Jedini razlog sto ovo pisem je jer mi je neverovatno sumnjivo!
Posle treceg tromesecja sam se prebacio iz gimnazije u ekonomsku (I. godina) i naravno, morao sam da polazem sve predmete koje nisam imao u gimnaziji (Osnovi ekonomije, Poslovna ekonomija, Korespondencija, Ekologija i Racunovodstvo).
Sve je islo kako treba i uspesno sam polozio sva 5 predmeta u roku od par nedelja, odgovarao sve lekcije iz knjige itd. Ali je pored ta 5 predmeta profesorka hemije (koju sam imao u gimnaziji) zahtevala da odgovaram neogransku hemiju jer sam navodno u gimnaziji ucio samo "organsku", u suprotnom cu morati da ponavljam godinu zbog nje. Nisam hteo da pravim zbrku sa obzirom da sam poprilicno nov i pristao sam.
Zadnje nedelje u skolskoj godini sam odgovarao zadnju lekciju iz neorganske hemije uspesno i pored toga dobio par ocena za lekcije koje je radilo celo odeljenje ali zadnjeg dana jedine ocene koje su ostale nezakljucene su bile Istorija i Hemija. Posle casa istorije na kome je sve proslo kako treba, doslo je vreme za hemiju. Profesorka je zakljucivala ocene svima i kada je dosla do mene rekla je: "Ti imas ocene za zakljucnu ali ne mogu da ti dam nista. Sledece nedelje (tokom letnjeg raspusta) odgovaraces prve 4 lekcije a zatim ce mo zavrsiti i organsku hemiju avgusta"
AVGUSTA!
Profesorka nije rekla da cu da moram da odgovaram organsku hemiju koju sam radio i u osnovnoj i u gimnaziji (manje-vise), nisam siguran ali mislim da sam odgovarao (i da cu morati da odgovaram) mnogo vise nego sto sam trebao i dok drugi rade stagod hoce ja moram da izdvojim deo dana od raspusta da bi naucio HEMIJU, mozda cak i bez razloga...
Kazite jel je u pravu profesorka i treba da nastavim ovako ili sam u pravu i tu nesto "smrdi", i ako nesto nije u redu - sta da radim?
Pošalji link