Vođa rok grupe Roling stouns (The Rolling Stones) Mik Džeger (Mick Jagger) tačno je predvideo iznenađujuć rezultat nedavnih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, rekao je politički savetnik Konzervativne partije Džim Mesina (Jim Messina), prenosi danas portal Nju muzikal ekspres (NME).

Mesina, koji je 2012. godine bio šef kampanje američkog predsednika Baraka Obame, izjavio je da mu je Džeger rekao da će lider Konzervativaca, premijer Dejvid Kameron (David Cameron) i njegova stranka pobediti na izborima.

Uspeh Konzervativaca i njihovo osvajanje većine u Parlamentu s kojom samostalno mogu formirati vladu, iznenadio je mnoge, a kako je Mesina napisao u članku za magazin Politiko, Džeger se pokazao kao "jedan od najpronicljivijih političkih analitičara" koje je ikada sreo.

"Pred britanske izbore, bio sam u Londonu na večeri na kojoj je bio i legendarni roker, i tamo sam otkrio da je Mik celog života popriličan ovisnik od politike", rekao je Mesina, jedan od viših političkih savetnika u kampanji Torijevaca.

Kako mu je Džeger navodno ispričao, on na turneji "ima slobodnog vremena, te mnogo i čita".

"Tako sam naučio da je on vrhunski posmatrač ne samo britanske politike, već i američke, mada nije aktivista i nikom ne drži stranu. 'Ima da pobedite!', rekao mi je Mik za večerom. 'Zašto tako misliš?', pitao sam ga, a Mik je odgovorio da, iako on ne podržava nijednog kandidata, 'obični ljudi smatraju da Kameron donosi teške odluke i da se situacija malo popravlja, te oni neće promeniti mišljenje'", napisao je Mesina.

S druge strane, dodao je on, Džeger je rekao da glasači "opoziciju (sada već bivšeg šefa Laburista, Eda Milibanda) doživljavaju kao povratak u prošlost".

"Mik je, naravno, bio u pravu", naveo je Mesina.