Kako me srpska istorija mnogo zanima, a naročito naša religija, moram da pohvalim sajt na koji sam nedavno naišla. Na sajtu manastiriusrbiji.com ima dosta korsinih informacija, za koje ni ja nisam čula do sad, mada istražujem ovu temu već dosta godina. Iako je fokus prvenstveno na pravoslavnim svetinjama koje se nalaze na teritoriji Srbije, za svaku pohvalu je što se na sajtu mogu naći podaci i o srpskim pravoslavnim manastirima u regionu : Krki, Morači, Savini, Ostrogu, Kumanici, Dobrunu, Glogovcu i mnogim drugim. Zanimljivo je da je jedan poduži, vrlo kvalitetan tekst posvećen i manastiru Hilandaru, na Svetoj Gori iz koga se može dosta saznati i o samoj Svetoj Gori.

Čak i ukoliko niste posebno zainteresovani za religiju, dobro je da ne zaboravite odakle potiče naš narod i koliko su nekadašnji vladari Srbije vodili računa o pravoslavnim Svetinjama. Na ovom sajtu možete otkriti značajne detalje iz srpske istorije, koji se ne pominju tako često u zvaničnoj istoriji. Takođe, posebno skrećem pažnju na srpske pravoslavne manastire u južnoj srpskoj pokrajini, Kosovu i Metohiji, čija istorija je obrađena sa posebnom pažnjom.

Svi tekstovi sadrže i podatke za kontakt sa bratstvom ili sestrinstvom manastira, što značajno olakšava odluku brojnim hodočasnicima, jer mogu vrlo lako da stupe u kontakt sa manastirima i pitaju sve što ih zanima. Međutim, za kraj sam ostavila ono što me je posebno oduševilo, uzevši u obzir da ni na jednom sajtu koji sam do sada posećivala nisam naišao na te podatke. Reč je o mapi puta i vrlo jasnom objašnjenju kako stići do kog manastira.

Sve što sam navela samo je delić onoga što možete pročitati na ovom sajtu, a koliko sam primetila nove tekstove dodaju skoro svakoga dana.