Јога:опуштање или окултизам
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 44

Tema: Јога:опуштање или окултизам

 1. #1
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Јога:опуштање или окултизам

  Јога – опуштање или окултизам

  Реч јога, потиче из санскритске речи Yug, и значи заједница (са божанским, твојим вишим Ја). Јога је пут ка превазилажењу обичног ума (онога што ти мислиш да јеси) са циљем да се стопиш са твојим вишим Ја или божаснким Ја. Јога значи, спајање са Браманом (т.ј. Бесконачним, Универзалним Духом, безличном силом коју Хиндуси сматрају и зову богом), преко промењеног стања свести, према томе, теоретски ослобађање себе из веза бесконачних реинкарнација. Јога долази из Хидну Веда. Може се пратити уназад до Патанџалија, који је био религиозни вођа. Шива, један од три најмоћнија бога Хиндуизма, познат као Уништитељ назива се Јоги Свара или Господар Јоге.

  Наводимо следећи део, чланка једних световних новина:

  Процењено је да постоји 10 000 јога учитеља у САД, који поучавају између четири и пет милиона студената недељно. Јога је програм који укључује свесно истезање, промишљене покрете, контролисано дисање и вежбе опуштања. Сврха јоге је да развије снагу, савитљивост, равнотежу, уравнотежење тела, свесност тела, мишићну равнотежу, смиреност и контролисано дисање. Јога је настала из једне школе мисли Хиндуизма, која говори да покрети могу издвојити душу од тела и ума.У Западном свету, јога се користи углавном као облик вежби. Говори се да јога хоће да уједини тело, ум и дах; да их натера да делују складно. Она је веома лака, спора и медитативна; али захтева концентрацију. Иструктори јоге говоре да су примили мноштво жалби од стране људи, који верују да је јога преплетена са окултизмом и мистицизмом: Знамо да јога заиста потиче из једног дела индијског хиндуизма, али наши часови се углавном баве физичком страном јоге, која ни на који начин не приморава људе, да се укључе у религије Далеког Истока.(The Bloomington Herald Times; 1991)

  Тужно је, чак су и Хришћани поверовали у ову лаж. Сваки јога учитељ јесте уствари мисионар Будизма или Хиндуизма, чак и ако он или она носе крст, инсистирају да је Исус био велики Јогин, говорећи и протестујући да јога није религија, већ наука. Ово је највећа од лажи.

  Ипак, она је толико раширена, разглашена и верује се у њу, да се у америчким државним школама, са почетком у вртићима, али и у свакој другој области живота данас, да се јога и други облици хинду-будистичког окултизма предају и прихватају као наука.

  Насупрот томе, Хришћанство је избачено из школа и притиснуто у свакој другој области живота у Широком, слободоумном покрету, који тежи да замени религију са New Age науком! (Peace, Property and the coming Holocaust, стр. 147).

  Јога је јасан концепт New Age-а, који је дубоко религиозан и пантеистичан у свом пореклу. Широко се употребљава и подржава од стране проповедника New Age-а. Овај покрет негира стварност греха и потпуне изопачености и верује да је сваки човек уопштено добар и да је божанствен. Они уче да постоји бог у свакоме од нас, а да смо ми исувише несвесно тога; треба да то развијемо кроз медитацију и друге метафизичке технике. Они уче да је једина ствар, која је потребна људима, просветљење у погледу њихове божанствености. Верују да се кроз реинкарнацију, човеко поново сједињује са богом. Верују у Карму, која представља дуг човека из његовог претходног живота. Проповедају и верују у еволуцију, супротстављену Стварању, описаном у Светом Писму.

  Јога је такође удружена са маштањем, визуализацијом, хипнозом, магијом ума, певањем манрти, позитивним размишљањем, Силва техникама ума, које не само да нису Хришћанске, већ су и потенцијално опасне. Када се упражњава од стране верујућих Хришћана,. Дозвољава одређени спољни, духовни утицај у нашем животу, који је са њим недоследан и недозвољен. (2 Кор. 6:14-18).

  Бављење Јогом је у најбољем случају незнабоштво, паганиза, а у најгорем окултизам. Њена учења потичу из религија Далеког Истока, које све уче да сам Ја Бог, само што то не схватам:

  Циљ јоге је само-остварење погледајмо дубоко у оно што треба да буде храм Истинитог Бога и да ту откријемо наводно Истинито Ја, или Више Ја и да објавимо да смо ми Бог. Ништа није у религији јаче од те идеје, али ипак мирних лица, сви јогини инсистирају да бављење јогом, неће проментити нечија религиозна веровања.

  Ово је религија Антихриста а по први пут у историји је широко распрострањена кроз цели Западни свет крот Трансценденталну Медитацију и друге облике јоге ( The Seduction of Christianity, стр. 54).

  Јога себе назива науком. Називајући себе науком, јога (која представља само срце Хиндуизма) је за последњих тридесет година постала саставни део Западног друштва, где се она предаје у скоро сваком клубу, државним школама, индустрији, у бројним црквама. Обучена у одећу Запада, јога је задобила прихватање у медицини, психологији, образовању, религији под еуфемизмима као што су фокусирање, терапија за опуштање, само-хипноза и стваралачка визуализација. Јога је створена да води до остварења човековог истинског божанства кроз унутрашњи, медитативни пут, у коме коначно налази крајњи извор свега у људској психи (The Seduction of Christianity, стр.110)

  - - - - - - - - - -

  Хата Јога је популарни облик јоге, коришћен од оних који траже облик опуштања и безнапорну вежбу. Јохана Микелсен, међутим, правилно расуђује: Постоји уобичајено, погрешно схватање на Западу, да је Хата Јога, једна од десет облика јоге, која наводно води до само-остварења, само неутрални облик вежбе, опуштајућа и делотворна алтернатива за оне који се гнушају трчања и калинетике… (Међутим), Хата Јога је један од шест препознатих система изворног Хиндуизма и у својим кореновима јерелигиозна и мистична. Она је такође један од најтежих и нарочито (духовно) опасних облика Јоге.

  Израз Хата (hatha)је настао из глагола hath, што значи Ћтлачити, угњетаватиЛ. Бављење хата Јогом јесте утвари и замишљено да потисне ток психичке енергије кроз ове канале (симболични или психички пролази на другој страни кичмене мождине), приморавајући на тај начин моћ змије или kundalini силу, да се подигне кроз средишњи психички канал и кичми (sushumna) и горе кроз чакре (chakras), претпостављене психичке центре људске личности и моћи.

  Западњаци погрешно верују да се неко може бавити Хата Јогом без учешћа у философским и религиозним веровањима, која су undergird. То је потпуна заблуда… Ви не можете одвојити вежбе од философије… Сами покрети постају облик медитације. Продужено бављење овим вежбама јоге ће било да намерава или не, коначно утицати на тебе и усмерити те ка Далекоисточним, мистичним погледима. То је оно што је смисао! Не постоји, по дефиницији таква ствар као неутрална јога. (Like Lambs to the Slaughter, стр. 93-95).

  Други типови или врсте Јоге:

  Лаја Јога: Пут Универзалног Тела у Лаја Јоги, Макрокосмос (Свемир) директно је повезан са Микрокосмосом (људско тело). Постоји пет центара (чакри или кола) дуж кичме и једна између обрва, која директно и које одговарају неком виду стварања. Ове чакре су повезане са етеричним каналом кроз кичму. Првобитна стваралачка енергија (kundalini) лежи неискоришћена у бази кичме, у коренској чакри. Лаја Јогин, који се бави овим типом јоге, кроз медитацију и Асане (вежбе ставова), ће своју кундалини енергију приволети, да прође кроз сваку чакру, док не достигне своју изворну тачку на врху лобање. У тој тачки, јогин ће се стопити са извором стварања. Ако јогин тада изабере повратни процес, кундалини енергија ће путовати на доле, пунећи сваки центар повећаном количином Prane (животне енергије). Последица је да ће јогин онда имати више разумевања и контроле над свим видовима стварања, сваки пут када се тај процес догоди.
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 29.06.2015. u 00:27
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос! 2. #2
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  процес догоди.
  Карма Јога: Пут Несебичног Делања – изведена је са циљем задовољења жеље, има ефекат стварања нових жеља, које захтевају додатна дела. Зависност од задовољства (у било ком облику) је добар пример овога. Једном када је жеља задовољена, она изазива све више жеља, које онда захтевају и теже да буду задовољене у бескрај (ad infinitum). У Карма Јоги, човек трага за прекидањем овог круга, на тај начин што се неђе привезати за исход било чега што ради. Дела се на тај начин изводе, према ономе што изгледа прикладно у датој ситуацији. Особа која чини дело, нема бригу о томе, да ли ће последица бити добра или лоша. Пошто се дела не изводе ради само-прослављања, особа је лишена одговорности. Као последица не-привезаности за исход, особа може потпуно бити умешана у шта било. На овај начин, Јогин трага за прекидом вечног круга смрти и поновног рађања.
  Џнани Јога: Пут Трансценденталног Знања – ова врста јоге је прилагођена онима који су интелектуално радознали, који воле да размишљају и анализирају. Обичан ум не може никада знати Коначно или Апсолутно. Према томе, циљ обичног ума је да то схвати и, према томе, да се уклони са пута. У суштини, човек користи обичан ум, да би превазишао исти тај ум. Постепено обичан ум открива истину самоме себи. У питању Ко сам ја?, као што учи велики гуру, Рамана Махариши, лажни идентитети ума биавју оповргнути један по један, док не буду исцрпени. Једном када је ум исцрпео све одговоре, онда више Ја може да се појави.
  Бакти Јога: Пут Побожности Бакти Јога се сматра најједноставнијом од свих Јога. Бакти је увежбавање самопредаје, ради сврхе коначног поистовећивања себе са извором љубави или вишег Ја. То није слично побожности и служби, као у некадашњој религији Запада, Хришћанству. Јогин бира свеца Гуруа, или неке друге фигуре, према коме ће усмерити своју молитвену љубав. Свако дело у свакодневном животу се чини да послужи љубљеноме.[*] На први поглед, човек може имати слику или представу, или да се увежвава вештина визуализације.
  Раџа Јога: Пут Мира у Раџа Јоги циљ је да се стиша ум кроз мрдитацију. Ту је пажња фокусирана на предмету, мантри, или неком концепту. Када ум крене да лута, он се враћа на објекат концентрације, без обзира шта би он могао бити. Временом, ум престаје да лута и постаје потпуно миран. Стање усредсређене, непрекинуте концентрације долази. Из овог стања, Јогин ће се коначно сјединити са вишим Ја.
  Криџа Јога: Бабаџи Криџа Јога јесте научна вештина или савршена или савремена Божија истинска заједница и само-остварење. Велики учитељ Индије, Бабаџи Нагараг оживео је као синтезу учења осамнаест Сида традиција. Криџа Јога тврди да доноси саставни преображај појединца, на свих пет нивоа постојања: физичком, виталном, менталном, интелектуалном и духовном. Она укључује серију од 144 техника илил Криџа, груписаних у пет фаза или грана:

  - - - - - - - - - -

  а) Криџа Хата Јога, укључује и Асане физичке ставове опуштања bandahs, мишићне кључеве и mudras покрете, од којих сви доносе боље здравље, мир и буђење главних енергетских центара, чакри. Бабџи је изабрао, посебно делотворне серије од осамнаест ставова, који се уче у фазама и у паровима. Човек брине за физичко тело, не ради себе, већ као точка или храма божанства (ипак религија, а не само вежба).

  б) Криџа Кундалини Пранајама: потенцијална техника, моћна вежба дисања која треба да пробуди моћну латентну енергију и кружи кроз седам главних чакри, измећу дна кичме и врха главе. Она буди њихова одговарајућа психолошка стања и чини од човека динамо, на свих пет нивоа постојања.

  в) Криџа Диана Јога: медитација, научна вештина поучавања ума: очишћење подсвести; развој концентрације, ментална љубав према ближњима и виђења; пробуђење интуитивне и стваралачке способности и накупљање великих количина енергије. Мантра би требало да очисти све уобичајене подсвесне тежње (то је религиозни стих, који се непрестано понавља).

  г) Криџа Бакти Јога: побожне активности и служба са циљем да пробуде божанску универзалну љубав и духовно блаженство; укључује певање, свирање, церемоније, хдочашћа и обожавање.

  У том случају, ако је неко заинтересован за физичко вежбање, које треба да помогне човековом телу, не треба да се бави Јогом, која је створена ради смрти, учећи нас како да сотигнемо стање свести, где добија бољу реинкарнацију. Чак и физички ставови у Јоги долазе директно из Хинду списа и тако су створени да поставе човека у стање свести, где ће онда замишљати да је Бог.

  Према томе, Хришћани који мисле, да ће добити опуштање и/или вежбу, у стварности добијају Хиндуизам! Мисле да добијају науку, али добијају религију! Погрешно је названо и опасно је! (John Akenberg Show Program, The New Age in Society).

  Џон Велдон и Клифорд Вилсон, написали су у књизи Occult Shock and Psyshic Forces да је Јога у стварности чист окултизам.

  Ханс Улрих Риекер у својој књизи The Yoga of Light такође упозорава да неразумевање праве природе Јоге, може значити смрт или лудило. Друга, мало позната чињеница је, да је практично сваки већи гуру у Индији издао упозорења, слична овима; т.ј. технике дубоког дисања, као што су оне које се уче у Јоги, јесу традиционални методи за улажење у промењена стања свести и развијање тзв. психичких моћи.

  Јога је једно од основних средстава за достизање овог промењеног стања свести. А промењено стање свести представља врата за окултизам.

  Сер Џон Еклс, добитник Нобелове Награде за своја истраживања на мозгу, рекао је да је мозак машина, на којој дух ради. У нормалном стању свести, човеков сопствени дух куца по неуронима у мозгу и управља својим телом. Ми смо повезани са својим телом. Али, у промењеном стању свести, под дејством дроге, хипнозе, јоге, итд. oво пасивно, али промењено стање, веза између мозга и духа се губи.

  То онда дозвољава другом духу да се уметне, да почне да куцка по неуронима мозга и на тај начин ствара читав универзум илузија. Ви сте онда тако, сами себе отворили. То се назива врачање. Људи буквално себе уче, како да буду демонизовани, а све у име развијања човекових пуних способности.
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 3. #3
  Domaćin
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Sto malo ne skratis tekst ko ce to da cita..

 4. #4
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.315
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Okultizam !
  Postoje danas vežbe koje će mnogo uspešnije relaksirati !

 5. #5
  Elita Sarvaš (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Batajnica, Serbia
  Poruke
  20.660
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  2710

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Nekoliko mjeseci sam vježbao hatha jogu . Imao sam pansinusitis ( upala svih sinusa ) . Upalu mi je u Osijeku liječilo
  pet specijalista i nije bilo nikakvog efekta . Sa petim sam se čak posvadjao tako da me je izbacio iz ordinacije .
  Rekao sam im da oni nisu doktori nego mesari . Sa jogom sam počeo jer sam znao da tamo postoje neke tehnike disanja .
  Nisam imao nikakve instruktore nego sam vježbao uz pomoć jedne knjige . Poslije šest mjeseci vježbanja sam izliječio
  upalu sinusa . Pokazali su to i rengenski snimci . Sjećam se i danas rečenice koja mi je napisana poslije RTG snimanja
  " Sve paranazalne šupljine čiste i prozračne ."
  Joga definitivno nije okultizam nego poznavanje ljudskog organizma staro nekoliko hiljada godina .
  Inače sam ateista i ne interesuju me ni religija ni okultizam .

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  03.05.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.517
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  ma kakva joga
  a jest ljudima lako manipulisati

 7. #7
  Drevna Kornjača sanja* (avatar)
  Učlanjen
  25.03.2010.
  Pol
  ženski
  Poruke
  6.593
  Tekstova u blogu
  172
  Reputaciona moć
  180

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku

  Сер Џон Еклс, добитник Нобелове Награде за своја истраживања на мозгу, рекао је да је мозак машина, на којој дух ради. У нормалном стању свести, човеков сопствени дух куца по неуронима у мозгу и управља својим телом. Ми смо повезани са својим телом. Али, у промењеном стању свести, под дејством дроге, хипнозе, јоге, итд. oво пасивно, али промењено стање, веза између мозга и духа се губи.
  Promenjeno stanje svesti je i san, promenjeno stanje svesti je i meditacija iliti "tihovanje".
  Uskrati čoveku promenjeno stanje svesti koje se naziva san, i promenićeš i najvećeg naučnika u mentalno retardiranu osobu;
  A za tihovanje nešto sumnjam da se pravoslavni fanatici bune;

  Bol je stanje svesti koje se menja upotrebom analgetika - jesu li i analgetici okultizam?

  Trpati drogu (negativno delovanje na svest) i hipnozu (spoljašnje delovanje na svest od strane druge osobe koja je sposobna da manipuliše našom svešću) u isti koš s jogom (pozitivno delovanje na telo, pre svega, a što se tiče duha - zavisi od toga da li se radi o fanatiku ili ne; svesno delovanje osobe koja radi jogu) je tipično manipulantsko ponašanje koje prost narod zove "mozgoispiranje".

  Ako ćemo pravo, crkveno mozgoispiranje je daleko bliže po efektima drogiranju i hipnozi nego joga per se.

  Btw, nikad se nisam bavila jogom.
  Plašila se da mi ne pootpadaju ekstremiteti.

  То онда дозвољава другом духу да се уметне, да почне да куцка по неуронима мозга и на тај начин ствара читав универзум илузија
  .Ko na primer sad što bi ti da se umetneš i da nam kuckaš po neuronima mozga i da stvoriš čitav univerzum iluzija.
  Al cvrc Milojko, ne dam se ja.
  Poslednji put ažurirao/la sanja* : 29.06.2015. u 06:37
  Čim neko pokuša da mi se uvuče u dupe, ja pomislim da ima neke zadnje namere...

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  01.12.2011.
  Pol
  ženski
  Poruke
  13.301
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Citat Original postavio sanja* Pogledaj poruku
  Promenjeno stanje svesti je i san, promenjeno stanje svesti je i meditacija iliti "tihovanje".
  Uskrati čoveku promenjeno stanje svesti koje se naziva san, i promenićeš i najvećeg naučnika u mentalno retardiranu osobu;
  A za tihovanje nešto sumnjam da se pravoslavni fanatici bune;

  Bol je stanje svesti koje se menja upotrebom analgetika - jesu li i analgetici okultizam?

  Trpati drogu (negativno delovanje na svest) i hipnozu (spoljašnje delovanje na svest od strane druge osobe koja je sposobna da manipuliše našom svešću) u isti koš s jogom (pozitivno delovanje na telo, pre svega, a što se tiče duha - zavisi od toga da li se radi o fanatiku ili ne; svesno delovanje osobe koja radi jogu) je tipično manipulantsko ponašanje koje prost narod zove "mozgoispiranje".

  Ako ćemo pravo, crkveno mozgoispiranje je daleko bliže po efektima drogiranju i hipnozi nego joga per se.

  Btw, nikad se nisam bavila jogom.
  Plašila se da mi ne pootpadaju ekstremiteti.

  .Ko na primer sad što bi ti da se umetneš i da nam kuckaš po neuronima mozga i da stvoriš čitav univerzum iluzija.
  Al cvrc Milojko, ne dam se ja.
  ako nisi majstor i tihovanje je jedna vrste droge...dok stignes do srcane molitve vec te pojeo mrak..demoni su te vec preuzeli...neiskusan u pracenju duha pa mora da zaluta..

  tihovanje...joga.. za neiskusne i omladinu sic.

 9. #9
  Poznat Агарта (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Μπατάγια
  Poruke
  8.103
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Тачно је да јога није религија (по себи), него пракса, која је више у столу других поднебља и религија. Зато је ја не практикујем, као ни медитацију. До сада нисам осетио потребе за тим.
  Не разумем питање којим почиње тема. Окултно значи скривено, дакле ко трага за скривеним је окултиста. Да ли треба да буде опуштен или не... па рецимо да му је боље да се опусти Мало спушталица иначе ћеш да грлиш коња ко Ниче
  Да ли мисионаре будизам или хиндуизам? Можда, завиди од угла гледања. Што би рекли 'ришћани - дају жеднима да пију воде. А жедни им прилазе, дакле постоји потреба за одређеним праксама јоге.
  Иначе сам пробао неке сличне ствари, али немам ја дисциплину да сваки дан нешто практикујем, да ходам или дишем на одређени начин.
  Да ли православац може бити јогин? А да ли може бити било шта што није православац?! То је право питање на које ја не бих да одговарам...
  А јел поменуо неко чика Мирољуба?

 10. #10
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 11. #11
  Poznat Ribar (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevo
  Poruke
  9.177
  Reputaciona moć
  335

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Mitropolit MPC je već bacio anatemu na jogu i jogiste. Samim tim očekujem da pravoslavni vernici jogu smatraju okultizmom i Sotoninom rabotom.
  Već sam i tamo napisao da ne vidim neku vezu između joge i Sotone, naprotiv, smatram da svaki pojedinac koji se oseća bolje - iz bilo kog razloga - više koristi i društvu u kome se nalazi.
  Čovek je zaista slobodan samo ako se liši svojih predrasuda!

 12. #12
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.372
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  795

  Podrazumevano Бакти јога - јога срца

  ''Бакти јога је стварна, исконска потрага за Богом, потрага која почиње, траје и завршава се Љубављу.
  Један једини тренутак луде љубави за Богом доноси нам потпуну слободу...
  .....Једна од највећих предности Бакти јесте што је она најлакши и најприроднији пут да се достигне
  узвишени божански циљ, њен велики недостатак јесте што су у својим нижим облицима често дегенерише
  у омражени фанатизам. Групе фанатика међу хиндусима, муслиманима и хришћанима, скоро увек су
  обнављале своје чланство у овим нижим плановима Бакти. Искључивост при везивању за вољени објекат,
  без које ниједна искрена љубав не може да расте, веома често представља узрок жигосања свега осталог.
  У свакој религији или земљи постоје слаби или неразвијени умови који познају само један начин вољења
  свог идеала, а то је мржња према свим осталим идеалима....''

  Свами Вивекананда

 13. #13
  Poznat coco bill (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ovde
  Poruke
  7.070
  Tekstova u blogu
  149
  Reputaciona moć
  575

  Podrazumevano Re: Бакти јога - јога срца

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  ''Бакти јога је стварна, исконска потрага за Богом, потрага која почиње, траје и завршава се Љубављу.
  Један једини тренутак луде љубави за Богом доноси нам потпуну слободу...
  .....Једна од највећих предности Бакти јесте што је она најлакши и најприроднији пут да се достигне
  узвишени божански циљ, њен велики недостатак јесте што су у својим нижим облицима често дегенерише
  у омражени фанатизам. Групе фанатика међу хиндусима, муслиманима и хришћанима, скоро увек су
  обнављале своје чланство у овим нижим плановима Бакти. Искључивост при везивању за вољени објекат,
  без које ниједна искрена љубав не може да расте, веома често представља узрок жигосања свега осталог.
  У свакој религији или земљи постоје слаби или неразвијени умови који познају само један начин вољења
  свог идеала, а то је мржња према свим осталим идеалима....''

  Свами Вивекананда
  svami vivikenanda je, za one koji nisu upoznati, bio obožavalac tesle i njihovo druženje je dosta uticalo u teslinom duhovnom razvoju.
  zbog svamija je između ostalog postao i vegetarijanac.

  evo zajedničke slike svamija i tesle:

  Tišina je početak mudrosti.

 14. #14
  Buduća legenda Kerkyra (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  gde cveta limun zut
  Poruke
  30.748
  Reputaciona moć
  824

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Pa naravno, to su sve gluposti tog tzv. Nju ejdza koji zeli da siri panteizam (spajanje svih religija), pa zavarava ljude kroz ovo ili ono.

  Setaj bre u parku i igraj loptu i eto ti "joga".
  "Svi smo mi u istoj provaliji, samo neki gledaju u pravcu zvezda"

 15. #15
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: Бакти јога - јога срца

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  ''Бакти јога је стварна, исконска потрага за Богом, потрага која почиње, траје и завршава се Љубављу.
  Један једини тренутак луде љубави за Богом доноси нам потпуну слободу...
  .....Једна од највећих предности Бакти јесте што је она најлакши и најприроднији пут да се достигне
  узвишени божански циљ, њен велики недостатак јесте што су у својим нижим облицима често дегенерише
  у омражени фанатизам. Групе фанатика међу хиндусима, муслиманима и хришћанима, скоро увек су
  обнављале своје чланство у овим нижим плановима Бакти. Искључивост при везивању за вољени објекат,
  без које ниједна искрена љубав не може да расте, веома често представља узрок жигосања свега осталог.
  У свакој религији или земљи постоје слаби или неразвијени умови који познају само један начин вољења
  свог идеала, а то је мржња према свим осталим идеалима....''

  Свами Вивекананда
  4А змија рече жени: нећете ви умријети;
  5Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло.

  Postanje 3,4-5

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio coco bill Pogledaj poruku
  svami vivikenanda je, za one koji nisu upoznati, bio obožavalac tesle i njihovo druženje je dosta uticalo u teslinom duhovnom razvoju.
  zbog svamija je između ostalog postao i vegetarijanac.

  evo zajedničke slike svamija i tesle:

  pazi izraz..."obozavalac Tesle"?!...a gde je tu Tesla na slici?
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 30.06.2015. u 12:46
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 16. #16
  Poznat Агарта (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Μπατάγια
  Poruke
  8.103
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  4А змија рече жени: нећете ви умријети;
  5Него зна Бог да ће вам се у онај дан кад окусите с њега отворити очи, па ћете постати као богови и знати што је добро што ли зло.
  А шта је ту нетачно?
  Иначе, управо читам Лучу Микрокозму, и у многоме се слажем са "змијом". Биће посебна тема

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  04.02.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  МАКЕДОНИЈА
  Poruke
  11.550
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  STOP JOGISTIMA!

  Salu na stranu, JESTE MALO NAS svestenik preterao, ali Joga nije u skladu hriscanstva i treba to izbegavati!

 18. #18
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Citat Original postavio Агарта Pogledaj poruku
  А шта је ту нетачно?
  Иначе, управо читам Лучу Микрокозму, и у многоме се слажем са "змијом". Биће посебна тема
  немојпосле само да кукаш како је било нешто против твоје воље...као што видиш,сам бираш....
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 19. #19
  Poznat Агарта (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Μπατάγια
  Poruke
  8.103
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  немојпосле само да кукаш како је било нешто против твоје воље...као што видиш,сам бираш....
  јес, јес, кукаћу... Видљиви део Свемира велик је 40 милијарди светлосних година, Творац свега тога ће да има неке посебне емоције према мени а да, ти верујеш да је Творац свега тога проклео смокву, није имао паметнија посла

 20. #20
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Citat Original postavio Агарта Pogledaj poruku
  јес, јес, кукаћу... Видљиви део Свемира велик је 40 милијарди светлосних година, Творац свега тога ће да има неке посебне емоције према мени а да, ти верујеш да је Творац свега тога проклео смокву, није имао паметнија посла
  Па Он ти је дао могућност обнове твоје пале природе иструлеле ем првородним,ем твојим сопстзвеним гресима...ал ти сматраш да ти то не треба већ да треба послушати неког мршавог индијског телетабиса који те убеђује да си ок и да само треба да медитираш да би ти било екстра...а још би и да се спрдаш са тим...не знам што долазиш онда на Православље...да убедиш себе или неког православца да је тај демонизовани старкеља који медитира * у праву*...ја немам потребу да идем по *религијама* да објашњавам које све глупости људи верују....шта има да се чувате сатане и обмана кад вас ти *гуруи* убедише да они не постоје...све је супер...кока кола,медитација и осмех јел да.......и наравно селфи..
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 02.07.2015. u 21:37
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 21. #21
  Buduća legenda Sizif (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Munze
  Poruke
  27.155
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  2232

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  kakve ima veze Coca Cola i joga... večina ljudi koje ja znam koji se bave jogom su zdravi, i zdravo se hrane....
  ________________________________________
  Svako moje mišljenje uzimati sa dozom rezerve.

 22. #22
  Buduća legenda
  Učlanjen
  11.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  28.857
  Reputaciona moć
  1019

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Јога није у духу православља. Клоните се тога.

 23. #23
  Buduća legenda Sizif (avatar)
  Učlanjen
  04.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Munze
  Poruke
  27.155
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  2232

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  oće d'ujede, ubadaju se jogom u venu i slušaju Metalike
  ________________________________________
  Svako moje mišljenje uzimati sa dozom rezerve.

 24. #24
  Stara legenda Reefer (avatar)
  Učlanjen
  28.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  negde između dve reke
  Poruke
  97.556
  Reputaciona moć
  1991

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Ti jogisti samo otvraju škole za jogije da bi gledali ženske obline kad su u nekim neprimernim pozama. A zanimljivo je tamo šarenim ponićima.
  У овај живот си послат не да имаш срећу, него да је заслужиш.

 25. #25
  Veoma poznat Muertero (avatar)
  Učlanjen
  27.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Útgarðr
  Poruke
  11.175
  Reputaciona moć
  223

  Podrazumevano Re: Јога:опуштање или окултизам

  Popovi dozvoljavaju ulazak u crkvu u minicima i dekolteima da bi mogli da bace oko. Mada su njima drazi decaci u neprimerenim pozama.
  I decompose in the rapture of Hells
  I am yours in the euphoria Below

Slične teme

 1. Српски грб - слова или оцила?
  Autor mirror man u forumu Istorija
  Odgovora: 795
  Poslednja poruka: 16.11.2013., 22:42
 2. 98 или 98 друго издање?
  Autor витез u forumu Operativni sistemi
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 17.04.2004., 01:06
 3. пушење или........
  Autor шумахер u forumu Žene
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 02.04.2004., 19:26

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •