Словенска цивилизација мора да се уједини
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 52

Tema: Словенска цивилизација мора да се уједини

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.443
  Reputaciona moć
  2347

  Podrazumevano Словенска цивилизација мора да се уједини

  „Словенска цивилизација мора да се уједини“

  30. децембар 2014. Александар Конузин

  У Москви је 19. децембра одржан „Балканско-црноморски форум“ чија је главна тема била перспектива даљег развоја политичких, економских, културних и других веза балканског и црноморског региона. Експерти су се састали под покровитељством недавно основаног Балканског центра за међународну сарадњу, чији је председник бивши амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин. „Руска реч“ читаоцима преноси текст његовог обраћања учесницима форума. У свом говору Конузин се осврнуо на односе Србије и НАТО-а, као и на питања безбедности у Европи и потребу јачања узајамне помоћи словенских народа.
  Илустрација: Алексеј Иорш.

  Међународна ситуација је постала веома сложена. Иако смо мислили да је Хладни рат готов, испоставило се да је све време трајао, о чему је детаљно говорио председник Путин на својој прес-конференцији одржаној 18. децембра. Најбоља потврда је то што НАТО наставља тенденцију ширења и покушава да своје ресурсе што више приближи границама Руске Федерације.
  У Србији је недавно одржан омладински форум на коме је подржана идеја о приступању Србије НАТО-у. Према неким подацима, 18% Срба се изјаснило за приступање тој организацији. О овоме говорим јер се Русија, ради своје безбедности у Европи, мора борити против нових блоковских подела. Искрено се надамо да ће наши пријатељи подржати напоре Русије у том правцу и дубоко смо уверени да је безбедност изван блокова у интересу свих европских земаља, па и оних које су чланице НАТО-а.
  Председник Савета Европе Доналд Туск изјавио је да се у односима са Русијом мора дефинисати стратегија за годину дана унапред. Та стратегија ће, наравно, бити антируска. Зато се ми уздамо у наше пријатеље који су пре приступања Европској унији много пута тврдили: „Бићемо амбасадори Русије у ЕУ и помагаћемо вам!“. Желели бисмо да кроз друштвену делатност објединимо напоре у том правцу. Овом приликом још једном напомињем да Русија није против Европске уније, која је наш највећи економски партнер. Заинтересовани смо за равноправну сарадњу у заједничком интересу. На жалост, Европска унија има другачији став.

  „Срби треба мање да питају друге за мишљење“
  Доскорашњи амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Конузин, у ексклузивном интеревјуу за „Руску реч“ говори о руско-српским односима и резултатима свог мандата.

  Србији се сада постављају нови услови за приступање Европској унији. Немачка је одредила 11 услова, а између осталог од наших српских пријатеља се тражи да из устава избаце сваки помен Косова и Метохије као дела Републике Србије. Док сам био амбасадор у Београду, учеснике једне велике конференције сам упитао: „Да ли су све земље које приступају Европској унији дужне да спроводе јединствену и координисану политику? То је сасвим исправно: ако приступате некој међународној организацији, морате поступати као и остале њене чланице. Међутим, да ли ће Европска унија, пре него што одреди ту јединствену политику, повести рачуна о интересима који су од животне важности за вашу земљу? На пример, такво је питање територијалног интегритета Србије. Да ли ће га Европска унија узети у обзир или не? Ја знам одговор на то питање. А ви?“
  Ово питање је и даље отворено. Међутим, оно се не тиче само Србије и Косова. Када је Брисел онемогућио изградњу „Јужног тока“, да ли је узео у обзир интерес који су од овог гасовода имале Бугарска, Србија, Мађарска, Аустрија, Македонија, Босна и Херцеговина и остали наши партнери? Да ли је Европска унија о томе водила рачуна? Очигледно да није. Донета је политичка одлука да се тај пројекат по сваку цену онемогући. Сада се испоставило да Европска унија овакав потез није повукла самостално, него на инсистирање Вашингтона. Обраћамо вам се, као пријатељима, са предлогом да покренемо јавност у својим земљама и усагласимо друштвену активност! То је у интересу народа свих наших земаља.

  Иако смо мислили да је Хладни рат готов, испоставило се да је све време трајао.

  „Јужни ток“ је конкретан пример да земље Источне Европе овога пута, на жалост, нису довољно штитиле интересе сопственог народа. Српски политичари су говорили: питање Јужног тока се решава у Бриселу и Москви, па како они одлуче, тако ће и бити. Срби су се склонили у страну: а где је утицај јавности? Многи у Србији су ишчекивали изградњу гасовода, хиљаде људи и стотине компанија се надало да ће учествовати у том послу. Само за транзит гаса кроз своју територију Србија би добијала 400 милиона евра годишње. У то време сам био амбасадор Русије у Београду и сведок сам да нико ништа није учинио. Зашто? Ово вам говорим отворено, као пријатељима, јер морамо добро разумети једни друге ако намеравамо да тешње сарађујемо.
  Нашим бугарским пријатељима желим да кажем следеће: надам се да нисте изненађени што се многи у Русији сада веома критички односе према Бугарској. Раније о томе нисмо говорили из очигледних разлога. Сада када се у руској јавности помене Бугарска, људи се питају на којој је страни била у Првом и Другом светском рату и зашто је због Бугарске пропао тако важан пројекат за све словенске народе. Сада смо започели сарадњу са Турском. Да ли је Бугарима у интересу да Русија сарађује са Турском?
  У целој Европи, а посебно у Европској унији све чешће се чују оштре критике на рачун европске бирократије и Брисела. Летос је у часопису „Међународни живот“ објављен чланак саветника француске владе у коме он каже да Французи кипте од беса због бриселске бирократије. Недавно смо учествовали на конференцији „Нова Европа“ на којој су Французи, Италијани, Немци и Аустријанци говорили да треба изграђивати Европу држава, а не Европу региона. Не намеравам да овде изговарам велике речи, јер је Европска унија реалност и сви одлично знамо да ће се међународна заједница и у будуће интегрисати. Међутим, не можемо игнорисати жељу народа сваке земље да сачува свој државни суверенитет и национални идентитет. Русија штити управо свој државни суверенитет, национални идентитет и традиционалне вредности руског друштва. Хајде да размислимо и пронађемо начине за продубљивање сарадње у тој области. Какве су последице приступања Европској унији? Оне су вишеструке и различите. Не желим да кажем да је све лоше, али не може се рећи ни да Европска унија функционише савршено. Мислим да треба да разговарамо о томе шта можемо да учинимо да би сви имали користи од сарадње са Европском унијом, како земље које су њене чланице, тако и оне које то нису.


  Рачунамо на вас када је реч о санкцијама. Желео бих да вас подсетим: председник Путин је рекао да је одлука о увођењу санкција Русији незаконита и да није у складу са међународним правом. То нису празне речи. Међународне санкције до сада је углавном уводио Савет безбедности Уједињених нација, у складу са седмом главом Повеље УН којом се предвиђа увођење мера принуде. Санкције су последња мера пред оружану интервенцију. Обраћамо се својим пријатељима: хајде да се заједно боримо против тих незаконитих санкција, против тог нехуманог поступка према једној велесили и сталној чланици Савета безбедности УН. Ми знамо да вас на увођење санкција приморавају друге земље! Чак и земље које немају развијене односе са Русијом приморане су да нам уведу санкције.
  Размислимо о могућностима сарадње у хуманитарној сфери. Обратите пажњу на нове моралне норме које намеће Европа! Руско друштво категорички одбија да их прихвати, јер се залаже за очување традиционалних породичних односа и моралних вредности, као и за поштовање религије.
  Осврнућу се на још једно хуманитарно питање, а то је покушај да се уништи ћирилица. Сада се у Србији све више користи латиница. Неки су потпуно престали да пишу ћирилицом, а неки користе оба писма. Међутим, ћирилица је једна од заједничких одлика наше словенске цивилизације. Сви словенски народи обележавају Дан Ћирила и Методија. Хајде да то заједнички чинимо и у будуће! Требало би да Бугари, Срби и Македонци престану да се споре око Ћирила и Методија. Уместо разлика, потражимо сличности. Сада је прави тренутак да направимо заједничку платформу и одбранимо традиционалне вредности наше словенске цивилизације.


  Аутор је бивши амбасадор Руске Федерадије у Београду.

  +++++++++++++++++++
  Изванредан ауторски текст Александра Конузина - подржавам га од речи до речи... а ви ???
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Elita daxt (avatar)
  Učlanjen
  20.02.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  17.019
  Reputaciona moć
  380

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Tata Konuzin objasnio, treba ovo procitati nekoliko puta.
  ...

 3. #3
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.898
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1288

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Kad papski Sloveni to shvate počeće spas za planetu.
  zzz

 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.01.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.624
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Pappski sloveni ce shvatiti sigurno i to ce biti 45-og maja

 5. #5
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.898
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1288

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Rasejani Prorok Pogledaj poruku
  čekaj bre ko treba da se ujedini?
  Slovenska civilizacija.
  zzz

 6. #6
  BGHighlander nije na forumu
  jedini na celom forumu koji nije opštio ni samakar jednom forumašicom
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okupaciona zona Srbija
  Poruke
  13.448
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини


  Samo bez Poljaka i Hrvata, to su GMO "Sloveni"..nema od njih zdravih ljudi više nikad
  Za ostale ima šanse. Kulturni centar u Pragu, vojno-finansijski u Moskvi i idila od (mega)države.

  Sloveni ( i bez 50 mln Poljaka i nebitno malo Hrvata ) čine neuporedivo najveću grupu naroda u Evropi a njihov glas je marginalizovan zbog agresivnog i podmuklog delovanja Zapada.
  Samo da Rusija nekako "reši" Rumuniju ( zbog kopnene veze ) i glupave Ukrajince i biće to sjajno.

 7. #7
  Aktivan član AjdOdatleBre (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2015.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.124
  Reputaciona moć
  40

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Treba da se ujedini Pravoslavna Civilizacija, pod Ruskom Carskom Krunom i da vodi svet.

  Da bi se demokrtsko-komunističko-socijalističko-monarhističko-...-satanističke gadosti suzbile, jer već 100 godina nema Hrista među državama. Pravdu je branio SSSR, pa ako je on kao ateistički i često zlikovački "valjao", kako je samo ovo ostalo bilo zlo. Ne mogu ološi da vode svet, a da se ide napred (kao do sada).

  Hristor Vaskrse!

 8. #8
  Poznat
  Učlanjen
  19.09.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Kabul
  Poruke
  9.493
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Ujedinjenje Slavena je nemogucca stvar nakon ovog sukoba u Ukrajini. Ujedinjenje pravoslavaca mozda je mogucno mada ni za to se nema volje jer Crna Gora je dala nogu Rusiji a Ukrajina ne zeli pravoslavno ujedinjenje sa Rusijom.

 9. #9
  Buduća legenda buudala (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  48.898
  Tekstova u blogu
  29
  Reputaciona moć
  1288

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Mingo III Pogledaj poruku
  Ujedinjenje Slavena je nemogucca stvar nakon ovog sukoba u Ukrajini. Ujedinjenje pravoslavaca mozda je mogucno mada ni za to se nema volje jer Crna Gora je dala nogu Rusiji a Ukrajina ne zeli pravoslavno ujedinjenje sa Rusijom.
  Ma i vas islamske Slovene mi želimo u Slovenskoj civilizaciji.


  Veroispovest nije problem međ razumnim svetom.

  Problem je samo kad neko hoće da pobije trećinu, trećinu otera a trećinu prevede u svoju veru.
  zzz

 10. #10
  Берекин nije na forumu
  Бринем своју невољу,то ме весели!
  Elita Берекин (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  17.517
  Reputaciona moć
  536

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Mingo III Pogledaj poruku
  Ujedinjenje Slavena je nemogucca stvar nakon ovog sukoba u Ukrajini. Ujedinjenje pravoslavaca mozda je mogucno mada ni za to se nema volje jer Crna Gora je dala nogu Rusiji a Ukrajina ne zeli pravoslavno ujedinjenje sa Rusijom.
  црна Гора ће бити слатка земља муслимана, у којој ће се муслимани клањати...
  "како је до непрепознавања доведена суштина преваре"

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  10.05.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepa Njihova
  Poruke
  9.742
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини


 12. #12
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.993
  Reputaciona moć
  474

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  „Словенска цивилизација мора да се уједини“

  30. децембар 2014. Александар Конузин

  У Москви је 19. децембра одржан „Балканско-црноморски форум“ чија је главна тема била перспектива даљег развоја политичких, економских, културних и других веза балканског и црноморског региона. Експерти су се састали под покровитељством недавно основаног Балканског центра за међународну сарадњу, чији је председник бивши амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Конузин. „Руска реч“ читаоцима преноси текст његовог обраћања учесницима форума. У свом говору Конузин се осврнуо на односе Србије и НАТО-а, као и на питања безбедности у Европи и потребу јачања узајамне помоћи словенских народа.
  Илустрација: Алексеј Иорш.

  Међународна ситуација је постала веома сложена. Иако смо мислили да је Хладни рат готов, испоставило се да је све време трајао, о чему је детаљно говорио председник Путин на својој прес-конференцији одржаној 18. децембра. Најбоља потврда је то што НАТО наставља тенденцију ширења и покушава да своје ресурсе што више приближи границама Руске Федерације.
  У Србији је недавно одржан омладински форум на коме је подржана идеја о приступању Србије НАТО-у. Према неким подацима, 18% Срба се изјаснило за приступање тој организацији. О овоме говорим јер се Русија, ради своје безбедности у Европи, мора борити против нових блоковских подела. Искрено се надамо да ће наши пријатељи подржати напоре Русије у том правцу и дубоко смо уверени да је безбедност изван блокова у интересу свих европских земаља, па и оних које су чланице НАТО-а.
  Председник Савета Европе Доналд Туск изјавио је да се у односима са Русијом мора дефинисати стратегија за годину дана унапред. Та стратегија ће, наравно, бити антируска. Зато се ми уздамо у наше пријатеље који су пре приступања Европској унији много пута тврдили: „Бићемо амбасадори Русије у ЕУ и помагаћемо вам!“. Желели бисмо да кроз друштвену делатност објединимо напоре у том правцу. Овом приликом још једном напомињем да Русија није против Европске уније, која је наш највећи економски партнер. Заинтересовани смо за равноправну сарадњу у заједничком интересу. На жалост, Европска унија има другачији став.

  „Срби треба мање да питају друге за мишљење“
  Доскорашњи амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Конузин, у ексклузивном интеревјуу за „Руску реч“ говори о руско-српским односима и резултатима свог мандата.

  Србији се сада постављају нови услови за приступање Европској унији. Немачка је одредила 11 услова, а између осталог од наших српских пријатеља се тражи да из устава избаце сваки помен Косова и Метохије као дела Републике Србије. Док сам био амбасадор у Београду, учеснике једне велике конференције сам упитао: „Да ли су све земље које приступају Европској унији дужне да спроводе јединствену и координисану политику? То је сасвим исправно: ако приступате некој међународној организацији, морате поступати као и остале њене чланице. Међутим, да ли ће Европска унија, пре него што одреди ту јединствену политику, повести рачуна о интересима који су од животне важности за вашу земљу? На пример, такво је питање територијалног интегритета Србије. Да ли ће га Европска унија узети у обзир или не? Ја знам одговор на то питање. А ви?“
  Ово питање је и даље отворено. Међутим, оно се не тиче само Србије и Косова. Када је Брисел онемогућио изградњу „Јужног тока“, да ли је узео у обзир интерес који су од овог гасовода имале Бугарска, Србија, Мађарска, Аустрија, Македонија, Босна и Херцеговина и остали наши партнери? Да ли је Европска унија о томе водила рачуна? Очигледно да није. Донета је политичка одлука да се тај пројекат по сваку цену онемогући. Сада се испоставило да Европска унија овакав потез није повукла самостално, него на инсистирање Вашингтона. Обраћамо вам се, као пријатељима, са предлогом да покренемо јавност у својим земљама и усагласимо друштвену активност! То је у интересу народа свих наших земаља.

  Иако смо мислили да је Хладни рат готов, испоставило се да је све време трајао.

  „Јужни ток“ је конкретан пример да земље Источне Европе овога пута, на жалост, нису довољно штитиле интересе сопственог народа. Српски политичари су говорили: питање Јужног тока се решава у Бриселу и Москви, па како они одлуче, тако ће и бити. Срби су се склонили у страну: а где је утицај јавности? Многи у Србији су ишчекивали изградњу гасовода, хиљаде људи и стотине компанија се надало да ће учествовати у том послу. Само за транзит гаса кроз своју територију Србија би добијала 400 милиона евра годишње. У то време сам био амбасадор Русије у Београду и сведок сам да нико ништа није учинио. Зашто? Ово вам говорим отворено, као пријатељима, јер морамо добро разумети једни друге ако намеравамо да тешње сарађујемо.
  Нашим бугарским пријатељима желим да кажем следеће: надам се да нисте изненађени што се многи у Русији сада веома критички односе према Бугарској. Раније о томе нисмо говорили из очигледних разлога. Сада када се у руској јавности помене Бугарска, људи се питају на којој је страни била у Првом и Другом светском рату и зашто је због Бугарске пропао тако важан пројекат за све словенске народе. Сада смо започели сарадњу са Турском. Да ли је Бугарима у интересу да Русија сарађује са Турском?
  У целој Европи, а посебно у Европској унији све чешће се чују оштре критике на рачун европске бирократије и Брисела. Летос је у часопису „Међународни живот“ објављен чланак саветника француске владе у коме он каже да Французи кипте од беса због бриселске бирократије. Недавно смо учествовали на конференцији „Нова Европа“ на којој су Французи, Италијани, Немци и Аустријанци говорили да треба изграђивати Европу држава, а не Европу региона. Не намеравам да овде изговарам велике речи, јер је Европска унија реалност и сви одлично знамо да ће се међународна заједница и у будуће интегрисати. Међутим, не можемо игнорисати жељу народа сваке земље да сачува свој државни суверенитет и национални идентитет. Русија штити управо свој државни суверенитет, национални идентитет и традиционалне вредности руског друштва. Хајде да размислимо и пронађемо начине за продубљивање сарадње у тој области. Какве су последице приступања Европској унији? Оне су вишеструке и различите. Не желим да кажем да је све лоше, али не може се рећи ни да Европска унија функционише савршено. Мислим да треба да разговарамо о томе шта можемо да учинимо да би сви имали користи од сарадње са Европском унијом, како земље које су њене чланице, тако и оне које то нису.


  Рачунамо на вас када је реч о санкцијама. Желео бих да вас подсетим: председник Путин је рекао да је одлука о увођењу санкција Русији незаконита и да није у складу са међународним правом. То нису празне речи. Међународне санкције до сада је углавном уводио Савет безбедности Уједињених нација, у складу са седмом главом Повеље УН којом се предвиђа увођење мера принуде. Санкције су последња мера пред оружану интервенцију. Обраћамо се својим пријатељима: хајде да се заједно боримо против тих незаконитих санкција, против тог нехуманог поступка према једној велесили и сталној чланици Савета безбедности УН. Ми знамо да вас на увођење санкција приморавају друге земље! Чак и земље које немају развијене односе са Русијом приморане су да нам уведу санкције.
  Размислимо о могућностима сарадње у хуманитарној сфери. Обратите пажњу на нове моралне норме које намеће Европа! Руско друштво категорички одбија да их прихвати, јер се залаже за очување традиционалних породичних односа и моралних вредности, као и за поштовање религије.
  Осврнућу се на још једно хуманитарно питање, а то је покушај да се уништи ћирилица. Сада се у Србији све више користи латиница. Неки су потпуно престали да пишу ћирилицом, а неки користе оба писма. Међутим, ћирилица је једна од заједничких одлика наше словенске цивилизације. Сви словенски народи обележавају Дан Ћирила и Методија. Хајде да то заједнички чинимо и у будуће! Требало би да Бугари, Срби и Македонци престану да се споре око Ћирила и Методија. Уместо разлика, потражимо сличности. Сада је прави тренутак да направимо заједничку платформу и одбранимо традиционалне вредности наше словенске цивилизације.


  Аутор је бивши амбасадор Руске Федерадије у Београду.

  +++++++++++++++++++
  Изванредан ауторски текст Александра Конузина - подржавам га од речи до речи... а ви ???
  Podržavam ga i ja, ali Libar će ti reći da je i on za ujedinjenje svih Slovena, ali pod Vatikanom.
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 13. #13
  Elita markojunk (avatar)
  Učlanjen
  20.07.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Блајбург
  Poruke
  21.589
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Libar Pogledaj poruku
  Ne,hvala !
  Ви сте дегенерисани отпад од великог рода, то би било као да покушавамо да уградимо канцер у тело.

 14. #14
  Lesandar nije na forumu
  An Unexpected Force Which Suddenly Appears and Resolves the Matter
  Elita Lesandar (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.993
  Reputaciona moć
  474

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Libar Pogledaj poruku
  Ne,hvala !
  Šta , ne hvala ? Zar to nije bila ideja Vatikana?
  "Velika seoba Slovena" i autohtonost Albanaca na Balkanu su lice i naličje iste "medalje" .

 15. #15
  BGHighlander nije na forumu
  jedini na celom forumu koji nije opštio ni samakar jednom forumašicom
  Veoma poznat
  Učlanjen
  29.11.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Okupaciona zona Srbija
  Poruke
  13.448
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Libar Pogledaj poruku
  Ne,hvala !
  ...........
  Citat Original postavio BGHighlander Pogledaj poruku
  Samo bez Poljaka i Hrvata, to su GMO "Sloveni"..nema od njih zdravih ljudi više nikad
  Za ostale ima šanse. Kulturni centar u Pragu, vojno-finansijski u Moskvi i idila od (mega)države..

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  17.04.2015.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Србија
  Poruke
  1.311
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  А са киме да се уједнини када сви потичу од нас Срба?

 17. #17
  Primećen član saschap (avatar)
  Učlanjen
  05.03.2013.
  Pol
  muški
  Poruke
  566
  Reputaciona moć
  30

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  politicari odlucuju a ne narod. ako evropa i amerika daju 100 miliona evra dacicu i vucicu, ocigledno je da ce srpska politika raditi u interesu amerike.

 18. #18
  Primećen član антиимперијалиста (avatar)
  Učlanjen
  29.11.2014.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ниш
  Poruke
  755
  Reputaciona moć
  25

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Били смо Југословени па смо завршили како смо завршили тако да сви словени да се уједине то би била вештачка творевина без великих чистки и чврсте руке то не може се остварити никад...

 19. #19
  Buduća legenda
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.016
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Не постоји никакава јединствена "Словенска цивилизација", нити је икада постојала. На Балкану су на пример измешани Словени и староседеоци Балкана - Илири, док су на пример Руси помешани са Викинзима и Германима. Термин је веома глуп.

  - - - - - - - - - -

  Citat Original postavio антиимперијалиста Pogledaj poruku
  Били смо Југословени па смо завршили како смо завршили тако да сви словени да се уједине то би била вештачка творевина без великих чистки и чврсте руке то не може се остварити никад...
  Југословени су друго нешто. То не треба бркати. Југославија је као држава постојала скоро читав век. У том и таквом државном оквиру је рођено и одрастало много нас, а међу којима има и нас који се и даље осећамо и изјашњавамо на пописима становништва као Југословени.
  Но то нема везе са [прото]фашистичком идејом о "јединственој" "Словенској цивилизацији", а коју би предводио Кремљ.
  Poslednji put ažurirao/la комшија : 01.05.2015. u 06:14

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  30.03.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  39.016
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio saschap Pogledaj poruku
  politicari odlucuju a ne narod. ako evropa i amerika daju 100 miliona evra dacicu i vucicu, ocigledno je da ce srpska politika raditi u interesu amerike.
  Па што не дају Руси него нам чак и наш домаћи гас продају скупље него што продају свој гас Молдавији?

 21. #21
  Aktivan član $zloduh (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2014.
  Pol
  muški
  Poruke
  1.739
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Ovaj Konjuzin je mnogo digao rep.
  Sve mi se javlja da će uskoro netragom nestati u režiji velikog fašističkog vožda Putlera.

 22. #22
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  108.443
  Reputaciona moć
  2347

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio комшија Pogledaj poruku
  Па што не дају Руси него нам чак и наш домаћи гас продају скупље него што продају свој гас Молдавији?
  Ко то каже??? Задригла мангулица-Чанак или неко нормалан???
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 23. #23
  Buduća legenda Alter_Ego_ (avatar)
  Učlanjen
  02.12.2012.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Страдија
  Poruke
  36.471
  Reputaciona moć
  585

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Libar Pogledaj poruku
  Ne,hvala !

 24. #24
  Domaćin Гамбино (avatar)
  Učlanjen
  25.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БГД
  Poruke
  4.679
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio Mingo III Pogledaj poruku
  Ujedinjenje Slavena je nemogucca stvar nakon ovog sukoba u Ukrajini. Ujedinjenje pravoslavaca mozda je mogucno mada ni za to se nema volje jer Crna Gora je dala nogu Rusiji a Ukrajina ne zeli pravoslavno ujedinjenje sa Rusijom.
  Словенски савез има места чак и за хрватске неоусташе и украјинске неонацисте, али за вас словенске потурице нема места !!!
  Матео Салвини ''Северна лига'' ''Lega Nord'' !!! Хајнц-Кристијан Штрахе ''Слободарска партија Аустрије'' ''FPÖ'' !!! Марин ле Пен ''Национални фронт'' !!!

 25. #25
  Domaćin
  Učlanjen
  01.05.2012.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.058
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Словенска цивилизација мора да се уједини

  Citat Original postavio НецаШмеца Pogledaj poruku
  А са киме да се уједнини када сви потичу од нас Срба?
  kad si vec pri tome, onda se namece pitanje jesu li srbi uopste sloveni, tako da ....
  nego, da li pravilno reci "slovenska civilizacija" ili "slovenska kultura", posto ipak mislim da se ovde radi o jednoj kulturi a ne o civilizaciji
  "Ne branimo se od tuđeg zla, zlom u sebi."

  Patrijarh Pavle

Slične teme

 1. Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 10.05.2007., 13:22
 2. Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 26.03.2007., 01:19
 3. Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 01.03.2007., 14:13
 4. Србија мора у Европу!
  Autor Alekasandar2 u forumu Politika
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 18.01.2007., 13:57
 5. ЦИВИЛИЗАЦИЈА 3
  Autor Цар Душан u forumu Video igre
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 09.03.2005., 16:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •