Pravoslavna crkva po meri DPS

Тихи

Starosedelac
Poruka
161.908
Novi program vladajući stranke u Crnoj Gori zadire i u osnovna verska pitanja. Dokument predviđa stvaranje jedinstvene crkvene organizacije

dps_620x0.jpg


DEMOKRATSKA partija socijalista Crne Gore pravi političku crkvu! O tom programu biće priče na predstojećem Sedmom kongresu Đukanovićevih socijalista, koji najavljuju stvaranje "jedinstvene pravoslavne crkve", regrutovanje sveštenika koji će delovati na celom prostoru Crne Gore, unutar koje će biti i njeno sedište. Cilj je integracija SPC i kanonski nepriznate CPC u jednu koja će se zvati - Pravoslavna crkva.


Iako u nacrtu programa, kako objašnjavaju u DPS, nema značajnih novina u odnosu na program koji je već na snazi, vladajuća partija će insistirati da se pomire pravoslavni vernici i stvori jedinstvena pravoslavna crkva. Ovo je, međutim, stav koji je naišao na žestoku osudu u javnosti. Njemu je suprotstavljen argument da je u modernim društvima nedopustivo da se politička stranka meša u ustrojstvo verskih organziacija.

- Mitropolija crnogorsko-primorska je jedina institucija u Crnoj Gori koja nije pod kontrolom režima i koja nije u službi crnogorskog ideološkog projekta - kaže za "Novosti" prof. dr Budimir Aleksić, sa Cetinjske bogoslovije. - Režim ne može da se pomiri s činjenicom da joj neka institucija izmiče kontroli. Zato vrši pritisak na Mitropoliju kako bi se promenio njen kanonsko-pravni status, odnosno da bi se stvorila "autokefalna crnogorska crkva".

Sagovornik "Novosti" napominje da bi to, međutim, bio samo početak režimskog projekta instrumentalizovanja crkve u ideološke svrhe. Crnogorska vlast ne bi se zadovoljila samo autokefalnim statusom crkve, niti bi joj bilo dovoljno da crkva više ne bude srpska.

- Vlast želi da crkva bude antisrpska, i samo bi kao takva bila prihvatljiva. Milo Đukanović je tu nameru jasno saopštio: treba mu crkva koja će biti "u saglasju sa državnim interesima Crne Gore". A prioritetni državni interes Crne Gore jeste - asimilacija Srba - kaže Aleksić.

Namera vladajuće stranke u Crnoj Gori da se uključi u organizaciju budućeg ustrojstva Crkve, nije iznenađenje za vernike u ovoj državi. O istoj temi se govorilo i pre četiri godine, pred prethodni kongres DPS. Inicijativa o objedinjavanju pravoslavnih vernika tada je došla direktno od sadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

MAROVIĆ: DA SE MOLI I ZA ONE NA VLASTI

USTROJSTVO Crkve u Crnoj Gori po meri DPS nedavno je objasnio potpredsednik ove stranke Svetozar Marović. Vladajuća stranka, kako je naveo, smatra da "pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja je Hristova, a ne ni judejska, ni jelenska, ni srpska, ni crnogorska, treba da se moli za Crnu Goru, njeno jačanje i napredak".

- Ona treba da bude njen deo i da se moli za one na vlasti kako piše u crkvenim zapovestima. Trebalo bi da bude i crnogorska i srpska i pravoslavna koliko vera u Boga i njegovu moć i ljubav dopušta. Pravoslavna crkva treba da ima svoje jedno sedište u Crnoj Gori i da ima ista prava kao katolička crkva i islamska zajednica. Njena imovina trebalo bi da pripada svima verujućima - kazao je Marović.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:553439-Pravoslavna-crkva-po-meri-DPS

Sta ce na ovo reci Djukanovicev drugar Aleksandar Vucic ? Hoce li Vucic dati blagoslov za progon SPC u Crnoj Gori ?
 
Djukanovicu je jasno da nece moci da zavrsi projekat rasrbljavanja Srba u Crnoj Gori sve dok postoji SPC

Zato su komunisti u Makedoniji 50tih godina proslog veka unistili SPC i proglasili MPC da bi rasrbili Srbe iz tih krajeva i kreirali tzv makedonsku naciju.

Isti projekat po nalogu Amerike i Nemacke sprovodi ustasa Djukanovic.

Na zalost Djukanoviceve ustaske komunisticke bande , vise nije 1945. pa nece vise moci da ubijaju svestenike kako im se cefne. Zato ce pokusavati da zavrbuju odredjene svestenike unutar SPC da predju u DPS-PC tj CPC po meri DPS-a ....
 
Poslednja izmena:
Лудило је почело крајем ww2, тренутно финализују пројект стварања лажне нације мислећи да ће створити народ. Свака част онима који су тамо још нормални, није им лако већ деценијама, више од пола века траје терор.
 
Udaraju nas i napadaju sa svih strana - a Vucic cuti.

Па наравно да ћути када је он ГЛАВНИ КООРДИНАТОР ТИХ НАПАДА ----- и сваки дан облизујући се и цедећи своје бале
са надутих усана изјављује како "РАДИ ОНО ШТО ЈЕ НАЈБОЉЕ ЗА НАШ НАРОД И ДРЖАВУ"
 
ТО ЈЕ ...ЧЕМЕРИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ

Како од... Српске Православне цркве... и ...Црногорске Православне цркве ...СКЛЕПАТИ...→ Монтенегринску " Православну цркву " ←....:huh:.....:hahaha::zcepanje:
 

Back
Top