Američki reper Snup Dog (Snoop Dog) tužio je pivaru Pabst navodeći da mu duguje deo novca od prodaje kompanije prošle godine.

Tužbom za kršenja ugovora traži se 10 odsto od ukupne cene koju je Pabst dobio za pivo marke Kolt 45 (Colt 45), koja je bila deo prošlogodišnje prodaje biznismenu Judžinu Kašperu i njegovoj investicionoj kompaniji.

Snup Dog je 2011. potpisao trogodišnji ugovor o reklamiranju piva "Blast" od Kolta 45. U tužbi se navodi da je ugovor nalagao da dobije deo prodajne cene ako Pabst proda Kolt 45 pre januara 2016.

Ugovor je predviđao da marketinški tim Kolta 45 konsultuje repera makar jednom godišnje kako da "Blast" integriše u koncerte, intervjue i tekstove na društvenim mrežama. Snup Dog je dobio 250.000 dolara unapred i dodatnih 20.000 za svako deseto spominjanje tog piva na društvenim mrežama, televizijama ili tokom koncerata.

Pabst je saopštio da ta komapnija nije dobila poziv od Snup Doga ili njegovih predstavnika i da žele da razgovaraju s njim kako bi se rešio problem.

U tužbi se navodi da je Pabst poručio reperu da prodajnim ugovorom nije obuhvaćena nijedna klauzula koja bi mu dala pravo na deo novca.

Ugovor o prodaji Pabsta Kašperu i kompaniji TSG finalizovan je u novembru. Nije objavljena cena ugovora, ali je u tužbi navedeno da je Pabst prodat za 700 miliona dolara, mada je nejasno koliko u tom ugovoru vredi Kolt 45.