FR: Terorista hteo da napadne crkve

IZVOR: B92

Pariz -- Francuska policija je uhapsila neimenovanog 24-godišnjaka pod optužbom da je planirao terorističke napade na crkve u Parizu.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev je naveo da je uhapšeni osumnjičen i za ubistvo 32-godišnje instruktorke fitnesa. Uhapšen je, pošto je navodno sam sebe ranio vatrenim oružjem, a potom pozvao Hitnu pomoć.

Za sada nije zvanično objavljeno ime niti nacionalnost teroriste, ali je navedeno da je student računarstva, da je živeo nekoliko godina u Francuskoj, kao i da se pod prismotrom policije nalazi od prošle godine.

Francuski mediji navode da je u stanu i automobilu uhapšenog pronađena velika količina oružja, a takođe nezvanično se navodi da se radi o Sidu Ahmedu Glamu, poreklom iz Alžira.

On se pod prismotrom policije nalazio pošto je planirao odlazak u Siriju, ali je promenio plan i potom otputovao u Tursku.

Francuske bezbednosne snage su u stanju pripravnosti od početka godine kada su se dogodili teroristički napadi na redakciju magazina Šarli ebdo i jednu jevrejsku prodavnicu u Parizu.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=04&dd=22&nav_category=78&nav_id=983483

Французи ако мисле да опстану морају што пре да врате муслимане одакле су дошли.