Ево зашто не треба вакцинисати дете
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Ево зашто не треба вакцинисати дете

 1. #1
  KOLEGA IVAN je trenutno na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  8.064
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  226

  Exclamation Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Примаријус др сци. медицине Тодор Јовановић, за Геополитику одговара на питања о неопходности обавезне вештачке имунизације становништва Србије
  Вакцине су узрок многих болести

  Да ли вакцинисати дете? Ово питање све чешће постављају родитељи широм Србије, јер до њих допиру гласови, пре свега у слободним електронским медијима, о све чешћим нежељеним последицама и болестима које изазивају вакцине, а свима њима који се противе имунизацији деце прети висока новчана казна. Заговорници вакцинације тврде да је реч о намерно пласираним дезинформацијама, те да је вештачка имунизација преко потребна како би се становништво сачувало од хроничних и акутних болести. Коме дати за право?vakcinacija-djece

  Са прим. др сци. медицине Тодором Јовановићем, имунологом и вирусологом, специјалистом интерне медицине, творцем тодоксин препарата, научником светског гласа и добитником многих међународних признања, разговарали смо о оправданости систематске вакцинације становништва. Др Јовановић посветио је свој дугогодишњи научноистраживачки рад разумевању метаболичких и имунолошких процеса у људском организму. Аутор је више књига и студија из области медицинских наука.

  Уважени др Јовановићу, полемика која је у току, за и против вакцинације, повлачи са собом кључно питање, да ли је вештачка имунизација преко потребна како би се спречило обољење и умирање од тешких болести?

  - Систематске вакцинације у данашње време не могу бити никако оправдане. Данашња медицина углавном се не бави болесницима, већ болестима, и можемо говорити о вакциноманији, јер се вештачка имунизација примењује масовно, без адвекватне селекције и индивидуализације. Од првих дана живота децу подвргавамо вакцинацијама и ревакцинацијама. Даје им се вакцина BCG (против туберколозе), па им се после 42 дана убризгава најопаснија полио вакцина…

  Молим Вас, застаните мало… Зашто је како рекосте полио вакцина толико опасна? Зашто се и даље упорно спроводи масовна вакцинација против многих заразних болести који су одавно ерадиковане, као што је случај са дечјом парализом?

  – Ово обољење изузетно је ретко, а према подацима СЗО од пре неколико година, случајеви дечје парализе забележени су само у четири земље: Нигерији, Индији, Пакистану и Авганистану. Савршену вакцину против дечје парализе с мртвим вирусима развио је 1955. др Џонас Салк. Затим је 1959. др Алберт Сејбин осмислио начин да убаци ослабљене полио вирусе у људе. Назвао ју је орална вакцина са живим вирусима против дечје парализе. Чим се Сејбинова вакцина појавила на тржишту, избила је у први план, а Салкова је била потиснута. Милиони људи прихватило је не само ослабљене полио вирусе, него и стране протеине, клице и вирусе који су се налазили у бачвама фармацеутске компаније – произвођача вакцине. Примена полио вакцине почела је средином педесетих година прошлог 20. века. Од тада је уследио тако упечатљив пораст број случајева дечје парализе, да влада тренд званичног пројављивања случајева парализе као менингитиса.Pomoc-siromasnima,-foto-1

  Следи ли логичан наставак приче и закључак које је болести донела полио вакцина?

  – Наравно. Сајбинова орална полио вакцина донела је са собом вирус SV- 40, веома опасан и моћан микроорганизам који никада пре тога није уношен у људе. Једини начин на који можете да га добијете је једењем тек убијеног, некуваног афричког мајмуна. Када су истраживачи развили те полио културе, оне су биле контаминиране SV-40 вирусима, који су били у ћелијским културама мајмунских бубрега коришћених за производњу вакцина. Данас постоје научници који верују да је убацивањем вируса SV-40 у људе, по свему судећи, био окидач за настајање сиде (HIV-a). Taкође је овај вирус пронађен код особа оболелих од леукемије и тумора мозга.

  „Просветљене цивилизације“ Европа и Северна Америка, годинама су чинили огромне напоре да се људи других држава вакцинишу различитим вакцинама. Тако у централној Африци седам земаља има највише стопе сиде: Бурунди, Малави, Руанда, Танзанија, Уганда, Замбија и Заир. Управо су то земље са највећим бројем вакцинисаних људи.

  Појасните нам шта су заправо вакцине и какве супстанце оне садрже у себи. Каква је реакција људског организма кад прими вакцину?

  – Вакцине се праве од вируса – мртвих или живих, од одређених отровних хемикалија којима се вируси убијају или ослабљују, конзерванаса, неутрализатора, носећих агенса, што све представља стране супстанце за тело. На пример, троструки антиген вакцине DTP (дифтерија, пертусис и тетанус) садржи следеће отрове: формалдехид, живу (тимерозал) и алиминијум фосфат.Вакцина против дечје парализе има у себи ћелијску културу мајмунских бубрега, лекталбумин хидролизат, антибиотике и телећи серум. Сви ови страни протеини, пошто улазе директно у крвоток, могу постати део генетског материјала. Ове материје производе реакцију на вакцину, представљају потенцијалне алергене и могу изазвати чак и анафилактички шок. Хемијски отрови слабе човеков имунолошки систем који почиње да се бори против свих тих неприродних супстанци, а унесени вируси и бактерије улазе у ћелије и користе њихову ДНК и РНК за сопствено разможавање. Резултат је да они могу, када се довољно умноже, напасти тело које је ослабљено токсичним хемикалијама. virus-neandertalaca-u-nasem-dnk-skriva-se-500000-godina-504x335-20120936-20120907164951-91a60a4d8f8e423d7870ce65c2e06d7c

  Кроз медије кружи прича да MMR вакцина (мале богиње, заушки и рубеоле) изазива аутизам код деце. Родитеље такође плаши DTP комбинована вакцина. Да ли су сумње основане?

  – Некада је код MMR вакцине било аутизма на педесет хиљада једно дете а сад је на педесет деце један случај аутизма. Абнормална имуна реакција може да представља узрок који лежи у основи бројних случајева аутизма. То је затошто, при реакцији на MMR вакцину, тело детета производи антитела која нападају мозак, разлажући мијелин. Користећи узорке серума 125 аутистичне деце и 92 здрава контролна детета, антитела су анализирана методама ELISA и имуноблотинг. ELISA анализа је показала значајан пораст нивоа MMR антитела код аутистичне деце. Имуноблотинг анализа је открила присуство необичног MMR антитела у 75 од 125 узорака серума аутистичне деце, али не у контролним узорцима серума. Ово антитело је специфично детектовало протеин од 73–75 кД из MMR вакцине. На сваком паковању DTP вакцине пише да „симптоми повезани са неуролошким поремећајима“ и „прекомерно вриштање“ могу да уследе након вакцинације. Ова вакцина може да проузрокује температуру преко 39,5°C, конвулзије, измене свести, фокалне неуролошке знаке, епизоде вриштања, шок, колапс, тромбоцитопеничну пурпуру. Код DTP вакцине, пошто се три вакцине комбинују у једну, постоји додатна опасност наглог превеликог оптерећивања дечјег имуног система.

  Зар имунизација не подстиче јачање одбрамбеног имуног система организма, као што тврди већина педијатара?

  – Обмањујуће је тврдити да нас вакцина чини имуним или да нас штити од акутних болести, ако само потискује болест дубље у унутрашњост организма, због чега је носимо хронично, при чему ми постајемо све слабији и постоји све мања склоност ка излечењу. Вакцинација може да изазове промене у спорим вирусима, промене у ДНК механизмима.

  Пошто се убризгавају директно у крвоток и тиме заобилазе природне имуне одбране тела, вакцине могу да преваре тело да их прихвати као природне супстанце које не треба уништити. Живи вируси способни су да живе у људском телу, у латентном облику, годинама. Они могу деценијама касније, да почну да се умножавају о изазивају промене у телесним ткивима и органима. Не значи ништа то што се некоме да вакцина и добије реакција у виду производње антитела. Једина истинска антитела су она која добијамо природно. Када се убризга вакцина, ремете се веома осетљиви механизми који врше свој посао. Болест, пошто уђе у тело, се у нормалним условима филтира кроз сложену мрежу телесне одбране. Вакцине одлазе директно у крвоток, заобилазе многе од тих одбрамбених система и добијају непосредан приступ ткивима и органима. Жлезда која је нарочито погођена је тимусна жлезда, чији је секрет, тимозин, неопходан за сазревање и функционисање Т – лимфоцита у телу. Поремећаји у функционисању тимуса доводе до низа поремећаја имунитета који се манифестују појавом аутоимуних и неопластичних болести. Познато је да пацијенти са раком и реуматоидним артритисом имају поремећен тимус – зависни имуни систем.

  Шта су показале независне студије у индустријски развијеним државама света о примени вакцине?

  – Да су невакцинисани људи здравији од вакцинисаних. Тодоксинова научна група радила је у периоду када је држала санаторијум у Јужноафричкој Републици. Ми смо тада успели да изнесемо један већи број доза вакцина које су даване афричкој деци. Испитавање тих вакцина вршено је у еминентним лабораторијама у Србији, које разумљиво нећу наводити, и откривено је да је у свакој дози од испитаних вакцина постојао изузетно висок садржај тоскичних метала: жива, олово, никл и други метали. Довољно је новорођенчету дати такву вакцину и њему ће бити уништена коштана срж, која је главни апарат потпоре за читаву одбрану организма.

  Вариола (велике богиње) је била болест због које је уведена вакцинација. Шта нам можете рећи о овој болести, а шта о овчијим богињама (варичела), због којих не мали број родитеља вакцинише своју децу?

  – Запањујућа је чињеница да се 90% свих случајева великих богиња јавља након што је особа вакцинисана. Др Чарлс Кембел је установио да се велике богиње, као и маларија, преносе инсектом који сиса крв, и да оба ова обољења нису инфективна.
  .................................................. ............................

  http://facebookreporter.org/2015/03/...-%D0%B8%D0%BC/

  Доктор је све лепо рекао! 2. #2
  Elita mina68 (avatar)
  Učlanjen
  31.01.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Тужна Србија
  Poruke
  23.789
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1024

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Са овим се не слаже ни један једини посланик у Скупштини.

  А познато је да су они сви медицински стручњаци светског гласа.
  Преко трња до звезда!

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Pitajte starije kolika je bila nekada smrtnost kod dece. Gotovo da nije bilo porodice da nije izgubila jedno ili dvoje dece, pa i više. Moj pradeda je jedino dete od 10 koje je preživelo u porodici.

 4. #4
  Elita mina68 (avatar)
  Učlanjen
  31.01.2012.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Тужна Србија
  Poruke
  23.789
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  1024

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Pitajte starije kolika je bila nekada smrtnost kod dece. Gotovo da nije bilo porodice da nije izgubila jedno ili dvoje dece, pa i više. Moj pradeda je jedino dete od 10 koje je preživelo u porodici.
  Некада су умирали и од прехладе.

  Због неухрањености, нехигијенских услова живота...

  Постоји вакцина за то?

  Не, али је добра идеја за још мало профита.
  Преко трња до звезда!

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  30.09.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na kraju hodnika pa levo
  Poruke
  7.584
  Reputaciona moć
  228

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  To sto prica je sve nedokazana teorija.

 6. #6
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio mina68 Pogledaj poruku
  Некада су умирали и од прехладе.

  Због неухрањености, нехигијенских услова живота...

  Постоји вакцина за то?

  Не, али је добра идеја за још мало профита.
  Ma da... antivax pokret izaziva epidemije bolesti koje su potisnute više od 50 godina. Ne poznajem apsolutno nikog kome je nešto falilo od vakcine a vakcinisani smo svi,

 7. #7
  KOLEGA IVAN je trenutno na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  8.064
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio Dalibor.K Pogledaj poruku
  Ma da... antivax pokret izaziva epidemije bolesti koje su potisnute više od 50 godina. Ne poznajem apsolutno nikog kome je nešto falilo od vakcine a vakcinisani smo svi,
  А јел познајеш неког власника јахте или крузера? Или хотела са 5 * можда? Не. Па то што ти не познајеш, не значи да их нема.

 8. #8
  Elita
  Učlanjen
  13.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.166
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Čovek nema pojma o čemu govori.
  Koji naučni radovi i istraživanja potvrđuju ova lupetanja? Kakav je on "primarijus"? Na kom fakultetu je diplomirao, gde je radio, u kojim uglednim naučnim časopisima su objavljeni i dobro ocenjeni njegovi radovi?

 9. #9
  Poznat
  Učlanjen
  30.09.2011.
  Pol
  muški
  Lokacija
  na kraju hodnika pa levo
  Poruke
  7.584
  Reputaciona moć
  228

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio yokai Pogledaj poruku
  Čovek nema pojma o čemu govori.
  Koji naučni radovi i istraživanja potvrđuju ova lupetanja? Kakav je on "primarijus"? Na kom fakultetu je diplomirao, gde je radio, u kojim uglednim naučnim časopisima su objavljeni i dobro ocenjeni njegovi radovi?
  Verovatno u nekim africkim casopisima koji isti rad dva puta objavljuju u jednom broju.

 10. #10
  Domaćin
  Učlanjen
  19.06.2013.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad Bar
  Poruke
  3.578
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Nema garancije za đecu niti za odrasle

 11. #11
  Queen
  Učlanjen
  31.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  14.553
  Reputaciona moć
  317

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio KOLEGA IVAN Pogledaj poruku
  – Наравно. Сајбинова орална полио вакцина донела је са собом вирус SV- 40, веома опасан и моћан микроорганизам који никада пре тога није уношен у људе. Једини начин на који можете да га добијете је једењем тек убијеног, некуваног афричког мајмуна. Када су истраживачи развили те полио културе, оне су биле контаминиране SV-40 вирусима, који су били у ћелијским културама мајмунских бубрега коришћених за производњу вакцина. Данас постоје научници који верују да је убацивањем вируса SV-40 у људе, по свему судећи, био окидач за настајање сиде (HIV-a). Taкође је овај вирус пронађен код особа оболелих од леукемије и тумора мозга.
  SV-40 je pronadjen kod vise od polovine obolelih od raka u Americi....sad ce da ti objasne da taj doktor nije doktor i da lupa gluposti ..da su vakcine super i da smo samo zahvaljujuci njima danas zivi i kuckamo na forumu

 12. #12
  Iskusan mikelo90 (avatar)
  Učlanjen
  14.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nedodjija BB
  Poruke
  5.070
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  118

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Posto nisam nikad cuo za doticnog primarijusa, a fasciniralo me je da je uspeo da bude i imunolog i virusolog i specijalista interne, resio sam da uradim jednu obicnu google pretragu. Kad tu ukucate ime nekog poznatog lekara, dobijete kao prve rezultate nazive instituta/klinike gde doticni radi, eventualno neke vesti ukoliko je komentarisao nesto za neki od vecih portala (rts, blic,...) i neke od njegovih poznatijih naucnih radova, ako ih ima.
  Kada ukucate "Todor Jovanovic" u pretragu, evo sta dobijete:

  http://www.torexin.co.rs/index.php/todoxin-preparati

  http://www.torexin.co.rs/

  Dakle, da ne bismo mi "zli placenici" optuzivali doticnog da je lazov, molim da neko od vas koji ste upuceni navede gde je covek zavrsio pre svega fakultet, pa sve te silne specijalizacije i gde radi. Cisto da ne bude da ga optuzujemo da se lazno predstavlja kako bi prodavao ovaj svoj proizvod, jer ja nisam uspeo da nadjem neke ozbiljne podatke.
  Problem sa svetom je u tome što su budale i fanatici potpuno sigurni u sebe a mudri uvek puni sumnje.

 13. #13
  Queen
  Učlanjen
  31.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  14.553
  Reputaciona moć
  317

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  eto kakva nam je policija, covek se lazno predstavlja, gostuje i na rts-u a oni nista ne preduzimaju

 14. #14
  Poznat
  Učlanjen
  18.04.2010.
  Pol
  muški
  Lokacija
  daleko od reke u sredini ničega
  Poruke
  9.056
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio KOLEGA IVAN Pogledaj poruku
  А јел познајеш неког власника јахте или крузера? Или хотела са 5 * можда? Не. Па то што ти не познајеш, не значи да их нема.
  Nek si mi kaz'o

 15. #15
  KOLEGA IVAN je trenutno na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  8.064
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio Adriana Lima Pogledaj poruku
  eto kakva nam je policija, covek se lazno predstavlja, gostuje i na rts-u a oni nista ne preduzimaju
  Уместо да апсе барабу. Ови стручњаци на форуму боље знају од њега, ево и у овој теми све струњак до стручњака, све го доктор до доктора.

 16. #16
  Elita
  Učlanjen
  13.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.166
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio KOLEGA IVAN Pogledaj poruku
  Уместо да апсе барабу. Ови стручњаци на форуму боље знају од њега, ево и у овој теми све струњак до стручњака, све го доктор до доктора.
  Ne moram da budem doktor medicine da bih znao da je vakcinacija bezbedna i efikasna, kao što ne moram da budem fizičar da bih znao da je Zemlja spljoštena sfera.

 17. #17
  Poznat WIBU (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  45º15'00N 19º50'00E
  Poruke
  7.457
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  553

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio KOLEGA IVAN Pogledaj poruku
  Уместо да апсе барабу. Ови стручњаци на форуму боље знају од њега, ево и у овој теми све струњак до стручњака, све го доктор до доктора.
  Pa što si onda postavljao temu? Šta si mislio da je ovde konzilijum primarijusa?
  "Nije važno odakle sam, sve dok znadeš kuda putujem..."

 18. #18
  KOLEGA IVAN je trenutno na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  8.064
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio WIBU Pogledaj poruku
  Pa što si onda postavljao temu? Šta si mislio da je ovde konzilijum primarijusa?
  Па видиш, за**бао сам се.

 19. #19
  Veoma poznat Bren (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.929
  Reputaciona moć
  264

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Vakcine protiv difterije, tbc, velikog kašlja, tetanusa,boginja,zaušaka... su u upotrebi decenijama.
  Dok nije bilo vakcina od ovih bolesti su deca umirala na kamare. A to što se ovde lupeta bez mere..pa Srbi vazda vide svetske zavere.
  Vae victis! (Teško pobeđenima!)

 20. #20
  Queen
  Učlanjen
  31.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  14.553
  Reputaciona moć
  317

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  vakcinisi se i uzivaj sta te briga za ove koji nece

 21. #21
  Elita
  Učlanjen
  13.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.166
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  To je pitanje od opšteg društvenog značaja. Zato nas je briga.

 22. #22
  KOLEGA IVAN je trenutno na forumu
  ПОМАЖЕ СВЕЦКУ ЕКОНОМИЈУ НА ГЛОБАЛНОМ НИВОУ
  Poznat KOLEGA IVAN (avatar)
  Učlanjen
  27.05.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  КОНТРАОБАВЕШТАЈНИ СЕКТОР БИА-Е, АНТИСУБВЕРЗИВНА УПРАВ
  Poruke
  8.064
  Tekstova u blogu
  8
  Reputaciona moć
  226

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Ма ви вашу децу вакцинишите колико хоћете АЛИ НЕМОЈТЕ НАС ДА ПРИНУЂУЈЕТЕ да вакцинишемо нашу!

 23. #23
  Elita
  Učlanjen
  13.09.2009.
  Pol
  muški
  Poruke
  15.166
  Reputaciona moć
  394

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Citat Original postavio KOLEGA IVAN Pogledaj poruku
  Ма ви вашу децу вакцинишите колико хоћете АЛИ НЕМОЈТЕ НАС ДА ПРИНУЂУЈЕТЕ да вакцинишемо нашу!
  Ti nisi vlasnik svog deteta i nemaš pravo da mu uskraćuješ zdravstvenu negu, a nemaš pravo ni da ugrožavaš druge nevakcinisanjem svog deteta.

 24. #24
  Queen
  Učlanjen
  31.08.2009.
  Pol
  ženski
  Poruke
  14.553
  Reputaciona moć
  317

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  a kako to ova deca na zapadu ne moraju da se vakcinisu a nasa moraju ... zasto siris dezinformacije da nevakcinisana deca nekog ugrozavaju...prica koju ti na svakoj temi o vakcinama ponavljas ne vazi vise - zato vakcine i nisu obavezne u svim normalnim zemljama

 25. #25
  Veoma poznat Bren (avatar)
  Učlanjen
  24.05.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  11.929
  Reputaciona moć
  264

  Podrazumevano Re: Ево зашто не треба вакцинисати дете

  Nevakcinisana deca najpre ugrožavaju sebe a potom i drugu nevakcinisanu decu.
  Ja sam svoje dete vakcinisao a ako se neko boji da će mu dete ako ga vakciniše oboleti od autizma ili raka , što se mene tiče, neka odbije vakcinaciju.
  Ni u EU nije obavezno vakcinisanje pa su skoro sva deca vakcinisana. Jedina država gde je to zabranjeno je Islamska država, kalifat.
  Vae victis! (Teško pobeđenima!)

Slične teme

 1. Odgovora: 1759
  Poslednja poruka: 03.09.2011., 09:11
 2. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 12.08.2010., 23:26
 3. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 20.05.2010., 14:27
 4. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.12.2009., 10:12
 5. Odgovora: 56
  Poslednja poruka: 16.05.2007., 00:57

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •