Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 63

Tema: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

 1. #1
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Баш сам се нешто мислио како нигде не можемо наћи истраживања јавног мњења...па рекох себи...они пајсери из НСПМ повремено раде истраживања. Ај' ћу бацим поглед, можда има неко ново.

  Кад оно стварно.

  http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog-mnjenja/srbija-april-2015-istrazivanje-javnog-mnjenja.html

  Истраживања јавног мњења
  Велико априлско истраживање „НСПМ“ - Обрнула кола низа страну?
  Ђорђе Вукадиновић
  недеља, 10. мај 2015.

  Да, рејтинг СНС је коначно почео да пада. Али немојте се прерано и претерано радовати.То још увек није драматичан пад, али јесте осетан и дефинитивно се не може подвести у оквир „статистичке грешке“.

  Практично, први пут после избора, заправо, први пут од јесени-зиме 2012. године, када је Александар Вучић извршио својеврсни таблоидно-безбедносни удар, маргинализовао председника Николића и премијера Дачића и ставио под контролу кључне државне ресурсе, његова популарност и популарност његове странке су у силазном тренду. Додуше, тај тренд је још увек благ, бројни су „умекшивачи“ којима се он покушава денфовати и још се не назире довољно снажна и уверљива политичка и персонална алтернатива.

  Уосталом, да се данас одржавају избори СНС би највероватније опет забележио убедљиву победу, а парламент изгледао тек незнатно другачије. Коалиција СПС-Палма-ПУПС би опет била ту негде, Демократе би биле нешто јаче – под условом да се још који пут не поцепају, а унутра би се вероватно нашли још радикали, ДСС и Двери.

  Па у чему је онда разлика? У томе што је ипак „лед кренуо“, што Вучићу средња оцена опада из истраживања у истраживање (број „јединица“ му је премашио број „петица“), и што више нема ни помена да – без драстичног повећања репресије и изван неких појединачних локалних избора на које се онда обруши сва режимска логистика – СНС може остваривати оне „педесет плус“ резултате, којима га још увек удворички часте поједини благонаклони истраживачи. Да је пад значајан не види се толико из коначног, прерачунатог процента (без неизјашњених), мада је и ових 42,4 поприлично мање у односу на оних 45, 46, 47, 48... од пре само пар месеци. Знатно већи и знатно болнији је пад када се гледа укупна бирачка популација, где је удео СНС-а опао на 25,5 одсто, док је тај проценат врло често ишао преко тридесет, па чак досезао и тридесет пет процената.

  Другим речима, јесте СНС (читај,Вучић) на прошломартовским изборима добио „нешто мање од половине од оне половине гласача који су изашли на изборе“, како су се тешили разочарани „грађанисти“. И јесу код куће остали махом гласачи тзв. „демократске опције“ – као и један део „патриота“, контузованих, али не и до краја скуваних вучиће(виће)вском пропагандом. Али то опет не значи да и медју апстинентима није било и неког процента латентних снс-оваца, или напросто оних који се у анкетама – а често и на изборима – углавном опредељују за актуелну власт. Дакле, Вучићев потенцијал је на врхунцу износио нешто око трећине укупног бирачког тела – док је сада сведен на четвртину. Што јесте веома много, али не и недостижно и непобедиво.

  Можда је важно напоменути да су, по свему судећи, они који су отишли – отишли дефинитивно. Односно, тешко је замислити политички или медијски хокус-покус којим би се могли повратити разочарани симпатизери напредњака. Наиме, не ради се овде о „нормалној“ политичкој динамици по којој после годину-две дана неминовно долази до одређеног засићења и власт почне да губи на популарности, па онда пред изборе опет мало „подложе“ и подигну температуру. Овде је власт у перманентној изборној кампањи, ложи се непрестано и кампања је практично све чиме се они баве. Зато осипање напредњачког гласачког тела није тако велико као што би се можда могло очекивати с обзиром на скромне и/или катастрофалне резултате – али и зато оно што се упркос тако агресивној кампањи осуло више практично нема никакаве шансе да се врати.

  Куда иду напредњачки гласови?

  А где одлазе ти напредњачки/Вучићеви гласови? Највише у апстиненцију. Један мањи проценат се вратио радикалима, а покоја мрвица отишла ДСС-у и Дверима. Ни када су се демократе осипале гласови нису одлазили директно СНС-у, већ у „беле листиће“ и апстиненте, а одатле куд који. (Узгред, ДС већ неколико месеци бележи континуирани раст, али је то више по основу преузимања-повратка Тадићевих гласача, а тек секундарно повратком из апстиненције дела њихових бивших присталица. Сем тога, свакодневна полемика са напредњацима и напади на ДС који одатле стижу главни су чувар и потпора демократског рејтинга – мада његов раст, готово извесно, не може бити такав да би могао Вучића озбиљно угрозити.)

  Да СНС кола полако крећу низбрдо може се уочити и из одговора на неколико лакмус-питања, која понекад чак поузданије од оног директног „да се следеће недеље одржавају избори, за коју странку бисте гласали“ указују на по власт неповољан тренд. Тачно половина (49,4 одсто) од укупног броја испитаника каже да данас живи горе него пре две године (свега 8,1 изјављује да живи боље), а готово 40 одсто мисли да ће у следећој години живети још горе. Да ће мера смањења плата и пензија донети очекивани резултат верује свега 22 одсто грађана (исти толики проценат је и оних који верују да ће следеће године живети боље), док чак 63 одсто (дакле, готово две трећине) у том погледу нема илузије.

  Упркос жестокој пропаганди, готово половина испитаника не верује у остварење пројекта „Београд на води“, две трећине се противи продаји Телекома (свега 20 одсто подржава), а када је реч о продаји земљишта то противљење достиже размере правог консензуса. И што је по власт посебно непријатно, међу те који се противе спада и већина гласача СНС-а и СПС-а. Наравно, нека будућа интензивна кампања испирања мозга може то противљење мало отупити (нарочито код старијих и мање образованих гласача који чине гро ЊЕГОВОГ бирачког тела), али при свакој таквој операцији је потребно уложити све више енергије за све скромнији учинак.

  Моћ режимске таблоидно-политичке пресије се понекад чини безграничном. Али у стварности ипак није тако. То се најбоље види на примеру питања везаног за хапшења и борбу против корупције. У децембру 2012. након Мишковићевог хапшења и експлозије Вучићевог рејтинга, половина свих испитаника је рекла да је то “коначно прави почетак борбе против корупције“, двадесетак посто је сматрало да је у питању „освета нових власти према члановима и финансијерима бивше власти“, а двадесетак процената се изјаснило да је реч о „скретању пажње са економских проблема и фактичког признавања независности Косова“. Следећих годину и по дана ти одговори, односно проценти су стајали као цементирани, да би се негде од прошлог лета почели мењати. Оних који мисле да је у питању „обрачун нових са старима“ је и даље двадесетак посто (тако се опредељује махом „про-жути“ део бирачког тела). Али је зато број оних који верују у борбу против корупције опао на 24,4 одсто – а то је, обратите пажњу – готово у проценат управо онолико колико је у овом априлском истраживању подржало СНС.

  Подршка ЕУ у драматичном паду, НАТО једноцифрен, подршка Русији стабилна

  Но, ма колико резултати који се тичу рејтинга странака и оцена личности били занимљиви, потенцијално су још важнији и индикативнији остали налази. Нарочито они који говоре о порасту незадовољства стањем у друштву и општој неверици у погледу будућности. Европска унија је у стрмоглавом паду, какав се не памти чак ни у Милошевићево време. Супротстављање трампи „Косово-за ЕУ“ је поново у порасту. А НАТО се, малте не, котира горе него онда кад нас је бомбардовао. Русија се и даље држи на високом нивоу, уз тек благо посртање након одустајања од „Јужног тока“. Али када је реч о стратешким геополитичким оријентацијама убедљиво највећи број испитаника оптира за режимску „и Русија и ЕУ“ варијанту, што се може тумачити како дубоким кореном и дугим трајањем оне мантре о „Србији између Истока и Запада“, тако и последицом недоследне спољнополитичке позиције и перфидне медијске стратегије актуелне власти.

  Интернет као вододелница између режимске и (пре)остале Србије

  Шта год да је у питању, чињеница је да спољна политика представља најбоље – или најмање лоше – оцењени сегмент ове власти (много бољи него што је, рецимо, оцењена економска политика, или способност владајућих кадрова). А убедјени европејци и русофили, са својим више или мање добрим аргументима у прилог неодрживости и неспроводивости такве политике у савременим условима могу само да се пуше и нервирају.

  У овом „не-политичком“ сету питања налази се и једно које се показује можда чак и пресудним за разумевање осталих „политичких“ резултата, па и српске политичке сцене у целини. Чак 47,7 одсто испитаника је изјавило да интернет „користи свакодневно“ док остали то чине „повремено“ (15,3) или не користе уопште (37 одсто). И то не би било нарочито интересантно да се анализом ставова ове две групације не открива једна дубока, структурна и готово непремостива подела на „две Србије“, темељнија од свих оних „идеолошких“ и вредносних поларизација на које смо навикли и око којих се писменији део Србије дели и препуцава више од две деценије.

  Из питања у питање – што је само делимично документовано у овде презентованом драфту – показује се да ставови грађана Србије суштински зависе од тога да ли свакодневно користе или не користе интернет. То наравно има везе са старошћу, тј. узрастом, као и образовним нивоом популације. Интернет, разуме се, претежно користе они млађи и образованији. Али то само по себи није толико пресудно колико је то чињеница (која, узгред речено, много говори о стању медија и квалитету информисања у Србији) да они који користе интернет имају могућност потпунијег, објективнијег и свестранијег информисања. И то се, заправо, показује као кључно. 2. #2
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Овде су последња два пасуса текста (нису стала у првом посту јер пост дозвољава 10 000 карактера)


  Вучићева – као и Дачићева – Србија, не рачунајући функционере и страначке „ботове“, интернет углавном не користи. А поготово га не користи да се са њега информише. С друге стране, када би бирачко тело чинили само они који интернет редовно користе СНС би био јака, али ни изблиза овако доминантна политичка групација, нити би Александар Вучић био овако доминантан лидер. Али, истовремено, управо тај део популације је и најсклонији апстиненцији и за разлику од оне технолошки неписменије напредњачке Србије много мање расположен за гласање и партиципацију у политичком животу.


  И шта би био закључак-сугестија-препорука за оног ко има амбицију да у догледној будућности покуша да угрози Вучићеву доминацију – не чекајући да се СНС поцепа, да му изумру гласачи, или Вучић умори од власти. Само су две могућности. Или (1) да се поклони по један лап-топ са интернет конекцијом за сваког пунолетног и иоле писменог становника Србије. Или (2) да се некако мотивише и мобилише онај, видели смо, замало већински, али изразито апатичан и неповерљив део бирачког тела, који је технолошки писмен, али слабо политички активан. При чему, поштено говорећи, није сасвим јасно која је од ове две реалнија и вероватнија опција.

 3. #3
  Buduća legenda 27E (avatar)
  Učlanjen
  09.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mirijevo2
  Poruke
  46.849
  Tekstova u blogu
  9
  Reputaciona moć
  677

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  ma budalastina, kao da je kontorla kljucnih drzavnih resursa za vreme dos rezima bila kako treba!? smesno

  naravno da domacin covek na vrhu drzave mora sve da zna, i svi da ga slusaju. kako drugacije
  dokle god pucaju puske na ljubinom grobu nemci nece proci,
  a kad prestanu znajte da na ljubinom gobu nema vise zivih proletera

 4. #4
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?
 5. #5
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?  - - - - - - - - - -


 6. #6
  Poznat sirmijum (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem
  Poruke
  8.065
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Nije to ništa čudno jer politika koju vode liči na TABLOIDE , GDE PRVO PROČITAŠ BOMBASTI NASLOV , a onda čitajući tekst vidiš da to nema veze sa naslovom , logikom i pameću .

  Tako ovi vladaju , prvo kaže biće bolje aprila 2013 , pa jeseni 2013 pa leta 2014 I ONDA SMANJI PLATE I PENZIJE u zimu 2015 , i onda ladno nakom par meseci izjavi da para ima i da će se povećati plate i penzije .

  PS sinoć je Pepe Grilo / vođa pokreta 5 zvezda / rekao za Rencija da ima TABLOIDNU politiku , to jest da ono što najavi nema veze sa nekim konkretnim potezima koji slede i da se radi nešto drugo a ne to šta je najavljeno "U NASLOVU" ...........

  reko da se vidi da ovaj naš nije jedini i da je to u stvari sve namešteno iz jedne kuhinje .....samo se menjaju imena država i političara a sve ostalo je isto
  Poslednji put ažurirao/la sirmijum : 10.05.2015. u 18:47

 7. #7
  Elita Smorisha (avatar)
  Učlanjen
  10.05.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  moj mali Svet i oko njega Kineski zid
  Poruke
  23.668
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  390

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Алтер_Его, браво за тему. Е ово је већ реално истраживање по коме СНС има 25-26 % с тим што сви остали имају јако мало, а има доста неизјашњених.

 8. #8
  Poznat sirmijum (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Srem
  Poruke
  8.065
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  ma budalastina, kao da je kontorla kljucnih drzavnih resursa za vreme dos rezima bila kako treba!? smesno

  naravno da domacin covek na vrhu drzave mora sve da zna, i svi da ga slusaju. kako drugacije
  Ti i dalje uporno izvrćeš činjenice ......niko nije rekao da je za vreme dosa bilo dobro , zato su i sišli sa vlasti kao što će i ovi zato što isto to rade ........u principu dos je ostao , samo je došao vućko sa tomom a sve ostalo je isto .

 9. #9
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio Urosiuss Pogledaj poruku
  Алтер_Его, браво за тему. Е ово је већ реално истраживање по коме СНС има 25-26 % с тим што сви остали имају јако мало, а има доста неизјашњених.
  Али тих 25 % је у опцији са 40 % неизјашњених. У тих 40 % неизјашњених стаје свашта. Дакле, стају и многи који би на изборима заокружили напредне (нпр. они што их политика не занима, али кад дође време за изборе, комшиница позове комшиницу да се прошетају до бирачког места, па заокружи само оног кога зна или оног за кога сви гласају).

  Наравно, међу тим неизјашњеним су у већој мери они који су опозиционо настројени, али једноставно немају кога да заокруже. Е сад, ако такви не буду имали кога да заокруже, неће ни изаћи на изборе у великом броју, те опет ових 25 % изјашњених се претвара у 40 % изборних.

  Зато ми је ипак релевантнији овај други графикон који напреднима даје 42,4 %, што је опет мање од некадашњих 48 изборних или 50 % из анкета. Поред тога, СПС, ПУПС, ЈС су подељени на три одвојене листе. Међутим, они иду у комбинацији. Ако направимо прости збир гласова ове три листе (а што не бисмо то радили) онда долазимо до закључка да на другом месту није ДС, већ СПС,ПУПС,ЈС.

 10. #10
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio Alter_Ego_ Pogledaj poruku
  Ова два графикона бисмо могли да упоредимо са графиконима са претходног истраживања од прошле зиме.

  Ако бисте (ипак) изашли на изборе, за коју странку бисте гласали? (са неизјашњенима)


  СНС 32.1%
  СПС 8.0%
  ДС 7.4%
  ДСС 2.9%
  СДС 2.6%
  Двери 2.3%
  СДП 2.3%
  СРС 2.2%
  ЛДП 1.8%
  ЈС 1.2%
  ЛСВ 1.0%
  СВМ 1.0%
  “Доста је било“ 0.5%
  ПУПС 0.2%
  НС 0.2%
  СНП 0.2%
  остали 1.4%
  не зна/ нема став 32.7%
  Укупно 100.0%

 11. #11
  Domaćin Фјодор (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.907
  Tekstova u blogu
  21
  Reputaciona moć
  1355

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Баш добро урађено истраживање, посебно ми се свиђају ове последње табеле и графикони који садрже два елемента.
  Наиме, кажу да је међу гласачима СНС и СПС најмање оних који користе интернет те да су гласачи и једне и друге странке већински против уласка у ЕУ.

  Интересантно је такође то да је скоро изједначен број оних који су за улазак и против уласка у ЕУ.

 12. #12
  Aktivan član Vercingetorix (avatar)
  Učlanjen
  24.06.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Gergovia
  Poruke
  1.630
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Ako je istrazivanje verodostojno zvuci ok po antiEU opcije. I radikali i DSS-Dveri bi usli u Skupstinu.

 13. #13
  Moderator sasasta (avatar)
  Učlanjen
  06.01.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  18.602
  Reputaciona moć
  369

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  mnogo nebitnih i malih partija koje ometaju uvid u jasnu sliku.

  2 eventualno 3 partije su ideal demokratske vlasti , tacno znas ko je kriv .

  mislim znas i ovde ali stranka od 120 poslanika svaljuje krivicu na stranku sa 5 .

  i uspeva joj.

 14. #14
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  29.169
  Reputaciona moć
  950

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  cinjenicno stanje
  http://www.youtube.com/watch?v=K-usSnOb3kM

 15. #15
  Veoma poznat Mickie (avatar)
  Učlanjen
  14.04.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.221
  Reputaciona moć
  524

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Anti-SNS i pro-SNS botovi, pristupite krljanju!
  Верить в наше время нельзя никому, порой даже самому себе. Мне - можно.

 16. #16
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Ту је и ново истраживање "Стратеџик маркетинга".


 17. #17
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  24.533
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1204

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Ovde mozemo videti da snage bivseg DOS-a (DS, DSS, LDP) imaju citavim 13,5 posto glasova, sto je neverovatno radnosna vest. Dace Bog da sve tri grupacije odu ispod cenzusa, a da rediluli, Stiroporasi i socijalisti udju u Vladu Narodnog Spasenja, i Srbija postane Ruska Gubernija.

 18. #18
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  37.021
  Reputaciona moć
  593

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Защо кажэш ДээСэС а мислиш на эСДээС?

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  24.533
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1204

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  DSS je isto ogavna partija koja je ucestvovala u promasenim privatizacijama. Moraju na Razanj.

  Ali mislim da im se sprema jos jedno cepanje uskoro.

 20. #20
  Veoma poznat DZOS (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NBgd
  Poruke
  13.656
  Reputaciona moć
  444

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio Mračak@ Pogledaj poruku
  DSS je isto ogavna partija koja je ucestvovala u promasenim privatizacijama. Moraju na Razanj.

  Ali mislim da im se sprema jos jedno cepanje uskoro.
  Nije valjda? Znaci ostace samo posteni i nekorumpirani. Odlicno! To je onda novi DSS sa kojim valja saradjivati.
  "Ко искрено љуби истину, слободу и отаџбину, слободан је и неустрашив као Бог
  а презрен и гладан као пас" Петар Кочић

 21. #21
  Domaćin crnicrnja (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.889
  Reputaciona moć
  124

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  rast popularnosti pokreta dveri puno ohrabruje i raduje

 22. #22
  Aktivan član
  Učlanjen
  02.04.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.614
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Kola odose niza stranu, a volovi ostadose?!

  Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?
  Kola odose niza stranu, a volovi ostadose?!

  Kazi nam, alter egonjo.

  _niemand_

 23. #23
  Ističe se Grammaton Cleric (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  2.087
  Reputaciona moć
  73

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio 27E Pogledaj poruku
  ma budalastina, kao da je kontorla kljucnih drzavnih resursa za vreme dos rezima bila kako treba!? smesno

  naravno da domacin covek na vrhu drzave mora sve da zna, i svi da ga slusaju. kako drugacije
  Само што то онда није демократија, него диктатура.
  ...they may take our lives, but they'll never take - OUR FREEDOM!

 24. #24
  Veoma poznat DZOS (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NBgd
  Poruke
  13.656
  Reputaciona moć
  444

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Nesto se kuva! Odjednom se daje znacaj poslednjem istrazivanju. Veceras je u udarnom dnevniku B92 bila tema "Uspon desnice" gde su sucelili Vladana Glisica iz Dveri i nekog tipa iz Vulinove stranke kao "levicara".
  Sada gledam sportsko-politicku emisiju na KCN koju vodi Dejan Andjus i prvih 15-tak minuta posvetio sirenju straha od "tih nekih dveri".
  "Ко искрено љуби истину, слободу и отаџбину, слободан је и неустрашив као Бог
  а презрен и гладан као пас" Петар Кочић

 25. #25
  Elita
  Učlanjen
  30.10.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  24.533
  Tekstova u blogu
  27
  Reputaciona moć
  1204

  Podrazumevano Re: Велико априлско истраживање НСПМ - Обрнула кола низа страну?

  Citat Original postavio DZOS Pogledaj poruku
  Nije valjda? Znaci ostace samo posteni i nekorumpirani. Odlicno! To je onda novi DSS sa kojim valja saradjivati.
  Ostace ovi sto kazu da je Hrvatska imala pravo na Knin.

Slične teme

 1. Odgovora: 70
  Poslednja poruka: 26.11.2008., 15:42
 2. Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 21.10.2008., 03:36
 3. ВЕЛИКО-СРПСКИ ХЕГЕМОНИЗАМ
  Autor opšte dobro u forumu Politika
  Odgovora: 94
  Poslednja poruka: 28.05.2008., 22:13
 4. Руминија стала на страну Србије
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 05.09.2007., 07:08
 5. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 18.10.2006., 03:43

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •