Средства USAID за девет цивилних и приватних организација
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 59

Tema: Средства USAID за девет цивилних и приватних организација

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.867
  Reputaciona moć
  2362

  Podrazumevano Средства USAID за девет цивилних и приватних организација

  УСАИД финансира и ЦеСИД и Соњу Лихт и Фондацију Ана и Владе Дивац

  10.06.2015. ФАКТИ

  ДЕВЕТ ОРГАНИЗАЦИЈА „ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И ПРИВАТНОГ СЕКТОРА” БЕСПОВРАТНО ДОБИЈА 2,7 МИЛИОНА $


  АМЕРИЧКИ амбасадор Мајкл Кирби и директорка мисије УСАИД-а у Србији Аза Ел-Абд уручили су данас на пријему у резиденцији амбасадора признање представницима девет организација цивилног и приватног сектора којима су додељена директна бесповратна средства Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у вредности од око 2,7 милиона долара.


  Девет нових партнерских организација са којима је озваничена сарадња су:


  Конзорцијум Српске асоцијације менаџера и DNA Communications,
  Женски едукациони центар,
  Београдски фонд за политичку изузетност,
  Центар за слободне изборе и демократију,
  Национална коалиција за децентрализацију,
  Центар за истраживање, транспарентност и одговорност,
  Фондација Ана и Владе Дивац,
  Смарт Колектив и
  Траг фондација.


  Према информацијама УСАИД-а, укупна вредност нових активности које ће се реализовати у оквиру ових партнерстава је око 3,7 милиона долара, од чега је УСАИД обезбедио 2,7 милиона долара, док су партнерске организације обезбедиле скоро 987.000 долара за постизање заједничких пројектних циљева.


  „Прошле године смо обележили три оваква партнерства, а за само годину дана смо утростручили овај број”, рекао је Кирби на пријему напомињући да је важно што сада грађани Србије и њихове организације преузимају спровођење програма.

  „Овим партнерским односом, локалне организације које су на извору проблема и могућих решења добијају знатно већу одговорност. Тиме средства УСАИД-а воде остварењу још бољих и далекосежнијих циљева”, навео је амбасадор.

  Он је честитао и Канцеларији Владе Србије за сарадњу са цивилним друштвом на пројектима које је радила са УСАИД-ом подсећајући да се и премијер Србије Александар Вучић недавно срео са представницима невладиних организација.


  Вероватно су неки у Србији били изненађени тиме. Надам се да ће то постати пракса да се виши владини функционери редовно састају са представницима цивилног друштва, и да се нико тиме не изненађује. Цивилно друштво игра важну улогу у изградњи друштва које желите да постанете уласком у ЕУ”, закључио је амбасадор.

  Од 2013. године, УСАИД у Србији је обезбедио директна бесповратна средства у износу од девет милиона долара за 18 државних институција, организација цивилног друштва и приватних фирми.

  Међу пројектима који се финансирају поменутим средствима су двогодишњи пројекат Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) „Јачање одговорности изабраних представника грађана у Србији”, који има за циљ да грађане широм Србије доведе у директан контакт са њиховим избраним представницима на локалном и националном нивоу и створи прилику да дискутују о питањима од јавног значаја.

  Ту је затим и двогодишњи пројекат „Ствар избора”, који спроводи Национална коалиција за децентрализацију (НКД), локална мрежа од 16 организација цивилног друштва са седиштем на југу Србије, а који подржава већу укљученост јавности у демократске и изборне процесе.

  Иницијатива „Отворени парламент”, двогодишњи пројекат који спроводи Центар за истраживање транспарентности и одговорности (ЦРТА) има за циљ успостављање и јачање веза између Скупштине Србије, грађана и организација цивилног друштва.

  Траг Фондација спроводи двогодишњи пројекат Филантропија
  за локалне заједнице чији је циљ унапређење учешћа грађана у локалним заједницама и промоција локалне филантропије широм Србије.

  Пројекат „Шанса за нови почетак” односи се на потребу Србије да изврши реструктурирање и приватизацију бројних државних предузећа како би подстакла своју привреду и испунила захтеве за придружење ЕУ,

  а пројекат „Ка одрживијем и иновативнијем цивилном друштву у Србији” спроводиСмарт Колектив, са циљем да унапреди капацитет организација цивилног друштва за партнерства са организацијама из других сектора.

  Женски едукациони центар (ЖЕЦ) је двогодишњи пројекат јавно приватног партнерства на унапређењу вештина радне снаге који се реализује у сарадњи са Инсерт, доо., Еверест, доо., и општином Рума. Центар обезбеђује стручну обуку за жене како би унапредиле вештине и одговориле на потребе привреде и послодаваца Сремског округа.

  Академија женског лидерства, двогодишњи пројекат који реализује Београдски фонд за политичку изузетност, подржава жене лидере у напорима да повећају учешће жена у локалним самоуправама и у промовисању питања родне равноправности.

  И на крају, „Дивац омладински фондови 2.0” је двогодишњи пројекат у партнерству са Фондацијом Ана и Владе Дивац намењен оснаживању младих за заступање у области мобилизације локалних ресурса као и учешћа младих у изради политика на локалном нивоу.


  (Танјуг)

  *****************************
  Poslednji put ažurirao/la gost 204907 : 13.06.2015. u 14:48
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Elita Umri_muski (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mesto gde otkrivate zaboravljene vestine
  Poruke
  18.170
  Reputaciona moć
  271

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  A koji su ovi smart kolektiv i trag?

 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.867
  Reputaciona moć
  2362

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Citat Original postavio Umri_muski Pogledaj poruku
  A koji su ovi smart kolektiv i trag?
  а Траг фондација је ФОНДАЦИЈА "ОСНИВАЧА" ДИВЦА:
  http://www.tragfondacija.org/pages/sr/naslovna.php
  http://www.tragfondacija.org/pages/sr/o-nama/ljudi-u-tragu.php


  ови су СМАРТ
  https://www.facebook.com/smart.kolektiv

  https://www.facebook.com/smart.kolektiv/info?tab=page_info
  Poslednji put ažurirao/la eremita : 10.06.2015. u 16:15
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.935
  Reputaciona moć
  592

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Какав мозак неко мора да има да назове организацију "Фонд за политичку изузетност"?

 5. #5
  Veoma poznat Сајенс (avatar)
  Učlanjen
  25.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Черниe
  Poruke
  12.592
  Reputaciona moć
  347

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  А ко плаћа тзв Жене у црном?

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.867
  Reputaciona moć
  2362

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Citat Original postavio Сајенс Pogledaj poruku
  А ко плаћа тзв Жене у црном?

  http://www.pravda.rs/2015/05/28/evo-ko-i-koliko-placa-natasu-kandic-sonju-biserko-zene-u-crnom-b92-cesid-pescanik-e-novine/
  Објављено: 28. мај 2015, 08:57

  Траг новца

  Али не исцрпљује се објашњење нашег случаја само овим могућностима; како објаснити, на пример, ону очигледну узрочно-последичну везу између захтева ФХП-а и одговора Министарства одбране поводом књиге о Сребреници, или пак давање на бесплатно коришћење државне, народне имовине особи која ту исту државу и народ денунцира због (наводног) геноцида?
  Новинари истраживачи у Сједињеним Америчким Државама и осталом развијеном западном свету имају једно златно правило: Follow the money. Прати ток новца. Испратимо ли ток новца којим се финансирају ове заступнице људских права и ексклузивне српске одговорности за злочине, долазимо до поприлично једноставног објашњења њихове моћи и недодирљивости пред којима салутирају и министар одбране и начелник Генералштаба онога што је преостало од српске војске. Свима су им, наиме, финансијери углавном исти, и углавном проистекли из безбедносно-политичких структура Сједињених Америчких Држава, што нас иначе баш чуди.
  Фонд браће Рокфелер, на пример, поред осталих у Србији, финансира и Фонд за хуманитарно право, Хелсиншки одбор за људска права у Србији, Жене у црном, Центар за евроатлантске студије… ФХП је, тако, 5. јуна 2013. добио 17.000 долара, 18. октобра 2011. 180.000 долара, 18. јуна 2009. 75.000 долара, Центар за евроатлантске студије Јелене Милић 2. августа 2012. 45.000 долара и још 30.000 11. априла 2011, Хелсиншки комитет Соње Бисерко 75.000 долара 13. фебруара 2008, „Женама у црном“ је кроз Реконструкција женски фонд, чије су оснивачице, плаћено 30.000 долара 19. јула 2010, и пре тога 80.000 долара 9. марта 2006, а на листи плаћеника Фонда браће Рокфелер су и Независно удружење новинара Војводине, Иницијатива младих за људска права, Центар за регионализам, Београдски фонд за политичку изузетност…

  Иако није потребно посебно доказивати везу Рокфелера са вашингтонским естаблишментом, па и оним безбедносним, напоменимо да се међу руководиоцима овог фонда налази и Николас Бернс, некадашњи амерички амбасадор у НАТО, званичник Националног савета за безбедност задужен за Русију, Украјину и Евроазију, трећерангирани у Стејт департменту између 2005. и 2008…

  Институт за мир Сједињених Држава (United States Institute of Peace – USIP) федерална институција коју је основао амерички Конгрес 1984. са циљем да „служи народу и влади (САД)“ и у чијем борду директора седе и амерички државни секретар и секретар за одбрану, финансирао је Хелсиншки одбор за људска права Соње Бисерко са 34.550 долара у фискалној години 2006. и 45.000 долара 2004, Фонд за хуманитарно право исте фискалне године са 40.000 долара, а финансирали су и Цесид, Б92…
  Указали смо раније на везу USAID-а са америчким безбедносним структурама; укратко, USAID делује, стоји у његовим оснивачким актима, „на основу спољнополитичких смерница председника САД, државног секретара и Националног савета за безбедност“ у којем пак седе и директор ЦИА, и директор Националне обавештајне заједнице, и амерички секретар за одбрану, и начелник Генералштаба америчке војске


  Осим што директно даје паре Фонду за хуманитарно право који заузврат даје инструкције српском министру одбране и начелнику Генералштаба који заузврат те инструкције испуњавају, USAID заједно са „Чарлс Стјуарт Мот“ фондацијом (и немачким Маршал фондом, такође из САД) учествује у формирању Балканског фонда за демократију (Иван Вејвода је био његов извршни директор) који финансира и Хелсиншки одбор за људска права и Центар за евроатлантске студије, док се споменути партнер USAID-а, „Чарлс Стјуарт Мот“ фондација, појављује као финансијер и Фонда за хуманитарно право и Жена у црном (50.000 долара, Годишњи извештај фондације за 2011. годину). „Жене у црном“ финансира и амбасада САД у Београду (пројекат: 2013/2014. Родна перспектива људске безбедности, у партнерству са Аутономним женским центром и АСТРА) а иста амбасада истовремено финансира и Центар за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелене Милић – на пример, пројекат „Одговори на локалне, регионалне и глобалне безбедносне претње“ – и то у сарадњи са Балканским фондом за демократију, који пак заједно са НАТО одељењем за јавну дипломатију финансира ЦЕАС-ов пројекат „НАТО, Србија и Западни Балкан – Конференција о новом НАТО стратешком концепту“…

  И зато ваљда и не треба да нас чуди што антиратне активисткиње и пацифисткиње из „Жена у црном“ наступају заједно са НАТО плаћеницом Јеленом Милић из ЦЕАС-а, рецимо, 4. октобра прошле године у „саопштењу Центра за евроатлантске студије и ¸Жена у црном‘“ под насловом „Заглушујућа тишина која пара уши“, или у заједничком протестном „Саопштењу поводом именовања Доминика Строс-Кана за економског саветника владе Србије“, или у саопштењу од 4. марта ове године „Соња Бисерко није сама“ поводом њеног сведочења против Србије, а у корист Хрватске…

  Међу финансијерима ЦЕАС-а је и Национална задужбина за демократију (НЕД) – 38.000 долара 2013, 36.000 долара 2012… која пак финансира и Фонд за хуманитарно право (47.000 долара 2013, 45.000 2012.) али и „Пешчаник“, Е-новине, Јуком, Иницијативу младих за људска права (114.000 долара у 2012. години) Независно друштво новинара Војводине (скоро 100.000 долара само 2012.)… При чему треба имати у виду да се НЕД готово у потпуности финансира из буџета САД (буџетска линија Стејт департмента намењена USAID-у) и да се финансирање пројеката у иностранству обавља уз консултације са Стејт департментом; у његовом борду су и Елиот Абрамс, заменик националног саветника за безбедност у администрацији Џорџа Буша Млађег, Мишел Дан која је радила – не наводи се прецизна функција – у Бироу за обавештајне послове и информације (The Bureau of Intelligence and Resesarch, INR) „чија је примарна мисија“ – стоји на његовом званичном сајту – „да прикупља обавештајне податке од користи за дипломатију САД“, Бери Џексон који је био асистент председника САД за стратешке иницијативе и спољне послове, Стивен Шестанович, некадашњи старији директор за развој политике у Националном савету за безбедност, Вин Вебер из Саветодавног комитета америчког секретара за одбрану…
  Poslednji put ažurirao/la eremita : 10.06.2015. u 17:33
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  08.06.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Macau
  Poruke
  25
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Поклону се у зубе не гледа.

 8. #8
  Legenda
  Učlanjen
  07.10.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Tu, blizu ! Na puškomet odavde...
  Poruke
  60.315
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Nazdravlje !
  Novac će nas uništiti....
  A, nikada ga manje nismo imali !

 9. #9
  Početnik
  Učlanjen
  08.06.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Macau
  Poruke
  25
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Пара је све мање а никад их није ни било.

  Хвала америчком народу на овоме што нас је изорао.

 10. #10
  Buduća legenda Boljarin (avatar)
  Učlanjen
  02.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  28.391
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  589

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД

  Neki razvoj civilnog drustva ne ide putevima kukanja i trazenja od drzave i rodjaka iz inostranstva. Nikome nije zabranjeno da se bori za bolje sutra organizacijama koje nisu politicke. Ulazak para van bankarskog i drzavnog kanala je dobra u svakom slucaju, a kritika svega sto ne ide nama licno u prilog je kritizerstvo.

 11. #11
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.364
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: СТИГЛА ПЛАТА ЗА ДАЉЕ УНИШТАВАЊЕ СРБИЈЕ: 2,7 МИЛИОНА $ од Кирбија и УСАИД


 12. #12
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  56.571
  Reputaciona moć
  1413

  Podrazumevano Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Држава за НВО годишње издваја колико и за науку


  Највише новца из буџета добили су Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић и Центар за културну деконтаминацију Борке Павићевић
  У последњих десет година из буџета Републике Србије издвојене су десетине милијарди динара за финансирање невладиних организација, а 2014. године је за невладине организације издвојено скоро исто колико и за развој науке и технологије у Србији. Највећи део средстава опредељених за НВО одлази на организације која се баве спортом, младима и хуманитарним активностима, али се највише пажње у јавним расправама посвећује организацијама које имају снажну подршку из водећих западних земаља.


  Са њима се срећу светски лидери који долазе у Београд – од Клинтонове до хашког тужиоца Брамерца – а и премијер Вучић гледа да изглади односе са њима чим западни амбасадори у Београду истакну да су забринути због односа власти према невладином сектору. Те невладине организације су често биле прозиване због страних донација, али није јасно да ли ће та осуда у јавности бити мања ако се зна да су протеклих година знатна средства почеле да добијају из буџета Србије. Међу буџетским корисницима, према подацима Министарства финансија, јесу: Београдски фонд за политичку изузетност, Фонд за хуманитарно право, Грађанске иницијативе, Центар за културну деконтаминацију, Аутономни женски центар, Београдски центар за људска права и Геј стрејт алијанса.
  За разлику од Хелсиншког одбора за људска права, Фонду за хуманитарно право Наташе Кандић је 2006. године са рачуна различитих буџетских корисника уплаћено 10 милиона динара.

  Годину дана касније, исту суму из буџета добио је Центар за културну деконтаминацију, чија је директорка Борка Павићевић. Овој установи, која се бави организацијом позоришних представа, трибина, изложби и концерата, 2005. године из буџета града Београда исплаћено је 4,3 милиона динара за набавку телескопских машина. Иначе, према подацима Агенције за привредне регистре, Центар за културну деконтаминацију је у периоду од 2010. до 2013. године знатно профитирао. Пре две године приход ове организације био је 16 милиона динара, годину дана раније 17 милиона, а 2010. године је износио 14,9 милиона динара. Ипак, Борка Павићевић, директорка овог центра, неколико пута је наглашавала да је свесна да не дели ставове већине грађана Србије. Али зато врло радо са њима дели финансијска средства.

  Центар за културну деконтаминацију је 2013. године, према подацима Агенције за привредне регистре, имао шест запослених.

  http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Drzava-za-NVO-godisnje-izdvaja-koliko-i-za-nauku.sr.html

  Šta je bre ovo , pre su bar dobijale pare od Soroša i CIA , a sada ih Vučić plaća našim novcem iz budžeta , sad bi Kanda i Borka mogle ubuduće da tuže onoga ko ih nazove stranim agentima i plaćenicma , pošto izgleda da sada rade za našu državu i od nje se finansiraju .
  Poslednji put ažurirao/la al bundy : 12.06.2015. u 17:46
  The Show Must Go On...

 13. #13
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Није ми јасно дал се хвалиш ил се жалиш?

 14. #14
  Legenda Победоносцев (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Long way from Tipperary
  Poruke
  62.340
  Reputaciona moć
  1462

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  2005. године из буџета града Београда исплаћено је 4,3 милиона динара за набавку телескопских машина
  Немам примедби. Само се надам да су купили домаће телескопске машине.
  no longer at ease here, in the old dispensation

 15. #15
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  29.144
  Reputaciona moć
  949

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Kandicka je za beogradsku "elitu" domina
  http://www.youtube.com/watch?v=K-usSnOb3kM

 16. #16
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  47.799
  Reputaciona moć
  838

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Ако неко мисли да су они са Запада толико блесави да плаћају наше издајнике љуто се вара...
  Ваљда је сада јасније и оно око страних инвестиција..

 17. #17
  Buduća legenda Milan od Gruze (avatar)
  Učlanjen
  06.10.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.294
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  801

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Narod je presrecan sto su srestva obezbedjena za natasu i borku.

  Narocito se tome raduju glasaci SNS , kojima se preko ovih uglednih nevladinih organizacija ostvaruje zivotni san.

  Ako treba,gladovace ali da se natasi obezbede uslovi za rad .

 18. #18
  Legenda al bundy (avatar)
  Učlanjen
  09.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kod Marinca na ignore :(
  Poruke
  56.571
  Reputaciona moć
  1413

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio markojunk Pogledaj poruku
  Није ми јасно дал се хвалиш ил се жалиш?
  Samo konstatujem , hvalio bih se kada bi meni išao deo tih para , al ovako mrka kapa ... a i za žaljenje nama mnogo razloga pošto nema razlike dal će Borka da potroši pare na krem-šnite kanapee ili Zoran Babić i Djuka na bespiltonu jagnjetinu kod Ere u motelu .
  The Show Must Go On...

 19. #19
  Buduća legenda Milan od Gruze (avatar)
  Učlanjen
  06.10.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  36.294
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  801

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Samo konstatujem , hvalio bih se kada bi meni išao deo tih para , al ovako mrka kapa ... a i za žaljenje nama mnogo razloga pošto nema razlike dal će Borka da potroši pare na krem-šnite kanapee ili Zoran Babić i Djuka na bespiltonu jagnjetinu kod Ere u motelu .
  Ma polako. Vec 2017 ziveces bolje.Ako ne bude promene.
  Poslednji put ažurirao/la Milan od Gruze : 12.06.2015. u 18:43

 20. #20
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.867
  Reputaciona moć
  2362

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Ако неко мисли да су они са Запада толико блесави да плаћају наше издајнике љуто се вара...
  Ваљда је сада јасније и оно око страних инвестиција..
  [
  QUOTE=eremita;30492120]УСАИД финансира и ЦеСИД и Соњу Лихт и Фондацију Ана и Владе Дивац

  10.06.2015. ФАКТИ

  ДЕВЕТ ОРГАНИЗАЦИЈА „ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И ПРИВАТНОГ СЕКТОРА” БЕСПОВРАТНО ДОБИЈА 2,7 МИЛИОНА $


  АМЕРИЧКИ амбасадор Мајкл Кирби и директорка мисије УСАИД-а у Србији Аза Ел-Абд уручили су данас на пријему у резиденцији амбасадора признање представницима девет организација цивилног и приватног сектора којима су додељена директна бесповратна средства Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у вредности од око 2,7 милиона долара.


  Девет нових партнерских организација са којима је озваничена сарадња су:


  Конзорцијум Српске асоцијације менаџера и DNA Communications,
  Женски едукациони центар,
  Београдски фонд за политичку изузетност,
  Центар за слободне изборе и демократију,
  Национална коалиција за децентрализацију,
  Центар за истраживање, транспарентност и одговорност,
  Фондација Ана и Владе Дивац,
  Смарт Колектив и
  Траг фондација.


  Према информацијама УСАИД-а, укупна вредност нових активности које ће се реализовати у оквиру ових партнерстава је око 3,7 милиона долара, од чега је УСАИД обезбедио 2,7 милиона долара, док су партнерске организације обезбедиле скоро 987.000 долара за постизање заједничких пројектних циљева.


  „Прошле године смо обележили три оваква партнерства, а за само годину дана смо утростручили овај број”, рекао је Кирби на пријему напомињући да је важно што сада грађани Србије и њихове организације преузимају спровођење програма.

  „Овим партнерским односом, локалне организације које су на извору проблема и могућих решења добијају знатно већу одговорност. Тиме средства УСАИД-а воде остварењу још бољих и далекосежнијих циљева”, навео је амбасадор.

  Он је честитао и Канцеларији Владе Србије за сарадњу са цивилним друштвом на пројектима које је радила са УСАИД-ом подсећајући да се и премијер Србије Александар Вучић недавно срео са представницима невладиних организација.


  Вероватно су неки у Србији били изненађени тиме. Надам се да ће то постати пракса да се виши владини функционери редовно састају са представницима цивилног друштва, и да се нико тиме не изненађује. Цивилно друштво игра важну улогу у изградњи друштва које желите да постанете уласком у ЕУ”, закључио је амбасадор.

  Од 2013. године, УСАИД у Србији је обезбедио директна бесповратна средства у износу од девет милиона долара за 18 државних институција, организација цивилног друштва и приватних фирми.

  Међу пројектима који се финансирају поменутим средствима су двогодишњи пројекат Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) „Јачање одговорности изабраних представника грађана у Србији”, који има за циљ да грађане широм Србије доведе у директан контакт са њиховим избраним представницима на локалном и националном нивоу и створи прилику да дискутују о питањима од јавног значаја.

  Ту је затим и двогодишњи пројекат „Ствар избора”, који спроводи Национална коалиција за децентрализацију (НКД), локална мрежа од 16 организација цивилног друштва са седиштем на југу Србије, а који подржава већу укљученост јавности у демократске и изборне процесе.

  Иницијатива „Отворени парламент”, двогодишњи пројекат који спроводи Центар за истраживање транспарентности и одговорности (ЦРТА) има за циљ успостављање и јачање веза између Скупштине Србије, грађана и организација цивилног друштва.

  Траг Фондација спроводи двогодишњи пројекат Филантропија
  за локалне заједнице чији је циљ унапређење учешћа грађана у локалним заједницама и промоција локалне филантропије широм Србије.

  Пројекат „Шанса за нови почетак” односи се на потребу Србије да изврши реструктурирање и приватизацију бројних државних предузећа како би подстакла своју привреду и испунила захтеве за придружење ЕУ,

  а пројекат „Ка одрживијем и иновативнијем цивилном друштву у Србији” спроводиСмарт Колектив, са циљем да унапреди капацитет организација цивилног друштва за партнерства са организацијама из других сектора.

  Женски едукациони центар (ЖЕЦ) је двогодишњи пројекат јавно приватног партнерства на унапређењу вештина радне снаге који се реализује у сарадњи са Инсерт, доо., Еверест, доо., и општином Рума. Центар обезбеђује стручну обуку за жене како би унапредиле вештине и одговориле на потребе привреде и послодаваца Сремског округа.

  Академија женског лидерства, двогодишњи пројекат који реализује Београдски фонд за политичку изузетност, подржава жене лидере у напорима да повећају учешће жена у локалним самоуправама и у промовисању питања родне равноправности.

  И на крају, „Дивац омладински фондови 2.0” је двогодишњи пројекат у партнерству са Фондацијом Ана и Владе Дивац намењен оснаживању младих за заступање у области мобилизације локалних ресурса као и учешћа младих у изради политика на локалном нивоу.


  (Танјуг)

  *****************************
  Ето, "црно-на-бело" шта нам се и зашто нам се догађају ужасне ствари..... СВЕ ЈЕ ПЛАЋЕНО..... СВЕ ЈЕ ОРГАНИЗОВАНО И ИСПЛАНИРАНО..... А ПРОДАНЕ ДУШЕ СПРОВОДЕ У ДЕЛО..........[/QUOTE]  Шта је вама бреееееее....... ПА ПЛАЋАЈУ ИХ И СТРАНЦИ И ДОМАЋИ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИ..... свашта.........па је л' су пре неки дан Кирби и УСАИД
  "уручили" тј. ЈАВНО КОРУМПИРАЛИ ТАЈ НВО ШЉАМ:
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 21. #21
  Elita hypnotoad (avatar)
  Učlanjen
  22.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Вуковар
  Poruke
  19.004
  Reputaciona moć
  434

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  to ona zena u crnom? Srbija je jedina drzava na ovoj nasoj planeti koji placa ljudima da je blate i sire lazi

 22. #22
  Elita crni lepotan (avatar)
  Učlanjen
  04.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  21.207
  Reputaciona moć
  584

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Pod hitno da osnujemo nevladinu organizaciju i da zgrnemo lovu iz budžeta. Bolje mi ovde naši koji se pljuemo svakodnevno, nego neka Nataša Kandić.

 23. #23
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  47.799
  Reputaciona moć
  838

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Шта је вама бреееееее....... ПА ПЛАЋАЈУ ИХ И СТРАНЦИ И ДОМАЋИ ВЕЛЕИЗДАЈНИЦИ..... свашта.........па је л' су пре неки дан Кирби и УСАИД
  "уручили" тј. ЈАВНО КОРУМПИРАЛИ ТАЈ НВО ШЉАМ:
  То су приче за наивне, исто као и приче о помоћи и инвестицијама са Запада, све њихову "помоћ" и све инвестиције смо уствари ми дебело платили, зато и живимо горе него у доба санкција и ратова.

 24. #24
  Buduća legenda Sanovnik (avatar)
  Učlanjen
  12.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na vodi
  Poruke
  33.170
  Tekstova u blogu
  5
  Reputaciona moć
  905

  Podrazumevano Re: Najviše novca iz budžeta za Natašu Kandić i Borku Pavićević

  Citat Original postavio al bundy Pogledaj poruku
  Држава за НВО годишње издваја колико и за науку


  Највише новца из буџета добили су Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић и Центар за културну деконтаминацију Борке Павићевић
  У последњих десет година из буџета Републике Србије издвојене су десетине милијарди динара за финансирање невладиних организација, а 2014. године је за невладине организације издвојено скоро исто колико и за развој науке и технологије у Србији. Највећи део средстава опредељених за НВО одлази на организације која се баве спортом, младима и хуманитарним активностима, али се највише пажње у јавним расправама посвећује организацијама које имају снажну подршку из водећих западних земаља.


  Са њима се срећу светски лидери који долазе у Београд – од Клинтонове до хашког тужиоца Брамерца – а и премијер Вучић гледа да изглади односе са њима чим западни амбасадори у Београду истакну да су забринути због односа власти према невладином сектору. Те невладине организације су често биле прозиване због страних донација, али није јасно да ли ће та осуда у јавности бити мања ако се зна да су протеклих година знатна средства почеле да добијају из буџета Србије. Међу буџетским корисницима, према подацима Министарства финансија, јесу: Београдски фонд за политичку изузетност, Фонд за хуманитарно право, Грађанске иницијативе, Центар за културну деконтаминацију, Аутономни женски центар, Београдски центар за људска права и Геј стрејт алијанса.
  За разлику од Хелсиншког одбора за људска права, Фонду за хуманитарно право Наташе Кандић је 2006. године са рачуна различитих буџетских корисника уплаћено 10 милиона динара.

  Годину дана касније, исту суму из буџета добио је Центар за културну деконтаминацију, чија је директорка Борка Павићевић. Овој установи, која се бави организацијом позоришних представа, трибина, изложби и концерата, 2005. године из буџета града Београда исплаћено је 4,3 милиона динара за набавку телескопских машина. Иначе, према подацима Агенције за привредне регистре, Центар за културну деконтаминацију је у периоду од 2010. до 2013. године знатно профитирао. Пре две године приход ове организације био је 16 милиона динара, годину дана раније 17 милиона, а 2010. године је износио 14,9 милиона динара. Ипак, Борка Павићевић, директорка овог центра, неколико пута је наглашавала да је свесна да не дели ставове већине грађана Србије. Али зато врло радо са њима дели финансијска средства.

  Центар за културну деконтаминацију је 2013. године, према подацима Агенције за привредне регистре, имао шест запослених.

  http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Drzava-za-NVO-godisnje-izdvaja-koliko-i-za-nauku.sr.html

  Šta je bre ovo , pre su bar dobijale pare od Soroša i CIA , a sada ih Vučić plaća našim novcem iz budžeta , sad bi Kanda i Borka mogle ubuduće da tuže onoga ko ih nazove stranim agentima i plaćenicma , pošto izgleda da sada rade za našu državu i od nje se finansiraju .
  Pa isto je to. Soros, Vucic, Tadic. Malene su razlike medju njima. jedini je Soros bogatiji. A razllike izmedju Vucica i tadica su minorene. Vucic je izdajnik parekselans a Tadic je direktno politicki ustasa, to jes zlikovac.Taj bi nam decu klao kad bi mogo.
  СРБИЈА , МОЈА ОТАЏБИНА
  http://forum.krstarica.com/showthread.php/472159-Moja-Srbija/page4

 25. #25
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.849
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  677

  Podrazumevano Re: Средства USAID за девет цивилних и приватних организација

  srecom nemam nikakav dodir sa tim organizacijama,

  tako da su ustedeli na meni, mojoj okolini, mirijevu i beogradu, uzoj srbiji i siroaj, kosmetu i crnoj gori (tuda se krecem a nikada nisam naisao na njih)
  Poslednji put ažurirao/la 27E : 12.06.2015. u 20:42
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

Slične teme

 1. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 15.08.2008., 10:41
 2. Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 15.05.2008., 00:16
 3. Odgovora: 12
  Poslednja poruka: 03.02.2008., 09:38
 4. Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 29.01.2008., 16:31
 5. ДЕВЕТ ЉУТИХ ГУСАРА...
  Autor Strela u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 10.01.2008., 21:32

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •