Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)
Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 157

Tema: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  U okvirima prave religije (delimično, naravno, i van nje), živo iskustvo zajedništva sa Bogom njeno je osnovno obeležje, te - kao jedan od mnogih koji ga imaju, a naročito stoga kako bi svako ko ih čita mogao da stekne čvrsto pouzdanje u Božje brižno i svemoćno vođstvo - iznosim, kako bi sve bilo verodostojno, iskustva čije je natprirodno poreklo dokazivo, i to - kao što ćete, dragi prijatelji Božje Istine, moći da vidite - na različite i upečatljive načine, kako Bogu i priliči.

  Kao neophodan uvod, poslužiće podatak da sam još u prethrišćanskom delu mog životnog veka u više navrata bio ispunjen neobičnim i snažnim osvedočenjem da će mi u doglednom vremenu, delovanjem meni tada još nepoznate sile, biti dodeljena uloga koja će se, u određenim sferama, odraziti na globalnom planu. Tada, kao što nagovestih, nisam poznavao Boga, niti sam ikada ozbiljno razmišljao o NJemu, ali to je, kako će i ova iskustva pokazati, zapravo i bilo u NJegovom planu, budući da je sve što Čini savršeno, te je, samim tim, određen i pravi trenutak kada će se on ostvariti, i upravo su savršeni (te i kompleksni) vremenski periodi ti koji otkrivaju dejstvo sile koja do tančina upravlja svim događajima.

  Da bi, pak, iskustva koja slede bila adekvatno shvaćena, najpre ćemo sagledati činjenicu da u Biblijskoj brojevnoj simbolici figuriraju tri broja (koji su, kao što ćete videti, višeznačni) - 7, 12 i 24:

  "I svrši Bog do sedmog dana dela svoja..." (1. Mojsijeva 2,2)

  "Šest godina zasejavaj zemlju svoju i sabiraj rod njen; A sedme godine ostavi je neka počine, da jedu siromasi naroda tvog..." (2. Mojsijeva 23,10.11)

  "I reče Gospod Noju: Uđi u kovčeg ti i sav dom tvoj; jer te nađoh pravedna pred sobom ovog veka. Uzmi sa sobom od svih životinja čistih po sedmoro, sve mužjaka i ženku njegovu; a od životinja nečistih po dvoje, mužjaka i ženku njegovu, Takođe i od ptica nebeskih po sedam, mužjaka i ženku njegovu, da im se sačuva seme na zemlji. Jer ću do sedam dana pustiti dažd na zemlju za četrdeset dana i četrdeset noći, i istrebiću sa zemlje svako telo živo, koje sam stvorio." (1. Mojsijeva 7,1-4)

  Ovaj broj je i najmarkantniji kada je reč o Biblijskoj brojevnoj simbolici, a vredni naročitog pomena jesu 7 jevrejskih praznika (3. Mojsijeva 23), kao i poslednji (sedmostruki) sud nad nepokajanim grešnicima (Otkrivenje 16).

  Što se broja 12 tiče, najznačajniju upotrebu nalazi u odgovarajućem broju plemena Izraela u Starom, kao i broju Hristovih Apostola u Novom zavetu:

  "Ovo su dvanaest plemena Izrailjevih, i ovo im otac izgovori kad ih blagoslovi, svako blagoslovom njegovim blagoslovi ih." (1. Mojsijeva 49,28)

  "I dozvavši svojih dvanaest učenika dade im vlast nad duhovima nečistim da ih izgone, i da isceljuju od svake bolesti i svake nemoći." (Matej 10,1)

  Broj 24 se takođe ističe vezano za ljude, te su u Starozavetnom dobu u Svetom hramu svake godine služila 24 Sveštenika (1. Dnevnika 24) a u Novozavetnom, uz Samog Hrista - Koji je Prvosveštenik - 24 starešine (Otkrivenje 4,4).

  Potonja dva broja su zanimljiva i stoga što je broj godina Prepotopnog doba deljiv upravo na njih:

  5:3 I požive Adam sto tridesetgodina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
  5:6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa;
  5:9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana;
  5:12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila;
  5:15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda;
  5:18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha;
  5:21 A Enoh požive šezdeset pet godina, i rodi Matusala;
  5.25 A Matusal požive sto osamdeset sedam godina, i rodi Lameha;
  5:28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
  5.29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.
  7:6 A beše Noju šest stotina godina kad dođe potop na zemlju.

  (1. Mojsijeva 5,3-29; 7,6)

  Računica je, dakle, sledeća:

  130
  105
  090
  070
  065
  162
  065
  187
  182
  600
  1656

  1656 : 12 = 138
  1656 : 24 = 69

  To, naravno, nije jedini period koji je deljiv na te odseke, ali budući da se ovde bavimo drugom temom, o tome će, po potrebi, više reči biti kasnije no ono što je značajno - zbog čega smo ove činjenice istakli, jeste da je rođendan ove malenkosti upravo 24.12, koji se, pak, nalazi na 7 dana do kraja kalendarskih godina (u tom datumu su, dakle, sadržana sva tri najistaknutija broja Biblijske brojevne simbolike), pri čemu dodatnu težinu daje podatak da je i godina rođenja ('72) deljiva na iste brojeve:

  72 : 12 = 6
  72 : 24 = 3

  Do ovog (može se slobodno reći: Biblijskog) koda sam, kao vesnik bliskog kraja sveta, Božjom pomoću došao pre dve godine a ono što ćemo sada, vezano za njega, još sagledati, jeste činjenica da isti brojevi označavaju i određene vremenske periode (7 je broj dana nedelje; 12 - meseci, a 24 - časova u danu), kao i, kako videsmo, broj ljudi koji su vršili Svešteničku (odnosno: Apostolsku) službu, što je spoj čiji se deo (nadalje vremenski) ogleda i u fizičkim karakteristikama po rođenju, te mi je, tako, težina iznosila 3650 grama a "visina" (odnosno dužina) 53 cm, gde, dakle, nalazimo pun broj dana godišnjeg ciklusa (kada iz iznosa težine izuzmemo nulu, ostaje broj 365), kao i pun broj njegovih sedmica (52 sedmice čine 364 dana te 365. zadire u 53. sedmicu), tako da, zbirno, imamo simboliku punine Svešteničkog poziva sa jedne, i punine svih osnovnih vremenskih ciklusa sa druge strane, što i jeste suština vesti koja je ovom Božjem oruđu poverena, budući da će dugo očekivani kraj (dakle i punina Ovozemaljskog doba) doći za njegovog vremena, i to, kao što će biti predstavljeno (a nekima već i jeste, no sve svojim redom), vrlo skoro.

  Nastavak sledi...
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema). 2. #2
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Plagiraš Kabalu Mijailoviću? Gde će ti duša?
  http://sr.wikipedia.org/sr/Kabala

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  To su, dakle, bili prvi osnovni pokazatelji Božjeg natprirodnog vođstva u mom Hrišćanskom iskustvu, koji ukazuju na određen poziv, a sada ćemo, iz slične perspektive, sagledati i proročanstva koja se odnose na pojavu vesnika poslednjih Božjih sudova i Hristovog dolaska u slavi NJegovog Božanskog Veličanstva, o kojoj je, zabeleživši NJegove reči, prevashodno (ne hronološki, već sadržajno), pisao Prorok Malahija:

  "Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; I on će obratiti srce otaca k sinovima, i srce sinova k ocima njihovim, da ne dođem i zatrem zemlju." (Malahija 4,5.6)

  Hristos je, kao što je poznato, ovo proročanstvo Primenio na navestitelja NJegove Ovozemaljske misije - Jovana Krstitelja, čime je Pokazao da je Prorok Ilija, zapravo, predslika adventnih vesnika (vesnika Hristovih dolazaka), što je pre NJega izjavio Anđeo Gavrilo:

  "A anđeo reče mu: Ne boj se, Zarija; jer je uslišena tvoja molitva: i žena tvoja Jelisaveta rodiće ti sina, i nadeni mu ime Jovan. I biće tebi radost i veselje, i mnogi će se obradovati njegovom rođenju. Jer će biti veliki pred Bogom, i neće piti vina ni sikera; i napuniće se Duha Svetog još u utrobi matere svoje; I mnoge će sinove Izrailjeve obratiti ka Gospodu Bogu njihovom; I on će napred doći pred Njim u duhu i sili Ilijinoj da obrati srca otaca k deci i nevernike k mudrosti pravednika, i da pripravi Gospodu narod gotov." (Luka 1,13-18)

  Ovo proročanstvo je, dakle, Potvrdio Sam Gospod:

  "Jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana. I ako hoćete verovati, on je Ilija što će doći." (Matej 11,13.14)

  Ono što je, pritom, važno znati, jeste da Jevreji, zbog neverstva i oholosti (dičili su se, kao i danas - izvan svake mere - činjenicom da su bili Božji narod), nisu shvatali da Će pre Svoje pojave u ulozi Cara nad carevima i Gospodara nad gospodarima, Gospod Doći kao "Jagnje Božje Koje Uze na Se grehe sveta" (Jovan 1,29), kako ga je upravo Jovan najavio, a da se ovo proročanstvo (o vesniku koji će u duhu i sili Ilije biti poslan da Gospodu pripravi put) prvenstveno odnosi na NJegov Drugi dolazak, pokazuju reči da će taj vesnik biti poslan pred "veliki i strašni dan Gospodnji", što znači da je Gospod ovo proročanstvo, iz pomenutih razloga (nepoznavanje proročanstava od strane Jevreja), na Jovana Primenio ne samo stoga što je i NJegov Prvi Dolazak (tačnije, javni deo NJegove Ovozemaljske misije) trebao da bude najavljen (kako bi NJegova Služba već u početku bila bolje prihvaćena), već i zato što je, prema Malahijinom proročanstvu, pojava vesnika u duhu i sili Ilije znak da je NJegov Dolazak (a Jevreji su smatrali da Će Doći samo jednom, kada će NJegov narod biti i konačno izbavljen i uzdignut) na pragu, a pogledaćemo, dakle, i druga svedočanstva o prirodi i tačnom vremenu "Dana Gospodnjeg":

  "Blizu je veliki dan Gospodnji, blizu je i ide vrlo brzo; glas će biti dana Gospodnjeg, gorko će tada vikati junak. Taj je dan, dan kada će biti gnev, dan, kada će biti tuga i muka, dan, kada će biti pustošenje i zatiranje, dan, kada će biti mrak i tama, dan, kada će biti oblak i magla. Dan, kada će biti trubljenje i poklič na tvrde gradove i na visoke uglove. I pritesniću ljude, te će ići kao slepi, jer zgrešiše Gospodu; i krv će se njihova prosuti kao prah i telesa njihova kao gnoj. Ni srebro njihovo ni zlato njihovo neće ih moći izbaviti u dan gneva Gospodnjeg; i svu će zemlju proždreti oganj revnosti Njegove; jer će brzo učiniti kraj svima stanovnicima zemaljskim." (Sofonije 1,14-18)

  "Ko je ono što ide iz Edoma, iz Vosora, u crvenim haljinama? Krasno odeven, koračajući u veličini sile svoje? Ja sam, koji govorim pravdu i vredan sam spasti. Zašto Ti je crveno odelo i haljine Ti kao u onog koji gazi u kaci? Gazih sam u kaci, i niko između naroda ne beše sa mnom; ali ih izgazih u gnevu svom i potlačih u ljutini svojoj; i krv njihova poprska mi haljine i iskaljah sve odelo svoje. Jer je dan od osvete u srcu mom, i dođe godina da se moji iskupe." (Isaija 63,1-4)

  "I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim." (Otkrivenje 22,12)

  Pošto smo videli kada, zaista, nastupa "Dan Gospodnji", tada je jasno da se i Malahijino proročanstvo o vesniku koji će upravo tada pripraviti put Hristu, odnosi na NJegov Drugi dolazak.

  Slede dalji dokazi da se to proročanstvo odnosi na ovu malenkost, a da bismo imali jasan uvid u savršenstvo simbolike koja će biti prikazana, najpre ćemo reći da pomenuti brojevni kod čini suštinu i ovog Božjeg znaka, i to višestrukom primenom najpre broja 12, a stoga što se, po određenom ključu, broj dana godine deli na 144 (koji se, pak, što je naročito značajno, dobija množenjem broja 12 sa samim sobom: 12 x 12 = 144, pri čemu je deljiv i na 24: 144 : 24 = 6), gde dobijamo sledeću kombinaciju:

  144
  144
  077
  365

  Evidentno je, dakle, da je prilikom ovakve deobe dana godine (na 144), ostatak takođe u granicama Biblijskog numeričkog koda, budući da je (77) deljiv na 7, a odgovarajuću primenu nalazimo u sledećim činjenicama:

  Od Ilindana (dana koji se, svakog 02.08, u ovdašnjim - tradicionalnim, Hrišćanskim krugovima, gde i sam živim, posvećuje upravo Proroku Iliji) do mog rođendana (24.12) sežu upravo 144 dana (dakle: 12 x 12, u periodu od 02.08. do 24.12, gde preostaju 29 dana avgusta + 30 + 31 + 30 + 24 = 144).

  77 dana kasnije, 11.03.2011. godine, nastupila je velika (i trostruka) katastrofa u Japanu (snažan zemljotres, cunami i nuklearna havarija), koja, i prema ovom otkrivenju, označava početak poslednjih Božjih sudova: 24.12 - 11.03 = 7 dana decembra + 31 + 28 + 11 = 77.

  144 dana kasnije nastupa Ilindan (čime je, dakle, godišnji ciklus od jednog do narednog Ilindana zaokružen, a može se računati i od jednog do mog narednog rođendana): 11.03 - 02.08 = 20 dana marta + 30 + 31 + 30 + 31 + 02 = 144, pri čemu je značajna i činjenica da je 11.03. 70. dan prostih (neprestupnih) kalendarskih godina (deljivih, dakle, sa 7: 70 : 7 = 10, a radi potvrde primene Biblijskog koda u svim većim katastrofama napomenimo da je sledeći veći sud - snažan tajfun koji je, nažalost, devastirao Filipine - nastupio 08.11.2013, odnosno 312. dana godine, deljivih sa 12 i 24: 01.01 - 08.11 = 31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 31 + 30 + 31 + 08 = 312 : 12 = 26 te 312 : 24 = 13)

  Ilindan:

  http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%98%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD

  Katastrofa u Japanu:

  http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D1%99%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D 1%81_%D1%83_%D0%A2%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BA%D1%83_2 011.

  Tajfun na Filipinima:

  http://www.rtv.rs/sr_lat/svet/super-tajfun-srucio-se-na-filipine_436058.html

  Nastavak sledi (najverovatnije sutra)...
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 4. #4
  Poznat Branimir76 (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Osmatračnica
  Poruke
  8.749
  Reputaciona moć
  170

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Pazi da ne padne nekome na pamet da pročita ovu gužvu gore.
  BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA... A KAD ĆEŠ ŽIVETI? - Meša Selimović

 5. #5
  Primećen član Snagator Kometa (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  705
  Reputaciona moć
  30

  Podrazumevano Kosmopišonja

  Kako to misliš, 'svrši bog'? Nije li to bogohuljenje? Ima tu još nestašnosti i nejasnoća koje bih da mi budu razjašnjene:

  *** *** ***


  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku

  7:6 A beše Noju šest stotina godina kad dođe potop na zemlju.
  Da nije Noje u stvari bio neki android, ili utrom?

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku

  Nastavak sledi...
  Trebam shvatiti da se bog može preuzeti sa nekog Apple servera za ajfon, ili u vidu DLC-a za zbilju ili šta? Čekamo obaveštenje na nekoj od društvenih mreža.
  Poslednji put ažurirao/la bakonja : 10.06.2015. u 21:54 Razlog: Ne primereno izrazavanje ...

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Sad, bez moderatora, čas je "snagatora",
  al' je Tora iznad svih namćora.
  Danas ko god huli ostaje na nuli,
  jer iskustva ova uslov su obnova.

  A reforme biće i enorme,
  te demoni, u službi Sotoni,
  neka laju (u glas - nek' ne staju :-)),
  ništa im ne vredi! Pesnik ih ne štedi,

  te će rima stići i do Rima,
  i do kraja sveta u Ime Jagnjeta,
  mada već i sada, dok traje zavada,
  njezin glas nekima je spas...
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 7. #7
  Elita Sarvaš (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Batajnica, Serbia
  Poruke
  20.659
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  2708

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  Sad, bez moderatora, čas je "snagatora",
  al' je Tora iznad svih namćora.
  Danas ko god huli ostaje na nuli,
  jer iskustva ova uslov su obnova.

  A reforme biće i enorme,
  te demoni, u službi Sotoni,
  neka laju (u glas - nek' ne staju :-)),
  ništa im ne vredi! Pesnik ih ne štedi,

  te će rima stići i do Rima,
  i do kraja sveta u Ime Jagnjeta,
  mada već i sada, dok traje zavada,
  njezin glas nekima je spas...
  Oj pjesniče
  tankoga glasanja
  nema vajde
  od tvog talambasanja !

 8. #8
  Elita cleaner (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.891
  Reputaciona moć
  297

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Sve u stihu, sve u prozi

  sedi pa se vozi
  Religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu - Mark Twain

 9. #9
  Domaćin
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Moze li neki ateista da mi preprica size?

 10. #10
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  Sad, bez moderatora, čas je "snagatora",
  al' je Tora iznad svih namćora.
  Danas ko god huli ostaje na nuli,
  jer iskustva ova uslov su obnova.

  A reforme biće i enorme,
  te demoni, u službi Sotoni,
  neka laju (u glas - nek' ne staju :-)),
  ništa im ne vredi! Pesnik ih ne štedi,

  te će rima stići i do Rima,
  i do kraja sveta u Ime Jagnjeta,
  mada već i sada, dok traje zavada,
  njezin glas nekima je spas...
  Citat Original postavio Sarvaš Pogledaj poruku
  Oj pjesniče
  tankoga glasanja
  nema vajde
  od tvog talambasanja !
  Milan pesnik,to se vidi
  jer se ničeg on ne stidi
  Ni da glupost zove Thoru
  pisanu na Mrtvom moru
  da se pravi kabalista
  na tri lista...

 11. #11
  Elita Sarvaš (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Batajnica, Serbia
  Poruke
  20.659
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  2708

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Dragoljub69 Pogledaj poruku
  Milan pesnik,to se vidi
  jer se ničeg on ne stidi
  Ni da glupost zove Thoru
  pisanu na Mrtvom moru
  da se pravi kabalista
  na tri lista...
  Najveća mi je fora što je po svojoj težini i dužini prilikom rodjenja zaključio
  da je on božji vjesnik kraja svijeta .

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  Sad, bez moderatora, čas je "snagatora",
  al' je Tora iznad svih namćora.
  Danas ko god huli ostaje na nuli,
  jer iskustva ova uslov su obnova.

  A reforme biće i enorme,
  te demoni, u službi Sotoni,
  neka laju (u glas - nek' ne staju :-)),
  ništa im ne vredi! Pesnik ih ne štedi,

  te će rima stići i do Rima,
  i do kraja sveta u Ime Jagnjeta,
  mada već i sada, dok traje zavada,
  njezin glas nekima je spas...
  Milane, budi Obrezan u srcu,a ne na jevrejski nacin, i Prvo da se krstis na nacin koji su Apostoli pricali, tek tada mozes da pises , nesto novo.

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Sledeće proročanstvo koje se odnosi na vesnika poslednjih sudova i Hristovog Drugog dolaska, zabeležio je, pre oko 3000 godina, Prorok Danilo:

  "A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi." (Danilo 12,1)

  Ovde, dakle, vidimo da se to proročanstvo odnosi na vreme kada će Božji narod i fizički biti izbavljen iz carstva greha i smrti, što se, bez sumnje, odnosi na sam kraj Ovozemaljskog doba, te kada ovo imamo u vidu, a na osnovu pomenutog proročanstva - o vesniku koji će u duhu i sili Ilije pripraviti put Gospodu - možemo, gledano površno, zaključiti ili da će naročitu ulogu u poslednjem Božjem Delu imati dvojica vesnika, ili da je, pak, reč o istoj osobi, čiji identitet otkriva samo Danilo, a da bismo znali koja je od ovih opcija prava, uzećemo u obzir činjenicu da Bog nikada nije Podizao dvojicu vesnika takvog ranga, što vidimo u slučajevima Mojsija (koga je zamenio Isus Navin: 4. Mojsijeva 27,15-20); Ilije (koga je nasledio Jelisije: 1. Carevima 19,15.16) i Jovana Krstitelja (čiji je rad Nastavio Sam Gospod, za Koga je, pak, Jovan rekao: "Onaj Treba da Raste, a ja da se umanjujem." Jovan 3,30), o čemu naročito svedoči činjenica da je centralizacija (jednocentričnost) jedini način da se izbegnu podele...

  U svetlu ovih činjenica, preostaje samo da o ispunjenju ovog proročanstva u istoj ličnosti predstavimo i odgovarajuće dokaze, mada, ako smo svesni činjenica koje su iznesene u prethodnim javljanjima, za tim i nema preke potrebe, budući da je jasno da neko čiji je kredibilitet već potvrđen na taj način, svakako nije u zabludi ni po ovom pitanju, no, kao gotovo uvek, Gospod je Se i ovom prilikom Postarao za određene znake, slične prethodnim, koji jesu:

  Srbija - zemlja porekla navestitelja Hristovog Drugog dolaska, imala je, u svojoj (relativno dugoj) istoriji svog Kneza Mihaila, kome su, pak, u njenoj prestonici (koja jeste i mesto mog porekla i sadašnjeg prebivališta, što svemu daje odgovarajuću notu), posvećeni centralni trg i najpopularnija gradska ulica - što je opšte poznato, a vezu sa vesnikom nalazimo u njegovom prezimenu, čiji je koren jedna od varijanata imena Mihailo. Razlog zašto njegovo ime (tačnije: prezime) nije identično, jeste taj što kao Sveštenik posebnog Reda (Melhisedekovog, kojem su, dosad, pripadali Melhisedek i Sam Gospod, Koji je, pak, za razliku od Melhisedeka i Mihaila - Prvosveštenik tog Reda: Jevrejima 7), do isteka određenog roka nije smeo da zna i taj svoj identitet, kako ne bi imao podsticaj više (za razliku od onih kojima je primer, a koji, dakle, takav podsticaj nemaju) u ispunjenju savršene primernosti u domenu koji je dostupan onima koji su, za razliku od Hrista, rođeni sa grešnim sklonostima, što znači da velikih i, uopšte, suvišnih grešaka u njegovom verskom iskustvu nije bilo (a opravdane - pritom i nevelike - jesu one koje neumitno proističu iz nasleđene grešne prirodne, budući da je dostizanje savršenstva karaktera - proces, a koje Gospod, nakon obraćenja, ne Uračunava u grehove podložne osudi, zbog čega je i takav život prihvatljiv kao Hristov).

  Kada je reč o simbolici koja otkriva ispunjenje tog proročanstva u životu ovog Božjeg oruđa, ona je i znatno šira od predstavljene, o čemu je, za potrebe Crkve - radi probuđenja i reforme - između ostalog, napisano:

  Mihailo je, dakle, Mijailo; odnosno - Mijailović a uloga branitelja Božjeg naroda posletka jeste simbol pomenute posredničke službe, koja svoj tip nalazi u vremenu Mojsija i Mardoheja.

  Sa tim u vezi, poznato je da je 20. oktobar - Dan oslobođenja Beograda, nakon kojeg, do kraja godine, preostaju 72 dana, što je - principom "dan za godinu" (4. Mojsijeva 14,34; Jezekilj 4,4) - pokazatelj godine Mihailovog rođenja. Naravno, pri tome, značajnu ulogu ima činjenica da je, kao što je poznato, najpopularnija beogradska ulica upravo Knez Mihailova...

  Ime: Spomenik Knezu Mihailu.jpg
Pregleda: 48
Veličina: 86,7 KB

  Spomenik Knezu Mihailu Obrenoviću III
  na centralnom beogradskom Trgu

  Ime: Knez Mihailova ulica.jpg
Pregleda: 46
Veličina: 101,8 KB

  Knez Mihailova ulica

  Osim toga, u ovom periodu, pred sam kraj Ovozemaljskog doba, kada je Mihailo podignut u sili Poznog dažda, sa svim neophodnim darovima za izvršenje poverenog zadatka, indikativna je i činjenica da istu i simboličnu vrednost predstavlja i cena vožnje u Beogradskom Javnom Prevozu (72 din, bilo za jednu ili ceo niz stanica u jednom smeru/vožnji).


  Ime: Bus plus voznja - 72 din.jpg
Pregleda: 47
Veličina: 50,5 KB

  Cena jednosmerne vožnje u vozilima GSP-a

  Jedna od značajnijih potvrda identiteta vesnika poslednjih sudova i samog kraja sveta jeste niz simboličnih perioda koji život i službu poznatog srpskog Kneza - Mihaila Obrenovića III, vezuju za njegov život i rad.

  Naime, kao što je poznato, on je rođen 16.09.1823. godine, na simboličnih 77 godina do kraja 19. veka;

  Dan njegove smrti (10.06.1868) jeste 168. nakon rođendana Biblijskog Mihaila, što je period koji oslikava prvoplanirani broj godina Adventnog doba, a jeste deljiv na 7-odnevne, 12-odnevne i 24-odnevne periode: 24.12 - 10.06 = 7 + 31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 10 = 168, gde je, dakle, 168 : 7 = 24; 168 : 12 = 14; 168 : 24 = 7, što je zbir koji se dobija i množenjem 24. dana decembra sa preostalim brojem dana do kraja godine: 24 x 7 = 168;

  Konačno, od rođendana srpskog do rođenja Biblijskog Kneza Mihaila, pružaju se simboličnih 99 dana, koji predstavljaju i 1999, odnosno godinu novorođenja potonjeg: 16.09 - 24.12 = 14 dana septembra + 31 + 30 + 24 = 99, na Slavu Svetom Božjem imenu, te za pripravu puta za Njegov skori i slavni dolazak!

  "Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem. Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mesta neka budu ravna. I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše." (Isaija 40,3-5)

  "Ko je ono što ide iz Edoma, iz Vosora, u crvenim haljinama? Krasno odeven, koračajući u veličini sile svoje? Ja sam, koji govorim pravdu i vredan sam spasti. Zašto Ti je crveno odelo i haljine Ti kao u onog koji gazi u kaci? Gazih sam u kaci, i niko između naroda ne beše sa mnom; ali ih izgazih u gnevu svom i potlačih u ljutini svojoj; i krv njihova poprska mi haljine i iskaljah sve odelo svoje. Jer je dan od osvete u srcu mom, i dođe godina da se moji iskupe." (Isaija 63,1-4)


  Nek’ se slegnu svi bregovi, uzvise doline,
  od Vosora Svetac Ide - divne Mu Haljine!
  Na Glavi Mu bezbroj Kruna, zlatom sve se nižu,
  da l’ i tvoja jedna biće - osećaš li grižu?

  Slavopojem pesmu spremam al’ i ukor vredi,
  ni milost bez pravde neće život da zavredi!
  Pesma ova, tako mila, od Emanuila -
  svima stiže kao eho glasom Mihaila.

  Ovaj Knez je Vragu mera Moga rekordera,
  probuđenje nek’nastavi jer sledi Primera!
  Moj Dolazak tek je mera Najvišega reda,
  i reforma mila jeste kraj dobroga kreda!


  http://sh.wikipedia.org/wiki/Mihailo_Obrenovi%C4%87
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 14. #14
  Elita cleaner (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.891
  Reputaciona moć
  297

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  "A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi." (Danilo 12,1)
  Kako da se upisemo u tu knigu ?


  Osim toga, u ovom periodu, pred sam kraj Ovozemaljskog doba, kada je Mihailo podignut u sili Poznog dažda, sa svim neophodnim darovima za izvršenje poverenog zadatka, indikativna je i činjenica da istu i simboličnu vrednost predstavlja i cena vožnje u Beogradskom Javnom Prevozu (72 din, bilo za jednu ili ceo niz stanica u jednom smeru/vožnji).
  Ovo vec postaje smesno
  Religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu - Mark Twain

 15. #15
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio cleaner Pogledaj poruku
  Kako da se upisemo u tu knigu?
  19:16 I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?
  19:17 A On reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovesti.
  19:18 Reče Mu: Koje? A Isus reče: Da ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svedočiš lažno;
  19:19 Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.

  10:25 I gle, ustade jedan zakonik i kušajući Ga reče: Učitelju! Šta ću činiti da dobijem život večni?
  10:26 A On mu reče: Šta je napisano u zakonu? Kako čitaš?
  10:27 A on odgovarajući reče: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svom misli svojom, i bližnjeg svog kao samog sebe.
  10:28 Reče mu pak: Pravo si odgovorio; to čini i bićeš živ.

  Matej 19; Luka 10.
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 16. #16
  Zainteresovan član A♥♥♥ (avatar)
  Učlanjen
  23.02.2015.
  Pol
  ženski
  Poruke
  294
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku

  Potonja dva broja su zanimljiva i stoga što je broj godina Prepotopnog doba deljiv upravo na njih:

  5:3 I požive Adam sto tridesetgodina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
  5:6 A Sit požive sto pet godina, i rodi Enosa;
  5:9 A Enos požive devedeset godina, i rodi Kajinana;
  5:12 A Kajinan požive sedamdeset godina, i rodi Maleleila;
  5:15 A Maleleilo požive šezdeset pet godina, i rodi Jareda;
  5:18 A Jared požive sto i šezdeset i dve godine, i rodi Enoha;
  5:21 A Enoh požive šezdeset pet godina, i rodi Matusala;
  5.25 A Matusal požive sto osamdeset sedam godina, i rodi Lameha;
  5:28 A Lameh požive sto osamdeset i dve godine, i rodi sina,
  5.29 I nadede mu ime Noje govoreći: Ovaj će nas odmoriti od poslova naših i od truda ruku naših na zemlji, koju prokle Gospod.
  7:6 A beše Noju šest stotina godina kad dođe potop na zemlju.

  (1. Mojsijeva 5,3-29; 7,6)

  Računica je, dakle, sledeća:

  130
  105
  090
  070
  065
  162
  065
  187
  182
  600
  1656

  1656 : 12 = 138
  1656 : 24 = 69

  Računica prepotopnog doba je pogrešna i ne može se tako računati.
  Po toj računici bi značilo da su se sinovi rađali na dan smrti svoga oca. A pretpostavka je da su rođeni u toku života svoga oca.
  Interesantno je da se navode samo po jedan sin.

 17. #17
  Poznat
  Učlanjen
  10.03.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VECNI ZIVOT
  Poruke
  9.847
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  19:16 I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?
  19:17 A On reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovesti.
  19:18 Reče Mu: Koje? A Isus reče: Da ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svedočiš lažno;
  19:19 Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.

  10:25 I gle, ustade jedan zakonik i kušajući Ga reče: Učitelju! Šta ću činiti da dobijem život večni?
  10:26 A On mu reče: Šta je napisano u zakonu? Kako čitaš?
  10:27 A on odgovarajući reče: Ljubi Gospoda Boga svog svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom, i svom misli svojom, i bližnjeg svog kao samog sebe.
  10:28 Reče mu pak: Pravo si odgovorio; to čini i bićeš živ.

  Matej 19; Luka 10.
  D.Apost. 2 , 38 A Petar im reče: Pokajte se, i da se krstite svaki od vas u ime Isusa Hrista za oproštenje greha; i primićete dar Svetog Duha;

  Otkrivenje 3, 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.

  Otkr. 22 , 17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

 18. #18
  Elita cleaner (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.891
  Reputaciona moć
  297

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Otkrivenje 3, 20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom
  Dosao da se ogrebe za veceru
  Religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu - Mark Twain

 19. #19
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio A♥♥♥ Pogledaj poruku
  Računica prepotopnog doba je pogrešna i ne može se tako računati.
  Po toj računici bi značilo da su se sinovi rađali na dan smrti svoga oca.
  Tu su citirani samo stihovi koji pokazuju koliko je vremena proteklo od Stvaranja do potopa, a iz drugih se vidi da su svi živeli duže (uostalom, da je tako - kako smatraš da jeste, to bi dosad mnogi zapazili...):

  5:3 I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
  5:4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
  5:5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.

  Itd.

  Citat Original postavio A♥♥♥ Pogledaj poruku
  Interesantno je da se navode samo po jedan sin.
  Lozu su nastavljali prvenci (u upravo priloženom tekstu se vidi da su svi - ili skoro svi - imali više dece).
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 20. #20
  Primećen član
  Učlanjen
  22.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  535
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  Lozu su nastavljali prvenci (u upravo priloženom tekstu se vidi da su svi - ili skoro svi - imali više dece).
  Da ne bude pogrešno shvaćeno, lozu, naravno, nastavljaju svi potomci no Biblijski rodoslovi prate liniju prvenaca.
  Živa i inteligentna bića Može da Stvori samo Živ i Inteligentan Stvoritelj (jer, prirodno, niko ne može da nam pruži ono što sam nema).

 21. #21
  Elita cleaner (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.891
  Reputaciona moć
  297

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  A prvenci su svim narodima i verama bili Adam i Eva. Neki su narodi pocrneli, neki pozuteli a neki ostali beli

  Zanimljivo
  Religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu - Mark Twain

 22. #22
  Elita Glasnik. (avatar)
  Učlanjen
  12.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  18.964
  Tekstova u blogu
  51
  Reputaciona moć
  280

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio cleaner Pogledaj poruku
  A prvenci su svim narodima i verama bili Adam i Eva. Neki su narodi pocrneli, neki pozuteli a neki ostali beli

  Zanimljivo
  Kakvo ti je ovo tvrdjenje?
  Kao da nikada nisi video rasse?
  Primer: razne rasse pasa a sve pas. Rszne rasse nacaka a sve macka, nije ptica.

  Kao kod zivotinja u njihovoj genetici imamo razne rase.
  Tako i kod coveka.

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Бог је само у вашој машти и нигде више.

 24. #24
  Elita cleaner (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  19.891
  Reputaciona moć
  297

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Kao kod zivotinja u njihovoj genetici imamo razne rase.
  Tako i kod coveka.
  Zasto tooliko rasa i zasto vise bogova, svako ima svog
  Religija je nastala kad je prvi prevarant sreo prvu budalu - Mark Twain

 25. #25
  Zainteresovan član A♥♥♥ (avatar)
  Učlanjen
  23.02.2015.
  Pol
  ženski
  Poruke
  294
  Reputaciona moć
  19

  Podrazumevano Re: Iskustva sa Bogom (Svedočanstva jednoga poslanstva)

  Citat Original postavio Milan Mijailović Pogledaj poruku
  Tu su citirani samo stihovi koji pokazuju koliko je vremena proteklo od Stvaranja do potopa, a iz drugih se vidi da su svi živeli duže (uostalom, da je tako - kako smatraš da jeste, to bi dosad mnogi zapazili...):

  5:3 I požive Adam sto trideset godina, i rodi sina po obličju svom, kao što je on, i nadede mu ime Sit.
  5:4 A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;
  5:5 Tako požive Adam svega devet stotina trideset godina; i umre.
  Ako već navodite citat iz koga se izvodi zaključak, odnosno računica, onda se, ili navode svi relevantni elementi, ili upućuje na izvor koji sadrži sve te elemente bez polovičnog citata. Ali svako ima pravo na svoju prezentaciju.

Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. 10 godina iskustva ...
  Autor Petar Toljati u forumu Softver
  Odgovora: 16
  Poslednja poruka: 06.09.2015., 18:26
 2. kakva su vasa iskustva sa kraljevskim znakom?
  Autor leo u forumu Astrologija
  Odgovora: 104
  Poslednja poruka: 05.05.2013., 16:54
 3. Svedočanstva
  Autor Penta Gram u forumu Religija
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 01.11.2011., 11:02
 4. Moja licna iskustva sa Bogom!
  Autor Glasnik. u forumu Religija
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 13.05.2011., 09:39

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •