Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ilirima
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 120

Tema: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ilirima

 1. #1
  Veoma poznat
  Učlanjen
  04.09.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  10.649
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ilirima

  ALBANOLOG IZ ULCINJA: Kosovo će ubrzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ilirima

  Zbog kritike titoizma i enverizma Burović je doživeo životnu golgotu. Proveo je 33 godine u jugoslovenskim i albanskim zatvorima

  alkan, a posebno Kosmet, ovih dana je na vetrometini političkih prepucavanja, upotrebe i zloupotrebe istorije, crkve, nacionalnog i nacionalističkog povezivanja krvi i tla. Tragajući za istinom, put nas je doveo do akademika dr Kaplana Burovića, rođenog u Ulcinju, čija je sudbina večitog disidenta prava slika ovog prostora u ovom vremenu. Svedočenje poznatog albanologa i balkanologa, koji već više decenija živi u Ženevi, unosi nove poglede na prošlost Balkana i Kosova i Metohije.

  O tvrdnjama nekih Albanaca da su najstariji narod i da su ilirskog porekla, Burović ukazuje da ova teza, ne samo što nije naučno utemeljena, već su, naprotiv svetski naučnici dokazali da Albanci nemaju nikakve veze sa Ilirima.

  - Austrijski akademici i univerzitetski profesori Gustav Veigand, Gustav Majer, Norbert Jokl, pa i najveći albanski naučnici Ekrem Kabej, Aleks Buda, predsednik Akademije nauka Albanije, Šaban Demiraj, drugi predsednik Akademije nauka Albanije, ne samo da su priznali da Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, već su to u svojim naučnim studijama i dokazali. Tako, Kabej dokazuje da se albanski jezik formirao u današnjoj Rumuniji, u šestom veku, i da su otuda Albanci stigli tek u desetom veku u oblast Mata, iznad Tirane. Odatle su se rasprostrli na sve strane današnje Albanije, koja je u to vreme bila nastanjena pretežno Srbima. Posle turske okupacije, ovi će Albanci preći i današnje granice Albanije i ući u Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru - kaže Burović za Večernje novosti.

  - Kao i svi narodi sveta, i Albanci imaju svoju kulturu, koja je vezana za tlo današnje Albanije, a ne za Kosmet. Ova kultura potiče iz kasnog srednjeg veka i, u većini slučajeva, stvorili su je stranci. Van granica Albanije, sve do njihovog preporoda, nemamo albanske kulture. Prva štampana knjiga na albanskom jeziku je iz 1555, napisao ju je jedan Hrvat i objavljena je u jednoj štampariji pravoslavne Crne Gore. Prvi albanski bukvar sačinio je Vlah Naum Većilhadži 1844. godine, dok je prvi bukvar posle oslobođenja i proglašenja Albanije za nezavisnu državu 1913, štampan u Srbiji, natovaren na konje i prebačen u Albaniju.

  Verski spomenici na KiM su predmet sporenja, čiji su i ko ih je gradio?

  - Najveći deo spomenika kulture sagradili su Srbi. Što su kojekuda bili i temelji neke vizantijske crkve, to ne znači da je i novoizgrađena crkva na tom mestu vizantijska. Moguće je da je u temeljima Ajfelove kule u Parizu bila neka rimska građevina, ali ona ipak pripada Francuzima. Posle Prvog svetskog rata, na Kosmetu je bilo manje od 400.000 Albanaca. Između dva svetska rata i posebno posle Drugog svetskog rata, broj Albanaca je porastao, ali ne onoliko koliko ga oni danas falsifikuju. Kako za vreme turske okupacije, tako i kasnije, pa i dan-danas, Albanci su se doseljavali sa albanskih gora na Kosmet, jer tamo, u njihovim gorama, nisu imali od čega da žive.

  Pećka patrijaršija

  Na Albance su uticale sve tri religije, ali ih je povezivalo samo albanstvo?

  - Na Balkan su Albanci stigli kao pagani. Hrišćansku su veru primili delimično od Srba i delimično od Grka, ali površno, jer su u dubini duše nastavili sa paganizmom. Do 1924. godine nisu uspeli da stvore svoju crkvu. Sledstveno nisu ni gradili crkve. Gde su uspeli, minirali su ih. Katoličanstvo su primili od Barske biskupije i srpskih biskupa. Ni pravoslavni, niti katolički Albanci do dana današnjeg nemaju nijednog svog svetitelja. Svi sveci, kojima se oni mole, stranci su. Kojoj veri pripadaju takve običaje imaju, ali jako izmešane sa svojim paganskim običajima, kojih se još nisu oslobodili.

  Nazire li se kraj ove priče sa Kosovom, naročito sada kad je u njoj i Makedonija...
  - Kosmet će se vratiti u okrilje svoje matice Srbije i to ubrzo, moguće i u naše dane.

  Albanci poštuju samo Dimitrije Tucović

  Jedini Srbin koji je zavredeo da se njegovim imenom obeleži ulica u Prizrenu je Dimitrije Tucović, otkud to?

  - Dimitrije Tucović je srpski socijaldemokrata koji je 1914. objavio u Beogradu knjigu “Srbija i Albanija”. On je bio indoktriniran falsifikovanom istorijom albanskog naroda, pa je srpsko-albanske probleme tretirao sa tih pozicija. Naravno da se to sviđa Albancima, pa ga zato i “poštuju”. U znak zahvalnosti i poštovanja, da je dopao u ruke Envera Hodže, i njega bi ovaj odrao naživo, kao mene.

  Živi u Ženevi

  Kaplan Burović je svetski priznati albanolog i balkanolog, koji danas živi u Ženevi. Diplomirao je albanologiju u Skoplju i albanski jezik i književnost u Tirani. Zbog kritike titoizma i enverizma doživeo je životnu golgotu. Proveo je 33 godine u jugoslovenskim i albanskim zatvorima. Objavio je više naučnih knjiga. Ovih dana slavi pola veka od objavljivanja romana “Izdaja”, koji je uvršten je u školsku lektiru u Albaniji. Pre pet godina napustio je albanske i vratio se srpskim korenima, do kojih je došao u naučnom traganju.
  Mislim da je Burović u pravu. 2. #2
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.485
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  BUROVIC KAPLAN, knjizevnik, publicista i istrazivac. R: 08. 08. 1934, Ulcinj, Crna Gora, Jugoslavija. OM: Yano Resulbegovic; Nurija, dev. Metanovic. FA: s. Etleva, dev. Minyali; d. Dusan (1964), radnik, Dusanka (1966), radnica, Antonije (1993), ucenik. OB: maturirao u gimnaziji, Beograd; zavrsio 1957. Visu pedagosku skolu, Skoplje; diplomirao 1969. na Fakultetu albanskog jezika, Tirana, Albanija. ZA: bio 1953-54. glavni i odgovorni urednik lista Iskra, Beograd; 1956-59. profesor jezika i knjizevnosti, Tetovo, Makedonija; u Tetovu je osudjen na 18 meseci zatvora, prebegao u Albaniju; profesor istorije i knjizevnosti tokom 1963-70, Lusanj, Albanija; 1970. osudjen na 43 godine zatvora u Albaniji i do 1990. u zatvoru; sada, publicista i istrazivac u Svajcarskoj. DOS: od rane mladosti pise prozu i poeziju; autor je romana, na albanskom jeziku, Fanola, 1958, Pristina i Izdaja, Tirana, 1965, 1967. i 1992; novela, na albanskom, Mornareva verenica, 1956, Tramundana i Covek bez boje, Pristina, 1958; Zmija, Tirana, 1969; zbirke pripovedaka Odjek Koraba, Tirana, 1968; u zenevi su izasle zbirke pesama Zraci nade, 1992. na albanskom, Morski valovi, 1994. na srpskom i Zabranjena ljubav, 1997. na francuskom; Ulcinjsko narecje, 1969. na albanskom, Tirana (diplom. rad); Pravo lice Ismaila Kadarea, zeneva, 1992, Iliri i Albanci i Recnik ulcinjskog narecja, 1994, zeneva, a Resulbegovici, 1994. i Poreklo Albanaca, 1995. na srpskom; u zenevi su ponovo objavljene neke njegove novele i price; objavio i znatan broj clanaka i rasprava, medju kojima u zenevi, knjigu polemike Mir se ne postize lazima, 1994, na albanskom, Pisma iz zatvora, 1996. na srpskom, Lazi Kadarea ne menjaju istinu, 1997. na albanskom i dr; po izlasku iz zatvora dobio je politicki azil u Svajcarskoj; rehabilitovan je kao knjizevnik, postao pocasni clan Akademije nauka i umetnosti albanskih intelektualaca i 1992. uveden u program knjizevnosti skola i univerziteta u Albaniji; o njemu je RTS 1995. snimila 45-minutni dokumentarni film Mendela Albanije; inicijator je i stozer revije za kulturu, knjizevnost i nauku Ylberi (Duga), koja od 1993. na albanskom izlazi polugodisnje u zenevi i godisnjaka Ulcinj, od 1994; clan je Saveza knjizevnika Albanije i Udruzenja knjizevnika Crne Gore. IM: 1960, r. politicki. D: jugoslovensko. PR: n. jugoslovensko-srpska, v. ateist, p. nezavistan. J: srpski, ruski, makedonski, bugarski, albanski, turski, francuski, italijanski i latinski. K: Gorski vijenac, NJegosa. PR: Pod Lovcenom zeleni se trava. H: plivanje. DO: da. A: S. R.. 405 - 1219 Chatelaine Geneve, Suisse; tel: 0041/22-797-04-75.

  http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=4654

 3. #3
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  24.276
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1201

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Sladak neki covek.

 4. #4
  Primećen član VanZorich (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  J-City
  Poruke
  957
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Kaplan Burović član je albanske akademija nauka i više je nego stručan da priča i piše o poreklu šiptara.

 5. #5
  Moderator sasasta (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  18.419
  Reputaciona moć
  362

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  nisu albanci trenutno na kosovu zato sto su iliri nego zato sto su kupovali zemlju i uvecavali stanovnistvo.

  tako da je nebitno da li su iliri ili germani.

 6. #6
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.485
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio VanZorich Pogledaj poruku
  Kaplan Burović član je albanske akademija nauka i više je nego stručan da priča i piše o poreklu šiptara.
  Ако си се баш окомио на тај део Буровићевог излагања, тј. ако те занима порекло Албанаца, онда до исправног закључка нећеш доћи тако што тражиш оне који пишу оно што се нама свиђа већ претражиш озбиљне научне расправе на ту тему, а писаније овог Албанског књижевника је један мали, малецни део.

  Највећи проблем у Буровићевом писању је интерпретација, тумачење историјских чињеница. Очигледно је пристрасан.
  Poslednji put ažurirao/la gost 204907 : 02.06.2015. u 13:51

 7. #7
  Veoma poznat 7of9 (avatar)
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Borg Empire
  Poruke
  13.071
  Reputaciona moć
  670

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Šiptari su Rumuni iz VI-og veka ...
  We are The Borg, you will be assimilated. Resistance is futile.

 8. #8
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.485
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio 7of9 Pogledaj poruku
  Šiptari su Rumuni iz VI-og veka ...
  Шиптар је карактерна особина.

 9. #9
  Poznat
  Učlanjen
  30.09.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na kraju hodnika pa levo
  Poruke
  8.136
  Reputaciona moć
  258

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio Свастичић Pogledaj poruku
  Mislim da je Burović u pravu.
  Mislim da Burovica odaje i ime i prezime. Oba cista siptarska. A i to da se pre 5 godina vratio nama dovoljno govori o prevrtljivcu.

 10. #10
  Aktivan član Adem-ks (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Reputaciona moć
  1130

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  bas sam procitao tekst na kuriru. a zadnja recenica potvrdjuje njegovu "verodostojnost."
  Pre pet godina napustio je albanske i vratio se srpskim korenima, do kojih je došao u naučnom traganju.
  kako je dosao do toga? da li je moguce da svih tih godina nije to pronasao, a toliko se bavio naucnim radovima? mnogo je supalj po meni.
  ne mora znaciti da je u pravu, ali da bi neko mislio ovo sto kaze sada, treba se pronaci neki njegov spis od pre 20-30 godina dge on iznosi isto misljenje. ovako ispada da kako je pre 5 godina saznao da je srbin, tako je saznao i da su albanci iz rumunije

 11. #11
  Aktivan član Adem-ks (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Reputaciona moć
  1130

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  i nije clan akademije, samo je pocasni clan, sto ce mu sigurno biti oduzeto nakon njegovih "saznanja"
  i na vikipediji ne postoji nikakav podatak o njemo. toliko o poznatom albanologu
  ps. a koga vise interesuje o doticnom,
  http://illyriapress.com/e-verteta-e-titullit-akademik-te-kapllan-resulit/

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  19.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kabul
  Poruke
  9.493
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Albanci su autohtoni Iliri i oni su imali jednu veliku drzavu Ilirik koji se prostirao duz cijele bivse SFRJ. Kraljica Teuta je bila Albanka i tu nema sporenja.

 13. #13
  Aktivan član Adem-ks (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Reputaciona moć
  1130

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  nije ni pocasni clan, moja greska, to je jedna obicna budala... koju citaoci kurira obozavaju.

 14. #14
  Domaćin
  Učlanjen
  01.12.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.619
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Pa naravno da ce da bude vraceno i naravno da nisu starosedeoci vec su jedno polu-divlje pleme iz azije koje su turci doveli....nece jos dugo oni da se kurce mamu im ***** pogani izmet roda ljudskoga !!!! Za svaku porusenu kucu, za svaki porusen crep, za svaku pokradenu sljivu, za svakog ubijenog srbina ima da plate i pred srbima i pred Bogom mater im ***** da im ***** !! Dokle god Srbija postoji i dokle god neko sebe naziva srbinom vecnog mira nema da imaju na Kosovu polju kad tad ce da vide sta je u stvari osveta....nemaju oni pojma o osvetu...
  Albanci su autohtoni Iliri i oni su imali jednu veliku drzavu Ilirik koji se prostirao duz cijele bivse SFRJ. Kraljica Teuta je bila Albanka i tu nema sporenja.
  Ma bravo bre svaka ti cast dokazao si da cesto ponovljena laz moze na trenutak da postane istina....ali samo na trenutak....

 15. #15
  Aktivan član Adem-ks (avatar)
  Učlanjen
  29.01.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.814
  Reputaciona moć
  1130

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Dokle god Srbija postoji i dokle god neko sebe naziva srbinom
  aha... pa dobro onda, jer kako vam je krenulo...

 16. #16
  ivan_andj nije na forumu
  Ораторство није максимум речи уз минимум мисли
  Buduća legenda ivan_andj (avatar)
  Učlanjen
  10.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  37.849
  Reputaciona moć
  1452

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Ево, и Адем потврдио да Каплан говори истину.
  ... Генерале, ако данас не будемо јахали заједно, сутра ћемо висити одвојено!

 17. #17
  Moderator Bole__Ser (avatar)
  Učlanjen
  28.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nebeska Srbija
  Poruke
  26.873
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1312

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Iliri i Tračani, pojasniču bajkovitost istorije na sledećem razumljivom primeru.

  Danas postoji Vojvodina koja ima svoje regije: Srem, Banat i Bačku. Za 100-200 godina neko bi mogao da kaže ovako. Na teritoriji Vojvodine živeli su Vojvodjani koji su se delili na tri plemena Sremci Banaćani i Bačvani...itd. Dok svi znamo da danas u Vojvodini živi 70% Srba.

  Pošto su se Iliri naslanjali na Vizantiju kao i na Rimsku imperiju, trebalo bi da imaju svoj jezik, pismo. svoju specifičnu kulturu, svoj religijski kult...itd.
  "Слобода се ниједном молбом добила није. Ни говором. Слобода се осваја." Цар Душан Силни

 18. #18
  Poznat
  Učlanjen
  19.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kabul
  Poruke
  9.493
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio Bole__Ser Pogledaj poruku
  Iliri i Tračani, pojasniču bajkovitost istorije na sledećem razumljivom primeru.

  Danas postoji Vojvodina koja ima svoje regije: Srem, Banat i Bačku. Za 100-200 godina neko bi mogao da kaže ovako. Na teritoriji Vojvodine živeli su Vojvodjani koji su se delili na tri plemena Sremci Banaćani i Bačvani...itd. Dok svi znamo da danas u Vojvodini živi 70% Srba.

  Pošto su se Iliri naslanjali na Vizantiju kao i na Rimsku imperiju, trebalo bi da imaju svoj jezik, pismo. svoju specifičnu kulturu, svoj religijski kult...itd.
  Iliri su imali svoj religijski kult a to je zmija. A Iliri vode porijeklo od starih Fenicana.

 19. #19
  Poznat F. Chief (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zagreb
  Poruke
  9.943
  Reputaciona moć
  134

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio Свастичић Pogledaj poruku
  Mislim da je Burović u pravu.
  Gospodin Burović ne razumije šta su politički procesi, uopće nije važno tko su Albanci i otkud su došli, oni su tu, sad, i to se ne može nikako promijeniti.

  Ako želiš dobiti Kosovo, možeš ih samo istrijebiti ili protjerati, nikako drugačije ne možeš dobiti Kosovo, a to tko su Albanci i otkud dolaze nema nikakve veze s njihovim političkim ambicijama. Uglavnom, Burović nema veze s realnošću...
  https://www.youtube.com/watch?v=ZfXYQksmb9w

 20. #20
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.485
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Ево и на Васељенској нешто о Буровићу.

  http://www.vaseljenska.com/misljenja/portret-prof-dr-kaplana-burovica-akademika/

 21. #21
  ivan_andj nije na forumu
  Ораторство није максимум речи уз минимум мисли
  Buduća legenda ivan_andj (avatar)
  Učlanjen
  10.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  37.849
  Reputaciona moć
  1452

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio F. Chief Pogledaj poruku
  Gospodin Burović ne razumije šta su politički procesi, uopće nije važno tko su Albanci i otkud su došli, oni su tu, sad, i to se ne može nikako promijeniti.

  Ako želiš dobiti Kosovo, možeš ih samo istrijebiti ili protjerati, nikako drugačije ne možeš dobiti Kosovo, a to tko su Albanci i otkud dolaze nema nikakve veze s njihovim političkim ambicijama. Uglavnom, Burović nema veze s realnošću...
  Што ли Шиптари, од друге половине 19. века па до данас, не размишљају на исти начин када су у питању Срби?
  ... Генерале, ако данас не будемо јахали заједно, сутра ћемо висити одвојено!

 22. #22
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.485
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio Adem-ks Pogledaj poruku
  i nije clan akademije, samo je pocasni clan, sto ce mu sigurno biti oduzeto nakon njegovih "saznanja"
  i na vikipediji ne postoji nikakav podatak o njemo. toliko o poznatom albanologu
  ps. a koga vise interesuje o doticnom,
  http://illyriapress.com/e-verteta-e-titullit-akademik-te-kapllan-resulit/
  Има на Википедији, на српском и германском.

 23. #23
  Moderator Bole__Ser (avatar)
  Učlanjen
  28.01.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nebeska Srbija
  Poruke
  26.873
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1312

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio Mingo III Pogledaj poruku
  Iliri su imali svoj religijski kult a to je zmija. A Iliri vode porijeklo od starih Fenicana.
  Imaju i Vojvodjani svoj kult, obožavanje čvarka.

  Ljudevit Gaj je smatrao Ilire Slovenima.....

  Dakle bajkovita priča.....
  "Слобода се ниједном молбом добила није. Ни говором. Слобода се осваја." Цар Душан Силни

 24. #24
  Poznat F. Chief (avatar)
  Učlanjen
  01.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zagreb
  Poruke
  9.943
  Reputaciona moć
  134

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Citat Original postavio ivan_andj Pogledaj poruku
  Што ли Шиптари, од друге половине 19. века па до данас, не размишљају на исти начин када су у питању Срби?
  Razmišljaju, zato su vas i demografski pregazili, jbg, ne možeš držati teritorij ako na njemu nemaš ljudi, jel'...

  Problem Kosova iz perspektive Srba je u tome što na Kosovu Srba ima sve manje i manje, to je fakt koji se neće promijeniti nikako, bez obzira šta tko govorio o tome tko su Albanci i otkud dolaze, to nema nikakve veze, oni su tu i oni će tu ostati, ja ne znam kako bi Srbi povratili teritorij na kojem nema Srba, kojom to metodom, kojom logikom, kojom politikom?

  Možeš ih jedino istrijebiti ili protjerati, jbg, ali očekuj otpor, a nebuloze o tome da su Albanci zapravo Rumunji ili šta ja znam, pogani, nemaju nikakve veze s realpolitikom, to su obična baljezganja ljudi koji su izgubljeni u vremenu i prostoru...
  https://www.youtube.com/watch?v=ZfXYQksmb9w

 25. #25
  ivan_andj nije na forumu
  Ораторство није максимум речи уз минимум мисли
  Buduća legenda ivan_andj (avatar)
  Učlanjen
  10.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  37.849
  Reputaciona moć
  1452

  Podrazumevano Re: Dr Kaplan Burović: Kosovo će brzo biti vraćeno Srbiji, Albanci nemaju veze sa Ili

  Нису Шиптари никог демографски прегазили, већ се ради о томе да на КиМ уназад три века скоро непрестано траје њихово насиље над Србима и протеривање домицилног српског становништва.
  ... Генерале, ако данас не будемо јахали заједно, сутра ћемо висити одвојено!

Slične teme

 1. Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 03.10.2014., 13:06
 2. DA LI SE SLAZU SKORPIJA I STRELAC?BRZO!!!
  Autor Courtney u forumu Astrologija
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 07.07.2013., 14:35
 3. TV Kosovo: Haradinaj se sutra vraća na Kosovo
  Autor cronamm u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 10.05.2012., 00:36
 4. Hurijet: Turci se vraćaju na Kosovo
  Autor bubobubo u forumu Politika
  Odgovora: 50
  Poslednja poruka: 18.05.2011., 12:05
 5. U Srbiju će biti vraćeno oko 150.000 ljudi
  Autor Samanta_ u forumu Politika
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 21.10.2010., 21:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •