Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 99

Tema: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Овај текст је инспирисан прегледом књиге Европа и човечанство коју је Николај Трубецкој написао 1920. Књига представља оштру критику европоцентризам и афирмацију становишта културног релативизма као бране од универзалистичких претензија.
  Како је од онда прошло скоро стотину година вреди размотрити измене у концепту космополитизма, који данас називају још мондијализам. Потебно је признати да је данашњи мондијализам ипак отворен и за утицаје култура које су његова жртва. Али, разматрањем можемо закључити да су ови утицаји ипак контролисани и често се користе за елиминисање онога што, често скривене, елите мисле да је “назадно” у самој “изворној”, романо-германској култури. Једна од ствари по којој се данашњи мондијализам разликује од некадашњег културног империјализма је примена принципа тзв. “политичке коректности”. Тако је, на пример, младим Арапкињама у Француским школама забрањено да носе мараме, па је паралелно уведена забана ношења великих (?) крстова, а било је и забрана распећа на зидовима школа у Италији. Али марама није чисто религијски симбол. Са друге стране, с обзиром на утицаје које религија има у домицилним и културама “дошљака”, еквивалент не би био забрана ношења крстова. Еквивалент би био да се девојкама европског порекла забрани визуелна идентификација са Мадоном или Бритни Спирс. Други утицај је тежња за развојем још партикуларнијих идентитета, која за сада постоји само у Сједињеним Државама. Тако имамо Афроамериканце, Хиспаноамериканце, вероватно и Италоамериканце, тамо где смо пре педесет година имали само Американце и то са добрим изгледима културне интеграције. Али био он Афроамериканац или само Американац тамне боје коже, тешко да ће постати председник Америке, осим можда у понеком филму… Но вратимо се космополитизму и, касније, његовим појавама у нас, јер ту се суштински образац није одонда променио.
  Различите односе према проблему нације, разнолике форме национализма, могуће је, према Трубецкоју, ситуирати у једном низу чије су крајње тачке “шовинизам” и “космополитизам”. Шовинизам је вера у супериорност сопствене нације и културе, инсистирање на разликама нација и националних култура, те изведен став да сопствена нација треба да доминира у односу на остале мање вредне нације и културе. Насупрот томе, заговорници космополитског става инсистирају на универзалним карактеристикама које све нације и културе чине делом “човечанства”. Другим речима, космополита партикуларитет нације замењује универзалном вредношћу “човечанства” тежећи смањивању националних посебности у име оног што је зајенички и универзално важећи систем вредности.
  Међутим суштинске разлике између шовинизма и космополитизма нема јер су централни појмови космополитске позиције – појмови “човечанства” и “општељудске цивилизације” ипак појмови који скривају одређени партикуларни културно-историјски и етнички садржај. Тај садржај је романо-германска цивилизација, па се космополитизам у крајњој линији може свести на романо-германски шовинизам. Једина разлика је што код шовинизма имамо веровање у супериорност уже групе (нација), а код космополитизма веровање у супериорност шире европске (романо-германске групе).
  По Трубецкоју, космополитизам и шовинизам потичу из истог, егоцентричног става. Егоцентрична психологија, по којој појединац “несвесно себе сматра центром васионе, врхунцем свих створења, најбољим, најсавршенијим од свих бића”, вреднује се негативно у социјалном животу, а развијена у екстремном облику сматра се болешћу.
  Но, како онда објаснити космополитизам као шовинизам међу другим народима – Словенима, Арапима, Турцима, Индусима, Кинезима или Јапанцима. Узрок, по Трубецкоју треба тражити у хипнотичко учинку речи “човечанства” и “општељудске цивилизације” на интелигенцију других народа, што је, у крајњем, последица научно-техничког развоја и јаза који је у једном моменту настао између романо-германске и осталих цивилизација. Тако егоцентризам прераста у ексцентризам – стављање центра ван себе!
  Европеизација иде с врха на доле, тј. захвата прво социјални врх, аристократију, урбано становништво, посебне професије, а затим постепено остале слојеве народа. Веменом, процес имитирања и усвајања туђих културних ведности и цивилизацијских тековина доводи и до губитка самопоштовања, те народ који настоји да се европеизује учи да “презире своје, самобитно, национално”. Све ове последице стичу се у “проклетству заосталости”, који сталном тежњом да се “достигне” туђи ниво развоја доводи до смене “историјских скокова” и “застоја” у унапред изгубљеној трци:”Историја европеизованог народа састоји се од тих сталних смена кратких периода брзог ‘прогреса’ и више или мање дугих периода ‘застоја’.” Међутим, у случају од ослобођења од овакве наметнуте матрице, национална самосвест ће бити руковођена максимама спознај самог себе и буди то што јеси.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf 2. #2
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Какав је случај у нашој земљи? Осим препознатљивих “успона и падова”, можемо говорити о нашој самопроглашеној “елити великих реформатора”. Деловање ове “елите” према “остатку” народа је веома јасно. На основу текста та “елита” се могла препознати, али ипак ћу подсетити на њихове иступе у којима се цео Балкан проглашава “генетском депонијом”, велики број гласача “ретардиранима”, а већина народа “безрепом стоком”. У најекстремнијим случајевима, овакве “космополите” ће ићи до идентификације са агресором који нас је 78 дана бомбардовао. Додајмо ту и сам појам “Европска Србија” који се често поставља у антагонизму са неким антиевропским снагама. Ово је бесмислено јер из тога произилази да постоји и друга “неевропска Србија” са којом се треба обрачунати до истребљења – ово неки припадници “елите” чак отворено заговарају.
  Ипак, постоји једна битна разлика у односу на дату матрицу. Разлика је та да наши “европејци” у суштини и нису европеизовани. Они су чак примитивнији од народа или делова народа које стално прозивају због примитивизма. Њихови лидери су разни сурчински реформатори и остали празилук-политичари, а “европске идеје”, наравно у народу насхваћене, само су изговор како за разне мутне радње, тако и за правдање властитог неуспеха да у нешто убеде народ (који је ионако примитиван, па не може да разуме – овде је јасно да је на делу таутологија). Но, ако девојка не може са целим селом, биће да проблем није у селу. Биће да је проблем у девојци.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.454
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Овде тешко да шта може да се дода... толико си био свеобухватан у ова два поста... једино можда да закључим:СПОЗНАЈ САМОГ СЕБЕ И БУДИ ТО ШТО ЈЕСИ...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Старе паганске мудрости древних народа:
  1. Спознај самога себе
  2. Буди то што јеси
  3. (и треба додати) Живи у складу са природом.

  Ово је довољно за основу било ког здравог погледа на свет, али неки воле да се за своје мишљење или гледиште се обраћају извесним центрима - заједничка ствар за комунисте и еуропејце - а и није им само то заједничко.
  Индикативно је како се сад неки позивају на Википедију или Британику, као доста је да нешто оданде цитирају и то их ослобађа од "обавезе" да критички мисле...
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 5. #5
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  nisam dobro razumeo sta hoces da kazes.da srbi ne razumeju sta je to evropeizacija?
  i ti pricas o nekoj "genetskoj deponiji"? smatras da i dalje treba da ostanemo crna rupa evrope,sa korumpiranom drzavom i raspalim pravnim sistemom? samo da bi smo se inatili evropi? tvoj text je gomila gluposti uvijena u neki kvaziintelektualizam.

 6. #6
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Србија је на путу ка европским интеграцијама (Европској Унији, Србија је већ у Европи) иако је на власти "клерофашиста" др Воја Калашњиков Аутистични Коштуница из села Коштунића, иако су радикали "отворили" мост у НС, иако је онај белоглави суп, хоћу рећи Гонзо, ма знате ви већ тог хероја 5. октобра мало приведен...
  Дакле, та Европа у коју се толико кунете ви који видите овде "генетску депонију" и Србију само у црним бојама вас је де факто издала. Неће ни Американци да финансирају нови 5-6 Октобар. А је л' знаш зашто? Зато што у Коштнуници нико нормалан не види новог Милошевића. А без оног Великог Реформатора се очигледно може. Јел тако, тако је! Лепо је реко' Дак : "А кога нема, без њега се може!!!"

