словенски неопаганизам
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 79

Tema: словенски неопаганизам

 1. #1
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano словенски неопаганизам

  Словенски неопаганизaм
  Најпопуларнија парола неопагана је: „мој бог мене слугом (робом) не назива!“ Ово се увек преноси у смислу да, ето, хришћани себе називају „слугама Божијим“, а ето, древни словенски богови своје поштоваоце не сматрају робовима, већ децом.
  Увек и свуда је у древним незнабожачким религијама постојао однос људи према боговима као однос робова према господарима. Ево, на пример, како је у тексту Веда прописано обраћање Варуну: „Служићу, као роб великодушном господару, ја, безгрешни, гневном богу!“ (Ригведа, VII. 86.7). А ево шта пише у шумерској молитви Шамашу: „Ја, роб твој, заклињач, прослављам тебе“ (Заклињање сунца). А ево из хетских молитава богу сунца: „Погледај! Пред тобом се савио човек – роб твој!“ (Трећа химна Сунцу). У египатској књизи мртвих, у химни богу Ра моле за умрлог: „Дај да он може да живи тамо [у загробном свету] као предани роб духова“. Код Есхила, Прометеј негодује јер се Зевс односи према људима као према робовима („Приковани Прометеј“). У „Старијој Еди“ говори се да „Тор има робове“.
  Зашто би словенски богови са својим поклоницима чинили изузетак? Тим пре што неки неопагани уписују и Ра и Варуна и Тора у број „словенских богова“ на чије поштовање призивају.
  Хајде да погледамо логику незнабожачког погледа на свет. Такозвани богови су се сматрали бесмртним бићима, моћним, способним да чине чудеса, а људи су, нормално, смртни, слаби, нису у стању да чине чуда – зато су и дужни да приносе жртве боговима да би их умолили за нешто или умилостивили њихов гнев. И на који начин ови „богови“ треба ове немоћне мољакалице да сматрају равним себи, штавише, као равне себи?
  Од самих прехришћанских Словена није остало писаних извора, али нам је нешто о њиховој вери познато из повести других народа који су долазили у додир са Словенима. Погледајмо како су очевици описивали истинску, а не деведесетих година прошлог века измишљену, древну веру Словена и њихов однос према боговима.
  Арапски путник Ибн Фадлан почетком десетог века на следећи начин описује словенско поштовање богова: „Дакле, он прилази великој слици и поклања му се… Не престаје да се обраћа са молбама час једној, час другој слици, моли за њихово заступништво и унижено се клања пред њима.“
  Ево како германска „прича о Отону Бамбергском“ описује реакцију западних Словена незнабожаца XII века, када су неочекивано видели човека са штитом посвећеним Јаровиту, богу рата, који нико није смео да додирује: „При погледу на свештено оружје, становници су у својој сеоској простоти помислили да се јавио сам Јаровит. Једни су у ужасу почели да беже, други су пали ничице на земљу“.
  Ово некако уопште не доликује на реакцију деце приликом сусрета са вољеним родитељима, зар не? А све зато што су се заиста наши далеки прехришћански преци бојали својих богова, о којима нам сада причају приче неопагани и зато што су им приступали у страху и понижењу.
  Ово показује и изучавање савремених традиционалних незнабожачких уверења. Када је један савремени мисионар у разговору са шаманом питао: „Духови и богови којима се ви клањате, да ли су они добри или зли?“, као одговор је чуо. „Наравно, зли. Зашто бисмо се поклањали добрима? Они су ионако дужни да нам помажу ако су добри. А ето, зле је неопходно некако одобровољити“. Други пут је већ световном истраживачу шаман на питање о њиховој вери, одговорио: „Ми не верујемо, ми се бојимо“.
  Ово није за изненађење ако се сетимо како се, на пример, јављао индо-аријевски бог Кришна кога поштују и неки неопагани под именом Кришен или Кришниј: „Видим у твом телу много, много руку, стомака, усана, очију, који се простиру свуда без граница… Видим како ригаш пламен и спаљујеш сву васељену својим сопственим сијањем… Све планете и њихови полубогови се налазе у сметености када виде Тебе са многим ликовима… и многим страшним зубима.. Твоје отворена уста… Сви људи се устремљују у твоја ждрела попут лептира на ватру да би погинули у њој… Видим како гуташ људе са свих страна твојим огњеним уснама… Не могу да сачувам разум када видим Твоје пламене смртоносне ликове… Наши главни ратници устремљују се у Твоја застрашујућа ждрела. И видим, како главе неких остајући међу Твојим зубима, бивају смрвљене њима“ (Бхагавад-Гита, II. 16.19-30). Такви су били богови Аријеваца. Ни словенски богови нису били бољи.
