Kad grad neće, Nišlije skidaju radijatore u kompjuterskoj igri

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.227
Nezadovoljstvo Nišlija zbog visokih cena daljinskog grejanja ne jenjava, a podršku građanima koji se bore protiv postupanja "Gradske toplane" dao je programer Dragan Ilić koji je napravio kompjuterku igru "Građanski bunt" u kojoj igrač čekićem skida radijatore u stanu.

Ilić je igru postavio na istoimenoj internet stranici i za samo jedan dan ona je u Nišu postala pravi hit.

Autor kaže za Betu da je igra je vrlo jednostavna i da poručuje građanima da ne odustanu od svojih zahteva za otkazivanje grejanja, upućenih "Gradskoj toplani" zbog poskupljenja.

"Verujem da građani mogu da uzmu stvari u svoje ruke i izbore se za svoja prava", rekao je Ilić.

On kaže da je odmah pošto je juče postavio igru na internetu, dobio desetine predloga kako da je razvije i da napravi druge igre, o drugim životnim problemima Nišlija.

Od početka godine oko 600 domaćinstava u Nišu je zatražilo isključenje grejanja zbog previsokih računa, ali gradska vlast i Toplana ne dozvoljavaju isključenje pojedinačnih stanova s toplovodvodne mreže, iako njihovi vlasnici ne mogu da plaćaju račune za grejanje.

(Kraj)
 
I tako je poceo svetski poznat ciklus igara o gradjanskoj slobodi nazvan "Nishke role play" iliti NRP igrice...
Sledeca igra je o gradjaninu koji poseduje zuti pojas u nindzicu i pokusava da izbegne, zaobidje i nekad se i sukobljava sa ridzovanima u gradskom prevozu.
Skupljajuci exp on dobija i vise pojaseve, veci skill , brzinu, stamina, a i umilnije lice, FACE parametar kod charactera...
Kupovina itema takodje moguca, kupis minic ako si zenski player , face+2, kupis odelo, +1, kravatu +2 na FACE parametar...

U planu je igrica o istovarivanju smeca na divljim deponijama, zatim jedna decija, o skupljanju kupona za kupovinu, trazenju artikala na akciji, uzimanju toalet papira i sapuna u javnim toaletima i toaletima vecih kompanija....
 
Najveca glupost - postizati nesto preko interneta kaobajagi sve duhovito i miroljubivo.

Umesto da se skupe i izadju napolje na protest, oni ce kao deca da igraju igrice.

Debilizam.

Протестовали су они, можда ти је промакло...

Ово је само још један вентил.
 

Back
Top