  Иначе да ја мислим како је:
  1. Европа/Америка/међународна бирократија светло дана
  2. Србија најцрњи мрак
  Па да видим како та Европа/Америка/међународна бирократија помаже, прихвата и хвали домаће "нацоше" и "клерофашисте" ја бих се мало запитао да ли су моји ставови у реду.
  А ти мало укључи вијуге, ако их уопште имаш.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 7. #7
  Iskusan Nexus 6 (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Vozdovac
  Poruke
  5.180
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  **** se EU za nasa unutrasnja pitanja, odnosno ko je na vlasti...njima su spoljni poslovi bitni...tj. dokle god smo sa njima na tom planu na istoj talasnoj duzini, nema problema...
  Sinatrina doktrina...
  Arguing on the internet is like running in the Special Olymipics.
  Even if you win, you're still retarded...

 8. #8
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  ЕУ ЈЕ ИВИЛ
  “Mors tua, vita mea”

 9. #9
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  nisam dobro razumeo sta hoces da kazes.da srbi ne razumeju sta je to evropeizacija?
  i ti pricas o nekoj "genetskoj deponiji"? smatras da i dalje treba da ostanemo crna rupa evrope,sa korumpiranom drzavom i raspalim pravnim sistemom? samo da bi smo se inatili evropi? tvoj text je gomila gluposti uvijena u neki kvaziintelektualizam.
  8-) I Agree... 100%!

 10. #10
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Neverovatno kakve necivilizovane spodobe sebe nazivaju "evropejcima",
  ali to nije ništa novo, još se Jovan Sterija Popović narugao u
  "Pokondirenoj tikvi" sličnim ljudima i pojavama.
  Ljudima bez pedigrea, stava i identiteta, lako manipulišu raznorazni
  hohštapleri i profiteri, prodajući im maglu, koja sada ima formu "evropeizacije".

 11. #11
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio crow
  8-) I Agree... 100%!
  Naravno da se slažeš sam sa sobom!

 12. #12
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio Strela
  Neverovatno kakve necivilizovane spodobe sebe nazivaju "evropejcima",
  ali to nije ništa novo, još se Jovan Sterija Popović narugao u
  "Pokondirenoj tikvi" sličnim ljudima i pojavama.
  Ljudima bez pedigrea, stava i identiteta, lako manipulišu raznorazni
  hohštapleri i profiteri, prodajući im maglu, koja sada ima formu "evropeizacije".
  kao prvo i najvaznije,nije u redu da me prozivas za pedigre.ja sam potomak starih srpskih porodica,pradeda mi je bio solunski borac,poslanik predratne DS i kod mene u kuci se uvek postovala demokratija i tzv.zapad. a sta cemo sa tvojim pedigreom? sta nam ti prodajes? propalu milosevicevsko-komunjarsku ideologiju hleba za 3 dinara,penzionera koji izgledaju ko iz ausvica da su izasli,diktaturu turbo folk zvezda,krvozedne policije i pokvarenih ratnih profitera.
  ako nista drugo,barem ce nam uvesti diktaturu PRAVA i necemo morati nikad vise trpeti spodobe tipa SM i tvog gurua VELIKOG BVATA.
  Zoran Djindjic live forever

 13. #13
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  kao prvo i najvaznije,nije u redu da me prozivas za pedigre.ja sam potomak starih srpskih porodica,pradeda mi je bio solunski borac,poslanik predratne DS i kod mene u kuci se uvek postovala demokratija i tzv.zapad. a sta cemo sa tvojim pedigreom? sta nam ti prodajes? propalu milosevicevsko-komunjarsku ideologiju hleba za 3 dinara,penzionera koji izgledaju ko iz ausvica da su izasli,diktaturu turbo folk zvezda,krvozedne policije i pokvarenih ratnih profitera.
  ako nista drugo,barem ce nam uvesti diktaturu PRAVA i necemo morati nikad vise trpeti spodobe tipa SM i tvog gurua VELIKOG BVATA.
  Zoran Djindjic live forever
  Ја Солунац и демонократа СТРАШНО
  “Mors tua, vita mea”

 14. #14
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio КиМ
  Ја Солунац и демонократа СТРАШНО
  balvane,u crkvu i moli

 15. #15
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  balvane,u crkvu i moli
  А бууууууууууу, а буууууууууу
  јесам ли повредио твој сатански душевни немир.
  “Mors tua, vita mea”

 16. #16
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  kao prvo i najvaznije,nije u redu da me prozivas za pedigre.ja sam potomak starih srpskih porodica,pradeda mi je bio solunski borac,poslanik predratne DS i kod mene u kuci se uvek postovala demokratija i tzv.zapad. a sta cemo sa tvojim pedigreom? sta nam ti prodajes? propalu milosevicevsko-komunjarsku ideologiju hleba za 3 dinara,penzionera koji izgledaju ko iz ausvica da su izasli,diktaturu turbo folk zvezda,krvozedne policije i pokvarenih ratnih profitera.
  ako nista drugo,barem ce nam uvesti diktaturu PRAVA i necemo morati nikad vise trpeti spodobe tipa SM i tvog gurua VELIKOG BVATA.
  Zoran Djindjic live forever

  Ne znam zašto si se ti našao prozvan, te mi tu mašeš nekim "pedigreom".
  Za tvoju informaciju, po slavnom prezimenu koje nosim zovu se "samo" dve ulice u Beogradu! U mojoj porodici je bilo ministara u 19 veku (ne predratnih narodnih poslanika),
  akademika (čak i članova Francuske Akademije), nosilaca Legije časti, novinara, političara, naučnika svetskog glasa, lekara, apotekara, pravnika, matematičara, moreplovaca....Priznatih i poznatih ljudi o kojima se i danas piše i govori...
  Poslednji put ažurirao/la Strela : 12.10.2005. u 01:36

 17. #17
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio Strela
  Za tvoju informaciju, po slavnom prezimenu koje nosim zovu se "samo" dve ulice u Beogradu! U mojoj porodici je bilo ministara u 19 veku (ne predratnih narodnih poslanika),
  akademika (čak i članova Francuske Akademije), nosilaca Legije časti, novinara, političara, naučnika svetskog glasa, lekara, apotekara, pravnika, matematičara, moreplovaca....Priznatih i poznatih ljudi o kojima se i danas piše i govori...
  uf,sad cu nicice da padnem pred tobom.sta me boli **** ko je bio ministar u tvojoj porodici. ti si pocela da prozivas prva oko "pedigrea",mislis da si neko jaka faca sto su ti neke cukundede (clanovi Francuske Akademije,zaboga)bili nesto.moje objasnjenje je bilo da nisam neki ciganin ili siptar a ne da se hvalim.
  i sta sad,zato sto su ti neki preci bili face,mislis da si najpametnija ovde i da mozes da pricas sta god hoces bez kritike? 19. vek je prosao
  nisi mi odgovorila,sta ti sa "velikim pedigreom" prodajes?

 18. #18
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Опет овај сатансиста псује и изражава се вулгарно то ваљда научио од демонократа
  “Mors tua, vita mea”

 19. #19
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  uf,sad cu nicice da padnem pred tobom.sta me boli **** ko je bio ministar u tvojoj porodici. ti si pocela da prozivas prva oko "pedigrea",mislis da si neko jaka faca sto su ti neke cukundede (clanovi Francuske Akademije,zaboga)bili nesto.moje objasnjenje je bilo da nisam neki ciganin ili siptar a ne da se hvalim.
  i sta sad,zato sto su ti neki preci bili face,mislis da si najpametnija ovde i da mozes da pricas sta god hoces bez kritike? 19. vek je prosao
  nisi mi odgovorila,sta ti sa "velikim pedigreom" prodajes?
  Prostak...

 20. #20
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.454
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Не разумем серб пагане, зашто тако тешке речи према једној дами... чему то... НА КРАЈУ БАЛАДЕ О ТОМЕ ДА ЛИ ЋЕМО ИЛИ НЕЋЕМО У ЕУ - ОДЛУЧИВАЋЕ Н А Р О Д тј. људи са правом гласа на референдуму - о томе никако неће одлучивати ДС без обзира колико их Ти волиш... и да Те обавестим... ја на следећим изборима нећу гласати за Радикале - али и малом детету је јасно ДА ЋЕ ОНИ БИТИ АПСОЛУТНИ ПОБЕДНИЦИ... А ТИ СЕ ЗАПИТАЈ ЗАШТО ... само немој рећи да не ваља народ.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 21. #21
  Elita Marty Misterija (avatar)
  Učlanjen
  14.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србиново (Загреб) Србија
  Poruke
  22.455
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  СРС Д БЕСТ
  “Mors tua, vita mea”

 22. #22
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  kod mene u kuci se uvek postovala demokratija i tzv.zapad. a sta cemo sa tvojim pedigreom?
  А колико су ти "демократија & запад" поштовали Србију?!?
  Ако се не варам, дошли су нам 1914, 1941 и 1999...
  Или ћеш можда да ме убедиш да је 1878 био Милошевић на власти када су на Берлинском конгресу, супротно вољи народа, спречили уједињење Босне и Србије.
  Или још раније када су Кримским ратом спречили да Цариград поново буде православан. Или можда 1204 када су исти Цариград латини опљачкали.
  Ма за све је то крив Милошевић

  Ето шта мислим о таквој логици која пере одговорност са запада.

  Citat Original postavio serb_pagan
  barem ce nam uvesti diktaturu PRAVA i necemo morati nikad vise trpeti spodobe tipa SM i tvog gurua VELIKOG BVATA.
  Диктатура и право не иду заједно. То је можда могло код твог идола Хитлера.
  А Велики Брат седи у Вашингтону.
  Шешељ јесте одговоран за доста ствари, али је бар то платио.
  Клинтон није платио, а Солани чак титрају јајца...

  Citat Original postavio serb_pagan
  Zoran Djindjic live forever
  А то је твоје паганско божанство!?


  Лепо сам ваћ рекао.
  КОГА НЕМА, БЕЗ ЊЕГА СЕ МОЖЕ!

  Citat Original postavio serb_pagan
  uf,sad cu nicice da padnem pred tobom.sta me boli **** ko je bio ministar u tvojoj porodici.
  А мене заболе за твог Минђића.
  ПРОСТАЧИНО!

  Пропали сте Амери


  Ове батице се не шале!
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 23. #23
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio serb_pagan
  kao prvo i najvaznije,nije u redu da me prozivas za pedigre.ja sam potomak starih srpskih porodica,pradeda mi je bio solunski borac,poslanik predratne DS i kod mene u kuci se uvek postovala demokratija i tzv.zapad. a sta cemo sa tvojim pedigreom? sta nam ti prodajes? propalu milosevicevsko-komunjarsku ideologiju hleba za 3 dinara,penzionera koji izgledaju ko iz ausvica da su izasli,diktaturu turbo folk zvezda,krvozedne policije i pokvarenih ratnih profitera.
  ako nista drugo,barem ce nam uvesti diktaturu PRAVA i necemo morati nikad vise trpeti spodobe tipa SM i tvog gurua VELIKOG BVATA.
  Zoran Djindjic live forever
  pedigre...

  ova... radikalka mi je na ignore, a video sam provalu u tvom postu pa nisam mogo da se ne nasmejem... pa joj odgovaram preko tvog posta, nadam se da ne zamerash...

  e jado... o kom pedigreu ti govoris???

  da ti dam knjigu da chitash o mojima iz 6 veka, kada stoje prvi nadjeni pisani tragovi, o njihovom statusu u srednjevekovnoj srbiji, poreklu i polozaju u drushtvu...

  al OK, slazem se. ja i pagan ne pripadamo srbiji, sad kad su ljudi kao ti elita, ceca je po rangu odmah iza bogorodice, pink obrazac kulture, a glavno mesto dogadjaja, gde se ovakva elita kao ti skuplja, beogradski splavovi, nadaleko poznati...

 24. #24
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio Duh Sekire
  А колико су ти "демократија & запад" поштовали Србију?!?
  Ако се не варам, дошли су нам 1914, 1941 и 1999...
  Или ћеш можда да ме убедиш да је 1878 био Милошевић на власти када су на Берлинском конгресу, супротно вољи народа, спречили уједињење Босне и Србије.
  Или још раније када су Кримским ратом спречили да Цариград поново буде православан. Или можда 1204 када су исти Цариград латини опљачкали.
  Ма за све је то крив Милошевић

  Ето шта мислим о таквој логици која пере одговорност са запада.  Диктатура и право не иду заједно. То је можда могло код твог идола Хитлера.
  А Велики Брат седи у Вашингтону.
  Шешељ јесте одговоран за доста ствари, али је бар то платио.
  Клинтон није платио, а Солани чак титрају јајца...  А то је твоје паганско божанство!?


  Лепо сам ваћ рекао.
  КОГА НЕМА, БЕЗ ЊЕГА СЕ МОЖЕ!  А мене заболе за твог Минђића.
  ПРОСТАЧИНО!

  Пропали сте Амери


  Ове батице се не шале!
  zagore... nekad je s tobom i moglo da se komunicira...

  al OK.

  pozz

 25. #25
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Evropeizacije, kosmopolitizam, sovinizam...

  Citat Original postavio crow
  pedigre...

  ova... radikalka mi je na ignore, a video sam provalu u tvom postu pa nisam mogo da se ne nasmejem... pa joj odgovaram preko tvog posta, nadam se da ne zamerash...

  e jado... o kom pedigreu ti govoris???

  da ti dam knjigu da chitash o mojima iz 6 veka, kada stoje prvi nadjeni pisani tragovi, o njihovom statusu u srednjevekovnoj srbiji, poreklu i polozaju u drushtvu...

  al OK, slazem se. ja i pagan ne pripadamo srbiji, sad kad su ljudi kao ti elita, ceca je po rangu odmah iza bogorodice, pink obrazac kulture, a glavno mesto dogadjaja, gde se ovakva elita kao ti skuplja, beogradski splavovi, nadaleko poznati...
  Slušaj PROSTAČINO, ako već "ne vidiš" moje poruke, NEMOJ IH NI KOMENTARISATI!!!
  ZAOBIĐI ME U ŠIROKOM LUKU!!!

Slične teme

 1. MUŠKI ŠOVINIZAM
  Autor Borac za prava zivotinja u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 7157
  Poslednja poruka: 03.11.2017., 10:22
 2. Zenski sovinizam?!
  Autor HELLGIRL u forumu Žene
  Odgovora: 47
  Poslednja poruka: 01.02.2008., 13:17
 3. Šovinizam
  Autor Mikowiny u forumu Politika
  Odgovora: 479
  Poslednja poruka: 19.07.2007., 11:54
 4. Šovinizam...čudna biljka
  Autor Betty u forumu Filozofija
  Odgovora: 76
  Poslednja poruka: 05.08.2006., 21:10
 5. Kosmopolitizam je vrsta sovinizma
  Autor Glas Sauronov u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 18.02.2005., 14:07

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •