Problem sa tekst u div
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Problem sa tekst u div

  1. #1
    Nov član
    Učlanjen
    05.05.2015.
    Pol
    muški
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Problem sa tekst u div

    Imam 2 nerazbirlive probleme :
    jedan je kaj metnem teks u duv div se pomera a kad tekst pozicioniram absolute onda je sve u redu.
    drugi problem je da ne mogu stilizovati tekst i slika kako hocu evo vam moji kodovi pa ako moze neko da mi pomozi

    html:
    <body>

    <div class="div1">
    <img src="header.jpg"/>
    <ul id="nav">
    <li><a href="">home</a></li>
    <li><a href="">Galery</a></li>
    <li><a href="">about as</a></li>
    <li><a href="">portfolio</a></li>
    <li><a href="">Contact</a></li>
    </ul>
    <div class="div2"></div>
    <div class="div3">
    <img src="logo.jpg" align="left" />
    <p >Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed at ante. Mauris eleifend, quam a vulputate dictum, massa quam dapibus leo, eget vulputate orci purus ut lorem. In fringilla mi in ligula. Pellentesque aliquam quam vel dolor. Nunc adipiscing. Sed quam odio, tempus ac, aliquam molestie, varius ac, tellus. Vestibulum ut nulla aliquam risus rutrum interdum. Pellentesque lorem. Curabitur sit amet erat quis risus feugiat viverra.</p>
    </div>
    <div class="div4"></div>

    </div>

    </body>
    Css:
    .logo{
    width:100px;
    height:60px;
    margin-left:600px;
    margin-top:140px;
    position:absolute;
    }
    .logo img{
    width:100px;
    height:60px;
    }

    .div1 img {
    width:1000px;


    }
    #nav{
    width:100%;
    height:40px;
    list-style-type:none;
    background-color:#373333;
    text-align:center;
    }
    #nav li{
    display:inline-block;
    padding-left:5px;
    padding-right:5px;
    }
    #nav li:hover{
    background-color:#A29E9E;
    }
    #nav li a{
    color:white;
    text-decoration:none;
    line-height:40px;
    font-size:20px;
    }
    .div2{
    width:200px;
    height:750px;
    border:groove;
    border-radius:10px;
    margin-top:5px;
    display:inline-block;


    }
    .div3{
    width:570px;
    height:750px;
    border:groove;
    border-radius:10px;
    display:inline-block;

    }
    .div3 p{
    width:400px;
    position:relative;


    }
    .div3 img {
    width:100px;
    height:100px;
    position:relative;
    float:left;
    margin:10px;



    }

    .div4{
    width:204px;
    height:750px;
    border:groove;
    border-radius:10px;
    display:inline-block;
    }



  2. #2
    Poznat Lollol (avatar)
    Učlanjen
    03.09.2010.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Internet
    Poruke
    9.458
    Reputaciona moć
    314

    Podrazumevano Re: Problem sa tekst u div

    http://codepen.io/anon/pen/ZGbwbR

    Lako se stilizira font, ne znam zasto bi bio problem.
    Inace, morao sam da dodam float-ove, trenutno se to tako radi, iako nije najpravilnije resenje.

    Sustinski, ako zelis elemente jedan pored drugog, moras da im das float, u ovom slucaju float:left.
    Posle svih tih elemenata ti treba clearfix, tj. jedan div sa stilom "clear:both" da "ocistis" te floatove.
    Ako ne stavis clear:both nastaju problemi.
    Welcome to the Internet, I'll be your guide...

Slične teme

  1. HTML tabela i DIV CSS problem
    Autor red boy u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 24.12.2009., 13:13
  2. Softwerski problem
    Autor Dynamite u forumu Humor
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 27.04.2007., 09:53
  3. problem
    Autor jasna u forumu Hardver
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 22.04.2004., 22:26
  4. Splinter Cell problem !
    Autor AsSaSs1n u forumu Akcione igre
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 01.08.2003., 14:35
  5. problem - O2 Pocket PC
    Autor Petar u forumu Hardver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 01.06.2003., 08:32

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •