poruke
  342
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: "Ослобођење Београда"

  Au brate sta ovaj naprica....slusaj prvo....meni su drazi Nacisti od komunista to stoji...dalje opet,meni je drazi jedan Srpski zivot od 20.milona komunistickih,i po kom to pravu Sovjeti su mogli da udju u bilo koju zemlju? Znas koliko me zabole sto su oni izgubili 20.miliona ljudi,i sta ce oni u mojoj Srbiji? Nedic i Ljotic su cinili sve da spasu sto vise Srba i na tome treba da im zahvalimo...mi danas koji postojimo i koji se Srbima nazivamo....nek im je vjecna slava od Srpskog roda HVALA!!!!!!!!!!!
  I prestani da vredjas Kralja Petra...bio je mlad a i Cercil je stalno vrsio pritisak na njega,a planirao je da sa par pilota dodje u Srbiju u toku rata...medjutim Englezi su to saznali i osujetili taj pokusaj.Jer da je dosao....Srbija i sve Srpske zemlje bi na noge a od petokrake ne bi ostalo nista!
  Dakle,ne vredjaj nam Dimitrija i Milana jer su pokazali ko su i istorija ce tek izreci sud o njima.

  MUKE,BOL I PATNJE,DELO DUHA ZLOG,I KRV STO SE LIJE KRV JE BRATA MOG
  JER VI STE NASIH KOSTI KOST,I KRV NASE KRVI STO NAM DADE BOG
  ZNA BOSNA SVE I HERCEGOVINA SVA,I SRPSKI JUG I SEVER NAM JE DUG
  SVUD BOL I JECAJ,SUZE BRATA MOG,I SESTRICE BOLNE STO NAM DADE BOG
  VEC TUTNJI KORAK DOLAZIMO MI,U SRECNOJ ZEMLJI BICEMO TAD SVI
  S VEROM U BOGA A ZA KRALJA SVOG,U SRECNOJ SLOBODI STO CE DATI BOG!!!!
  DRAZA,NEDIC,LJOTIC JEDINI SPAS SRBIJE!!!!!!!!!

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •