Голотиња и дегенерација
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 102

Tema: Голотиња и дегенерација

 1. #1
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Голотиња и дегенерација

  МОНАХ ЈАКОВ АРСОВИЋ
  ГОЛОТИЊА И ДЕГЕНЕРАЦИЈА
  Но жена кад се дохвати превласти, руши човекову част, и власт и будућност. То је особина свих револуција и свих безакоња. Од женског разврата ништа страшније нема. То је страшније од незнабоштва. Јер женска слобода и разврат, нераздвојени су појмови. А последица тога је род људски без будућности.

  Кад народи измене морал, онда измене и памет, да би говорили у одбрану свога разврата.
  "Не управљају дјела својих да се врате к Богу својему; јер је дух блудни у њима и не знају Господа" (Ис.5,4). Теше се поквареним мислима – и оно што је болест кажу да је здравље. Не знају шта раде, и називају мртвим она времена која их осуђују.
  "И открићу ругобу њезину пред милосницама њезинијем, и нико је неће избавити из моје руке. И укинућу сваку радост њезину"(Ис.2,10,11). На улици се веселе, а срце њихово је тужно.
  Неће да се труде да придобију Бога, него се труде да изгубе Бога. Вид или слепило, светлост или мрак – других сврха нема људски род. Адаму би речено да дела разумом и да чува заповести – да не би преступио. Но Адам запусти своје делање умно, те се појави у њему неверје, од неверја преслушаније, преступленије и отпад од Божије благодати. Тако и свако делање људско – које је ван намере и воље Божије.
  Пре неколико година, један министар у Грчкој покушао је да забрани моду голотиње. Но сви женски листови у Грчкој устали су против тог министра као на "назадњака, реакционара, застарелог и излапелог". Тако женска мудрост војује. "Чух глас твој у врту, па се поплаших, јер сам го те се сакрих", рече Адам после учињенох греха. "Не чујем глас твој, и немам од да се кријем", вели модерно – мудра жена.
  "Воља ће твоја стајати под влашћу мужа твојега, и он ће ти бити господар", то су прве речи које је Бог рекао првој жени (1.Мојс.3,10,16). "Немамо ми господара над собом, ми смо слободне, ми смо равне човеку у сваком погледу, и можемо да будемо веће од човека", веле модерно – мудре жене овога развратног века. Светиња брака је велика, јер је Бог створио човека по обличју својему, "мушко и женско створи их, зато ће оставити човјек оца својега и матер своју, и прилијепиће се к жени својој, и биће двоје једно тијело",(1.Мојс.1,27;2,24).
  Тако значајно човек чува жену, по природи и по наредби Божијој. Но жена кад се дохвати превласти, руши човекову част, и власт и будућност. То је особина свих револуција и свих безакоња. Од женског разврата ништа страшније нема. То је страшније од незнабоштва. Јер женска слобода и разврат, нераздвојени су појмови. А последица тога је род људски без будућности.
  Фараонско царство пропало је због разврата жена. Сва мудрост мисирска претворена у блудомудрост. Персијско царство пропало због разврата жена. Утрошише задње напоре духа на прављење сосова по кујнама, и на шарено и кинђурено облачење жена. Римско царство пропаде због разврата жена. Жене су пијанчиле, водиле интриге, предузимале атентате на војсковође и сенаторе. Гиљотина се појави у историји због разврата на Лујевом двору. Тековине жена које никога не слушају, ни оца, ни мужа, ни Цркву.
  Срце романа, срце биоскопа, срце плажа и корзоа, свему томе је разврат женски као срце, крв и душа. Гази се женски образ, па су само због тога све те појаве "интересантне". Данас је пуно лудих речи: Лепотица, звезда, краљица, мис Европа. Ласкавци измишљају имена да подигну гордост женској таштини, и да умноже идоле у женској памети. Да подигну безумље на степен морала. Да униште сваку успомену на ред, на поштовање, на образ, на стид. Развратни појмови воде у развратни живот, у очајање и смрт. Ко гази законе, њега и закони погазе бесповратно.
  "Али хоћу да знате да је свакоме мужу глава Христос; а муж је глава жени; а Бог је глава Христосу. Јер муж није саздан жене ради него жена мужа ради"(1.Кор.11,3,9).
  То је застарело, веле модерне жене. Није застарело него се на вас модерне и савремене највише односи. Ваша социјална једнакост и ваше школе донеше нам пропаст. Јер улице, и кафане, и радио станице оживеше од вашег кликота, а ваша срца и ваши домови остадоше без радости. Ваше понашање доказује да немате главе.
  Могли сте пре сто година и посумњати у горње речи апостолове, но баш данас видимо да су оне прекомерно и бескрајно и дословно истините. Ваш је комунизам опаснији од бољшевичког комунизма. Јер се сва данашња светска уживања оснивају на развратном животу. Златна валута свих модерних крађа, свих криминалних преступа, свих похлепа и пожуда за новцем, идеал варошко-културног пакла то су душегубне насладе и разврат жена. Оне су решене да разруше свет. Јер свет почива на духу, на моралу, на истини, на вољи Божијој. Оне бришу и свет, и Свето Писмо, и хришћанство, и разум, и свачију будућност. Оне су извршна војска велике јеврејске завере.
  golotinjams
  Жени је змија посаветовала да буде као Бог. Но та жена знала је за Бога, змија саветује да буду као човек и веће од човека. О безумље, о смаку света пре Страшнога Суда, о поноре који се све више отвараш, о створови живи који сте ружнији од свих мртваца! Неће жена да буде жена! Она хоће да буде оно што није! Она хоће Бога да надмудри! Сладак јој је разврат, слатка јој је смрт. Заспа човечанство и сви његови стражари. Уцрвља се срж дрвета рода људског. Престигосмо све идолопоклонике за које историја зна. На огромним концертима слави се пад женске части. То увесељављ све могуће ђаволе. Јер несвесне масе варошке журе на те славе, заборавише сасвим славу Божију. Слави се пад рода људског и пропаст света.
  "Свако царство које се раздијели само по себи, опустјеће; и сваки град или дом који се раздијели сам по себи, пропашће"(Мат.12,25).
  А каквог царства може имати у главама за које не важе ни људски ни Божији закони! Падоше земаљски цареви, падоше строги закони, паде старешинство, и у свету завлада безакоње и страх. Због множине наука, због множине мудрости, због множине удружења и завера, због множине учитеља, због множине феминизма и нихилизма. Заповест старијег не влада више у вароши. На челу варошке владе стоји женска памет. А женску памет руководе уличне рекламе и уличне струје. Уздигоше се јеврејске рекламе до висина устава. Жене више слушају Jевреје него ли своје мужеве.http://xn--80aaaaaibs0byayigaejhlk6i8q.xn--90a3ac/images/slike/golotinja/golotinjams.jpg
  За месец дана стигла је "голотиња" из Париза у Србију. И све учене Српкиње обукоше блудоциљну униформу. А да би се тако мудро обукле, почеше исмевати и своје родитеље и све своје мртве као просте и глупе. "Безумницима је шала гријех" (Пр.Сол.14,9). Више не слушају мужеве, јер слушају јеврејске журнале. Више не слушају скромност и штедњу, већ слушају сласти и уживање.
  Самовоља у кући. Дом је раздељен. Божије је заборављено - а земаљско вуче на све стране. Сви траже више него што имају, и више него што им припада. То је "феминизам" и анархија од које данас страда цео свет. Страда од онога што има, јер је грабљив и Богу неблагодаран.
  Ово није прича. Ово је истина која стоји на челу данашње историје. Нигде у Светом Писму не спомиње се "блудно вино". Јер то значи неко пијанство које нема веза са вином од винове лозе. Међутим, књига која говори о смаку света и Страшном Суду, књига која завршује Свето Писмо, спомиње ту страшну реч-као последњи грех рода људског (Отк.гл.17и18). И заиста, ми видимо све страшне последице тон-филмова и нудизма, да им је последица "инфантицијада" – рат против зачећа у утроби. Такав рат никад до данас није постојао.
  Светски рат удесетостручио је новац и машинерију. Радници се дижу у ред чиновника. Милиони по варошима траже уживање за новац – већином нижи слојеви који немају никакве духовне спреме. Улица и кафана постају школа. А новине енциклопедија те школе. Та школа надвладава све остале школе – и њен морал зароби све писмене људе. Та школа поништи све класичне појмове, и претвори свет у побуњенике. У тој школи жене створише своју филозофију: и многе постадоше артисткиње и глумице по својим кућама. На изради женске моде запослени су милиони девојака, и уживањем у ту моду заробљени су милиони памети, а осуђивачи те моде јесу милиони нерођених. Жена у моди мрзи на свој дом, мрзи на свој пород, мрзи на одгајивање деце, јер је памет њена изложена прекомерном пакленом ветру. Она се облачи ради тога да је гледају људи. Та оцена необично уздиже њену памет до уображења. Тако вароши постадоше заразилишта човечанства.
  Дегенерише се нагло сва бела раса. Морал Индијанаца, морал Китајаца, морал Јапанаца, који чувају своја незнабожачка правила, надвисише хришћане који газе свој богоморал. Године 1932, у Немачкој је рођено 792.000 мање него предратно; у Енглеској 375.000 мање него предратно; у Шпанији 170.000 мање него предратно. У Петрограду је 1929. године било 78.000 побачаја. Кад се саберу ова смањивања рођених на Западу, после рата, износи око 50 милиона. Број прекомерно већи од погинулих у Европском Рату.
  Тако неморал женске моде води народе у гроб.
  Спасавајте се у Христу, који чујете, видите и памтите.

  из књиге: Без Бога ни преко прага, Образ Светачки, Београд, 2007.
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос! 2. #2
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.471
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Какве бре ово глупости читаш, Јеремија?

 3. #3
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  бојим се православни текстови нису за тебе...нема ту оправдавања греха и блуда...поента је да је писац овог текста живео у време Николаја Веломировића и написао је овакав текст...шта би тек данас у овом тоталном распаду морала и разврату (и свеопшптем форсирању истог) могао да напише....шта би рекао о данашњим полуголим женама и *парови* менталитету и стању духа?...
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 4. #4
  Domaćin
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Pa to se zali ovim tvojima na vlasti,jednom je Vucic maltene to opravdao kao kome se ne svidja nek promeni kanal,dakle kada vlast i onaj ko treba ne reaguje,sta ostaje obicnom coveku,da gleda golotinju i Vucica.

 5. #5
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio bankai Pogledaj poruku
  Pa to se zali ovim tvojima na vlasti,jednom je Vucic maltene to opravdao kao kome se ne svidja nek promeni kanal,dakle kada vlast i onaj ko treba ne reaguje,sta ostaje obicnom coveku,da gleda golotinju i Vucica.
  па шта је Вучић крив и што народ масовно гледа те бљувотине и не мења канал?или што се девојчице и жене шетају полуголе?што завршавају по шиптарским и белосветским борделима? што цвета разврат и блудничење по Србији и што жене користимо ко наложнице?што се хвалимо ко ретардирани странцима како су нам *жене прелепе а ноћни живот најлуђи*?ми сами газимо Божје законе и сами на себе призивамо гнев Божји...немој само после *одакле поплаве и земљотреси,што смо сви овако слуђени и несрећни без обзира шта и колико пара имали*...хоће опет Вучић бити крив?
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 6. #6
  Domaćin
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  па шта је Вучић крив и што народ масовно гледа те бљувотине и не мења канал?или што се девојчице и жене шетају полуголе?што завршавају по шиптарским и белосветским борделима? што цвета разврат и блудничење по Србији и што жене користимо ко наложнице?што се хвалимо ко ретардирани странцима како су нам *жене прелепе а ноћни живот најлуђи*?ми сами газимо Божје законе и сами на себе призивамо гнев Божји...немој само после *одакле поплаве и земљотреси,што смо сви овако слуђени и несрећни без обзира шта и колико пара имали*...хоће опет Вучић бити крив?
  Kako zasto,jer ako se zalis na nesto,a Vucicu to ne smeta,jer eto narod to gleda,a narod to gleda jer nema sta drugo,ono sto mu mediji serviraju,ko je nadlezan za sve to?Ko brine o stanju nacije,bukvalno niko.
  Popljackali su ovu zemlju omogucili hrvatima da nam ovde gayduju,siptari da rade sta hoce i da se naseljavaju,oni su ti koji su nemoral doveli do vrhunca,pa cekaj sta ti mislis kada ovaj Vucic svojevremeno pokazuje zatvorsku kosulju za Dinkica i posle sa njim formira vladu,iako nije morao,sta to narodu govori.Oni su srpski narod ucinili robovima zapada,da mi u svojoj zemlji nemamo jednaka prava sa drugima,da svaka nacionalna manjina moze ovde da sere i radi sta hoce,da cigani imaju bukvalno veca prava od srba,i sta svi to vidimo i kome da se zalimo,kada i nemamo fakticki svoju drzavu,tuzno ali tako je.

  Mislim da ce doci dan kada ce narod reci stvarno sta misli,sada je nemocan ali videcemo dokle.
  Poslednji put ažurirao/la bankai : 11.05.2015. u 01:16

 7. #7
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  E, baš će polugole žene svet da upropaste. Polugoli muškarci ne smetaju nikako.
  Čak I goli da se skinete niko neće da vas siluje. I za to su biće, žene krive.

  Šovinisti.

 8. #8
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio bankai Pogledaj poruku
  Kako zasto,jer ako se zalis na nesto,a Vucicu to ne smeta,jer eto narod to gleda,a narod to gleda jer nema sta drugo,ono sto mu mediji serviraju,ko je nadlezan za sve to?Ko brine o stanju nacije,bukvalno niko.
  Popljackali su ovu zemlju omogucili hrvatima da nam ovde gayduju,siptari da rade sta hoce i da se naseljavaju,oni su ti koji su nemoral doveli do vrhunca,pa cekaj sta ti mislis kada ovaj Vucic svojevremeno pokazuje zatvorsku kosulju za Dinkica i posle sa njim formira vladu,iako nije morao,sta to narodu govori.Oni su srpski narod ucinili robovima zapada,da mi u svojoj zemlji nemamo jednaka prava sa drugima,da svaka nacionalna manjina moze ovde da sere i radi sta hoce,da cigani imaju bukvalno veca prava od srba,i sta svi to vidimo i kome da se zalimo,kada i nemamo fakticki svoju drzavu,tuzno ali tako je.

  Mislim da ce doci dan kada ce narod reci stvarno sta misli,sada je nemocan ali videcemo dokle.
  не знам зашто опет трпате Вучића и у ову тему ал кад већ помињеш народ- баш народ је тог Вучића и изабрао на изборима и има подршку већине истог тог народа да води државу па ми није баш јасно-који ти то виртуелни народ заступаш овим причама...ал ајде нек ти буде....
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 9. #9
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  E, baš će polugole žene svet da upropaste. Polugoli muškarci ne smetaju nikako.
  Čak I goli da se skinete niko neće da vas siluje. I za to su biće, žene krive.

  Šovinisti.
  не ради се о томе само....зна се како гледање полуголих жена утиче на мушкарце а баш се та мода,у складу са најнижим људским поривима,вештачкиу и форсира...осим што служи за распаљивање разврата и похоте,тј греха,служи и за растурање једине легалне пред Богом заједнице између мушкарца и жене а то је Света Тајна брака којом двоје постају једно....па смо као резултат те сатанске подвале зване *мода*,*еманципација*.*секс уалне слободе*...дошли до тоталног распада морала друштва где су се умножиле изопаченостсти какве нису биле ни у Содому и Гомору (које знамо како је Бог казнио...)..са *људске* стране посматрано-који ће неком мушкарцу истински таква *дијабола* у кући чије све све чари види и може да зна сваки незнанац на улици и која то не уме и НЕЋЕ да чува само за њега и његове очи?!?!и чиме тако обучена жена и може да се нада кад таквим својим понашањем *привуче* неког мушкарца?дугом браку?докле?док не дође нова полугхола на изволте?слобода кажете?једина истионска слобода,и мушкарца и жене,.јесте слобода од ропства сваком греху...а то се може само уз Божју помоћ...а то се може само уз чување Заповести Божјих...то се може само борбом против својих грехова и страсти а не распиривањем истих....мушкарци треба да се боре да не подлежу тим поривима,жене да се труде својим понашањем и моралом да их не подстичу....па се можда као друштво можемо надати Божјој милости и као појединци сопственом спасењу....
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 12.05.2015. u 23:49
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 10. #10
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  I žene imaju oči! Pa? Zašto muškarci ne nauče od žena čemu oči služe?

  I kakva ti je to rečenica ''šta će mu takva u kući''. Jel se to podrazumeva da kuća pripada muškarcu?
  A šta ako je kuća njena? Eto, kuća je njena i njemu takva u kući ne treba, pa može slobodno da ode
  na ulicu il negde u manastir da bi ne gledao.
  Velike gazde, zabalavile...

  Iskušenje ne služi da se potone u greh, već da čovek samog sebe pobedi. Umesto da pljujete po
  ženama, zahvalite Bogu što ima toliko iskušenja da u svakom trenutku možete da budete svesni
  svoje grešne prirode.

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  зато шо је обичај код православних срба да жена иде у кућу човека, узима његово презиме и његову славу и једног дана постане мајка, домаћица и стуб породице.
  а мамбо џамбо вуду буду у непал да се еманципује и трчкара гола до бола.

 12. #12
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio елаС Pogledaj poruku
  зато шо је обичај код православних срба да жена иде у кућу човека, узима његово презиме и његову славу и једног дана постане мајка, домаћица и стуб породице.
  а мамбо џамбо вуду буду у непал да се еманципује и трчкара гола до бола.
  Na tvoju nesreću to je samo običaj, a ne i jedina mogućnost.
  Poslednji put ažurirao/la svesnaglista : 13.05.2015. u 21:30 Razlog: baš me briga

 13. #13
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  I žene imaju oči! Pa? Zašto muškarci ne nauče od žena čemu oči služe?

  I kakva ti je to rečenica ''šta će mu takva u kući''. Jel se to podrazumeva da kuća pripada muškarcu?
  A šta ako je kuća njena? Eto, kuća je njena i njemu takva u kući ne treba, pa može slobodno da ode
  na ulicu il negde u manastir da bi ne gledao.
  Velike gazde, zabalavile...

  Iskušenje ne služi da se potone u greh, već da čovek samog sebe pobedi. Umesto da pljujete po
  ženama, zahvalite Bogu što ima toliko iskušenja da u svakom trenutku možete da budete svesni
  svoje grešne prirode.
  ја не з6нам да ли си свесна да си на пдф православље ас не на неком форуму где се боримо за женска или мушка *права*......дакле поента је да спасавамо душе и да не отежавамо једни другима тај ионако узак пут пун искушења..није ова сатанина понуда и обмана у виду моде и позива на разврат путем медија,часописа,филмова, т е л е визије....ништа друго него иста она јабука којом је преко Еве срушио и Адама и свргнуо их из Раја...опет модом маше том истом *јабуком* Адаму испред носа а Ева лакомислено верује да је то заправо,као и онда,нека брига и *борба за њена права и ослобођење*....старајмо се да опет као друштво не изазовемо гнев Божји својим безумним понашањем и гресима...јер је речено

  1." Чули сте како је казано старима: не чини прељубе[2]. А Ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу својему" (Мт. 5:27-28).
  2. "...Блуд и свака нечистота и лакомство да се и не спомиње међу вама, као што си доликује Светима... јер знајте ово, да ниједан блудник, или нечист, или лакомац, који је идолопоклоник, нема наслеђе у Царству Христа и Бога. Нико да вас не заварава празнимријечима; јер због тога долази гњев Божији на синове противљења" (Еф. 5:36).
  3. " Да не буде блуднице између кћери Израиљевијех, ни блудника између синова Израиљевих" (5. Мојс. 23:17).
  4. " Бјежите од блуда;јер сваки гријех који човјек учини ван тијела је; а који блудничи он своме тијелу гријеши" (1. Кор. 6;18). " Не знате лида су тјелеса ваша удови Христови? Хоћу ли, дакле, узети удове Христове и од њих начинити удове блуднице? Никако! Или не знате да ко се с блудницом свеже једно је тијело са њом? Јер је речено: биће двоје једно тијело" (1. Кор. 6:1516).
  5. " Или не знате даје тијело ваше храм Светога Духа Који је у вама, Којега имате од Бога, и нисте своји? Јер сте купљени скупо" (1. Кор. 6:19-20). Како да опоганим овај храм блудничењем?
  6. "Води рачуна о телу своме, као о храму Божијем, брини о њему као онај који ће једном васкрснути и положити Му рачуне за све што си учинио; када твоје тело задобије рану ти се бринеш и гледаш да га излечиш; тако се исто брини да се на дан васкрсења оно покаже као чисто" (Ава Исаије, упокојио се 370. године).[3]
  7. "Ако се осуђује и кажњава онај који се предаје блуду пре брака... утолико се пре осуђује и кажњава онај ко то чини након што је ступио у брак. Јер је овде двоструки и троструки преступ ... то је теже од свакога греха".[4]
  Poslednji put ažurirao/la jeremijabg : 13.05.2015. u 22:16
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 14. #14
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  Na tvoju nesreću to je samo običaj, a ne i jedina mogućnost.
  зато што се више не поштују предачки обичаји, данас због тога и имамо мамбо џамбо вуду муду буду еманциповану сплаварку

 15. #15
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  ја не з6нам да ли си свесна да си на пдф православље ас не на неком форуму где се боримо за женска или мушка *права*......дакле поента је да спасавамо душе и да не отежавамо једни другима тај ионако узак пут пун искушења..није ова сатанина понуда и обмана у виду моде и позива на разврат путем медија,часописа,филмова, т е л е визије....ништа друго него иста она јабука којом је преко Еве срушио и Адама и свргнуо их из Раја...опет модом маше том истом *јабуком* Адаму испред носа а Ева лакомислено верује да је то заправо,као и онда,нека брига и *борба за њена права и ослобођење*....старајмо се да опет као друштво не изазовемо гнев Божји својим безумним понашањем и гресима...јер је речено
  Ako smo da pdf Pravoslavlje, čemu onda ženomrzački i šovinistički komentari? To uopšte nije u duhu
  pravoslavlja.

  Citat Original postavio елаС Pogledaj poruku
  зато што се више не поштују предачки обичаји, данас због тога и имамо мамбо џамбо вуду муду буду еманциповану сплаварку
  Postoje i splavari. Pravoslavni. Koji su svoje stubove ostavili kod kuće ukopčane do grla,
  a po splavovima jure polugole čobanice. Lepi srpski običaji.

  Pravoslavlje je odličan splav za prelazak na drugu obalu, samo se mržnjom i borbom za prevlast
  ne stiže nikuda.
  Poslednji put ažurirao/la svesnaglista : 13.05.2015. u 23:01

 16. #16
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku


  Postoje i splavari. Pravoslavni. Koji su svoje stubove ostavili kod kuće ukopčane do grla,
  a po splavovima jure polugole čobanice. Lepi srpski običaji.

  Pravoslavlje je odličan splav za prelazak na drugu obalu, samo se mržnjom i borbom za prevlast
  ne stiže nikuda.
  зашто мрзиш православне мушкарце, што се не разведеш и нађеш неког далај ламу да те мази и пази

  толика мржња према православљу да немам речи

 17. #17
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Ne mrzim pravoslavne muškarce niti pravoslavne žene. Samo ne dozvoljavam da se na žene svali krivica
  za sva zla ovog sveta.

  Osim što ti ja nedostajem, pa bi da ćaskaš, ne vidim šta si uopšte na ovu temu imao da kažeš.
  Poslednji put ažurirao/la svesnaglista : 14.05.2015. u 00:10

 18. #18
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  да ниси у некој НВО?

 19. #19
  Poznat Ribar (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevo
  Poruke
  9.177
  Reputaciona moć
  335

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Bilo bi lepo da se ovde prikaže stvarno odevanje u vreme Hrista - ali iz pouzdanih izvora. Ne sa slika koje su rađene vekovima kasnije!
  Čovek je zaista slobodan samo ako se liši svojih predrasuda!

 20. #20
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku

  Osim što ti ja nedostajem, pa bi da ćaskaš, ne vidim šta si uopšte na ovu temu imao da kažeš.
  када се бавиш мом приватном православном српском животу
  ти мислиш да нисам видео шта си написала па преправила, а да те баш брига, па не би рекао

 21. #21
  Legenda svesnaglista (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  56.355
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  794

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio елаС Pogledaj poruku
  када се бавиш мом приватном православном српском животу
  ти мислиш да нисам видео шта си написала па преправила, а да те баш брига, па не би рекао
  Bavim se manje nego što se ti baviš mom privatnom budističkom srpskom životu.

  Nego, kada si već za NVO pitao. Naravno da jesam i to u vise NVO. Ova koja se
  tiče teme zove se ''Gole žene forumske''. Za početak koristimo izazovne avatare,
  polugole, sa srcima i leptirićima koji pršte na sve strane.

 22. #22
  Poznat Ribar (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevo
  Poruke
  9.177
  Reputaciona moć
  335

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Još jednom:

  Bilo bi lepo da se ovde prikaže stvarno odevanje u vreme Hrista - ali iz pouzdanih izvora. Ne sa slika koje su rađene vekovima kasnije!

  Koliko znam u to vreme je vladalo opšte siromaštvo, pa je takva bila i odeća, ako se o nekim krpicama kao odeći, uopšte i može govoriti.
  Čovek je zaista slobodan samo ako se liši svojih predrasuda!

 23. #23
  Primećen član
  Učlanjen
  26.03.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  756
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku
  Bavim se manje nego što se ti baviš mom privatnom budističkom srpskom životu.

  Nego, kada si već za NVO pitao. Naravno da jesam i to u vise NVO. Ova koja se
  tiče teme zove se ''Gole žene forumske''. Za početak koristimo izazovne avatare,
  polugole, sa srcima i leptirićima koji pršte na sve strane.
  знао сам, сигурно ти кандићка председница једног од тих нво
  у сваком случају боље да користите и такав полуголи аватар са срцима и лептирићима, него са том полуголом ћелавом будистичком карикатуром којом се узгред не може јасно прецизирати ни који је пол у питању

  и некако у тим нво често се тешко међу вашим члановима може дефинисати ко је мушко а ко је женско и вероватно у вама из таквих нво се крије огромна мржња према свему српском православљу које пропагира моралне вредности што је вама из тих нво стран појам.

 24. #24
  Poznat jeremijabg (avatar)
  Učlanjen
  13.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  9.927
  Reputaciona moć
  279

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio Ribar Pogledaj poruku
  Još jednom:

  Bilo bi lepo da se ovde prikaže stvarno odevanje u vreme Hrista - ali iz pouzdanih izvora. Ne sa slika koje su rađene vekovima kasnije!

  Koliko znam u to vreme je vladalo opšte siromaštvo, pa je takva bila i odeća, ako se o nekim krpicama kao odeći, uopšte i može govoriti.
  а поента таквог питања је?не разумем...све и да су сви ходали голи и боси тада (а нису сигурно зар не?...)..која је поента таквог питања заиста?па Господ је сишао да би се ми могли спасавати а не да би радили по старом тј по прохтевима пале људске природе....дао нам је домострој спасења и обновљења пале природе...да ускладимо речник са модерним материјалним потрошачким друштвом -добили смо *упутство за употребу од произвођача*...проблем је што се ми слепо држимо тих упутстава за наке глупости типа миксер и пегла али не и за ове најважније ствари за које је је далеко немерљивија штета ако изгубимо *право на рекламацију* ....
  једина борба коју водимо је борба на духовном плану..све остало су само последице....у тој борби једини Пут до победе јесте Господ Исус Христос!

 25. #25
  Poznat Ribar (avatar)
  Učlanjen
  30.07.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Smederevo
  Poruke
  9.177
  Reputaciona moć
  335

  Podrazumevano Re: Голотиња и дегенерација

  Citat Original postavio jeremijabg Pogledaj poruku
  а поента таквог питања је?не разумем...све и да су сви ходали голи и боси тада (а нису сигурно зар не?...)..која је поента таквог питања заиста?
  Koliko znam nisu baš ni bili daleko od toga da su bili goli i bosi!
  I pojava potpuno gole osobe u to vreme nije bivala neko čudo iz prostog razloga: nije svako imao šta da odene - tačnije da ponese!

  Kada se ima u vidu tadašnje stvarno stanje, malo je verovatno da je Isus zahtevao da žene pokrivaju glave, kada često nisu imale čime da pokriju druge delove tela!
  Čovek je zaista slobodan samo ako se liši svojih predrasuda!

Slične teme

 1. голотиња и уметност ...
  Autor W.A.S.P. u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 85
  Poslednja poruka: 14.02.2008., 16:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •