Krenuo sam kući lakim kasom sa svojim konjem Miškom kada me je u sokaku presreo policajac i naterao da duvam, ispričao je Jovan Cvetić

DONJA TREPČA - Jovan Cvetić iz Donje Trepče (77) osuđen je na šest dana zatvora zbog vožnje zaprege u pripitom stanju, a na odsluženje kazne, kako stoji u pozivu, treba da se javi 3. juna 1900.
Njega je saobraćajna policija zaustavila i nakon alkotesta ustanovila da ima nekoliko promila više od zakonski propisane dozvoljene količine alkohola u krvi.
"Krenuo sam kući lakim kasom sa svojim konjem Miškom kada me je u sokaku presreo policajac i naterao da duvam. Uzalud sam mu objašnjavao da je moj konj pametniji od nas obojice i da bez problema zna gde mi je kuća i sam može da dodje od Čačka do Trepče. Napisao mi je prijavu, a sudija odredio šest hiljada kazne i hiljadu dinara za troškove, što sam odbio da platim i sada hoće da me pošalju u zatvor", rekao je Jovan.
On je začuđen i time što u pozivu da se javi na odsluženje kazne stoji datum 3. jun 1900. godine.
''Ne mogu se iščuditi, kakve 1900. godine? Pa tad su vladali Obrenovići, a ne ovi. Zatvora nije bilo nigde do Beograda, a tada se podrazumevalo da konjušar vozi bar sa jednom pljoskom u džepu! Lepo sam ja rekao, Miško je prepametan za mnoge"”, smatra on.


http://www.kurir.rs/vesti/srbija/pripit-vozio-zapregu-rekoh-saobracajcu-da-je-konj-pametniji-od-obojice-i-sad-u-zatvor-moram-1900-clanak-1808261


Miško je izdominirao u celoj prići