  Међу полабским Словенима постојао је култ Црнобога који је био оличење тамног начела и коме су приношене људске жртве. Такође су и у Русији боговима приносили људе на жртву. Када је кијевски кнез Свјатослав 971. године изгубио битку под Доростролом, ноћу тог истог дана су његови војници „изашли на равницу и почели да прегледају своје мртваце. Нагомилали су их пред стеном, запалили много ломача и спалили, заклавши притом, по обичају предака много заробљеника, мушкараца и жена. Приневши ову крваву жртву, угушили су неколико беба и петлова, давећи их у рекама Истра“.
  983. године у самом Кијеву, син Свјатослава, кнез Владимир као незнабожац, одлучио је да принесе на жртву Перуну младића, сина Теофора Варјага.
  Ово је потврђено и од стране археологије. Са запрепашћењем слушаш неопаганска уверавања да су тобож древни Словени приносили искључиво жртве без крви. До данас је пронађено и ископано већ осамдесет словенских идолишта и кости убијених животиња представљају најуобичајеније проналаске у њима. У некима су пронађени и трагови људских жртвоприношења. Тако су у идолишту у Волину (Пољска) откривене људска лобиња и део лобање на остацима ватре између камена; на идолишту у Головну (Украјина) фрагмент изгореле људске лобање, у иодлишту у Прагу (Чешка) – шест људских лобања у жртвеној јами, у идолишту Плоцка (Пољска) – дечија лобања.
  Такви су били „обичаји предака“ до доласка хришћанства у Русију. Такви су били „добри“ словенски богови и ето шта су они приморавали своју „децу“ да чине. Реците поштено: ви бисте захтевали од свог сина убије дете у вашу част? Како бисте описали оне који тако нешто захтевају и примају?
  Већ након крштења Русије 1071. године на Белојезеру се догодио такозвани „устанак врачара“ који су предводили два врачара који су дошли из Јарославља. И шта су учинили када су освојили власт у граду који су освојили? Можда нешто предивно? Не, иницирали су убиства неколико жена, објављујући да се због њих догодила суша и глад. Када је кнезов војвода Јован Вишатич угушио устанак, питао је заробљене врачаре ком богу се они моле и где се он налази и чуо је одговор: „Седи у бездану“.
  Жене које се заносе неопаганизмом треба посебно пажљиво да изуче каква је била судбина жене код прехришћанских Словена. Мноштво независних извора из различитих земаља сведочи да је након смрти мужа жена била дужна да иде за њим – или је сама завршавала живот самоубиством или би јој помогли у томе.
  Тако писмо Бонифација краљу Етибалду из 744. године говори да су полабски Словени спаљивали на ломачама умрле мужеве заједно са њиховим женама; у шестом веку, византијски император Маврикије помиње да жене Словена након смрти мужа завршавају живот кроз вешање, а о истом том сведочи почетком десетог века арапски путник Ибн Русте.
  „Кулминација погребног обреда је била добровољна или принудна смрт покојникове жене, а понекада и дружине која му је служила. О томе сведочи низ древних докумената који постоје код Маврикија и Лава Мудрог о јужним Словенима и код Титмара о Пољацима… Што се тиче источних Словена, низ арапских писаца указује на исти обичај и код њих… међутим, најснажнији, драматичан опис такве „добровољне“ смрти жене познатог руског војника негде на Волги описао је Ибн Фадлан“. У овом документу се описује како су девојку која се добровољно јавила да прати у загробни свет умрлог, на почетку напили, а затим су јој, када је пред улазак у просторију са упокојеним почела да се колеба, „помогли“ и угурали унутра. Тамо су је групно силовали, након чега су је угушили.
  „Поред жена приношење на жртву господару младића, коња и паса, представљало је неизбежну последицу гореописаног обичаја који је такође посведочен и код Словена. У вези са тим постоји мноштво археолошких сведочанстава… Занимљиву особеност овог обичаја приметио је још Масуди: на жртву се није приносила само жена умрлог мужа; када је умирао неожењени млади човек, на жртву су приносили девојку, обезбеђујући му на тај начин жену коју није имао за живота“. Све ово је потврђено и од стране археологије, на пример, у раскопинама у хумки Црна Гробница које припадају десетом веку, пронађени су остаци робова и робиња који су сахрањени заједно са господарем.
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос! 2. #2
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Наши богови нису садисти као овај твој.

 3. #3
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Таква је „незнабожачка Русија коју смо изгубили“. Такви су обичаји предака, такви су били захтеви древне словенске религије, таква су била „правила богова“. Наши далеки преци су радили горепоменуте ствари не зато што су сами налазили задовољство у проливању крви, већ зато што су их на то принуђивали они којима су се клањали. О томе сведочи германски хроничар Титмар Мерзегбурски који говори да се код Словена „страшни гнев богова умилостивљује крвљу људи и животиња“. Опис страха Словена од гнева богова налази се и у „Саги о Олафу Трјугвасону“ који је сачувао речи Словена: „Богови ће се разгневити на тебе и ти ћеш изгубити цвет своје младости. Јако бих желео да се смириш пред њима јер се бојим за тебе, да не обруше на тебе тако снажан гнев којем себе излажеш“.
  Заиста, постојао је јако велики страх да би се било спремно и на убиство невиних због тог страха. И без сумње, наши преци нису имали никакве сумње у вези са онима који су изазивали такав страх, који су непрестано претили гневом и прогневивши се, умиривали само убиством које је извршено у њихову част.
  Знајући све то, почињеш да схваташ зашто се тако лако и брзо Русија обратила у хришћанство. И пре Владимира је на Русији постојало хришћанство чак се и без кнежевске подршке ширило веома добро. Када су наши преци слушали: „Хришћански Бог не захтева тако нешто од Својих слугу“, није за изненађење што се многима то допадало.
  Рецимо мало и о томе зашто наши преци који су учинили избор у корист хришћанства нису сматрали срамотним, већ похвалним назив „слуга Божији“. Код нас је формирана стереотипна представа: слуга представља ниско, понижено, заборављено биће без икаквих права. Заправо, положај слуге је зависио од положаја његовог господара. Што је био виши положај господара, то је виши био и положај слуге. Слуга кнеза или цара се облачио и хранио, користио привилегијама више од слободног сељака. Он се налазио и под заштитом јер нико није смео да повреди слугу владара, схватајући са ким ће имати посла након тога. Укратко говорећи, слуга кнеза је био обезбеђен, заштићен и ослобођен многих проблема који су стајали пред слободним сељаком.
  Дакле, библијски израз „слуга Бога Свевишњег“ (Дан. 3:93) за људе у древности није означавао пониженост и одсуство слободе, већ управо обрнуто. Што је био виши положај господина, то је био виши и положај слуге; пошто нико изнад Јединог Бога Творца не постоји и не може да постоји, називање себе Његовим слугом означавало је да ти не зависиш ни од чега у овом свету, да ништа земаљско нема власт над тобом, да си потпуно слободан и од људи и од руље манијака који себе називају незнабожачким боговима. Назив „слуга Божији“ ослобађао је од ропства свима боговима и духовима „који седе у бездану“, који су захтевали и крв и смрт, који су држали људе у страху.
  Савремени људи наивно сматрају да ако себе не називају слугама Божијим онда због тога постају слободни. Древни људи, наши преци, били су умнији. Они су схватали да „сваки који чини гријех роб је гријеху“ (Јн. 8:34). Можеш колико год желиш да вичеш да си слободан; ако ниси у стању да уздржиш свој гнев, онда си роб – греха; ако ниси у стању да контролишеш своју похоту – слуга си похоте; ако ниси у стању да се уздржиш од алкохола, слуга си пијанства, итд. Када те твоје страсти вуку тамо где ти само не желиш – о каквој слободи ту онда може да се говори? Ропство – једноставна реч која означава зависност. И та зависност ослобађа од зависности супротном. Како говори Свето Писмо: „Ослободивши се пак гријеха, постадосте слуге праведности… Јер када бијасте робови гријеха, слободни бијасте од праведности“ (Рим. 6:18-20).
  Дакле, служење (ропство) истини ослобађа од служења (ропства) лажи. Служење Богу ослобађа од служења ђаволу и свим лажним боговима.
  Пред нашим прецима је стајао избор између служења (робовања) боговима који су захтевали да им се приносе људи на жртву и служења (робовања) Богу Који је Самог Себе принео на жртву за људе. Ако се узме у обзир шта је Тај исти Бог рекао Својим следбеницима: „Више вас не називам слугама… него сам вас назвао пријатељима“ (Јн. 15:15), „познаћете истину, и истина ће вас ослободити“ (Јн. 8:32), „јер сте ви, браћо, на слободу позвани“ (Гал. 5:13), јер Он „онима који га примише даде власт да буду чеда Божија“ (Јн. 1:12), онда након овога избор наших предака уопште не изненађује.
  Свештеник Георгије Максимов
  Извор: svedokverni.org
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Левитски закони налажу приношење животињских жртви Богу као окајницу. Прво то су лажи да су наши преци приносили људске жртве боговима да би их умилостивили. Тачно да се то радило у неким пагнским религијама, али то није била пракса код старих словена.

  - - - - - - - - - -

  http://www.starisloveni.com/Velesova%20knjiga.html

 5. #5
  Ističe se VoSlavu (avatar)
  Učlanjen
  13.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Буян
  Poruke
  2.737
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Аутор текста веома слабо познаје словенску митологију и њене одлике.
  Наравно да су Словени своја божанства поштовали али онако како се поштују сви преци, са уважавањем. Управо се Руси наводе као "унуци Дажбога" забележено у "Слову о пуку Игоровом" такође Срби када уносе бадњак, који представља само божанство, обраћају му се са "Ој, бадњаче бадњаче, ти наш стари рођаче".

  Да су Словени приносили људске жртве Црнобогу је чиста измишљотина, јер нема никаквих показатеља за такву тврдњу. Једини обред везан уз то божанство за који се зна јесте испијање чаше у његово име. Исто као и ова прича са бебама и којекаквом жртвовању код Руса, о томе не говори нити један оригинални спис.

  А Русија се тако "брзо и лако" обратила у хришћанство да у руском језику постоји изрека "Путята крестил мечом, а Добрыня огнем" тј. Путаја крсти мачем а Добриња огњем. А двоверје је трајало неколико векова.

  Судећи по божанствима која он наводи као словенска Тора, Ра, Кишнија пре ће бити да је он имао контакта са Инглистима него са верницима словенског родноверја.
  Скажи мнѣ, кудесникъ, любимецъ боговъ,
  Что сбудется въ жизни со мною?

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Приче о људским жртвовањима су углавном хришћанске лажи.
  Poslednji put ažurirao/la НецаШмеца : 30.05.2015. u 17:50

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  19.09.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  iza ogledala
  Poruke
  26.471
  Tekstova u blogu
  24
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Srbi najbolje veruju u komšijsku kravu...
  Da će pre ili posle crči!

 8. #8
  Buduća legenda Kamael (avatar)
  Učlanjen
  03.04.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  35.366
  Reputaciona moć
  747

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  византијски император Маврикије помиње да жене Словена након смрти мужа завршавају живот кроз вешање, а о истом том сведочи почетком десетог века арапски путник Ибн Русте.
  To su bile zene a ne o ove danas, sva im pamet u maxiju.

 9. #9
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.147
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  U mnogim kulturama je nekada postojala praksa prinosenja ljudskih zrtava... kod nekih se to praktikovalo samo u izuzetnim situacijama a kod nekih je to bila ustaljena praksa(Asteci i Maje npr.). Neke nase epske pesme imaju elemente prinosenja ljudskih zrtava.

 10. #10
  Poznat Агарта (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Μπατάγια
  Poruke
  8.103
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Словенски неопаганизaм
  Најпопуларнија парола неопагана је: „мој бог мене слугом (робом) не назива!“ Ово се увек преноси у смислу да, ето, хришћани себе називају „слугама Божијим“, а ето, древни словенски богови своје поштоваоце не сматрају робовима, већ децом.
  Увек и
  Прво, није ето него тако је.
  Друго, скачеш себи у уста. Ако је нешто нео- онда не важи шта је било "увек".
  Дакле, одлучи се да ли да га сечем или да ми се суши, како рече Сергеј у филму Буре барута. А мене Сварог ни Перун не називају робом. Да ли ти себе зобеш "слуга Божији"? Да ли се сматраш делом стада?

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  U mnogim kulturama je nekada postojala praksa prinosenja ljudskih zrtava... kod nekih se to praktikovalo samo u izuzetnim situacijama a kod nekih je to bila ustaljena praksa(Asteci i Maje npr.). Neke nase epske pesme imaju elemente prinosenja ljudskih zrtava.
  Јесте, у јеврејској... Има у Библији да је принео човек своју ћерку јединицу на жртву, наравно девису, како би му Јахве омогућио да мало геноцидише. Не занм само што не могу да видим ту своју тему. Истина смета, а?

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  И Авраму је Бог наредио да жртвује свог сина само да би задовољио свој садизам. Наравно одустао је од тога у последњем тренутку.

 12. #12
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.147
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  И Авраму је Бог наредио да жртвује свог сина само да би задовољио свој садизам. Наравно одустао је од тога у последњем тренутку.
  Nije to sadizam boga vec ljudski primitivizam i neznanje ljudi... Po mom misljenju prica o Avramu i Isaku je donekle pozitivna jer je lik Avrama iskoriscen kao uzor koji pokazuje da ljudske zrtve nisu potrebne.

 13. #13
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  Nije to sadizam boga vec ljudski primitivizam i neznanje ljudi... Po mom misljenju prica o Avramu i Isaku je donekle pozitivna jer je lik Avrama iskoriscen kao uzor koji pokazuje da ljudske zrtve nisu potrebne.

  Не већ већ демонстрација силе. Ја сам Бог и могу и овако како ми се прохте.

 14. #14
  Ističe se RoadSD (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Fotelja
  Poruke
  2.147
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  Не већ већ демонстрација силе. Ја сам Бог и могу и овако како ми се прохте.
  I to naravno, koncept bozanstva je da ima autoritet ako se kaze da traze odredjene prinose onda im se daju, ako sa kaze da ih ne zele onda im se ne daju... ako neko hoce da ukine tu praksu ne moze da uleti medju narod i kaze "bogovi zele zrtve ali vi im nemojte dati", vec mora da izmisli pricu gde ih bogovi vise nece... a tu ujednom dobijas mocne bogove, pozrtvovanog coveka ali i raskid sa starim obicajem.

 15. #15
  Buduća legenda
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Хилаффет Србија
  Poruke
  47.558
  Reputaciona moć
  833

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Ми немамо ништа са богом Јахвеом.

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Ми немамо ништа са богом Јахвеом.
  Тако је. А ма баш ништа. Чак није ни прављен за нас.

 17. #17
  Poznat Агарта (avatar)
  Učlanjen
  09.07.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Μπατάγια
  Poruke
  8.103
  Tekstova u blogu
  16
  Reputaciona moć
  206

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  И Авраму је Бог наредио да жртвује свог сина само да би задовољио свој садизам. Наравно одустао је од тога у последњем тренутку.
  Али у овом случају није било одустајања. Јбг, није исто жртвовати синове или осталу ђецу

 18. #18
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio Агарта Pogledaj poruku
  Али у овом случају није било одустајања. Јбг, није исто жртвовати синове или осталу ђецу
  Побио је тај Јахве превише деце.

 19. #19
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  18.04.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  481
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio RoadSD Pogledaj poruku
  U mnogim kulturama je nekada postojala praksa prinosenja ljudskih zrtava... kod nekih se to praktikovalo samo u izuzetnim situacijama a kod nekih je to bila ustaljena praksa(Asteci i Maje npr.). Neke nase epske pesme imaju elemente prinosenja ljudskih zrtava.
  Za Asteke i Maje znam,pogotovo za Asteke.Cuo sam jednu pricu,par godina pre nego sto su Spanci stigli u danasnjem Meksiku,odnosno u nekadasnjem Asteckom carstvu,je bio verovatno najveci ritual prinosenja ljudskih zrtava njihovim Bogovima u Istoriji Covecanstva,cak se skepulise da je u par dana,koliko je trajao taj proces prinosenja,oko 10 hiljada ljudi izgubilo zivote u tom procesu.
  Poslednji put ažurirao/la Mediterano Blanco : 01.06.2015. u 22:27

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  18.04.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  481
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio ccaterpillar Pogledaj poruku
  Ми немамо ништа са богом Јахвеом.
  Bravo,tako jeeeeeeeeeeeeee. YO SOY HOMBRE DE CRISTO. .

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  Тако је. А ма баш ништа. Чак није ни прављен за нас.
  Naravno tebra,mi nemamo nikakve veze sa tim Draco-Gusterom. .

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  А немамо ништа ни са Исусом јер ни то није наше.

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2013.
  Pol
  ženski
  Poruke
  10.904
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  А немамо ништа ни са Исусом јер ни то није наше.
  Uporno razmišljam ali nikako da dodjem do zaključka da je Odin tj. nordijska mitologija naša
  Tako da ......

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio Gogilli Pogledaj poruku
  Uporno razmišljam ali nikako da dodjem do zaključka da je Odin tj. nordijska mitologija naša
  Tako da ......
  Знам да није, то је моје лилчно религијско определење, а наша права вереа је родноверје и наши словенски богови и богиње.

 24. #24
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio Агарта Pogledaj poruku
  Прво, није ето него тако је.
  Друго, скачеш себи у уста. Ако је нешто нео- онда не важи шта је било "увек".
  Дакле, одлучи се да ли да га сечем или да ми се суши, како рече Сергеј у филму Буре барута. А мене Сварог ни Перун не називају робом. Да ли ти себе зобеш "слуга Божији"? Да ли се сматраш делом стада?

  - - - - - - - - - -  Јесте, у јеврејској... Има у Библији да је принео човек своју ћерку јединицу на жртву, наравно девису, како би му Јахве омогућио да мало геноцидише. Не занм само што не могу да видим ту своју тему. Истина смета, а?
  ти си друже роб греху и сматраш да си *слободан* зато што твоји *богови* не траже од тебе да се чуваш истог?!?!.....а и зашто би демони то тражили од тебе?!?!?Господ Исус Христос је дошао да избави људе од ропства греху и дао им је оружје за борбу са тим..та борба свакако није лака али (Марко 13.10) Благо онима који издрже до краја ..демоним и сатани наравно није у циљу да се људи спасавају...надам се да ћеш то разумети пре одласка са овог ПРИВРЕМЕНОГ места боравка....после свако од нас припшада тамог где је за живота служио...буди сигуран да место где ти твоји *богови* воде оне који су им тако наивно веровали није ни мало лепо и пријатно..и да није привремено већ вечно одредиште.али сети се да је то нешто што сами људи одабирају сопственом вољом и да то неће бити због тога што вас је неки *хришћански Бог* на то натерао -већ зато што сте САМИ ТАКО ИЗАБРАЛИ......
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 02.06.2015. u 22:19
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 25. #25
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: словенски неопаганизам

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  ти си друже роб греху и сматраш да си *слободан* зато што твоји *богови* не траже од тебе да се чуваш истог?!?!.....а и зашто би демони то тражили од тебе?!?!?Господ Исус Христос је дошао да избави људе од ропства греху и дао им је оружје за борбу са тим..та борба свакако није лака али (Марко 13.10) Благо онима који издрже до краја ..демоним и сатани наравно није у циљу да се људи спасавају...надам се да ћеш то разумети пре одласка са овог ПРИВРЕМЕНОГ места боравка....после свако од нас припшада тамог где је за живота служио...буди сигуран да место где ти твоји *богови* воде оне који су им тако наивно веровали није ни мало лепо и пријатно..и да није привремено већ вечно одредиште.али сети се да је то нешто што сами људи одабирају сопственом вољом и да то неће бити због тога што вас је неки *хришћански Бог* на то натерао -већ зато што сте САМИ ТАКО ИЗАБРАЛИ......
  Ти си роб једној ужасној страној садистичкој филозофији. Ти си војим избором религије себи упропастио живот. Изабрао си станог Бога који није ни прављен за тебе и да будеш роб једном лудом рабину кога су и његови одбацили.

  Само приглупа особа може прихватити тезу да се богови и богиње наших предака демони из неке стране религије.

  А ову си тему отворио да нападаш богове својих предака. Па срам те било!

Slične teme

 1. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 25.11.2011., 17:11
 2. Odgovora: 31
  Poslednja poruka: 27.07.2011., 22:16
 3. Odgovora: 37
  Poslednja poruka: 18.03.2009., 16:04
 4. Словенски дух...
  Autor svesnaglista u forumu Religija
  Odgovora: 96
  Poslednja poruka: 23.02.2009., 16:19

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •