ГУДЕНУС: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: ГУДЕНУС: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи

 1. #1
  Domaćin Гамбино (avatar)
  Učlanjen
  25.07.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  БГД
  Poruke
  4.678
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano ГУДЕНУС: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи

  ГУДЕНУС ЗА КУРИР: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи, а не Албанци!

  АУСТРИЈА12:00, 22.04.2015.Аутор: Драгана Миленковић,Фото: Марина Лопичић


  Грађани Косова не би смели да добијају азил. Тамо, колико знам, није рат и нису прогнани. Тамо се руше цркве и хришћани, Срби, су ти који су прогнани


  Јохан Гуденус

  БЕОГРАД - "Београд ми се јако допада. Овде увек радо дођем. Много сте пропатили, али и даље имате честитости и доброте у себи", каже у интервјуу за Курир Јохан Гуденус (Јоханн Гуденус), шеф Слободарске партије Аустрије (ФПÖ) у бечком покрајинском и градском парламенту.

  Гуденус и његова партија последњих месеци оштро критиикују санкције ЕУ Русији, али и политику Аустрије према странцима, пре свега због прихвата великог броја избеглица, лошег процеса интеграције и јачања муслиманског екстремизма. С друге стране, у Бечу су најжешћи критичари владајуће црвено-зелене коалиције којој су највећа претња на покрајинским и градским изборима у октобру.

  Представник Привредне коморе Аустрије у Москви Дитмар Фелнер (Диетмар Феллнер) изјавио је да се Русија добор носи са санкцијама и да је стање у руској привреди добро. Коме, онда, највише штете санкције? Каква је ситуација у Аустрији и да ли сте пронашли алтернативна тржишта?

  Сигурно да је штета у Аустрији огромна. Наша месна индустрија и наши пољопривредници имају велике штете. Наравно да се тражи алтернатива, али то не иде тако брзо. Русија има могућности преко земаља БРИКС-а да пласира робу, а и рубља се полако опоравља. Довели су Русију до тога да сада црпи своје ресурсе и показало се да може сама. Санкције су имале за циљ да ослабе Европу и то је од почетка био циљ Америке. ЕУ као продужена рука НАТО овде ради за НАТО и САД. Европски политичари прате америчку НАТО политку, немају своје мишљење. Шта да очекујемо од ЕУ када су 25 од 28 чланица ЕУ уједно и чланице НАТО пакта. Аустријски канцелар када би се држао Устава, држао би се и неутралности.

  Када је са Косова кренуо талас грађана који су намеравали да траже азил и у Вашој земљи, поручили сте им да траже азил од Америке, зашто?

  Грађани Косова не би смели да добијају азил. Тамо, колико знам, није рат и нису прогнани. Тамо се руше цркве и хришћани, Срби, су ти који су прогнани. Не видимо разлог зашто би неко напуштао Косово и долазио у Европу. По Женевској конвенцији зна се ко је прогнан и избеглица, људи са КиМ нису прогнани, они траже економску стабилност. И ако ти људи желе економску стабилност, онда треба да иду у Америку, јер је САД кумовала овоме што им се догађа и нека тамо траже благостање.

  Међу многобројним тражиоцима азила има и муслиманских екстремиста?

  Постоје људи који се зову избеглице и азилати и међу њима има заиста угрожених, али има и радикалних исламиста. Посебно велики проблем су они који оду на ратиште па се врате у Аустрију. Разне службе их прате. Аустрија треба да покаже храброст и да, ако се мора, поново затвори границе и каже да не може да уђе ко хоће, него кога ми хоћемо и ко је нама потребан. Аустријска политика азила је добро позната. Увек смо показивали велико срце, посебно током кризе на Балкану и рата у бившој Југославији. Наш брод је сада пун. Није мали број људи који живи у Аустрији, а који се смрзава и нема за комуналије, живи у сиромаштву. Онда дођу такозвани азиланти који спавају у хотелима са три звездице. Наше питање је зашто ти људи који беже не траже азил у Саудијској Арабији или Турској, а не код нас! Иза свега тога су организоване банде које зарађују више новца него било која нарко-мафија или трговци белим робљем.


  Донет је нови закон о исламу. Толико се о томе причало, има ли конкретних ефеката?

  Влада је хтела да покаже како је чврста и јака и како ће контролисати екстремне муслимане, али није тако. У једном пасусу стоји да стране организације и државе не смеју да финансирају џамије у Аустрији, али ми знамо да новац може и другим каналима да стиже, тако да ништа није решено. Проблем и даље постоји. Постоје статистике које говоре да ће се временом структура европске популације променити. Треба помоћи европским породицама, да им се да подршка, ако се то не деси, знамо шта нас чека. Себастијан Курц и Ангела Меркел су скоро изјавили да је ислам део Европе. Ми кажемо не, ислам није део Европе и није европска религија. Ми не европеишемо ислам, већ се Европа исламизује и то је велики проблем.

  Аустријски угоститељи побунили су се против најављеног закона по коме ће од 2018. бити забрањено пушење у свим локалима.

  Декларисани сам непушач. Често ми дувански дим иде на живце, али овде се ради о слободи избора и о слободи гастронома да одлуче да ли ће правити пушачки или непушачки локал. Човек треба сам о својој слободи да одлучује. То ће бити јако штетно за угоститеље. Ако је мени локал презадимљем, изаћи ћу из њега, ту наравно газда мора да зна да губи непушаче, али то је његова одлука и рачуница. Прича око забране пушења је увод у друге забране и скретање пажње са проблема исламизма и салафизма у Аустрији. То су ствари које треба забранити.

  Толико људи хвали Беч, према релевантним истраживања, то је најбољи град за живот на свету, само ви из Слободарске партије га кудите. Шта то, по вама, не ваља у Бечу?

  Беч је заиста један предиван град и ми га волимо. У међународним поређењима јесте добростојећи и сигурно људима са стране није јасно како то да једна аустријска странка критикује Беч. Ми критикујемо градску и покрајинску власт. Ако се Беч пореди са другим европским градовина, онда је бољи. Али ако поредим Беч сада и пре 20 година, од како је градоначелних Хојпл дошао, онда то није исти град. За то време, ако узмемо дугове града, здравство, просвету, комуналије, интеграцију, све је лошије! То је наша критика, кад смо у врху треба да будемо у врху, а не да падамо. Последњих осам година дуг Беча је честворстуко повећан и тренутно износи минимум 10 милијарди евра. Последњих 5 година комуналије су скочиле за 30 одсто. Паркирање, порез за власнике аутомобила. Чак 400.000 људи живи на рубу сиромаштва. Због нашег социјалног уређења другачије је сиромаштво у Србији, другачије код нас. Код нас су ти људи колико-толико збринути, имају минимум за нормалан живот, али то није утеха. Свако од њих мора да плати стан, комуналије, воду, струју. Градска власт је пре две године укинула субвенције људима који живе испод граница нормале. То је 6 милиона евра, што је смешно у односу на 12,5 милијарди евра колики је буџет Града. А Град онда организује Лајф бол који кошта 800.000 евра.  А шта ФПÖ нуди Бечлијама?

  Све више фирми напушта Беч. Више предузећа одлази него што долази. Ми желимо да се тај тренд промени. Нове фирме су нова радна места, самим тим и више пара се троши и подстиче привреда. Треба смањити порезе. То је веома важно, људи су преоптерећени порезима што утиче на куповну моћ. У исто време образовни систем је катастрофалан. Чак 30-40 одсто ђака не зна правилно да чита и пише. Самим тим то утиче на низак ниво образовања. Ту се види колико се мигранти, пре свега исламског порекла, тешко интегришу. У исто време, 80 одсто затвореника у аустријским затворима чине странци, од чега су 30 одсто муслимани. То су све ствари о којима Хојпл и градска власт не размишљају или не желе да виде. У исто време владајућа коалиција је разгранала веома нетранспаренту мрежу агенција и фирми које добијају велики новац од Града. Нико не зна шта те агенције раде и зашто тај новац иде баш њима. А, онда на другој страни укину 6 милиона субвенција за најсиромашније Бечлије!  Србин имаће велике шансе да уђе у бечки парламент
  Девојка вам је Српкиња, то с поносом истичете, да ли ћете се у предизборној кампањи обраћати и Србима који живе у Бечу?.
  Нажалост, Срби у Бечу су делимично незаинтересовани за изборе, али колико их ми ценимо као своје суграђане говори и чињеница да ће један Србин бити на листи наше партије за посланика у бечком парламенту. И открићу вам и то да ће бити на довољно високој позицији да добије реалне шансе да уђе у парламент.

  http://www.kurir.rs/austrija/gudenus-za-kurir-srbi-sa-kosova-su-prognani-i-oni-treba-da-dobiju-azil-u-evropi-a-ne-albanci-clanak-1751881
  Матео Салвини ''Северна лига'' ''Lega Nord'' !!! Хајнц-Кристијан Штрахе ''Слободарска партија Аустрије'' ''FPÖ'' !!! Марин ле Пен ''Национални фронт'' !!! 2. #2
  Iskusan petar_z (avatar)
  Učlanjen
  04.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  beograd
  Poruke
  5.296
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: ГУДЕНУС: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи

  Uvlaci se Srbima da bi glasali za njega.

 3. #3
  Domaćin
  Učlanjen
  01.01.2014.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Srbija
  Poruke
  3.641
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ГУДЕНУС: Срби са Косова су прогнани и они треба да добију азил у Европи

  Covek je u pravu i dobro je da se Evropa budi.

Slične teme

 1. СРБИ СА КОСОВА СТАЛИ УЗ ДРЖАВУ
  Autor Бели Анђео u forumu Politika
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 28.08.2012., 01:24
 2. Odgovora: 98
  Poslednja poruka: 06.03.2012., 01:33
 3. Odgovora: 86
  Poslednja poruka: 20.11.2011., 13:27
 4. Срби са Косова хоће у скупштину
  Autor nojkic_problem u forumu Politika
  Odgovora: 87
  Poslednja poruka: 11.11.2011., 19:35
 5. Odgovora: 168
  Poslednja poruka: 24.01.2011., 22:09

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •