ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 104

Tema: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

 1. #1
  Срба Србић nije na forumu
  Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци
  Domaćin
  Učlanjen
  11.05.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  4.008
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Браћо Срби и сестре Србкиње, помаже Бог.

  Сад треба да идем у чаршију имам неке обавезе, тако да нећу моћи да учествујем у теми у првих неколко сати пошто се тек увече враћам, али надам се да ће се панел-дискусија развити у жељеном правцу и да ћу чути доста релевантних мишљења, јер је ова тема јако битна да се расправи.

  Дакле, јесмо ли у прошлости грешили према неком од суседних народа? Фокусираћу се на народе са којима смо недавно ратовали, Шибтаре, Хрвате и словенске Муслимане, као и на Бугаре са којима смо у прошлости доста ратовали. Између нас и прва три народа постоји јака мржња и анимозитет, док са Бугарима тога нема, али односи су могли да буду далеко бољи и данас смо могли бити искрени савезници да је било памети.

  Ево прво о Шибтарима. Јесмо ли грешили према њима?

  Постојали су потенцијали за развој односа. Србија је активно финансирала и помагала шибтарску побуну 1912. против турске власти, а Апис је чак том приликом бијо гост код Исе Бољетинца у Косовској Митровици. Њих двојица су се баш зготивили и спријатељили, што се често деси код људи сличних сензибилитета и интересовања. Обојица су имали праву хајдучко-качачку крв и препознали су ту црту код себе. Иса Бољетинац је више пута кад се сретао са Краљем Николом или неким од других званичника увек говоријо поздравите ми оног јунака Аписа, велики је то јунак.

  Србска војска је чинила неке злочине када је ослобађала те крајеве, али то се може објаснити као освета због зулума који су Шибтари пре тога чинили над Србима.

  Такође треба поменути и Есад Пашу Тобтанија, који је због своје наклоности Србима стекао надимак Србска мајка.

  Дакле, потенцијала за сарадњу и боље односе је било. Зашто се то није десило, не знам. После првог светског рата Краљевина је просто игнорисала то становништво, а тако није требало да се ради.
  Морали су или да их дефинитивно протерају, неби пили неке веће пенале због тога, или да их у потпуности интегришемо у друштво и дамо им сва права. Они би се брзо интегрисали јер нису били толико религијозни Муслимани, могли су да се еманципују и секуларизују јер су већина припадали секти Бекташа која је доста толерантан правац у Исламу, са својим толерисањем конзумирања алкохола и пантеистичким поставкама према којима су и Хришћани браћа а не неверници.

  Међутим, да се кренуло тим правцом сарадње, питање је како би ствари текле, јер је и Тито дао Шибтарима сва права, јаку аутономију, огромне паре су улагане и живели су боље него икад, а они су то узвратили масовним демонтрацијама и захтевом за републиком, иако се Титов леш још није бијо ни оладијо.

  Тако да мислим да према њима нисмо погрешили управо зато јер је примењено то искуство доброг поступања према њима, а они то нису добрим вратили. Исти случај имамо у Македонији, тако да ако смо погрешили према њима то може бити једино зато јер смо требали да се поставимо оштро и очистимо тај непријатељски елемент. 2. #2
  Срба Србић nije na forumu
  Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци
  Domaćin
  Učlanjen
  11.05.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  4.008
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Пошто је ово испало дужи текст него што сам бланирао, покушаћу да будем што краћи у описивању односа према осталим народима из ове групе.

  Хрвати. Са Хрватима је постојо потенцијал развијања бољих односа. Јосип Штросмајер је говоријо да смо ми један народ, Бан Јелачић је развијо братске односе са Србима и добро сарађиво са истим, Степинац је бијо добровољац на солунском фронту, Тин Ујевић је ковао стихове о Србији. Да не дужим.

  Чињеница је да су Хрвати при уласку у прву Југославију имали мању аутономију него у саставу Мађарске. Може се рећи да смо ту погрешили, али ако се има у виду искуство из друге Југославије, када су прошли некажњено због злочина у другом светском рату, дат им је статус републике, уживали су сва права, опет им није било доста и растурили су ту државу првом приликом, а касније и брутално етнички очистили ту територију. Дакле, показали су се ко злобни и незахвални.

  Што се тиче односа са Хрватима јесте почињена грешка, али грешка што смо уобште било шта петљали са њима. Па и у Шибтаре да смо уложили толико труда и енергије свакако би нам се боље вратило него што смо се цимали са подмуклим Хрватима и буквално их спасили, да им ми нисмо били данас би Јадран бијо италијанско језеро.

  Велика велика грешка. Са њима убудуће сваки контакт свести на минимум.

  - - - - - - - - - -

  Муслимани-Бошњаци.

  Они су у првој Југославији имали сва права, странка им је увек била у власти, бегови су добили правично обештећење за земљу, прихваћени су као браћа нико их није газијо ни угњетаво, ништа им фалило није, а то су нам вратили срамним злочинима у другом светском рату и забадањем ножа у леђа. Било је муслиманских интелектуалаца који су дигли глас против тих злочина, али све је то слабо и недовољно. Лебом смо их нахранили а они су нама вратили пушком и ножем.

  Према њима дефинитивно није направљена никаква грешка, деведесетих смо их заслужено прегазили а то би требало учинити и убудуће ако крену да се копрцају.

  Код Бошњака је исламски фактор јачи него код Шибтара тако да би то увек била препрека коју не немогуће прескочити, док код Шибтара то није бијо толико ограничавајући фактор.

 3. #3
  Срба Србић nije na forumu
  Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци
  Domaćin
  Učlanjen
  11.05.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  4.008
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Бугари. О њих смо се дефинитивно огрешили и ту су ствари могле да иду другим током. Да смо са њима правили Југославију уместо са љигавим Хрватима, друга би се данас песма певала. Ту је свакако кохезиван фактор Православља и блискост културе и језика који би изнивелисао све евентуалне проблеме.

  Међутим, ми смо се огрешили о тај народ, прво смо из чиста мира напали 1885., и то је бијо једини освајачки рат који смо водили у новијој историји. Касније смо их у балканском рату зајебали око Македоније, нисмо испоштовали договор. Волови се за рогове држе, а људи за реч. Ми смо показали наш преварантски менталитет и нисмо испоштовали наше бугарске савезнике онако како смо се договорили.

  Све остало што је после тога ишло је последица ових грешака. Данас су односи између два народа сасвим добри, између две државе коректни, али мгло је то бити много боље, али сад је касно. Мада ко зна шта ће будућност донети, можда оба народа и елите нешто науче из грешака у прошлости.

  - - - - - - - - - -

  А сад модератори лепо избришите тему пошто немам јебени линк. То је фора, да ископираш нешто са неког сајта, напишеш једну реченицу и два три смајлија и то је ваљда узорна тема каква треба да буде.

 4. #4
  Domaćin Troubleshooter (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  4.474
  Reputaciona moć
  422

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Ма тема је одлична, Србо, али тек ћемо да видимо каква ће да буде расправа.

  Ту једнозначних одговора нема, нити може да их буде.

  Колико год историја није наука, опет је "учитељица живота", а ми смо показали да смо веома лоши ђаци и да баш ништа не умемо да научимо од ње.

  Било је ту и добрих и лоших потеза са српске стране према свим поменутима, али се резултат своди на исто - заиста нас већина просто мрзи. Не да нас само не воли (зашто би нас и волели, када и ми сами себе не волимо), него једноставно мрзи. Уверио сам се лично, а лаже свако ко каже да није осетио нешто слично уколико је препознат или се сам идентификовао као Србин.

  Имам своје мишљење о томе, уосталом свако га има, своје или пресликано,али оставићу га за касније уколико ова тема преживи.
  Ово је моје мишљење! И ја се са њим слажем :)

 5. #5
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  47.526
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Највише се огрешисмо о Турке, дадоше нам патријаршију до Будима и Карловца, где је никад пре није било, а ми им забосмо нож у леђа чим су заратили са Аустријанцима. А тек се нисмо усрећили откад су отишли, вучемо се из рата у рат, из белаја у белај...

 6. #6
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.984
  Reputaciona moć
  432

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Hrvati su ulazili u unije sa srbima zato sto su morali.. inace bi izgubili ogromnu teritoriju zbog gubitka ww1, pa onda zbog gubitka ww2.. Kazu bila je to diktatura srba i srpskog kralja a u isto vreme su 1000 godina zvali madjarske i austrijske kraljeve svojim Dok im je nas kralji dao najvecu teritoriju itd. da se ne ponavljam. Neko ih je uplasio sa cetnicima, organizacijom koja je postojala do ww2 i oni uzeli da kolju srbe.
  Siptari bez SAD ne bi mogli nista, tako da oni nisu u prici uopste. A bosnjaci su hteli svoju drzavu a zavrsili u bosnjakistanu i vratili se 100 godina unazad
  Sa bugarima smo se tukli bukvalno od kada smo dosli na ove prostore pa smo i dalje dobri drugari

 7. #7
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  61.334
  Reputaciona moć
  1447

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Не ради се о томе да ли си према некоме фини или не на неком апстрактном нивоу међународних односа. Ради се о томе што су сва та племена нагурана једна поред других на Балкану, и то у историјским околностима које нису допуштале ни нормалне процесе разграничења ни национално буђење онима који су са тим каснили.

  На још основнијем нивоу, људски односи нису ствар аритметике - ја сам добар према Жики, па ће зато Жика бити добар према мени. Жика то можда не види тако, можда има неке своје интересе, можда не воли да се сећа момената у ком сам му се нашао јер се због тога осећа инфериорним... шта било. Односи народа су још мање ствар аритметике. Long story short: није много битно шта смо урадили Бугарима на Брегалници, кад смо, расплаканим речима Крлежиног лика, "преклали нашу сестру Бугу као јагње". Битно је шта се дешава сад, и шта ће се дешавати у будуће.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 8. #8
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.984
  Reputaciona moć
  432

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Long story short: није много битно шта смо урадили Бугарима на Брегалници, кад смо, расплаканим речима Крлежиног лика, "преклали нашу сестру Бугу као јагње". Битно је шта се дешава сад, и шта ће се дешавати у будуће.
  Jel to ono kada su iznenada napali pa dobili samar?

 9. #9
  Domaćin Troubleshooter (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  4.474
  Reputaciona moć
  422

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  За тему о Бугарима не могу да будем објективан, зато што је моја породица са очеве стране из крајева (на граници) где су Бугари синоним за сваки рат у прошлом и претпрошлом веку. Нема ни ту среће, а камоли "другарства".

  Али, може да буде сарадње са свима, причам само из личног искуства, искључиво са позиција јасно дефинисаног интереса, пожељно са позиција снаге са наше стране. Једино је то одувек поштована и уважавано.

  Концепт дозвољавања приступу свих наших телесних отвора који спроводи премијер, а хипнотисано подржавају његови зомбији, само продубљује апетите наших вечитих непријатеља.
  Ово је моје мишљење! И ја се са њим слажем :)

 10. #10
  Nosferatu___2 nije na forumu
  Самовиктимизујући Ултрапедеро хиперквазилиберал
  Elita Nosferatu___2 (avatar)
  Učlanjen
  18.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  In den freien Hansestädten
  Poruke
  18.055
  Reputaciona moć
  388

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Srbija pati od neujednacene politike prema susednim plemenima, i tu deluje prilicno sizofreno. Pateticne mantre o ljubavi, bratstvu i slovenstvu redovno se smenjuju sa krvavim invazijama.
  Poslednji put ažurirao/la đavolčić : 13.06.2015. u 13:38

 11. #11
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  18.984
  Reputaciona moć
  432

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Nosferatu___2 Pogledaj poruku
  Srbija pati od neujednacene politike prema susednim plemenima, i tu deluje prilicno sizofreno. Pateticne mantre o ljubavi, bratstvu i slovenstvu redovno se smenjuju sa krvavim invazijama.

  - - - - - - - - - -


  Jes redovno, evo upravo se spremamo da izvrsimo ponovo krvavu invaziju
  Retardacija

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  21.11.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ko pita?
  Poruke
  8.106
  Reputaciona moć
  189

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Jesmo zgresili prema Bugarima kad smo ih bez nekog veceg razloga napali 1885. i 1912. kada nismo hteli da podelimo Makedoniju. Prema Hrvatima smo pogresili 1918. jer nismo hteli da im damo nezavisnu drzavu. A prema siptarima smo pogresili 1912. sto ih sve nismo proterali u Anadoliju.
  Poslednji put ažurirao/la b@ćkø : 13.06.2015. u 14:32

 13. #13
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  61.334
  Reputaciona moć
  1447

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Nosferatu___2 Pogledaj poruku
  Srbija pati od neujednacene politike prema susednim plemenima, i tu deluje prilicno sizofreno. Pateticne mantre o ljubavi, bratstvu i slovenstvu redovno se smenjuju sa krvavim invazijama.
  Да, лоше је кад неко хоће да те убије, али није дивно и у ствари прилично је одвратно кад те нека будала љуби, трпа ти бркове у уста, подмеће чекињаве образе, и мантра о мистичном сродству и судбини која вас везује занавек као два дивна цвета који испреплетени расту. Некако пожелиш и једног и другог да бациш под ноге и добро налупаш по глави.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 14. #14
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  47.526
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio hypnotoad Pogledaj poruku
  Jes redovno, evo upravo se spremamo da izvrsimo ponovo krvavu invaziju
  Retardacija
  Увек он тако...

 15. #15
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.10.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  36.928
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?


 16. #16
  Moderator Straks92 (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  18.621
  Reputaciona moć
  359

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Hrvati su mnogo prepotentni i misle da su iznad nas jer su oni bili u AU a mi u Osmanskom carstvu. Šiptari sa druge strane su mnogo divljiji od nas a i vere nas razdvajaju. Od muslimana u BiH nas razdvaja vera. Znači u pitanju su kulturološke i religijske razlike, razlike mentaliteta a ne naše greške toliko. Mi smo oduvek hteli zajedničku državu sa njima, oni bi jedno vreme to isto hteli a onda bi videli svi koliko se razlikujemo i onda bi krenuli sukobi. Zapravo skoro svi sukobi kreću od različitosti u razmišljanjima, kulturi, veri a kad to bude pomešano sa željom za novcem i interesima velikih sila dobiješ ratove.
  Poslednji put ažurirao/la Straks92 : 13.06.2015. u 14:16

 17. #17
  Ističe se
  Učlanjen
  25.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Republika Kurija
  Poruke
  2.196
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Грешили смо. Јесмо.

  Грешили смо што нисмо све уништавали, ломили и пљачкали око себе, јер тако ствари функционишу на Балкану.

 18. #18
  Elita User Friendly (avatar)
  Učlanjen
  20.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  23.104
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  418

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Reflektor Pogledaj poruku
  Грешили смо. Јесмо.

  Грешили смо што нисмо све уништавали, ломили и пљачкали око себе, јер тако ствари функционишу u svetu.
  Ево, сад је боље.
  Audi, vide, tace, si vis vivere in pace

 19. #19
  Poznat
  Učlanjen
  23.08.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Amsterdam
  Poruke
  7.385
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Da li se to, opet, Srbi posipaju pepelom, kao i na temi o "oprastanju" Jasenovca?

 20. #20
  Nosferatu___2 nije na forumu
  Самовиктимизујући Ултрапедеро хиперквазилиберал
  Elita Nosferatu___2 (avatar)
  Učlanjen
  18.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  In den freien Hansestädten
  Poruke
  18.055
  Reputaciona moć
  388

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Победоносцев Pogledaj poruku
  Да, лоше је кад неко хоће да те убије, али није дивно и у ствари прилично је одвратно кад те нека будала љуби, трпа ти бркове у уста, подмеће чекињаве образе, и мантра о мистичном сродству и судбини која вас везује занавек као два дивна цвета који испреплетени расту. Некако пожелиш и једног и другог да бациш под ноге и добро налупаш по глави.
  To je to.

 21. #21
  Poznat Libar (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepa Njihova
  Poruke
  9.734
  Reputaciona moć
  136

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Срба Србић Pogledaj poruku
  Хрвати. Са Хрватима је постојо потенцијал развијања бољих односа. Јосип Штросмајер је говоријо да смо ми један народ, Бан Јелачић је развијо братске односе са Србима и добро сарађиво са истим, Степинац је бијо добровољац на солунском фронту, Тин Ујевић је ковао стихове о Србији. Да не дужим.

  Чињеница је да су Хрвати при уласку у прву Југославију имали мању аутономију него у саставу Мађарске. Може се рећи да смо ту погрешили, али ако се има у виду искуство из друге Југославије, када су прошли некажњено због злочина у другом светском рату, дат им је статус републике, уживали су сва права, опет им није било доста и растурили су ту државу првом приликом, а касније и брутално етнички очистили ту територију. Дакле, показали су се ко злобни и незахвални.

  Што се тиче односа са Хрватима јесте почињена грешка, али грешка што смо уобште било шта петљали са њима. Па и у Шибтаре да смо уложили толико труда и енергије свакако би нам се боље вратило него што смо се цимали са подмуклим Хрватима и буквално их спасили, да им ми нисмо били данас би Јадран бијо италијанско језеро.

  Велика велика грешка. Са њима убудуће сваки контакт свести на минимум.
  Srba,ti se prvi ne pridrzavas toga,zar nam nisi ovdje nedavno pisao kako se dobro provodis na ljetovanju u Hrvatskoj ?

 22. #22
  Buduća legenda Громовик (avatar)
  Učlanjen
  02.06.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.129
  Reputaciona moć
  736

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Piano020 Pogledaj poruku
  Da li se to, opet, Srbi posipaju pepelom, kao i na temi o "oprastanju" Jasenovca?
  Данас имаш прилику да посматраш најгоре од срба. 70 година негативне селекције је узело данак.

 23. #23
  Срба Србић nije na forumu
  Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци
  Domaćin
  Učlanjen
  11.05.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  4.008
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Citat Original postavio Libar Pogledaj poruku
  Srba,ti se prvi ne pridrzavas toga,zar nam nisi ovdje nedavno pisao kako se dobro provodis na ljetovanju u Hrvatskoj ?
  Као прво, ја сам физичко лице, а ово се односи на државу и државну политику. И као друго, нисам ишао на летовање већ сам бијо са девојком, бијо сам код ње у стану и нисам блаћо смештај, а и избегаво сам да трошим паре тамо и развијам геноцидну привреду. Чак сам заправо и направијо одређену шуму новца тамо коју сам после бласиро у Србско Отечество и тиме испунијо своју патријотску обавезу.

 24. #24
  Срба Србић nije na forumu
  Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци
  Domaćin
  Učlanjen
  11.05.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србска Србија
  Poruke
  4.008
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  Требало је Шибтаре протерати одма, али културно, без насиља и било чега сличног.Дати свакоме паре за имање и ћао. Поделиш један сендвич успут и да изаберу оће ли црни или жути сок, и ајде. То је требало тако да одради.

  Хрвате је требало да пустимо нек иду нек се сами сналазе. Границе би се одредиле референдумом сваке обштине.

 25. #25
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.739
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  675

  Podrazumevano Re: ЈЕСМО ЛИ НЕШТО ПОГРЕШИЛИ ПРЕМА ОВИМ НАРОДИМА?

  tema je vrlo politicki glupa samim toim i stetna

  upravo citam knjigu o djakovici, gradu u kojem nema srba! bukvalno. tu su kuce, stanovi, imanja, fabriuke i firme. samo nema ljudi

  siptari su nasilje vrsili vekovima, intezivno od 1878. , da bi 1999 nato uspeo da etnicki ocisti djakovicu.

  zbog postovanja prema autoru m.gligorijevicu necu da ga neovlasteno citiram, ali ne postoji srpska krivica.

  dramaticno je sto je vlada srbije primorana da glumi ludilo i da pregovara sa zlocincima. medjutim to ne menja na stvari

  ko se na forumu pravi lud i kao ne zna ko su i sta su siptari taj im direktno pomaze
  Poslednji put ažurirao/la 27E : 13.06.2015. u 22:04
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

Slične teme

 1. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 08.11.2006., 14:21
 2. Нешто чудно у вези с Томијем
  Autor Miki 13991 u forumu Arhiva
  Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 02.06.2006., 08:03
 3. Odgovora: 17
  Poslednja poruka: 30.01.2006., 01:04
 4. Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 19.11.2005., 10:57
 5. C++ графика и још нешто
  Autor Цар Душан u forumu Programiranje
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.02.2005., 13:58

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •